Įkraunama...
Įkraunama...

Aktyvių Mamų Sambūris

QUOTE(eva.b @ 2009 07 24, 09:55)
mamos, nebijot kad prisikovosit? gal geriau tas 10 proc. nei si tai
http://www.delfi.lt/...php?id=23253798

as pati auginu metuku suneli, bet man jau nelabai kaip atrodo tos kovojancios mamos kuriom vis negana, ir juokingai skamba fraze: "mes sutinkam kad reikia mazinti 10proc. ismokas bet vistiek prasysim kad prezidente vetuotu"

oi prisizaisit



siulau jums eiti ir prasyt priesingai, o ne agituoti, kad kiti neitu.

AMS 4u.gif
Atsakyti
Dėkui visoms ir visiems už palaikymą (beje, pastaruoju meu tėveliai vis aktyviau jungiasi į mūsų bendrą veiklą).

Pralaimėtas vienas kėlinys, bet varžybos vis dar tęsiasi ir pabaigos gongo nebuvo...

Pasiekėmė:1. buvo išviešintas planas po lubų mažinimo rudenį grįžti prie procentų (85/50 kas pamenate)
2. buvo pasiekta, kad mažinimas neviršytų 10% procentų

Nepavyko:

1. užsitikrinti, kad kito mažinimo nebus (nors soc.mine buvo aiškiai pažadėta to siekti)

2. užsitikrinti pakankamas mažėjimo grindis (susiedami su min.alga aiškiai motinas pakišo - min,alga mažės - mažės ir mažinimo grindys) - prašėme 3BVD/asmeniui šeimoje neliesti

3. užsitikrinti, kad įstatymo pakeitimai bus taikomi TIK laikinai - dabar gi nukirto visiems laikams

4. praradome pačių konservatorių iš pradžių pasiūlytą pašalpos mažinimo kompensavimo būdą - teisę dirbti (patys siūlė / patys ir atėmė)

5. praradome pasitikėjimą mūsų demokratine valstybės sankloda - įstatymai DABARTINIAME SEIME yra pateikiami Seimui be teisės juos derinti ar keisti. Balsavimui pateikiama VIENINTELĖ TEISINGA JAU SUDARYTA nuomonė.

QUOTE(Divin @ 2009 07 23, 15:05)


Tikrai taip, kai tik bus pradėta oficialiai kalbėti apie tai rudenį.

QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2009 07 23, 21:51)
Tikiuos, kad darysim kreipimasi i Konstitucini teisma....


Jau darome.
Prašysime Prezidentės vetuoti įstatymą.
Ruošiamės kreipimuisi į KT. Kad tai pavyktų - reikia KUO DAUGIAU MAMŲ, KURIOS KREIPSIS Į TEISMĄ DĖL PATIRTOS ŽALOS ATLYGINIMO (per 2 m. keivienai mamai/tėčiui susidarys tikrai ne mažos sumos, kurias galima prisiteisti - pasiskaičiuokite mirksiukas.gif ). AMS savo ruožtu krepsis į teismą dėl dėl viešo intereso pažeidimų šiuo atveju.

Atsakyti
kaip AMs reaguoja i atvira Kubiliaus vakaryskti pasityciojima is mamu?
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2009 07 24, 10:54)
kaip AMs reaguoja i atvira Kubiliaus vakaryskti pasityciojima is mamu?

Jo geras pasisakymas : Sistema veikia, motinos turi laiko bastytis seime doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 23, 13:37)
taip tai reikia kazka tautai daryti o nesedeti rankas sudeje  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif 


tai AMS ir bando daryti, mėgina inicijuoti nepriklausomą sodros auditą. Nors pasirodo labai nelengva tai padaryti.
http://www.facebook....mp;l=ae89e16f49

QUOTE(eva.b @ 2009 07 24, 08:55)
mamos, nebijot kad prisikovosit? gal geriau tas 10 proc. nei si tai


AMS ir neteigė, kad 10proc. yra blogai.
Tai seimūnai su Kubilium priešaky nuolat iš konteksto vieną sakinį išima ir pateikia. Beje, geriausiais esmės iškraipymo pvz, vakarykštės LNK žinios. AMS atstovė kalbėjo apie visą kompleksą priemonių, o žinios parodė, kad mamos priieštarauja pataisoms, nes neleido joms dirbti blink.gif
nu tai kur nebus supriešinta visuomenė?????

