Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

Intro, Jums tiesiog patariama nors šiek tiek pasidomėti kas ir kaip, juk niekad negali žinot, kas gyvenime įvyks.

O šiaip manau, kad nemeilė mokęsčiam Jums liko iš vaikystės, nes sakot, jog nuolat matėt susirūpinusią mamą. Ir matyt todėl mokęsčiai Jum kaip katorga kokia.
Man pvz tai yra visai įprasta kasdienybės dalis. Iš mano sąskaitos kas mėnesį automatiškai nuimami pinigai mokęsčiam, tai atrodo irgi nereik galvot nieko, bet pasidomiu, nes nemanau, kad čia kažkas baisaus. Juk visas mūsų gyvenimas priklauso nuo mūsų nusistatymo.
Atsakyti
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 15:53)
Kai pavydas ima virsu irgi negerai  verysad.gif  as tik atsakiau i tema kokie musu seimos finansiniai reikaliukai, o jus pradejote kazkokias kvailas isvadas daryti  doh.gif  Jei jums taip nepasiseke kaip man, tai labai gaila. Bet kam bandyt man irodinet kokia as nelaiminga, kad nesu paskendusi mokesciuose ir pinigu skaiciavimuose. Taip, man pasiseke susitvarkyt gyvenima butent taip kaip ir svajojau, ir del to turiu jaustis blogai, kad kazkam taip nera? pvz jums?  lotuliukas.gif

o sakykit, ko jums pavydet? g.gif niekaip nesuprantu? gal to, kad savo alga mokesciam turit isleist, nes jusu vyras mokesciams neuzdirba bigsmile.gif lotuliukas.gif

sutvarkytas gyvenimas bigsmile.gif biggrin.gif nu jo...o jei vyras pas kita iseis, verksit ''kai isimaiso trecias '' skyrelyje, kaip mokescius susimoket g.gif del saves zmogus negali buti tikras, o jus tikra del kito zmogaus doh.gif
o jei vyrui plyta ant galvos nukris, ar avarija kokia, ar liga, kaip tada g.gif
veza mane tokios rasytojos biggrin.gif pavydi, mat jai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:06)
o sakykit, ko jums pavydet?  g.gif niekaip nesuprantu? gal to, kad savo alga mokesciam turit isleist, nes jusu vyras mokesciams neuzdirba bigsmile.gif  lotuliukas.gif

sutvarkytas gyvenimas bigsmile.gif  biggrin.gif  nu jo...o jei vyras pas kita iseis, verksit ''kai isimaiso trecias '' skyrelyje, kaip mokescius susimoket g.gif del saves zmogus negali buti tikras, o jus tikra del kito zmogaus doh.gif
o jei vyrui plyta ant galvos nukris, ar avarija kokia, ar liga,  kaip tada g.gif
veza mane tokios rasytojos biggrin.gif pavydi, mat jai doh.gif

paskaitykit pora puslapiu atgal doh.gif kai forumietes skundziasi tai visaoms laaabai patinka, matyt glosto sirdi, kad ne joms vienoms blogai. O neduok Die, kad pasidziaugia, kad joms gerai, tai butinai bus uzpultos, kad neva nu kaip cia tau gali but gerai lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jaguarka @ 2011 09 09, 16:05)
Intro,  Jums tiesiog patariama nors šiek tiek pasidomėti kas ir kaip, juk niekad negali žinot, kas gyvenime įvyks.

O šiaip manau, kad nemeilė mokęsčiam Jums liko iš vaikystės, nes sakot, jog nuolat matėt susirūpinusią mamą. Ir matyt todėl mokęsčiai Jum kaip katorga kokia.
Man pvz tai yra visai įprasta kasdienybės dalis. Iš mano sąskaitos kas mėnesį automatiškai nuimami pinigai mokęsčiam, tai atrodo irgi nereik galvot nieko, bet pasidomiu, nes nemanau, kad čia kažkas baisaus. Juk visas mūsų gyvenimas priklauso  nuo mūsų nusistatymo.

