Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

Ar žinai, given444, koks mano vyras mėgstamiausias posakis apie vyrus, kurie mažai uždirba arba nenori daugiau uždirbti? Primenu, vyro, ne mano: "Мужчина без денег - мужчина бездельник". Visai teisingi žodžiai, jei gilintis. Tai, kad žmogus mokytojas, jis mokytas, bet dar nereiškia, kad protingas, darbštus, norintis dirbti. Galbūt žino tą savo siaurą sritį ir niekuo nesidomi, o apie kitką nėra ką ir kalbėti. Apskritai tavo visi postai pinigų tema vien šioje temoje (ir kitose) labai koncentruoti vien į negatyvą, tu net neįsivaizduoji, kaip tame gyvenime, rašai, kad procentaliai labai mažai, tai galiu paneigti, tokių šeimų, kur moteris nedirba, o vyro algos pakanka sočiam gyvenimui - labai daug. Be to, labai norėtum, kad aplink būtų vien barakudos, išnaudotojos, siurbėlės bei auksinių narvelių gyventojos doh.gif Iš kur toks požiūris, tai tau geriau žinoti, bet patikėk, given444, gyvenime žymiai daugiau atvejų, kai žmonės geba susitarti ir nesvarbu kokios kieno pajamos, tie, kurie nesugeba susitarti, tie ir skiriasi.

Ir galiu tik patvirtinti, kad charakteriai tiesiogiai susiję su finansiniais dalykais, už "charakterių nesutapimo" slypi ir tai, kad nesusitaria su finansų tema, galbūt tinginiai, nenori dirbti, nenori aprūpinti šeimos, švaistosi, be proto taupo, ėda nervus viena ar kita pusė dėl pinigų, švaistūnai. Ir aš kažkada rašiau, ir arana81 dabar priminė, kad, mielieji, kas turi pakankamai finansų, apie juos pamiršta, nesipyksta dėl pinigų stokos ar kas ne taip ką pirko. Ta tema apskritai neegzistuoja. Ir jei moteris nusipirko šeštą pudrą iš prabangesnių kosmetikos linijų, tai niekaip neįtakojo šeimos biudžeto, nes tai gal tūkstantoji dalis, būtent mėnesio pajamų. Ir neveltui parašiau boldu "normaliose šeimose", nes normaliose šeimose nėra tokių nesąmonių, kai žmona siurbėlė, savo reikmėms leidžia vyro uždirbtus pinigus, visa išsipusčiusi, o vyras nudriskęs skurdžius, ant kurio sprando joja. Ir lyrikos komentarai labai normalūs. Beje, aš gyvenu kaip antrasis jos minimas variantas, tik du vaikai ir dar ne dvidešimt metų, bet nebe daug liko. Ir taip gyvena dauguma mūsų rate. Nei tie vyrai pijokai, mergišiai, nei žmonos užguitos. Kitos jau po tris vaikus pagimdžiusios, gerokai vyresnės už mane, nei ten gražuolės mis pasaulis, nei ką, protingos moterys, geros mamos, bet kad vyrai duotųsi su mergom ar darytų nesąmones, na nėra to. Gal daro kur tyliai, kas ten žino, bet varpai dar niekad neskambėjo.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 10 16, 18:24)
Didzioji pajamu dalis is to, kas kazkada buvo darbas, paskui laisvalaikio hobis  smile.gif


Cia svajoniu darbas bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Subjektyvi,2013 10 17, 09:04]
Ar žinai, given444, koks mano vyras mėgstamiausias posakis apie vyrus, kurie mažai uždirba arba nenori daugiau uždirbti? Primenu, vyro, ne mano: "Мужчина без денег - мужчина бездельник". Visai teisingi žodžiai, jei gilintis. Tai, kad žmogus mokytojas, jis mokytas, bet dar nereiškia, kad protingas, darbštus, norintis dirbti. Galbūt žino tą savo siaurą sritį ir niekuo nesidomi, o apie kitką nėra ką ir kalbėti.

Subjektyvi, o kaip su mokytojais, autobusu vairuotojais, policininkais (ne auksto rango), gaisrininkais ir t.t? Tuos darbus irgi kazkas turi dirbti. Netgi labai svarbus visuomenei darbai! Bet turbut iseina, kad jiems reiketu dviem pamainom arti, kad zmonele islaikyt ir irodyti, kad vyras esi o ne ''bezdelninkas''?
Jeigu ziureti platesniu mastu (ne vien Vilniu) - imkim Mazeikius, Akmene, Skuoda, Telsius ir t.t tai ten net gaisrines virsininkas gal pora tukst. uzdirba. Ar gali jis kokybiskai vienas pats seima islaikyti? O bet taciau ar galima ji tinginiu vadinti? ,
Jei visi bus veikejais - kas dirbs siuos darbus?
Atsakyti
Romy, tu nesupratai. Ar žinai ką reiškia, kai vyras visai neuždirba? Jis visai nieko neveikia, nieko. O tavo išvardinti vyrai dirba, uždirba, berods ne minimumą, tiesa? Jei moteris žino, kad jos vyras autobuso vairuotojas, tai ji, jei protaujanti, suvoks, kad jis ne sėkmingas verslininkas ir ne turtuolis, tad ir atitinkamai kontroliuos savo apetitą. O jei ji beprotė, tai apie ką dar galia diskutuoti?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 10:42)
Romy, tu nesupratai. Ar žinai ką reiškia, kai vyras visai neuždirba? Jis visai nieko neveikia, nieko. O tavo išvardinti vyrai dirba, uždirba, berods ne minimumą, tiesa? Jei moteris žino, kad jos vyras autobuso vairuotojas, tai ji, jei protaujanti, suvoks, kad jis ne sėkmingas verslininkas ir ne turtuolis, tad ir atitinkamai kontroliuos savo apetitą. O jei ji beprotė, tai apie ką dar galia diskutuoti?


Subjektyvi, as supratau, bet kazkaip neskanus pareiskimai pasidare temoje, jei vyras neislaiko vienas pilnai seimos, tai nepilnas vyras, tinginys ir t.t.
Ir zinoma as neinu uz tuos vyrus, kurie del puskepalio duonos su zmona diskutuoja. Bet tokiu poru aplamai gaila.. Apie ka kalbejo pries eidami kartu gyvent?? Kaip galima praleisti tokia tema kaip biudzetas, finansai?
Atsakyti
Romy, nežinau, mano požiūris labai aiškus, kurį ir paminėjau, vyro pareiga nešti mamutą, didelį ar mažą, bet pareiga. Jei jis nemato problemos, kad mamuto nėra, jei jis mano, kad nieko nedarydamas pasikas sode pinigų, nedėdamas pastangų tenkinsis minimumu ir aiškins, koks blogas pasaulis, kaip jo niekas neįvertina, tai ką dar galima komentuoti? Kas nori užsidirbti, tas sukasi, imasi papildomų darbų, imasi visokios chaltūros, suvokia, kad gerai, lai tas minimumas, bet stabilus. O šalia to yra kitos papildomos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 06:04)
Ir aš kažkada rašiau, ir arana81 dabar priminė, kad, mielieji, kas turi pakankamai finansų, apie juos pamiršta, nesipyksta dėl pinigų stokos ar kas ne taip ką pirko. Ta tema apskritai neegzistuoja. Ir jei moteris nusipirko šeštą pudrą iš prabangesnių kosmetikos linijų, tai niekaip neįtakojo šeimos biudžeto, nes tai gal tūkstantoji dalis, būtent mėnesio pajamų.

nesakau kad vien negatyvas. sakau kad pinigai zmogu keicia ir deja ne i gera puse. taip, yra gerai, graziai begyvenanciu.
o be taciau
man uzsimerkti pries statistika. lietuvoje kas antra seima isyra - tai vadinasi del pinigu, tingegimo arba svaistuniskumo? vot ir pati matai, kad tuomet ir yra daugiau negatyvo.
toliau - del tu turtinguju kur VIENAS vyras viska islaiko. tai kiek ju yra? tai aisku, daug, bet kieno dar daugiau? tai vel statistika meluoja, statistiniai atlyginimai, tai man ja neskaityti, nesidometi, nes subjektyvi taip pasake...
patikek, tokiu kaip tu - seimu - tikrai ne dauguma.
juk savo poste sakiau - nekalbu apie tavo seima, tAIGI, atsok 4u.gif
moteris perkasi ntja pudrine...tukstantoji dalis..... nepazistu ne vienos seimos is savo tarpo ...ne vienos....nes net turtingesniems (is mano pazistamu) - tai ne tukstantoji dalis. tikrai ne. ir visi su aukstaisiais mano giminej, aisku, verslu turi ne visi, daugiau dirba samdomus darbus ir po kelis arba dirba su VL ant saves.... turiu pora verslininku, dabar atsiminiau...bet tikrai ant pudros - tukstantoji dalis neiseina. visi veltedziai ir tingi dirbti. einu jiems pasakysiu.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 06:04)
Gal daro kur tyliai, kas ten žino, bet varpai dar niekad neskambėjo.

