Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

QUOTE (norge @ 2004 04 04, 08:49)
Galima klausimeli toms, kuriu biudetai atskiri?

O ka jus darytumete, jei kuris jusu viena diena bum- taptu invalidu, nebegaletu dirbti, tegautu ta invalidumo pasalpa (neduok Dieve, aisku). O jei netektu darbo, del kokiu sunkiu aplinkybiu pultu i depresija ir jokiu prosvaisciu darbo surasti nebutu?

O jei dar atlyginimai smarkiai skiriasi...Linksmesni klausimukai: kai jus vaziuojate atostogauti, kaip renkates viesbuti, keliones kaina? Pvz: vyro alga tempia 5 zv. viesbuciui, o jusu 3 zv. Kaip darot? Gyvenat atskirai? O kaip restoranuose elgiates? Uzsisakot salotu, kol vyras normaliai pietauja?

Smalsu tongue.gif .

Man, islaidunei, atskiri biudzetai yra tikras issigelbejimas. As gaunu savo atlyginima, ir zinau, kokius mokescius yra privalu sumoketi is savo pinigu. Vyras nekvarsina sau del to galvos. Jis atsakingas uz kitas seimos islaidas.
Beje, su invalidumais, nedarbu tu cia gal perlenkei -kaip bebutu, kartu gyvenantys zmones yra seima ir dziaugsme ir varge. Ir del atostogu tas pats...Mokam tas, kuris turim pinigu apsvarstydami priimtiniausia abiems varianta.
As, pvz visai nenoriu tureti vyro pinigu arba tureti kortele saskaitos, kur guli jo atlyginimas. Tai yra jo pinigai.
Kol kas nematau trukumu tokioj seimos biudzeto sistemoje, taip gyvenam jau 5 metai.
Atsakyti
QUOTE (mingaude @ 2004 04 05, 14:17)
Nu pas mus biudzetas visiskai bendras, bet priekaistauti uz tai kad kazka nusipirkau vyras neturi teises. Lygiai taip pat ir as niekad nepasakau, jei nusiperka kazko daugiau negu reikia. Gerai, kai alga daug didesne uz vyro, bet kaip tartis: noriu vaziuoti prie juros, uzsakiau kambarius, sukrapstysi pinigu ar liksi namie? Nesmagiai jausciausi.

Na taip nesielgiu, bet is pradziu aptariame ar vaziuosim prie juros ir kokius kambarius uzsisakom. Ir jis pasako, ka mano ar ka isgales, o as taikausi pagal ji, nes tikrai man nera skirtumo tokio didelio keliu zvaigzduciu tas viesbutis (tiek dar neisp...dejusi). Ir tik tada uzsisakom.
O kas del pirkimo, tai net jei ir nepriekaistaus, kartais man nesinori net, kad jis zinotu, jog as kazka pirkau.
Atsakyti
Niekada neįsivaizdavau atskirų biudžetų, pas mus dar nuo draugystės laikų tebėra bendras, ir jokių problemų dėl to nekyla.
Galbūt todėl, kad mes turime vieną bendrą tikslą, kurio siekiame ir kur pinigus dedame - kalbu apie būstą, jo įrengimą ir grąžinimą.
Mes visada tariamės ką pirksime vieną ar kitą mėnesį.
g.gif Nu ne , neįsivaizduoju, kaip galima skolintis vienam iš kito, ar mokėti restorane paeiliui, ar atostogauti lyg sudarant kažkokią bendradarbiavimo sutartį. Nu nepykit, bet neįsivaizduoju... wink.gif
Atsakyti
Siuo tarpu nieko negaunu biggrin.gif namuos su sunum
bet visada budavo kad pinigai vienoj vietoj ,paprasciausia saskaita ta pati ,tik korteles dvi ,leidziam kam reik
pirma namam o paskui sau tongue.gif kas lieka
bet siaip niekad nebuna nesutarimu ar pikciu del pinigu
problema su pinighais kai ju ner ,o ne tada kai yra .tada zinom kur juos padet ,na bent pas mus taip wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Auge X @ 2004 04 05, 14:32)

problema su pinighais kai ju ner ,o ne tada kai yra .tada zinom kur juos padet ,na bent pas mus taip wink.gif

Cia tai tikra tiesa! Manau, kad tokiu atveju ar bendras biudzetas ar ne, problemu nekyla.
Atsakyti
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.
Atsakyti
QUOTE (Letavio @ 2004 04 05, 14:45)
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.

Pas mane tai kaip sakiau biudžetas bendras .

