Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

Vaje vaje kokios diskusijos. Iš jų aišku viena, kad jei vyras neišlaiko šeimos, tai ne vyras. Ir nesvarbu, kad jis dirba visuomenei naudingą darbą - pvz. muziejininkas, policininkas, gaisrininkas ir pan., svarbu kiek $ parneša į namus. Kažkaip tampa visiškai nesvarbu įgyta profesija, patirtis, sugebėjimai, svarbu pinigai ir kuo daugiau. Ne viskas juk iškart ant lėkštutės padėta. O ir dirbti visą gyvenimą nemėgstamą, nemylimą, bet gerai apmokamą darbą, yra kančia.

O atsakant į temą. Kartu esame 15 metų, per tuos metus buvo visko, ir kuomet aš uždirbau daugiau, ir kuomet gyvenom nuo algos iki algos. Dabar galėčiau sau leisti nedirbti, vyro atlyginimo užtektų viskam ir dar liktų. Bet dirbu, dirbu tai kas man patinka, tiesa alga vidutinė. Dabar finansinis pasidalinimas toks, kad kiekvieną mėnesį vyras į vokelį įdeda tam tikrą sutartą sumą iš kurios moku už maistą, vaiko darželį, likusios išlaidos - mokesčiai, kiti vaiko poreikiai eina iš mano atlyginimo. Vyras moka paskolą, už TV, už signalizaciją, pilnai išlaiko automobilį (pats važinėja su darbiniu). Savo santaupas leidžiu kaip tinkama. Jis iš savų moka už kitas išlaidas (tvora, žoliapjovė ir pan.), taip pat keliones. Jei pritrūksta (tarkim santaupas padėjo banke, sąskaitoj daug nelaiko), visada duodu, niekada neprašau aiškinti kam ir kaip. Nors dažniausiai tokie dideli pirkiniai būna aptarti. Kas liečia drabužius/batus, abu perkam ten kur patinka ar kur reikia (tarkim vyrui reikia kostiumo, gero, tai ir pirks kokiam sunsetsuit). Aš tik kartais auskaram paišlaidauju, silpnybė mano blush2.gif Bet auksinių ir su deimantais neperku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 17, 12:18)
Geras žmogus - ne profesija, o kuklumo bei gero jumoro jausmo vaikams į lėkštę neįdėsi  rolleyes.gif

kaip lengva svaistytis...
kazkodel visi bijo issilavinusiu bet menkos morales - sukti, sukti sukti sau bizniuuuka i namus. sveiko proto ribas taip sunku sukontroliuoti, juk svarbu seima, seima, na o darbininkams atlgynimus ir po pusmecio ismokesiu.... (cia as ne apie visus, nes vel prikibs smile.gif )
duok D kad artimieji jusu neturiu jokiu invalidumo grupiu ar sveikatos daryti karjera 12val per para... g.gif

800lt ir man atrodo mazai. bet mokamas vidurkis lietuvoje 1500lt-1800lt-2500lt - svyruoja tarp miestu - yr butent toks, ir uz tai vadindt visus " ne vyrais" ir ne "mamutu parnesejais? "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 spalio 2013 - 15:52
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 17, 15:18)
Geras žmogus - ne profesija, o kuklumo bei gero jumoro jausmo vaikams į lėkštę neįdėsi  rolleyes.gif

Prisiminiau "Naša Raša" veikėją - sąžiningą milicininką ir jo šeimą hihihi.gif
Atsakyti
Nesuprantu ka Jus cia viena kitai bandot irodyti biggrin.gif

Asmeniskai man nebutu priiimtina kazkokie " saldytuvo dalijimaisi " ......

Pas mus visad priklausydavo nuo situacijos - buvo metu kai vyras uz absoliuciai viska mokedavo ir mano atlyginimas tiesiog kaupdavosi , tais laikais dar ir "kisenpinigiu " gaudavau lotuliukas.gif Buvo metas kai as viena dirbau ir is tu parnesamu isgyvendavom....Niekad neskirstom i tavo ir mano ir tenkinames bei laimingai gyvenam is to ka gaunam ar tai butu simtais ar tukstanciais..

Bet turbut reiktu pridurti ,kad vyras dirbtu kone bet ka jei reiktu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 17:03)
blink.gif apie toookius beprocius cia net kalba neina....nei apie skrudzus nei apie alfonseliu nekalbame...


Kalba eina apie temos klausimą, o ne apie tai, ką jūs su Subjektyvia čia "diskutuojat".

uzsiemusi, puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 14:52)
subjektyvi vengia daug klausimu. ji tik ka oponentui pareiske kad tavo uzdirbami 5t - ne pinigai, suprask, esi vos ne niekalas, tai kaip ji vertina ta, kuris 1500lt - kauno vidutinis atlyg i rankas - uzdirba? turbut ji neturi tokiu zmoniu su vyru draugu tarpe ir tokius zmonelius laiko valkatomis  g.gif ? apie tuos, kurie 800lt uzdirba - net zmogaus/vyro vardo neverti, turbut padarai matyt.


Aš kaip tik nevengiu ir daug rašau, kad tokiom oponentėm kaip tu išsamiau paaiškinčiau, kas yra kas.

O toliau ką rašai, tai prašau pacituok, man pačiai įdomu, kur gi aš taip rašau rolleyes.gif Toliau jau tik tavo fantazijos ir ne daugiau. Tu kažkaip čia mane įsivaizduoji kažkokia beprote, antžmogiu, mažų mažiausiai pinda. biggrin.gif Nes jau tiek į lankas nusifantazuoji, kad baisu skaityti, ką aš galiu. Nejau tu apie mane tokios baisios nuomonės unsure.gif

Apie uždirbančius minimumą ir nieko nedarančius, kad uždirbtų daugiau - ne mano reikalas, jei jiems gerai, man tuo labiau. Bet jei kalbėti apie šeimos vyrus, tai ar man turi rūpėti, kuo maitins savo vaikus darbingas vyras? Muziejininkas sakai. O kas jam trukdo privačiai vertinti antikvarą, paveikslus, užsiimti privačiomis konsultacijomis. Tik noro reikia, paprasčiausiai noro. Kokią veiklą bepaimsi, visur galima atrasti galimybę gauti papildomas pajamas. Ir tie vyrai, kuriems rūpi, kaip gyvens jų vaikai ar pakaks pragyvenimui, jie nekaltina kitų, kad kažkas ne taip, patys rūpinasi pajamomis ir neterorizuoja dėl to moterų. O va moteris, jei mato, kad vyras nepatempia šimtu proc., tai gi duota galva ant pečių, kad prisidėti. Ji žino, puikiausiai suvokia, kad vieno žmogaus pajamų nepakanka. Tai gi, kalbame apie normalias moteris ar apie besmegenes?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 16:51)
ir uz tai vadindt visus " ne vyrais" ir ne "mamutu parnesejais? "


O kai vyras, uždirbantis minimumą ir parneša tik mamuto uodegą dar žmonai akis drasko, drąsiai "planuoja" vaikus, ir ne vieną, tai jis normalus vyras? Rašau labai daug, kas mano akimis yra normalus vyras, jau nekartosiu. Bet man toks vyras, kurį tenkina minimumas ir jis mano, kad ir taip čia daug uždirba, nėra ko ardytis, dar aiškina kitiems, kad daugiau nepajėgus uždirbti, tai nieko gero. Žinau, kad yra vyrų, tokių labiau romantiškos natūros, kur nepersidirba, žvakeles degioja, oro pilis stato, suokia suokia, bet realiai įsikibę į "mamytes", ariančias žmonas, kurios ir yra mamutų nešėjos. Jiems lengviau makaronus kabinti, nei realiai dirbti. Nei valgyt įgalūs pagaminti, nei namus tvarko, tranai ir tiek. Ir kai paklausi, kodėl nedirba ten ar neieško, tai tau kai pažers mln pasiteisinimų, dažniausiai gi visi kalti, ne toks grafikas, per daug darbo, toli važiuoti ir t.t.t.t., kad tik nedirbti, prikurs tiek pasakų. Pasakoriai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 16:51)
kaip lengva svaistytis...

duok D kad artimieji jusu neturiu jokiu invalidumo grupiu ar sveikatos daryti karjera 12val per para... g.gif


Kuo švaistytis?

Specialiai paminėjau, kad sveikas žmogus... Kai žmogus turi visas galimybes siekti daugiau ir to nedaro dėl jam vienam suprantamų priežasčių.

QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 17:03)
Hmmm,

dar del tavo posto : "i lekste gerumo ir jumoro neidesi vaikams." cia kaip kada. pvz, siais metais mano pajamos sumazejo, tempai sumazejo. kad pajamos sumazejo tai visai ne dziugu, bet..nesu tokia pikta, isitempus ir su tais paciais vaikais daugiau juokauju, paselstam, padukstam...pa kolkas jiems dzin kad nera tu milijonu. ir mano patys vaikai linksmeni, nes ir as linksmesne. taigis.... nemoku as taip...dirbt nuolat per tris darbus ir dar but super atsipalaidavusi kai "vaiku valanda" ateina. zmogiskumas turi ribas.


Suprantat, kaip yra. Man nereikia, kad mane išlaikytų. Man nereikia bankomato vietoje vyro. Man nereikia ypatingo darboholiko, kuris užtikrintų, kad vienintelis mano darbas būtų vaikščiojimas po parduotuves ir grožio salonus. Man patinka dirbti ir uždirbti.

O bet tačiau - aš nenoriu tokio, dėl kurio žioplumo aš būčiau priversta dirbti per tris darbus tam, kad jį ir mūsų vaikus išlaikyt. Jei dirbsim ir sieksim abu, to nereikės daryt nė vienam. Atitinkamai ir vaikam dėmesio galim skirti abu, nenusivarę nuo kojų ir ne prabėgom tarp penkių darbų.

Jei vyras sėdės už minimumą, o viską tempsiu aš, kai tuo metu jis filosofuos apie tai, kaip gyvenimas jo nemyli ir niekas jo nevertina ar valstybė jam per mažai moka, tai tiek to gal irnesakyk.gif Lai filosofuoja kitur. Tokiam žmogui vaikų negimdyčiau. Man neatrodo normalu gimdytis vaikų krūvą tam, kad paskui juos pusbadžiu augint. Arba kad paskui ranką ištiesus po soc. paramos skyrius ir Maisto bankus vaikščiot. Tai mano nuomonė, jei kažkam toks gyvenimas priimtinas - tai jų pasirinkimas. (Iš karto pasakau, kad neturiu nieko prieš žmones, gaunančius pašalpas ar paramą maistu, nors ir nesuprantu kai kurių jų gyvenimo pasirinkimų)
Galbūt savanaudiška, galbūt nehumaniška, bet mane erzina žmonės, ieškantys kaltų visur, tik ne savyje arba žmonės, laukiantys kol kas nors viską padarys už juos. Todėl būti su tokiu žmogumi man būtų sunku ir santykiai tiesiog nutrūktų. Kad ir koks geras žmogus ten būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 spalio 2013 - 17:48
Tu, aš, kitos su panašiu požiūriu negimdys, iš viso nekurs šeimos, todėl susiras tokias, kurios viską darys: ars, varys per tris darbus, gimdys ne vieną vaiką ir dar džiaugsis tuo vyru. Tai ačiū D, kad yra kas juos globos. Nes man tai tikrai nereikia dar vieno vaiko - vyro. Kai pamatau pas kurias čia forume "Trečias vaikas - vyras". Gal čia ir juokelis, bet man net į galvą neateitų taip įrašyti. Jei jos vyras trečias vaikas, tai taip ir gyvena, su dar vienu vaiku, o ne su vyru.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 18:46)
Tai ačiū D, kad yra kas juos globos.


O gal kaip tik - baust tokias... nes jos neleidžia žmogui užaugt. Nes jos užgloboja iki absurdiško lygio, kuomet užmuša bet kokią iniciatyvą ir galimas tų vyrų gyvenimo būdo alternatyvas. Gal jei nustotų su šaukštu paskui jų užpakalius bėgiot ir snarglius šluostyt, bent kas penktas iš jų normaliu žmogum pataptų. Nes neturėtų kur dėtis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 spalio 2013 - 17:51
Čia yra žmogaus natūra ir niekas nepakeis, nenori dirbti, nenori persidirbti. Juk vyrauja harmonija, toks tokį suranda ir jei abiems tas tinka, tuo ir gyvena, harmonijoje. Žinoma, gyvenime gali ir pasikeisti, moteriai pvz. prašviesėti protas ir nuspręsti, kad užteks. Be to, ji gali pervargti, juk nuvarytas kumeles neretai ir palieka, nes "paseno, suvargo", na kaip gi nesuvargs, kai nebeturi laiko sau, kai reikia viską ištraukti. ohmy.gif Jau tada verčiau gyventų vienos, nei su tranu.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 18:11)
Apie uždirbančius minimumą ir nieko nedarančius, kad uždirbtų daugiau - ne mano reikalas, jei jiems gerai, man tuo labiau. Bet jei kalbėti apie šeimos vyrus, tai ar man turi rūpėti, kuo maitins savo vaikus darbingas vyras? Muziejininkas sakai. O kas jam trukdo privačiai vertinti antikvarą, paveikslus, užsiimti privačiomis konsultacijomis. Tik noro reikia, paprasčiausiai noro. Kokią veiklą bepaimsi, visur galima atrasti galimybę gauti papildomas pajamas. Ir tie vyrai, kuriems rūpi, kaip gyvens jų vaikai ar pakaks pragyvenimui, jie nekaltina kitų, kad kažkas ne taip, patys rūpinasi pajamomis ir neterorizuoja dėl to moterų. O va moteris, jei mato, kad vyras nepatempia šimtu proc., tai gi duota galva ant pečių, kad prisidėti. Ji žino, puikiausiai suvokia, kad vieno žmogaus pajamų nepakanka. Tai gi, kalbame apie normalias moteris ar apie besmegenes?

Ir sutinku, ir ne. Muziejininkai ne vien istoriniuose muziejuose dirba, yra ir kitokio tipo muziejų - dailės, meno, literatūros, įžymaus žmogaus. Ne visi gali ir po darbo užsidirbti iš savo darbo. Pažįstu vieną šeimą (uošvių geri draugai, tad teko nemažai pabendrauti), kur vyras yra meno žmogus - poetas. Jis rašo eiles, yra išleidęs kelias knygas. Kadangi žmona yra socialinė darbuotoja vaikų namuose, tai piniguose tikrai nesivarto. Buvo laikas kai jis ėjo dirbti bet ką, nes reikėjo pinigų (dar 2 vaikai namie). Bet tai žmogui vos nesibaigė alkoholizmu. Tuo metu jis buvo baisiai nelaimingas. Paskui įsidarbino muziejuje (kažkokio žinomo literato), parašė ir išleido poezijos knygą. Kaip žmogus tada atsigavo, su kokiu užsidegimu ir ugnele kalbėjo apie darbą, apie knygą. Žinau, kad jis rengdavo poezijos skaitymus tame muziejuje. Bet turbūt nereikia sakyti, kad tai vis tik didelių pinigų neatneša. Bet žmogus bent laimingas buvo.
O iš kitos pusės, jei didžiąją mamuto dalį namo tempia moteris, tuomet vyras turėtų daugiau prisidėti prie namų ruošos. Man atrodo, kad tikras nevykėlis yra ne tas, kuris mažai uždirba, o tas kuris atidirbęs nuo 8 val iki 17 val už minimumą, grįžęs išsidrėbia sofoj prieš TV, gurkšnoja alų, piktinasi visais, nieko namie nedaro, o žmona atidirbusi tiek pat ar net daugiau valandų turi dar ir jį apšokinėti.
Atsakyti