Įkraunama...
Įkraunama...

Aktyvių Mamų Sambūris

nesuprantu tu mamu, kurios labai nepatenkintos AMS veikla. Pavydas kad mamos gali kazko pasiekti? '' vyrui alga sumazino tai ir jum tegu mazina'' apgailetina... blush2.gif slykstu klausyt tokiu minciu. jei neturit ka pasakyt, tai nors temos neterskit! blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sugarbabe @ 2009 07 22, 10:24)
o jei mano vyras neteko darbo, tai gal tada visoms mamytėms riškim pinigus? doh.gif
jei jau MANO pinigai sumažėjo, tegul ir kitom mažėja doh.gif

nueikite čia, dėstykite savo pasiūlymus, piktinkitės kiek noro ir laiko turit, net trys temos jums pasireikšti:
http://www.supermama...?...3630&st=516
http://www.supermama...?...69500&st=36
http://www.supermama...?...6041&st=564


Taigi čia jūs norit būti nepajudinamos ir su garantija. Norit būti nepaliečiamas visuomenės sluoksnis. Jūsų vaikai turi būti lygesni už kitų vaikus. Čia ne atlyginime ir bedarbystėj esmė.

Suplėšykim į gabalus tą valstybės biudžetą ir nebereikės diskutuoti.

Ačiū už nuorodas. Kai norėsiu apsilankyti, būtinai tą ir padarysiu.
O čia parašiau vien dėl to, kad skelbimai apie akciją buvo išmėtyti po visas temas. Todėl, manau, turėjau teisę pasireikšti.

Ačiū už dėmesį ir sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 10:20)
1. Per televiziją girdėjau ir spaudoj skaičiau.
2. Ir mano vaikai.
3. Kuo jūsų vaiko gerovė turi būti geresnė nei manojo?
4. Tai tada pirmyn. Mano vyrui alga sumažėjo 30 proc. Jis turi išlaikyti du vaikus. Tai jūs tada taip pat sutinkate su 30 proc. mažinimu?

tai ir siekite proporcingai, o ne sutikite su 10 proc. Ir taip aišku, kad 10 proc. nuo 1000Lt ir nuo 2000Lt yra skirtingi dalykai.

1. deja, informacija yra ne pilnai pateikiama arba iškraipoma.

3. kiekviena gali ir turi rūpintis savo vaiku geriausiai, kaip tik tai gali... šiuo atveju niekas neneigia, kad kažkieno vaikai yra ,,geresni" ir nusipelno ,,gyventi geriau" kaip kad viena tokia partija teigė.

4. Algų mažinimo klausimais su Vyriausybe ir Seimu derasi profsąjungų atstovai - jiems priekaištaukite, kad jūsų vyro neapsaugojo nuo mažinimo. o ir sau bei savo vyrui tuo pačiou galima priekaištauti, kad nieko nepadarėte, kad jo atlyginimas nemažėtų. Šiuo atveju lieka dar galimybė susirasti dar vieną darbą. Motinystės atostogų metu dirbti ir taip kompensuoti mažėjančias pajamas teisė nesuteikiama (tada mažėja pašalpa), taigi, tokiu atveju YRA PRASMĖ GINTI VIENINTELES MOTINOS IR VAIKO PAJAMAS TUO LAIKOTARPIU.
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2009 07 22, 10:15)
bet mes neiname, nestreikuojame, tik kartais pabėdavojame, kad sunku gyventi, bet tikimės, kad greitai šį sunkmetį išgyvensim ir situacija pagerės.


ir blogai. nesinaudojate konstitucinem teisem. Uztai betvarkeLt jau ne pirmus metus. Lietuviai perdaug kantrus

QUOTE(Abo @ 2009 07 22, 10:32)
Mėnuli, jūs nesate socialiai jautrioj grupėj ir nereik čia šūmo kelt wink.gif


klysti mirksiukas.gif ji irgi priklauso sitai paciai grupei, na bet jos nuomone kitokia
Atsakyti
QUOTE(eglute544 @ 2009 07 22, 10:35)
nesuprantu tu mamu, kurios labai nepatenkintos AMS veikla. Pavydas kad mamos gali kazko pasiekti? '' vyrui alga sumazino tai ir jum tegu mazina'' apgailetina...  blush2.gif slykstu klausyt tokiu minciu. jei neturit ka pasakyt, tai nors temos neterskit! blush2.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2009 07 22, 10:40)
klysti  mirksiukas.gif ji irgi priklauso sitai paciai grupei, na bet jos nuomone kitokia
Tikrai augina vaikus iki 2 metų? cool.gif Ar tikrai? cool.gif Tai, kad lyg ne, susitinkam tam tikroj virtualioj erdvėj ax.gif smile.gif Atsiprašau, jei suklydau, bet abejoju, kad klystu smile.gif .