Beje, apie AMS poziciją ir kreipimusisis į Seima, spaudą, visuomenę, prezidentę ir t.t. galite rasti tame pačiame facebook'e:
http://www.facebook.com/


http://www.peticijos.lt/visos/2475

JEI DAR NEPASIRAŠĖTE - PASIRAŠYKITE, JEI DAR NENUSIUNTĖTE DRAUGAMS - NUSIŲSKITE!!!

Ši peticija su parašais kitą savaitę bus įteikta prezidentei D. Grybauskaitei.
Mūsų yra daug ir mums svarbu KAIP ir KOKIUS įstatymus priima Seimas!
Atsakyti
QUOTE(EDELVEISA @ 2009 07 24, 09:57)
Jo geras pasisakymas : Sistema veikia, motinos turi laiko bastytis seime doh.gif

Liūdesys... Gal galite paaiškinti - jei dirbti "negalima" auginant vaiką, tai reiškia:
1) dirbančiai mamai apskritai nemokės pašalpos;
2) dirbančiai mamai iš pašalpos bus išskaičiuojamas uždarbis.


Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visokio skonio pupelės: 24 liepos 2009 - 10:48
Informuoju, kad gavome laišką iš Gerb.J.Razmos
Pridedu pasiskaityti laišką ir atsakymą.



Gerbiamas Seimo narį, Frakcijos seniūne,

Dėkojame Jums už išsamiai išdėstytą Jūsų nuomonę motinystės/tėvystės pašalpų mažinimo klausimu.
Priimame Jūsų atsiprašymą dėl netvarkos Seime. Suprantame, jog svarstant tokį opų visuomenei klausimą yra sudėtinga atsiriboti nuo emocinio krūvio. Tikimės konstruktyvesnio darbo ateityje.

Dėkojame už Jūsų frakcijos indėlį tiek Šeimos koncepcijos tvirtinimo, tiek motinystės atostogų finansavimo iki 2m. pratęsimo metu. Matėme ir vertinome tai.
Todėl ypatingai apmaudu, jog tikėdamosis paramos iš Jūsų jos, deja, sulaukėme nepakankamai.

Drįstume nesutikti, jog atstovės buvo pritarusios tokiam pašalpų mažinimo modeliui, koks yra patvirtintas.
Deja, iš susitarimo teliko vienas vienintelis punktas: proporcingumas.
Tačiau akivaizdžiai neatsižvelgta į visą kompleksą prašymų taikant proporcingą mažinimą. Pasigendame apibendrinto požiūrio į problemą, sąmoningai ar nesąmoningai nuolat akcentuojant TIK patinkančius ar tinkančius aspektus. Kompleksas prašymų buvo aiškiai įvardintas jau nuo pirmojo susitikimo SADM:

1. užtikrinti, kad kito mažinimo nebus (nors soc.mine buvo aiškiai pažadėta to siekti) bent jau iki kažkokio realiai numatyto termino.

2. užtikrinti pakankamas mažėjimo grindis (susiedami su min.alga aiškiai nepakankamas - min.alga mažės - mažės ir mažinimo grindys, be to, 800Lt mamai ir vaikui - labai jau skurdi suma pragyvenimui) - prašėme 3BVD/asmeniui šeimoje neliesti.

3. užtikrinti, kad įstatymo pakeitimai bus taikomi TIK laikinai - dabar gi nukirto visiems laikams

4. praradome pačių konservatorių iš pradžių pasiūlytą pašalpos mažinimo kompensavimo būdą - teisę dirbti (beje, toks siūlymas buvo pateiktas kaip privalumas, o ne kaip sąlyga). Jei būtų apsvarstytas galimybės gauti darbines pajamas 2-us metus variantas, kai pašalpos ir atlyginimo suma NEVIRŠYTŲ buvusių darbinių pajamų iki motinystės/tėvystės atostogų, būtų:

vis dar skatinusi motinas/tėvus vaikus auginti šeimoje (nes 75% dar neišstumtų jų į darbo rinką priverstinai, o būtų tik kaip privalumas);

padidinusi surenkamus Sodros mokesčius išeinančių į darbą motinų/tėvų atlyginimų apmokestinimo pagrindu

nedidintų nedarbo - motinas/tėvus pavaduojantys asmenys galėtų dirbti likusius 75% darbo laiko

padėtų šeimoms išgyventi sunkmetį, kai mažėja atlyginimai ir pašalpos derinant motinystę/tėvysę su galimybe dirbti iš dalies.