Taip, tikslus jusu pastebejimai smile.gif o ismokt susitvarkyt mokescius ne lektuva pilotuot smile.gif kai gyvenau viena kazkada tai nebuvo problema, nebutu ir dabar. Tiesiog tam nera reikalo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 16:16)
paskaitykit pora puslapiu atgal  doh.gif  kai forumietes skundziasi tai visaoms laaabai patinka, matyt glosto sirdi, kad ne joms vienoms blogai. O neduok Die, kad pasidziaugia, kad joms gerai, tai butinai bus uzpultos, kad neva nu kaip cia tau gali but gerai  lotuliukas.gif

tai skaiciau doh.gif ir ka?
nematau ko pavydet, jei moteriske neskiria elektros skaitiklio nuo vandens doh.gif lotuliukas.gif
ar moketi mokescius yra blogai? ar svarbu, kuris seimos narys tai atliks g.gif ar eiti i parduotuve pirkti produktu blogai? ar vesti/ sekti biudzeta blogai? g.gif
niekaip neisikertu, kaip jus planuojat keliones( ar ka ten raset), jei nezinot, kiek jus turit pinigu, kiek liks pragyvenimui, kiek galit isleisti tai kelionei ir kiek palikti maistui(nevaikstot i pardes, kainu nezinot doh.gif ) g.gif
as kai planuoju keliones, privalau susiziureti, kiek pinigu yra, kokie artimiausi planuojami pirkiniai ir kitos butinos islaidos, bet as domiuosi savo seimos biudzetu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:25)
tai skaiciau doh.gif ir ka?
nematau ko pavydet, jei moteriske neskiria elektros skaitiklio nuo vandens doh.gif  lotuliukas.gif
ar moketi mokescius yra blogai? ar svarbu, kuris seimos narys tai atliks g.gif ar eiti i parduotuve pirkti produktu blogai? ar vesti/ sekti biudzeta blogai? g.gif
niekaip neisikertu, kaip jus planuojat keliones( ar ka ten raset), jei nezinot, kiek jus turit pinigu, kiek liks pragyvenimui, kiek galit isleisti tai kelionei ir kiek palikti maistui(nevaikstot i pardes, kainu nezinot  doh.gif  )  g.gif
as kai planuoju keliones, privalau susiziureti, kiek pinigu yra, kokie artimiausi planuojami pirkiniai ir kitos butinos islaidos, bet as domiuosi savo seimos biudzetu bigsmile.gif

Dar karta skaitykit doh.gif
Jei man reiketu taupyt, tai ir as skaiciuociau centukus pries planuodama isvykas ar naujo daikto isigyjima doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InTro: 09 rugsėjo 2011 - 15:31
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 17:29)
Dar karta skaitykit  doh.gif
Jei man reiketu taupyt, tai ir as skaiciuociau centukus pries planuodama isvykas ar naujo daikto isigyjima  doh.gif

o Milaa ir nerase, kad jai reikia taupyti, ji tiesiog raso apie racionalu seimos biudzeto planavima, o ne svaiciojimus grebliu per vandeni.
jeigu as zinau kiek turiu pinigu, kiek kainuoja mocarela ir kiek mes sunaudojame elektros - nereiskia, kad as neturiu pinigu.
o jus panasu kalbate ir pati nesuprantate apie ka.
Atsakyti
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 16:29)
Dar karta skaitykit  doh.gif
Jei man reiketu taupyt, tai ir as skaiciuociau centukus pries planuodama isvykas ar naujo daikto isigyjima  doh.gif

