Įkraunama...
Įkraunama...

Aktyvių Mamų Sambūris

QUOTE(VOLPEX @ 2009 11 27, 11:50)
taip, tos kurios nevirsys ribinio dydzio kuri nustatys Vyriausybe (dabar planuojamas 670 litu) bus mokamos tokios kokios paskirtos.

Pagal si punkta lubos kompensuojamajam uzdarbiui nuo sausio mazes tik del sumazejusiu EDP (t.y. tik 22 proc.), o nuo liepos kompensuojamas uzdarbis mazes dar 20 proc. (del keitimo is 4 i 5 EDP).
Bet kas is to, jei 10 straipsnyje isigaliojanciame sausio 1 d. nustatomos lubos ismokoms 4 dyziu nauju EDP, t.y. minimum 37,6 proc. mazesnes nei dabartines. Be to, kaip minejau, butent 10 str. nustato ir mazinima 10 proc. (beje, antrais metais - 12 procentu) Trumpai ...pagal si projekta nuo sausio 1 d....max ismoka pirmais metais -4680, antrais 3510 neatskaicius mokescius.

Nuo liepos 1 d.lubos ismokoms nebetaikomos, tiesiog nuo kompensuojamojo uzdarbio su naujom(4 nauju EDP dydziai ) lubom skaiciuojama 90 (pirmais metais) ir 75 proc..(antrais)

blink.gif kazkoks zmoniu durninimas, tikiuosi, kad Prezidente vetuos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2009 11 27, 12:50)

Bet kas is to, jei 10 straipsnyje isigaliojanciame sausio 1 d. nustatomos lubos ismokoms 4 dyziu nauju EDP, t.y. minimum 37,6 proc. mazesnes nei dabartines. Be to, kaip minejau, butent 10 str. nustato ir mazinima 10 proc. (beje, antrais metais - 12 procentu) Trumpai ...pagal si projekta nuo sausio 1 d....max ismoka pirmais metais -4680, antrais 3510 neatskaicius mokescius.



o gal kas susiduret kaip apskaiciuojama pasalpa lubu atzvilgiu? Ty ar lubos taikomos pamenesiui, ar ima vidurki uz 12 menesiu ir tada dalina is 12 ir taiko lubas? Ty. pvz jei as 9 menesius gaudavau 5500 popieriuje, o 3 menesius nebedirbau, tai skaiciuos 9 men po 4680 lt, ir 3 men po 0 Lt (4680*9/12=3510 menesuui), ar ims vidurki visu 12 menesiu, t.y. 5500*9/12= 4125 menesiui?
Atsakyti
QUOTE(*Retro* @ 2009 11 27, 12:55)
blink.gif kazkoks zmoniu durninimas, tikiuosi, kad Prezidente vetuos  unsure.gif


tai palaukit dar, gi istatymas nepriimtas (tik pritarta po svarstymo), dar gal patys Seimo nariai istaisys sia 'klaida'. mirksiukas.gif
QUOTE(Fregata @ 2009 11 27, 13:04)
o gal kas susiduret kaip apskaiciuojama pasalpa lubu atzvilgiu? Ty ar lubos taikomos pamenesiui, ar ima vidurki uz 12 menesiu ir tada dalina is 12 ir taiko lubas? Ty. pvz jei as 9 menesius gaudavau 5500 popieriuje, o 3 menesius nebedirbau, tai skaiciuos 9 men po 4680 lt,  ir 3 men po 0 Lt (4680*9/12=3510 menesuui), ar ims vidurki visu 12 menesiu, t.y. 5500*9/12= 4125 menesiui?


ims 12 menesiu vidurki ir tik tada des lubas, kaip ir nurodet 5500*9/12= 4125 menesiui ir tada jau lubos, taigi palysit po siulomom lubom nepajauciant. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 27 lapkričio 2009 - 11:14
"Techninė klaida" ar apgalvota taktika?
Atsakyti
QUOTE(Redike @ 2009 11 29, 12:01)

Be žodžių...
Atsakyti
Pareigūnų pranešimas

negaliu nepacituoti smile.gif :

"V Bakas, kvietė pareigūnus itin labai pasverti kiekvieną savo sprendimą. Pvz. tardydami motiną, kuriai teisėtai buvo padidintas atlygis prieš vaiko priežiūros atostogas, turime nepamiršti, ar po kurio neteks suvokti, kad dalyvavome ne visai skaidrioje kampanijoje. Toks įspūdis susidaro matant neadekvačią prokuratūros, kai kurių politikų reakciją į šias bylas. V. Bakas ragino prisiminti, kad prieš kelis metus „Maksimoms“ pasinaudojus paramos neįgaliesiems įstatymais, buvo išplauti beveik 80 mln. litų. Tuo metu šie veikėjai ne tik kad neatsakė už savo veiksmus, bet dar r tyčiojosi iš valstybės. Neatmestina, kad dėmesys padidintoms mamų išmokoms yra paprasčiausias kerštas joms už tai, kad prieš kelis mėnesius su vaikais ant rankų siekė apginti savo teises. Tokių akcijų gali būti ir daugiau. Tačiau kai tai suvoksime, mus vertins mūsų vaikai ir sitorija. "
Atsakyti
QUOTE(Redike @ 2009 11 29, 23:23)
Pareigūnų pranešimas

negaliu nepacituoti  smile.gif  :

"V Bakas,  kvietė pareigūnus itin labai pasverti kiekvieną savo sprendimą. Pvz. tardydami motiną, kuriai teisėtai buvo padidintas atlygis prieš vaiko priežiūros atostogas, turime nepamiršti, ar po kurio neteks suvokti, kad dalyvavome ne visai skaidrioje kampanijoje.  Toks įspūdis susidaro matant neadekvačią prokuratūros, kai kurių politikų reakciją į šias bylas. V. Bakas ragino prisiminti, kad prieš kelis metus „Maksimoms“ pasinaudojus paramos neįgaliesiems įstatymais, buvo išplauti beveik 80 mln. litų. Tuo metu šie veikėjai ne tik kad neatsakė už savo veiksmus, bet dar r tyčiojosi iš valstybės. Neatmestina, kad dėmesys padidintoms mamų išmokoms  yra paprasčiausias kerštas joms už tai, kad prieš kelis mėnesius su vaikais ant rankų siekė apginti savo teises. Tokių akcijų gali būti ir daugiau. Tačiau kai tai suvoksime, mus vertins mūsų vaikai ir sitorija. "

O iš kur ši citata. Gal galite nuorodą įdėti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.rasa@centras.lt @ 2009 11 30, 10:03)
O iš kur ši citata. Gal galite nuorodą įdėti... smile.gif

taigi įdėjo mirksiukas.gif spauskit "pareigūnų pranešimas" atsidaro visas straipsnis 4u.gif
Atsakyti
Ačiū. smile.gif
Paplatinau tarp savo pažįstamų... smile.gif
Atsakyti
Gerb. NAMS Nariai, draugai,
šios temos svečiai,


pastaruoju metu pastebime dažnėjančią tendenciją, kai elektroninėje erdvėje po įvairiais straipsniais pasisakoma Aktyvių mamų sambūrio vardu.
Norime akcentuoti, kad Nacionalinis aktyvių mamų sambūris (NAMS) savo poziciją įvairiais klausimais išsako TIK per savo atstovę spaudai Rasą Paulavičienę, o elektroninėje erdvėje, kol neturime savo svetainės, NAMS poziciją galite rasti TIK www.facebook.com pas narį Aktyvių Mamų Sambūris.
Todėl norime paraginti NAMS Narius ir kitus asmenis savo asmeninę nuomonę išsakyti naudojant TIK savo slapyvardžius.
Dėkojame už supratimą! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aktyvių Mamų Sambūris: 03 gruodžio 2009 - 18:17
Sveiki

Stebina, kai kurie „Aktyvių mamų sambūrio“ atstovės pasisakymai. Na, žinau, jūs kovojate prieš pašalpų mažinimą, bet norėtųsi, kad būdamos mamos, labiau suprastumėt ir kitas mamas kovojančias už save ir savo vaikus.
Aš kalbu apie vakarykštį pasisakymą apie BK 182 str. keitimą, neva pakeitimas skirtas ne mamoms, o kažkokiems tai sunkiems nusikaltėliams. Deja, visi žinome, koks buvo pašalpų didinimosi mąstas Lietuvoje per paskutinius 10 metų. Turėtumėt suprasti, kad daugybė mamų tapo tais sunkiais nusikaltėliais. Aš, deja, esu viena iš tų mamų. Taip padariau sunkų nusikaltimą. Gavau įtarimus pagal 182 str.2 dalį. Na, kaltę aš pripažinau ir gailiuosi, pinigus įsipareigojau grąžinti, bet šitas straipsnis lengvinančių aplinkybių nenumato, bausmė pagal įstatymus man tik viena – realus laisvės atėmimas (iki 8 metų)
Na, visa laimė, Seimo teisės komitetas sureagavo į tokių mamų problemą ir inicijavo įstatymų pakeitimus. Todėl tokie ”Aktyvių mamų sambūrio“ pareiškimai stebina, tuo labiau, esu tikra, tokių mamų pasididinusių pašalpas ir tarp jūsų yra ne viena.
Atsakyti
mamagana, o tai tas pakeitimas priimtas ar nea? g.gif
Atsakyti