5. praradome pasitikėjimą mūsų demokratine valstybės sankloda - įstatymai DABARTINIAME SEIME yra pateikiami Seimui be teisės juos derinti ar keisti. Balsavimui pateikiama VIENINTELĖ TEISINGA JAU SUDARYTA nuomonė.


Teigiate, jog galėsime diskutuoti apie 2011m. mokėtinas išmokas. Tuomet kokių tikslų vedini nuteikiate motinas/tėvus prieš sunkmečiu vykdomą taupymo politiką, mažinant išmokas tokiam ilgam terminui? 3m. taupymo plano neturi nė viena socialinė grupė.

Nacionalinio susitarimo metu motinas atstovauja profsąjungų atstovai. Bet juk jie tegali atstovauti SAVO narius, o jų Lietuvoje užsiregistravusių tėra nedidelė dalis. Taigi, profsąjungoms motinos/tėvai kaip ir ne labai rūpinti grupė. Būten dėl šios priežasties nacionalinio susitarimo kontekste visi su motinyste/tėvyste klausimai yra tiesiog priimami tokie, kokie siūlomi. Deja, negalime sutikti, jog formuojant šį susitarimą esame tinkamai atstovaujami/os.

Kalbant apie ES motinystės paramos praktiką, nuolat yra akceęntuojama TIK viena paramos rūšis. Lietuva yra nuėjusi būten tokių paramos DIRBANČIAI šeimai ir gimstamumo skatinimo keliu (beje, jis demografinę situaciją pagerino ženkliai). Sutinkame, kad tokių privilegijų teoriškai neturi nė viena kita ES šalis. Tačiau žvelgiant praktiškai, kitos šalys turi NEPALYGINAMAI labaiu išplėstą ir apimančią visą šeimą paramos sistemą. Kol Lietuvoje tokio pobūdžio sistema yra nesukurta, motinystės/tėvystės atostogų finansavimas yra bene VIENINTELĖ priemonė, remianti DIRBANČIĄ, MOKESČIUS MOKANČIĄ IR VALSTYBĘ IŠ DALIE IŠLAIKANČIĄ ŠEIMĄ. Argi negalima buvo motinystė/tėvystės įvardinti kaip strateginės ypatingos svarbos valstybei srities ir tiesiog į ją investuoti kaip kad yra investuojama į kelius, saugumą ir pan.... Juk motinystės/tėvystės dabar reglamentuojama parama tėra motinų/tėvų nedarbingumo kompensavimo forma. Bet nėra papildomai remiama iš Valstybės biudžeto. Galbūt vertėtų pamąstyti drauge šia linkme formuojant paramos šeimai modelį?

Jūsų atsakymą būtinai išplatinsime. Ir dar kartą dėkojame už galimybę diskutuoti šiuo mums labai svarbiu klausimu.

Aktyvių mamų sambūris.

---------- Forwarded message ----------
From: Jurgis Razma <Jurgis.Razma@lrs.lt>
Date: 2009/7/23
Gerbiamosios aktyvių mamų sambūrio dalyvės,
galima sutikti su Jūsų priekaištais Seimo nariams dėl netvarkingos laikysenos svarstant Jums rūpimą įstatymą. Tai tikrai mums nedaro garbės. Dėl to noriu atsiprašyti Jūsų atstovių, kurios stebėjo Seimo posėdį.
Tačiau norėčiau tkėtis santūresnio Jūsų reagavimo į teikiamo priėmimui įstatymo turinį. Tam tikru momentu tokiems pakeitimams Jūsų atstovės buvo pritarusios. Pagaliau dėl 2011 metais numatytų skirti motinystės išmokų dar bus daug galimybių diskutuoti. Manau sutiksite, kad ir po teikiamų solidarumo pataisų priėmimo motinystės draudimas Lietuvoje liktų nepalyginamai aukštesnio masto negu bet kurioje kitoje ES valstybėje, tarp kurių daug žymiai turtingesnių negu Lietuva. Taip pat tikėčiausi Jūsų supratimo, kad jeigu ne Tėvynės sąjungos atstovų aktyvi veikla praėjusioje Seimo kadencijoje propaguojant šeimos rėmimo svarbą vargu ar šiandien turėtume dvejų metų motinystės draudimo trukmę ir tokio masto išmokas.
Pagarbiai,
Jurgis Razma
P.S. Tikiuosi, kad mano atsakymą galėsite išplatinti Sambūrio dalyvėms.