ta visi ir daro tyliai. ir iki siol gi manoma, kad daugelis tokiu vyru puikus - jiems tokie dalykai - tik itampa nuimt, o zmonos tyli. skaitet interviu Zmonese, neatmenu pavardes, ziniu vedeja, 33m. ji protingai elgias, bet vyras - tai nezinia ka daro? ji turi pozcicija: NELEIDZIU SAU NERVINTIS, ir nesuku galvos. pasake gris 10-11val is klubo, grizta 3-4ryto, uzmiegu, nieko nesakau, kita ryta tik paklausiu, kelinta grizo. isskrenda i maljorka menesiui, NESUKU galvos su kuo jis, ka vakarais veikia, nes nuprotet galeciau. susiskambinam: kaip sveikata, kaip sunui. viskas.
ta, kuri teisiasi 4 vaikus su juo - tai irgi labai graziai gyveno. iki siol ir dabar niekas nezino nieko blogo apie toki vya. tik artimiausi.
tie varpai skamba - tai juokinga. pas asocialius jie ir skamba. o kitur susitvarkoma tyliai (ir kartais dar ziauriau.)
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 07:58)
Romy, nežinau, mano požiūris labai aiškus, kurį ir paminėjau, vyro pareiga nešti mamutą, didelį ar mažą, bet pareiga.

deja, tu pati esi nuvertinus vyrus - esi kazkada skaiciais rasius: ka, (tiek ir tiek) - tai pinigai? nejuokink. aiksu, pati zvalgeis i pasiturinti, toki ir gavai. tavo valia, bet kodel toks juodas nuvertinimas kitu? neduokdie tavo vyrui kas ar investicijoms kas - tikiuosi sugebesi persiorietuoti, nespirsi nieko pro duris - nebent save pacia...
nenoriu cia pyktis, bet tavo postuose ir ryskiai atsisipindi - kad jei ne verslininkas, ne verslus, tai amen. pati zinai kad farai, gaisrininkai vos 1500lt surenka, visa kitA JUOdai, kysiai... ir tt. bet vaikus tai i mokykla vedi? vadinasi, mokytoju reikia. aukle jei samdai - ir tokiu reikia. jei nelaime - kviesies gaisrine. ir tokiu reikia. tai, ka - sias specialybes tik moteriskumtems beliks dirbti? tuoj ir farus moteriskutes vaidins... nes vyrams ne lygis. vyrai darys "bizni".
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 07:58)
Jei jis nemato problemos, kad mamuto nėra, jei jis mano, kad nieko nedarydamas pasikas sode pinigų, nedėdamas pastangų tenkinsis minimumu ir aiškins, koks blogas pasaulis, kaip jo niekas neįvertina, tai ką dar galima komentuoti? Kas nori užsidirbti, tas sukasi, imasi papildomų darbų, imasi visokios chaltūros, suvokia,

dabar tu viska persudai.
as nuolat vis kartoju - NE APIE ALFONSUS KALBA, GI DIEVE....
kaip tik buvo kalba kad sukiesi ir is keliu darbu ne kazkas susirenka...vat ir chalturos...nu gerai? bet kas tos chalturos? vel kiti pasakys: vagi is valstybes. vel negerai. sukies, ari, grizti piktas kaip seskas - tuomet vel negerai, su vaikais, zmona nebuni - zmona iseina, guodziasi pas kita... vat ir snekejom apie viso to kaina...
tragedija lietuvos seimu yra tokia:
(labai mazai seimu (procentaliai!!!)-darsyk kartojuos - kur vyras aria, o tuomet viena moteris skiria vaikams demesi, ugdo juos - valio, vaikai priziureti, seima nesugriuvo...cia dar neblogas variantas)


daug daug baisesne situacija yra tokia: vyras chalturina dirba po 2-3darbus/ ata tinkamai ir zmona tiek pat dirba - nes negali sau leisti buti su vaikais, VISAI NEDIRBTI ...(nors kita ir butu nieko pries) - todel finale, vaiku nemato niekas, atsiranda problemu ir tt.
Atsakyti
Aš visada žvalgiausi būtent būsimam šeimyniniam gyvenimui tik į protingus, veiklius, tai mano "fetišas", taip kad nepainiok labai reikšmingų faktorių. Galiu nuraminti, kad tuo metu būsimas vyras toli gražu nebuvo turtingiausias iš buvusių gerbėjų, sakyčiau vienas kukliausių tuo atžvilgiu, taip kad prašovei pro šalį smile.gif

Mano postuose tau vienaip atsispindi, o rašau apie darbštumą, norą dirbti ir išlaikyti savo šeimą. Jei moteris išlaiko šeimą, o vyras ne, vadinasi ją tenkina toks gyvenimas, juos abu tai tenkina. Bet manęs pvz. netenkintų tokia perspektyva. Bet gi turiu teisę parašyti, kas netenkintų, ar ne? Ar turiu teisę rašyti tik tai, kas tau būtų priimtiniau.
Papildyta:
Tu gali prisikurti daug scenarijų, kaip neva gyvena minėti vyrai, bet galiu nuraminti: jie keliauja ir atostogauja išskirtinai tik su šeimom ar žmonom, niekur nesivalkioja, savaitgaliai tik su šeima. Ar tu tikrai tokia sugadinta gyvenimo, kad manai vienpusiškai - nėra padorių vyrų, vien bledės. g.gif
Atsakyti
Man ne tiek svarbu kiek uždirba kiek baisi situacija, kai skregina kasdieniem išlaidom, nenori išlaikyti savo vaikų, kai moteris turi už kiekvieną šūdniekį atsiskaityt "pirkau vaikui trintuką, pirkau vaikui drožtuką, pirkau vaikui kojines"...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 13:25)


ta visi ir daro tyliai. ir iki siol gi manoma, kad daugelis tokiu vyru puikus - jiems tokie dalykai - tik itampa nuimt, o zmonos tyli.





cia tai geras lotuliukas.gif o tai jeigu vyras neturtingas, dirba eilini darba, tai jau negali sonan nueiti? kazkaip priesingai, ne syki teko girdeti is "gruscikeliu" ir voskiu taksistu, jog boba ne zmogus, birbinu ka tik noriu ir pan., o va is protingo, issilavinusio zmogaus, kuris kad ir kiek beuzdirbtu, to nesu girdejusi. ir net jeigu daro kazka, tai savo zmona daznai gerbia, nevadina bobom, vistom ir kitais zodziais, kas vis dar populiaru prie teliko su alaus buteliu leidzianciu diedu tarpe.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 17, 10:30)
Jei moteris išlaiko šeimą, o vyras ne,

tu nors kiek skaitai.
ar minima bent apie viena tokitavo postuluojama atveji?jau devinta kart sakau, kad ne apie alfonsus kalbama.
minima kai dirbi daug ir negali leisti, kad tavo zmona nedirbtu. tai gal tegu iseina is darbu visi farai, gaisrininkai - ziuresim kaip subjektyvi gyvens.... visi kepejai...


Papildyta:
QUOTE(lyrika @ 2013 10 17, 11:06)
cia tai geras  lotuliukas.gif o tai jeigu vyras neturtingas, dirba eilini darba, tai jau negali sonan nueiti?

gali. ir labai gali.
gretutinai tuo labiau gali ir turtingas, kuris turi ir kuro ir pajamu, ir gali daugiau slaptu vieteliu uzsakyti.
bet juk ne apie tai kalba. subjektyvi vengia daug klausimu. ji tik ka oponentui pareiske kad tavo uzdirbami 5t - ne pinigai, suprask, esi vos ne niekalas, tai kaip ji vertina ta, kuris 1500lt - kauno vidutinis atlyg i rankas - uzdirba? turbut ji neturi tokiu zmoniu su vyru draugu tarpe ir tokius zmonelius laiko valkatomis g.gif ? apie tuos, kurie 800lt uzdirba - net zmogaus/vyro vardo neverti, turbut padarai matyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 spalio 2013 - 13:53
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 14:52)
apie tuos, kurie 800lt uzdirba - net zmogaus/vyro vardo neverti, turbut padarai matyt.


Aš nežinau kaip Subjektyviai, bet jei atvirai, tai man jaunas sveikas darbingas vyras, kuris gyvena didesniam mieste, uždirba 800 ... nu ne tai kad nieko nevertas, bet aš asmeniškai su tokiu gyventi nenorėčiau ir vaikų neplanuočiau. Geras žmogus - ne profesija, o kuklumo bei gero jumoro jausmo vaikams į lėkštę neįdėsi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 spalio 2013 - 14:22