Mano nuomone - ir šeimoje kaip versle reik mastyt strategiškai , matyt toliau už savo kiemo teritorijos . smile.gif

Nežinau ar visos supratot smile.gif
Atsakyti
Man teko pora menesiu gyventi pagyvenusiu zmoniu seimoje, kuriu biudzetai buvo atskira, kaip pas artev...(Musielka, tavo ne grynasisi atskiru biudzetu varijantas, tavo bendras biudzetas, tik skirtingose piniginese wink.gif.

Jau kaip nesiau as kudasiu is tu namu atgal nesidairydama, vos tik proga atsirado.

Situacijos: ateina vakare zmona i svetaine pas vyra ir klausia: ar galima, as paimsiu tavo ledu. Tas mielasirdingai leidzia. Ji nueina, atsiriekia, padekoja. blink.gif Taip kasdien, jei tik kas uzmirso nusipirkti savo ledu, sulciu, arba skolinasi batams, nes senieji kiauri akivaizdziai blink.gif ....

Is sunu, vos tik jis pradejo uzdirbti, ima pinigus uz elektra-sildyma ir t.t.

Bet uztat poziuris vaiku i tevus tai irgi blink.gif. Siaip lyg ir gerai viskas, neprasivardziuoja, mandagus visi. Bet vat kad tevams ka nupirkti savo noru- to betruko. Itariu, kad jei tevai ligoninej atsidurtu, tai jie atnestu saskaiteles tevams uz vaistus dry.gif ...

Idomiausia, kad vaiku seimose yra atvirksciai. Ko gero, jiems tas seimos modelis buvo didele trauma. Todel savo seimoj viska pasiruose atiduot zmonai ir vaikams, labai tausoja santykius, labai saugo ir myli seima. Biudzetas- pats bendriausias koks begali buti. Vaikams ir zmonai perkama tik patys brangiausi daiktai, nors oi ne visada jie buvo pagal kisene...

O ta seima kazkokia salta salta. As tos moters kazkada neistverus paklausiau: kaip jums tai patinka? Ji atsake- o ka darysi- paverkiu paverkiu kartais nakti i pagalve, ir toliau gyvenu.... blink.gif Nu tai aciu blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif .

Tarp kitko, toj seimoj jie uzdirba mazdaug po lygiai, karts nuo karto tai vienas daugiau, tai kitas daugiau.
Atsakyti
Nu Norqe cia kaip is siaubo filmo smile.gif

Ziauru ...
Atsakyti
O as nezinau koks pas mus biudzetas laugh.gif bet man jis patinka laugh.gif
Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau, tai as turiu sumoket tik mokescius uz buta, o visa kita kas lieka nuo atlyginimo (o lieka pakankamai), yra vien mano thumbup.gif Jis i tai nesikesina: moka uz kredita, valgi, perka baldus, darom remontus, perka masina man ir kt. (restorane ar kitur net nesugalvociau atvert savo pinigines wink.gif ) As nesu islaidi, todel sutaupau dali savo atlygio ir perku tai ko noriu, bet kadangi esu praktiska, todel dazniausiai tai buna, koks nors namams skirtas atributas rolleyes.gif
Tai va, kiek yra banko saskaitoj (vyro) as zinau, bet nei korteles, nei dar kokiu "irodymu" neturiu...kiek uzdirba taip pat zinau, ir kur deda zinau, bet niekad nesu ilindus i ta "kojine" paskaiciuot kiek ten guli biggrin.gif pats pasako, o as tikiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (viltele @ 2004 04 05, 15:05)

Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau, tai as turiu sumoket tik mokescius uz buta, o visa kita kas lieka nuo atlyginimo (o lieka pakankamai), yra vien mano thumbup.gif Jis i tai nesikesina: moka uz kredita, valgi, perka baldus, darom remontus, perka masina man ir kt. (restorane ar kitur net nesugalvociau atvert savo pinigines wink.gif ) As nesu islaidi, todel sutaupau dali savo atlygio ir perku tai ko noriu, bet kadangi esu praktiska, todel dazniausiai tai buna, koks nors namams skirtas atributas rolleyes.gif

Cia turbut taip imanoma, kai milijonus uzdirbi.

pas mus tai nori nenori reikia i bendra kruva susimest, jei nori baldus ar ka pan. pirkti
Atsakyti
QUOTE (viltele @ 2004 04 05, 15:05)
O as nezinau koks pas mus biudzetas laugh.gif bet man jis patinka laugh.gif
Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau,

Ne vyras o pinigine thumbup.gif
Sakyciau ir gana stora biggrin.gif
Nu tada gal ir man užtektų biggrin.gif

Sakyčiau tikrai su biudžetu jums (tau) pasisekė smile.gif
Atsakyti