----- Original Message -----
Sent: Thursday, July 23, 2009 3:46 PM
Subject: AMS pranešimas: Seimo narių žaidimai smėlio dėžėje?


Pranešimas žiniasklaidai
2009 m. liepos 23 d.
Seimo narių žaidimai smėlio dėžėje?
Stebint LR Seimo posėdžius, kuriuose buvo svarstomos „Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo „ (toliau - Įstatymo) pataisos, susidaro įspūdis, kad priimant šį Įstatymą taikomi visai kiti kriterijai ir Seimas išranda vis naujus Tautos kvailinimo būdus.

Įstatymo pataisos svarstomos nesilaikant Seimo Statuto, pažeidžiant žmogiškąją etiką, Įstatymo svarstymo ir priėmimo procedūras bei taisykles. Pvz. kai kurių Frakcijų nariai prieš balsavimą išsako poziciją „Už“, išnaudodami kito pasisakymo teisę, o patys balsuoja „PRIEŠ“.

Posėdžių metu Seimo nariai daro šou, mėtydami vienas kito adresu įvairius sąmojus, neturinčius nieko bendro su svarstomu klausimu.

Nevyksta konstruktyvus darbas. Į pateiktas apklausas, nuomones ar konkrečius paskaičiavimus yra nereaguojama, todėl vis labiau galime įsitikinti, kad socialiniai dialogai tik imituojami.

Visos šios manipuliacijos verčia abejoti įstatymo priėmimo teisėtumu, todėl neatmetama kreipimosi į Konstitucinį Teismą bei kolektyvinių ieškinių teikimo į Apylinkės Teismus tikimybė.

Premjeras, teigdamas, kad neapkarpius išlaidų motinystės/tėvystės atostogoms dengti, teks mažinti kitas, iki šiol neliestas išmokas, bando supriešinti socialines grupes, manipuliuoja procentiniais skaičiais, nepateikdamas konkrečios išraiškos litais. Taip pat neaišku kokia Sodros biudžeto dalis bus sutaupyta.

Aktyvių mamų sambūris Seimo nariams, Vyriausybei, SADM, spaudoje ne kartą akcentavo socialinių saugiklių svarbą mažinant socialines išmokas. Tačiau į tai nėra atsižvelgta. Nesame tikros, ar Sodrai ir toliau nesurenkant planuotų įmokų nebus grįžtama prie išmokų mažinimo idėjos.

Teigiame, kad karpant socialines išmokas iki šiol nėra įvertintas realus taupymo efektas, o „ypatingos skubos tvarka“ priiminėjami Istatymai su šou elementais procedūrų metu, žemina Seimo narius bei visuomenę.

Pagarbiai,
Aktyvių mamų sambūris

SUKURTAS AKTYVIŲ MAMŲ SAMBŪRIO FACEBOOK'AS
JĮ RASITE ČIA:


http://lt-lt.faceboo...6294?ref=search
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaP: 24 liepos 2009 - 11:23
QUOTE(Bossi @ 2009 07 24, 10:54)
kaip AMs reaguoja i atvira Kubiliaus vakaryskti pasityciojima is mamu?



QUOTE(EDELVEISA @ 2009 07 24, 10:57)
Jo geras pasisakymas : Sistema veikia, motinos turi laiko bastytis seime doh.gif


Potekstė viso šito buvo, manau, kita... bet tai jau ne AMS, o mano asmeninės įžvalgos...

Tekstas turėjo skambėti ne kaip priekaištas mamoms, o kaip KOMPLIMENTAS veikiančiai paramos sistemai. Bet kategoriški teiginiai dažniausiai nesuveikia taip, kaip tikimasi...

Išgirdome taip, kaip išgirdome ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2009 07 24, 13:35)
Potekstė viso šito buvo, manau, kita... bet tai jau ne AMS, o mano asmeninės įžvalgos...

Tekstas turėjo skambėti ne kaip priekaištas mamoms, o kaip KOMPLIMENTAS veikiančiai paramos sistemai. Bet kategoriški teiginiai dažniausiai nesuveikia taip, kaip tikimasi...

Išgirdome taip, kaip išgirdome  ax.gif

Zinot man Kubiliaus dazna fraze nuskamba labai keistai, jis gal ir nenori kazkaip blogai issireiksti, bet jam taip gaunasi doh.gif Cia matyt del to griezto ir siek tiek pakelto tono ax.gif
Man ta fraza :"As jums galiu paaiskinti labai paprastai"-kaip uzsikirtusi plokstele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2009 07 24, 08:40)
Dėkui visoms ir visiems už palaikymą (beje, pastaruoju meu tėveliai vis aktyviau jungiasi į mūsų bendrą veiklą).

Pralaimėtas vienas kėlinys, bet varžybos vis dar tęsiasi ir pabaigos gongo nebuvo...

Pasiekėmė:1. buvo išviešintas planas po lubų mažinimo rudenį grįžti prie procentų (85/50 kas pamenate)
2. buvo pasiekta, kad mažinimas neviršytų 10% procentų

Nepavyko:

1. užsitikrinti, kad kito mažinimo nebus (nors soc.mine buvo aiškiai pažadėta to siekti)

2. užsitikrinti pakankamas mažėjimo grindis (susiedami su min.alga aiškiai motinas pakišo - min,alga mažės - mažės ir mažinimo grindys) - prašėme 3BVD/asmeniui šeimoje neliesti

3. užsitikrinti, kad įstatymo pakeitimai bus taikomi TIK laikinai - dabar gi nukirto visiems laikams

4. praradome pačių konservatorių iš pradžių pasiūlytą pašalpos mažinimo kompensavimo būdą - teisę dirbti (patys siūlė / patys ir atėmė)

5. praradome pasitikėjimą mūsų demokratine valstybės sankloda - įstatymai DABARTINIAME SEIME yra pateikiami Seimui be teisės juos derinti ar keisti.  Balsavimui pateikiama VIENINTELĖ TEISINGA JAU SUDARYTA nuomonė.
Tikrai taip, kai tik bus pradėta oficialiai kalbėti apie tai rudenį.
Jau darome.
Prašysime Prezidentės vetuoti įstatymą.
Ruošiamės kreipimuisi į KT. Kad tai pavyktų - reikia KUO DAUGIAU MAMŲ, KURIOS KREIPSIS Į TEISMĄ DĖL PATIRTOS ŽALOS ATLYGINIMO (per 2 m. keivienai mamai/tėčiui susidarys tikrai ne mažos sumos, kurias galima prisiteisti - pasiskaičiuokite  mirksiukas.gif ). AMS savo ruožtu krepsis į teismą dėl dėl viešo intereso pažeidimų šiuo atveju.


Dekui uz viska ka darete smile.gif Ir darysite toliau smile.gif
Jei bus bendras ieskinys del patirtos zalos atlyginomo, as kreipsiuos i teisma kartu su visomsi. deja vienai tai daryti manau butu per brangu...


QUOTE(EDELVEISA @ 2009 07 24, 08:57)
Jo geras pasisakymas : Sistema veikia, motinos turi laiko bastytis seime doh.gif


Patyliu....
Atsakyti
Vyriausybė tariasi su Profsąjungų atstovais ir Darbdavių atstovais ir dėl mūsų klausimų. Tik klausimas: kas mus gina tame susitikime?...

Apie šitų susitikimų rezultatus galite pasiskaityti čia:
http://www.lpsk.lt/d...TARIMAS2009.doc

http://www.lpsk.lt/?...t&mID=3&id=1326

ir čia:
http://www.lpsk.lt/?...t&mID=3&id=1336

Aiškiai matyti: motinystės/tėvystės klausimai visai neginami.
Po spalio 1d. pagal šitą susitarimą (jei jis bus pasirašytas) bus mažinami vaiko pinigai (juos gaus tik auginantys vaikus iki 3m.), o motinystės/tėvystės pašalpos bus vėl mažinamos ir suteikiama mistinė teisė dirbti (kas ir kiek ja galės pasinaudoti?)
...

NEBŪKIME ABEJINGI. MUMS REIKIA AKTYVIAI DALYVAUTI ŠIO SUSITARIMO FORMAVIME, bet į šitą darbo grupę įleidžiami tik profsąjungų atstovai.

Deja, kol kas atsimušame tik į sienas...
Atsakyti
mamytes paskaitykit,
http://www.alfa.lt/s...009-07-28_08-49


Net nuotaika pakilo.
ACIU JUMS AMS, JUS TIKROS SAUNUOLES.
Atsakyti