Man užkliuvo tai, kad neva tuomet ir vyras turi teises, ir mama ir t.t. Kiekviena grupė turi savo teises ir už jas gali kovoti mirksiukas.gif . Mamos su mažamečiais kovoja už save, o ne už vyrus, nors gal ir jų pačių vyrai strese, nes ne 30 proc. sumažintas atlyginimas, o visu 50 proc. Tad gal nepradėkim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 22 liepos 2009 - 09:51
Paukštukas pašnibždėjo ko aš nežinojau, labai smagu smile.gif Na, ne tai svarbiausia, kad nuomonių skirtumas buvo ir bus smile.gif
Atsakyti
Kaune tikrai niekas nevyks? Važiuočiau būtinai, ir dar drauge su klecku paimčiau.
Atsakyti
Man tai apskritai keista kodėl mūsų valdžia leidžia motinystės atostogų iki 3 metų o moka iki 2 metų, juk visoje europoje šis laikotarpis yra per pus mažesnis doh.gif o paskui ir skundžiasi, kad baigėsi pinigai, aš aplamai tik už 1 metus, bet juos galėtu mokėti 100 proc. o paskui suteikti mamos galimybes dirbti o vaikams daugiau darželių įrengti, nes kaip mano pavyzdžiu, pagal visus paskutinių 3 metų priimtus jų įstatymus likau nuskriausta, bet kaip sakant ką padarysi, vaikai užaugo, eis į daržą, tik dar skaudu, kad ir į darbą nebepriims atgal doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

neseniai atsirado informacija apie Seimo posėdį.
Labai laikiame jūsų šiandien 19.40 prie 3 Seimo rūmų.
Nepamirškite asmens dokumento!
Jei turite vežimuką, labai prašytume jį atsivežti.

Apie savo dalyvavimą praneškite šiuo el.paštu: aktyviumamusamburis@gmail.com

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:36)
Taigi čia jūs norit būti nepajudinamos ir su garantija. Norit būti nepaliečiamas visuomenės sluoksnis. Jūsų vaikai turi būti lygesni už kitų vaikus. Čia ne atlyginime ir bedarbystėj esmė.


sveiki
...manau čia mamos nori ne tik sau, bet visai Lietuvos gerovei...kad žmonės neišsivažinėtų į užsienius augint vaikų (ir kad išviso gimdytų)...o grįžtų, nes čia būtų gera tą daryti....
mano motinystės atostogos baigsis netrukus, bet man ši tema l.aktuali....kadangi iš visos dūšios noriu, kad mamos savo vaikus bent ik 2 metų augintų pačios....

o nesuptrantu kodėl taip pavydite...kad anksčiau buvo taip...dabar kitaip...tai tik džiaugtis reikia.....
o lygintis su užsienio šalimis išvis nėra ko...ten ir atlyginimai kitokie...ir iš vieno pragyvent gali pragyventi...ir prieš tai užsidirbti...

Didžiausia pagarba.....aktyviom mamom...didžiausia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:03)

O jūsų akcija man primena norą būti lygesniais už lygius. Visus krizės pasekmės liečia, o va jūsų neturi teisės paliesti.
Taip nesąžininga.

nu, kad akcijų prie seimo vyksta daug...eina žmonės ir kovoja už save...kas kitas, jei ne pats....
o akcijų šiais metais jau n buvo
Atsakyti
atsiprasau, kad patersiu eteri pratesiant diskusija "ne i tema", bet labai jau emocijos sukilo... Mielos moterys, mamos, kodel piktinates, kad mes priesinames ismoku mazinimui? Juk jums atlyginimu siaip sau, del krizes, niekas sumazinti negali, nebent gaudavot juos vokeliuose, pagal autorines ar autonuomos sutartis ir pan. Jei tai yra iforminta jusu darbo sutartyje ir viskas oficialiai, su visais mokesciais, jus gina darbo kodeksas. O kas gina mamas auginancias lialiukus? Imkim valstybes sektoriu: ten taupymas ir etatu mazinimas tik akiu dumimas, turiu giminiu ir draugu, dirbanciu valstybiniam sektoriuj, ten apskritai bijoma ka nors atleisti. Sedi visokie pensininkai, er kataraktas net duru nebematantys, ir tai bijo pajudinti, as jau net nepasakosiu, kaip apskritai ten darba vyksta. Kazin ar privaciam sektoriuj galetum ateit i darba 10, kai darbas nuo 8, gerti kava su drauge puse dienos ir siaip asmeninius reikalus darbo metu tvarkytis. Jei sedi ne priemimo salej, o kur nors kabinete arba bent kiek vadovaujancias pareigas uzimi, tai darb nasumas telieka maximum 20 proc. Kitas dalykas, jei neklystu, baze sumazino nuo 475 iki 450 (apie 5%) ir tai tik keliems menesiams, "kompensuojant" sita sumazejima didesnem kanceliarinem islaidom ir panasiai. Pensijos mazinamos iki 5 %, tai kodel mamoms nureziama 10%? Tai kur cia solidarumas? Tai jei jau Lietuvai taip blogai ir visi lygus, tai visiems tegul mazina vienodai, ir procentais, ir laikotarpiu.
O griztant prie diskusijos, kaip darbdaviai algas mazina, tai gyvenam laisvoj saly, pasieskokit darbo kitur. Beda tame, kad zmones dirbti nebenori, o paskui purkstauja. Kai mano vyrui sumazino alga, jis isejo i kita darba, kur jam pasiule ta pati, ka jis turejo iki mazinimo. As lialiu paauginus iki metu, kai baigiu maitint norejau grizt i darba. Aukles beieskodama susidurau su tuo, kad be 2000lt net nevaziuoja i uzmiesti, salia esantis darzelis priima nuo 3 metu, tai kur vaika deti? Taigi, jei dirbanciai moteriai sumazina alga keliais simtais, tai jos netekimai neadekvatus tos mamos islaidoms, kuri turi savo lialiukui aukle uz kelis tukstancius samdyt, kad nuo metu gizti i darba.
Atsakyti