Įkraunama...
Įkraunama...

Aktyvių Mamų Sambūris

QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 10:17)
Kadangi žinutė keliauja per visas temas, tai pasisakysiu. nebijau būti nepopuliari, nebijau jūsų supykinti, bet yra daug bet. Neginčysiu, kad daug ką nuveikėte, bet viskas turi ribas.
Auginu du vaikus. Ir kiek pamenu tai tik visai neseniai mamoms buvo suteikti tie du metai vaikučio auginimo namuose. Džiaugiausi už visas mamas, kad vaikus galės auginti namie. Bet situacija visoje Lietuvoje šiuo metu sunki. Jeigu ir nuims antrus metus, grįšime ten, kur buvome patys prieš 1,5metų.
O valdininkų gerovė man nerūpi. Pvz., man rūpi mano pačios gerovė. Kodėl man, mano vyrui jau trečią kartą algos mažinamos, nors mes irgi auginam vaikus, mamai mažinama pensija, o va jūs norite būti nepajudinamos. Jums matai negalima.
O kodėl šioje srityje turėtų būti daromos išimtys? Kodėl kitiems krizinėje situacijoje galima bus mažinti, o va jums - ne? Kodėl iš viso turi būti duodama kažkokia garantija? Taip išeina, kad mano vaikams valgyti nereikia.

Štai elementarus pavyzdys. Dirbanti mama gauna algos 1200Lt. Mama, augindama vaiką namie irgi gauna tuos 1200Lt. Čia jų situacija vienoda. Bet va dėl krizės sugalvoja mažinti algas ir  bac - nurėžia algą iki 1000Lt, o mamai pašalpos nenurėžia. Ar situacija išlieka vienoda? O vaikus auginti abi mamos turi.
Tas pats ir su pensininkais.

Jūs nesąžiningos kitų Lietuvos žmonių atžvilgiu.

O kaip jus manot, jei mamos DU buvo minimalus (800 Lt) ar tikrai tie 10% minusuoti is jos atitinkamos pasalpos bus tokie neskausmingi?
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 08:17)
Kadangi žinutė keliauja per visas temas, tai pasisakysiu. nebijau būti nepopuliari, nebijau jūsų supykinti, bet yra daug bet. Neginčysiu, kad daug ką nuveikėte, bet viskas turi ribas.
Auginu du vaikus. Ir kiek pamenu tai tik visai neseniai mamoms buvo suteikti tie du metai vaikučio auginimo namuose. Džiaugiausi už visas mamas, kad vaikus galės auginti namie. Bet situacija visoje Lietuvoje šiuo metu sunki. Jeigu ir nuims antrus metus, grįšime ten, kur buvome patys prieš 1,5metų.
O valdininkų gerovė man nerūpi. Pvz., man rūpi mano pačios gerovė. Kodėl man, mano vyrui jau trečią kartą algos mažinamos, nors mes irgi auginam vaikus, mamai mažinama pensija, o va jūs norite būti nepajudinamos. Jums matai negalima.
O kodėl šioje srityje turėtų būti daromos išimtys? Kodėl kitiems krizinėje situacijoje galima bus mažinti, o va jums - ne? Kodėl iš viso turi būti duodama kažkokia garantija? Taip išeina, kad mano vaikams valgyti nereikia.

Štai elementarus pavyzdys. Dirbanti mama gauna algos 1200Lt. Mama, augindama vaiką namie irgi gauna tuos 1200Lt. Čia jų situacija vienoda. Bet va dėl krizės sugalvoja mažinti algas ir  bac - nurėžia algą iki 1000Lt, o mamai pašalpos nenurėžia. Ar situacija išlieka vienoda? O vaikus auginti abi mamos turi.
Tas pats ir su pensininkais.

O ka daryt mamai su minimalia alga??? Griztam i laikus kada beveik visi duona griauzdavo ir elektra bei vandeni taupe. Pratinkim vaikus nuo mazumos patiems savimi pasirupinti, kol tevai ars, kad valdininkai turetu saltini is kuriuo gales vogti 4u.gif Galim grizti kada algos buvo 300 lt, o tai nemanot, kad santykis su dabartinem kainom, kosminis?? Kam judeti i prieki link geroves, kada galim kaip vezliai judeti atgal, apskritai, kam gyventi, ismirkim, susinaikinkim. Kam ta Lietuva su jos ateitim
Mes cia susiburem tam, kad pasirupinti vaiku gerove, kuri garantavo mums musu VALSTYBES valdzios vyrai. Kovoti reikia, o nenuleisti ranku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 22 liepos 2009 - 08:41
QUOTE(Oksanik @ 2009 07 22, 09:32)
O ka daryt mamai su minimalia alga??? Griztam i  laikus kada beveik visi duona griauzdavo ir elektra bei vandeni taupe. Pratinkim vaikus nuo mazumos patiems savimi pasirupinti, kol tevai ars, kad valdininkai turetu saltini is kuriuo gales vogti  4u.gif Galim grizti kada algos buvo 300 lt, o tai nemanot, kad santykis su dabartinem kainom, kosminis?? Kam judeti i prieki link geroves, kada galim kaip vezliai judeti atgal, apskritai, kam gyventi, ismirkim, susinaikinkim. Kam ta Lietuva su jos ateitim
Mes cia susiburem tam, kad pasirupinti vaiku gerove, kuri garantavo mums musu VALSTYBES valdzios vyrai. Kovoti reikia, o nenuleisti ranku 4u.gif

Sutinku, kad kainų santykis su dabartinėm algom, pašalpom yra kosminis. nesiginčysiu. Bet kaip įmanoma veržliai judėti pirmyn dabartinėmis sąlygomis? Kažko reikia atsisakyti, kažką reikia koreguoti, kad apskritai būtų įmanoma pragyventi. ir tik stabilizavus dabartinę situaciją galima judėti pirmyn.
Be to, kiek girdėjau mamų minimalios pašalpos nebus mažinamos. Yra mamų, gaunančių minimalią algą, yra mamų, gaunančių minimalią pašalpą. Jei jų nieks nemažins, tai kame problema?

Skaudu, kad valdininkai vagia iš visos tautos, žiūri tik savų interesų. Bet negi vaikus auginančios mamos, beatodairiškai reikalaudamos tik nuolaidų, išskirtinumo sau irgi nori turėti išskirtines teises tos pačios tautos sąskaita?
Valdininkų armijai išlaikyti naudojami mokesčių mokėtojų pinigai, pensijoms mokėti - mokesčių mokėtojų pinigai, pašalpoms - taip pat mokesčių mokėtojų į biudžetą sumokėti mokesčiai. Viskas imama iš to paties bendro šalies biudžeto.
O jūsų akcija man primena norą būti lygesniais už lygius. Visus krizės pasekmės liečia, o va jūsų neturi teisės paliesti.
Taip nesąžininga.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:03)
Sutinku, kad kainų santykis su dabartinėm algom, pašalpom yra kosminis. nesiginčysiu. Bet kaip įmanoma veržliai judėti pirmyn dabartinėmis sąlygomis? Kažko reikia atsisakyti, kažką reikia koreguoti, kad apskritai būtų įmanoma pragyventi. ir tik stabilizavus dabartinę situaciją galima judėti pirmyn.
Be to, kiek girdėjau mamų minimalios pašalpos nebus mažinamos. Yra mamų, gaunančių minimalią algą, yra mamų, gaunančių minimalią pašalpą. Jei jų nieks nemažins, tai kame problema?

Skaudu, kad valdininkai vagia iš visos tautos, žiūri tik savų interesų. Bet negi vaikus auginančios mamos, beatodairiškai reikalaudamos tik nuolaidų, išskirtinumo sau irgi nori turėti išskirtines teises tos pačios tautos sąskaita?
Valdininkų armijai išlaikyti naudojami mokesčių mokėtojų pinigai, pensijoms mokėti - mokesčių mokėtojų pinigai, pašalpoms - taip pat mokesčių mokėtojų į biudžetą sumokėti mokesčiai. Viskas imama iš to paties bendro šalies biudžeto.
O jūsų akcija man primena norą būti lygesniais už lygius. Visus krizės pasekmės liečia, o va jūsų neturi teisės paliesti.
Taip nesąžininga.

Kur jus girdejot??
Tauta taipogi musu vaikai 4u.gif
Stengiuosi buti sazininga ir kovosiu uz savo vaiku gerove 4u.gif
Siuloma atsisakyti 10 %
Duok valdziai ranka, tai ji ir visa sues
šiandiena mes siekiame, kad parama motinystei/tėvystei būtų mažinama proporcingai lyginant su visų socialinių grupių mažinimu.
Atsakyti

Jus pamirstate, kad mamos yra tie patys Lietuvos zmones. Ju vyrams irgi mazinami atlyginimai, dar tik besilaukiancioms mamoms irgi buvo sumazinti, kai jos dar nesilauke. Visus paliecia krize, bet tik vieni (siuo atveju mamos) isdrysta pasipriesinti, o kiti Lietuvos zmones sedi, dejuoja ir nieko del to nedaro.

Nereikia pykti, kad zmones stengiasi kazka pakeisti. O garantija tai butina, nes zmogus (dirbanti mama tame tarpe) netekes darbo turi soc.garantijas, jis gauna pasalpa tam tikra laika. O ka turi mama, jei pasalpa jai panaikinama? Lygiai nieko. Taip kad lyginti dirbancius ir pasalpa gaunancius yra neteisinga.
Atsakyti

drinks_cheers.gif
Mes su vyru dirbam universitetuose. Kadangi universitetams buvo mažinamas finansavimas, žinoma darbuotojams buvo sumažinta atlyginimas ar priedai, ėjome nemokamų atostogų visi solidariai, nes suprantame, kad sunkūs laikai, kad universitetas neturi pinigų. Dabar vėl bus mažinama BMA, taigi dar sumažės atlyginimai, o auginame taip pat du vaikus-vienas mažiukas- 2 metų, kitas jau penkiolikmetis- bet mes neiname, nestreikuojame, tik kartais pabėdavojame, kad sunku gyventi, bet tikimės, kad greitai šį sunkmetį išgyvensim ir situacija pagerės.
Beje, pensininkams taip pat bus mažinamos pensijos. Negi manote jiems lengva, negi jiems nereikia valgyti... g.gif
Atsakyti
čia BENDRAMINČIŲ tema, ateidama čia tikiuosi gauti informaciją ir pan.
nesinorėtų, kad ir šitoj temoj būtų tas pats per tapatį, jau soc. skyriui gal 3 temos yra visokiom blevyzgom doh.gif

QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:03)
O jūsų akcija man primena norą būti lygesniais už lygius. Visus krizės pasekmės liečia, o va jūsų neturi teisės paliesti. Taip nesąžininga.

jūs tikriausiai net nebandėt gilintis į AMS siekius, tai aš jums pacituoju Rasos žodžius (kurie buvo rašyti vos keli postai virš jūsų):

QUOTE(RasaP @ 2009 07 22, 07:16)
Manyčiau, akd stengioamės solidarizuotis su visuomene krizės laikotarpiu, bet TUO PAT SIEKIAME APSAUGOTI LABIAUSIAI SOCIALIAI PAŽEIDŽIAMUS - pažinimų ,,grindys" turėtų būti realios apsaugant pragyvenimo lygį bent jau dviems asmenims (mama+lialius). Todėl ir nepritariame projektui.

Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 07 22, 10:10)
1. Kur jus girdejot??
2. Tauta taipogi musu vaikai 4u.gif
3. Stengiuosi buti sazininga ir kovosiu uz savo vaiku gerove 4u.gif
4. šiandiena mes siekiame, kad parama motinystei/tėvystei būtų mažinama proporcingai lyginant su visų socialinių grupių mažinimu.

1. Per televiziją girdėjau ir spaudoj skaičiau.
2. Ir mano vaikai.
3. Kuo jūsų vaiko gerovė turi būti geresnė nei manojo?
4. Tai tada pirmyn. Mano vyrui alga sumažėjo 30 proc. Jis turi išlaikyti du vaikus. Tai jūs tada taip pat sutinkate su 30 proc. mažinimu?

tai ir siekite proporcingai, o ne sutikite su 10 proc. Ir taip aišku, kad 10 proc. nuo 1000Lt ir nuo 2000Lt yra skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 07 22, 08:32)

smile.gif Kaip matau, jūs labai kovingai nusiteikusi ir tikrai nesakykit, kad jūs rūpinatės visų vaikų gerove nepriklausomai nuo jų amžiaus, jūs rūpinatės tik savo gerove. Jūs matote tik save, nematote kitų aplink jus gyvenančių žmonių. Matau, kad diskusija negalima, nes kalbame skirtingomis kalbomis verysad.gif
Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:20)
4. Tai tada pirmyn. Mano vyrui alga sumažėjo 30 proc. Jis turi išlaikyti du vaikus. Tai jūs tada taip pat sutinkate su 30 proc. mažinimu?

o jei mano vyras neteko darbo, tai gal tada visoms mamytėms riškim pinigus? doh.gif
jei jau MANO pinigai sumažėjo, tegul ir kitom mažėja doh.gif

nueikite čia, dėstykite savo pasiūlymus, piktinkitės kiek noro ir laiko turit, net trys temos jums pasireikšti:
http://www.supermama...?...3630&st=516
http://www.supermama...?...69500&st=36
http://www.supermama...?...6041&st=564

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2009 07 22, 09:20)

tai ir siekite proporcingai, o ne sutikite su 10 proc. Ir taip aišku, kad 10 proc. nuo 1000Lt ir nuo 2000Lt yra skirtingi dalykai.

Apie kokias proporcijas kalbat?? g.gif blink.gif

Gerai, jei as gauciau 2000 buciau sutaupus
Nemanot, kad vaikeli iki 2 metuku reiktu labiau saugoti??
Graudu pripazinti, kad mamos taip masto ir nemato toliau savo nosies unsure.gif

Atsakyti
Mėnuli, jūs nesate socialiai jautrioj grupėj ir nereik čia šūmo kelt wink.gif

Pati ant savęs matau, kad kuo toliau tuo lengviau vaikiuką augint ir pačiai išeit kažkur.
Atsakyti