as moku skaityti, nesirupinkit bigsmile.gif
biudzetas planuojamas ir sekamas ne delto, kad zmones neturi pinigu, o todel, kad ju turint juos naudoti protingai bigsmile.gif bet jums, aisku, neduota to suprasti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 09 rugsėjo 2011 - 16:21
Taip, jus teisios lotuliukas.gif ir kas as per zmogus, kad galiu gyvent vien dziaugsmais doh.gif o tuo labiau jais pasidalint lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(InTro @ 2011 09 07, 14:33)
Kai buvau vaikas, tai matydavau, kad visus keturis namu kampus laikydavo mama - mokesciai, lizingai, maistas ir t.t. ir maciau kaip ja tai slegia, kai nesueina galai...  tetis tik uzdirbdavo, parnesdavo ir daryk ka nori.  doh.gif Kuo labiau brendau tuo labiau buvau isitikinus, kad jau tikrai as tuom nesirupinsiu. Taip ir yra, as neisivaizduoju kaip reiketu paskaiciuot mokescius  blush2.gif  del maisto taip pat nesuku galvos, jei ko ypatingesnio reikia-pasakau vyrui ir po ar pries darba parves, buna, kad kazka idomesnio randu SM skelbimuose, tai jau vyro reikalas buna kaip ji parsigabent is kito miesto ir atsiskaityt (kalba apie didelius pirkinius)  thumbup.gif  niekad neteko galvot o kas dabar? o kaip rytoj? is kur gaut pinigu? cool.gif  mano gaunami pinigai eina mokesciams dazniausiai, o vyro maistui, ir pramogoms  ax.gif esu begalo dekinga savo vyrui uz ta rupesti  wub.gif mano mama iki siol stebisi is kur as atkasiau toki vyra  lotuliukas.gif

Uzbaigiant sia beprasme diskusija thumbup.gif skaitykit ir nervuokites drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 17:00)
Taip, jus teisios  lotuliukas.gif  ir kas as per zmogus, kad galiu gyvent vien dziaugsmais  doh.gif  o tuo labiau jais pasidalint  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

Uzbaigiant sia beprasme diskusija  thumbup.gif  skaitykit ir nervuokites  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o jus uzdirbinekit mokesciams, kad turetu is ko vyras juos sumoketi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:44)
as moku skaityti, nesirupinkit bigsmile.gif
as irgi centuku neskaiciuoju pries planuodama keliones doh.gif tiesiog as racionaliai naudoju seimos pinigus. jei as zinau, kad kelione kainuoja pvz. 12 tukst, dar 10 tukst mums reikia nardymui, dar islaidoms kokiu 3, tai jei tiek pinigu nepakeis musu iprasto gyvenimo, kelione bus, jeigu pakeis, teks atsisakyti smile.gif

biudzetas planuojamas ir sekamas ne delto, kad zmones neturi pinigu, o todel, kad ju turint juos naudoti protingai bigsmile.gif bet jums, aisku, neduota to suprasti doh.gif

Viską visi suprato, jūs turit pinigų nardymams, nu aš tai neturiu biggrin.gif

Nei viena čia nėra biedna, tas irgi aišku.

Man atrodo, kad Intro šauniai gyvena, jei jai nereikia rūpintis pinigais, reguliuoti biudžeto. Tai yra vis dėlto darbas, kurį dažniausiai moterys pačios savanoriškai užsikrauna ant pečių, ir nereikia sakyti, kad taip jau be streso jis praeina, nes juk jūs esat atsakingos. Aišku, pliusas, kad mokate tvarkytis.

O dabar į temą - pas mus mokesčius moka vyr.g., mot.g. (aš) tik truputį prisideda. Maistas perkamas kada papuola, ko kam prireikia ar ko kas užsimano. Brangesni pirkiniai perkami nesitarus, nes pinigai atskiri. Turbūt reikia paminėti, kad aš dar nedirbu ir mane išlaiko tėvai. Bet ir kai dirbsiu norėčiau, kad biudžetai būtų atskiri, o vyras mokėtų mokesčius, o ne aš smile.gif
Atsakyti
geriausia kai uz viska moka vyrus,o mano pinigai yra mano pinigai biggrin.gif vat taip pas mus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 09 09, 17:34)
geriausia kai uz viska moka vyrus,o mano pinigai yra mano pinigai biggrin.gif vat taip pas mus smile.gif

tai cia jums reikia pavydet, o ne Intro mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti