Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

Pas mus biudzetas bendras. Tokiu, kaip visiskai savu pinigu neturiu, nes mano atlyginimas nera didelis. Viska ka as gaunu metu i bendra katila. Taciau, kazkokiu problemu del to taip pat neturiu. Jei man ko reikia tai pasakau vyrui ir jis man duoda pinigu. Jau pas mus taip yra, kad seimos biudzeta tvarko vyras, jis skaiciuoja kiek ir ko galima leisti, moka mokescius (as tik paskaiciuoju).
Kartais buna tokiu atveju kai norisi tureti savu pinigu, noris kazko nusipirkti ir kad apie tai kiek kainavo, nesuzinotu vyras. Taciau tai buna tik kartais. Esu pilnai patenkinta esama padetimi.
Jei turetume atsikra biudzeta, tai turbut tureciau badu mirti ir gyventi laiptineje. Nes buna tokiu periodu, kad as visai negaunu jokiu lesu. Priimu galimybe apie atskirus biudzetus jei abu seimos nariai gauna tolygias pajamas ir abu esama padetimi yra patenkinti. Priesingu atveju kam tada tuoktis. Ir kaip kazkas jau minejo gyvenkit sau atskirai.
Atsakyti
QUOTE (Letavio @ 2004 04 05, 15:45)
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.

Supykau mad.gif nes man atrodo, kiekvienas renkasi taip kaip jam patogiau gyventi. O tuokiames, beje, nr del bendros pinigines, o is meiles tongue.gif

Norge, aisku kad yra bendros islaidos bendriems tikslams, cia be klaustuku, taciau niekomet nededam pinigu i bendra pinigine - kiekvienas turim savo. Taip patogiau ir ramiau mums abiems. Todel ir sakau kad atskiri biudzetai.
Nes man, pavyzdziui, keista, kuomet zmona turi savo vyro saskaitos kreditine kortele (aisku, jei ji nedirba, tai normalu, bet dirbanti) ir laisvai ja naudojasi..Tuo tarpu vyras jos kortele nesinaudoja! O jei naudojasi, tai koks tikslas - ar ne paprasciau kiekvienam tureti savo pinigelius??
Kuomet man paciai striuka su pinigeliais, tai net 5 lt imdama is vyro pinigines pasakau, kad pasiemiau...Jis lygiai taip pat elgiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo musielka: 06 balandžio 2004 - 09:54
QUOTE (Letavio @ 2004 04 05, 14:45)
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.

Jo, cia as, panasiai kaip musielka, galeciau pasakyti, jog jei tuokiantis galvojate tik apie biudzeta, tai tikrai geriau nesituokti.
Beje, taipogi, teigimas jog seima, kurioje atskiras biudzetas kazkokia salta irgi nera teisingas. Juk ta salti sukuria ne biudzetas, o patys zmones. Biudzetas cia ne prie ko.
Man isvis joks "komunizmas" nera priimtinas, seimoje taipogi. Ir tuo atveju, kai pajamos abieju sutuoktiniu nera vienodos, as buciau linkusi padeti zmogui ne duodant (cia butu sujungiant pajamas i bendra biudzeta arba kaip socializme - viska i bendra katila), bet padedant jam (patarimais ir tt) padidinti savo pajamas ir taip jas sulyginti.
Mastant strategiskai ir i ateiti, tikrai gali taip nutikti kad kada nors as neturesiu jokiu pajamu ir vyras mane islaikys, bet tada vistiek nepatiktu man tureti kortele jo saskaitos, geriau tarciausi kad kiekviena menesi isskirtu jis man tokia ir tokia suma (pagal galimybes), kuria as visiskai savarankiskai galeciau disponuoti. Ir manau negaleciau leisti, kad taip testusi ilgai. Vistiek kokiu nors budu viska daryciau, kad tureciau savo bent minimalias pajamas. Manau, jog "komunizmas"
luosina zmogu tuo, jog jis ipranta, jog jam duodama ir mano, jog tai normalu ir nesistengia kazko siekti, tobuleti, buti savarankisku ir tt.
Atsakyti
Artev, aciu, tu labai tiksliai issakei ir mano mintis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Letavio, na tu ir pavariai.... Dristu speti, kad gal tu pati nedaug uzdirbi, del to tau labai svarbus bendras biudzetas. As pries toki dalyka. Lesu paskyrstymo kazkoks planelis turi buti, atsizvelgiant i seimos nariu uzdarbius. Pvz: kas moka kreditus, kas komunalines paslaugas, kas perka maista. Mes taip paiskirstem. Tie pinigai kurie lieka yra panaudojami pramogom (karta vyras mane "vaisina", kita karta as ji) arba savo reikmem. Kadangi musu atlyginimai apylygus, tai vyras nesipriesino, kai as nusprendziau ka jisai apmoka o ka as... Jokiu barniu nebeliko.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artev: 06 balandžio 2004 - 11:36
Mūsų šeimoje vyras užima buhalterio pareigas (juk kaip ne kaip VU matfake mokėsi) ir aš tuo labai patenkinta smile.gif Pinigų į krūvelę nededame, nes juos perveda į korteles. O kortelėmis keičiamės rankose man pagal jose esantį pinigų kiekį. Pirkinius taip pat perkame pagal reikalingumą, pvz.: šį mėnesį skiriama namams, kitą - vyrui ir t.t. Be to kai pinigai vyro amiau, nes kartais būnu labai išlaidi smile.gif smile.gif
Atsakyti
...O man vyras moka alga,kiekviena menesi as gaunu ir avansa, ir alga,tikrai negaili-skustis negaliu.........cia tik maistui ir smulkioms islaidoms,rubai,mokesciai-uz viska moka jis........o jeigu ko labai noriu,tai moku labai graziai paprasyti ir nuperka,na sau ir vaikui tikrai daug daugiau perku,negu jam,kartais net nesmagu buna,kad taip islaidauju rolleyes.gif .
Atsakyti
O mes kiekvienas atlyginimus gaunam i korteles ir nusiiminejam kiek kuriam reikia. Butu lyg ir atskiri biudzetai, bet kai kalbam apie pinigus, tai kazkaip abieju korteliu turini i viena suskaiciuojam smile.gif Nera pas mus tokio pasidalinimo, kas ka perka (tik mokescius kazkaip tradiciskai moku as, kartais ir is "jo pinigu" biggrin.gif). Nebuna ir tokio pasakymo parduotuvej "as mokejau praejusi karta, dabar mokek tu". Naturaliai gaunasi, kad abieju piniginese susikaupia nesunaudotas likutis ir pirkdami didesni pirkini suskaiciuojam kiek is viso turim pinigu (nebuna taip, kad metames per puse ar pan.) Gal ir negeras musu modelis, nes pavyzdziui dabar as nezinau tiksliai kiek mes turim pinigu (jis taip pat). Zinom tik apytiksliai. Bet mes dar tik mokomes gyventi wink.gif Laikui begant, keiciasi aplinkybes, turi keistis ir pinigu valdymo modelis. Pvz. kai pastosiu ir nedirbsiu tikrai nesedesiu be lito kisenej wink.gif reketuosiu brangiausiaji biggrin.gif
Atsakyti
Man pasiseke, nes finansiniu problemu ar biudzeto pasidalijimo sunkumu mums su vyru bent jau kol kas nera:) Abu dirbam ir uzdirbam gerai. Finansinius isipareigojimus esam pasidalije tarp saves, maistas ir kiti malonumai arba neplanuotos islaidos tai pagal situacija. Nesam islaidus, bet ir nesuper taupus! Visuomet kartu nusprendziam del didesnio pirkinio. Tiesiog siuo metu tikrai nei vienas, nei kitas nesame priklausomi, taip pat nereikia nuolat prasyti pinigu. Man butu labai sunku, jei reiketu uz kiekviena lita atsiskaitineti ar nuolat prasineti...
Atsakyti
Pas mumi pinigai bendri, nera taip, kad cia mano, o ten tavo. Abu dedam i viena kruva ir leidziam pagal poreiki (per daug netaupom, bet pasitariam ka pirkti). Pas mus pagal pasaka be galo:
-Is kur pinigu gauni?
- Is spinteles.
- O is kur spinteleje?
- Zmona (vyras) idejo.
- O is kur zmona (vyras) gavo?
- As daviau ...
.... ir vel is pradziu
smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Uka @ 2004 04 08, 11:51)
Pas mumi pinigai bendri, nera taip, kad cia mano, o ten tavo. Abu dedam i viena kruva ir leidziam pagal poreiki (per daug netaupom, bet pasitariam ka pirkti). Pas mus pagal pasaka be galo:
-Is kur pinigu gauni?
- Is spinteles.
- O is kur spinteleje?
- Zmona (vyras) idejo.
- O is kur zmona (vyras) gavo?
- As daviau ...
.... ir vel is pradziu
smile.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti