Intro, Jums tiesiog patariama nors šiek tiek pasidomėti kas ir kaip, juk niekad negali žinot, kas gyvenime įvyks.
O šiaip manau, kad nemeilė mokęsčiam Jums liko iš vaikystės, nes sakot, jog nuolat matėt susirūpinusią mamą. Ir matyt todėl mokęsčiai Jum kaip katorga kokia.
Man pvz tai yra visai įprasta kasdienybės dalis. Iš mano sąskaitos kas mėnesį automatiškai nuimami pinigai mokęsčiam, tai atrodo irgi nereik galvot nieko, bet pasidomiu, nes nemanau, kad čia kažkas baisaus. Juk visas mūsų gyvenimas priklauso nuo mūsų nusistatymo.
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 15:53)
Kai pavydas ima virsu irgi negerai as tik atsakiau i tema kokie musu seimos finansiniai reikaliukai, o jus pradejote kazkokias kvailas isvadas daryti Jei jums taip nepasiseke kaip man, tai labai gaila. Bet kam bandyt man irodinet kokia as nelaiminga, kad nesu paskendusi mokesciuose ir pinigu skaiciavimuose. Taip, man pasiseke susitvarkyt gyvenima butent taip kaip ir svajojau, ir del to turiu jaustis blogai, kad kazkam taip nera? pvz jums?
o sakykit, ko jums pavydet? niekaip nesuprantu? gal to, kad savo alga mokesciam turit isleist, nes jusu vyras mokesciams neuzdirba
sutvarkytas gyvenimas nu jo...o jei vyras pas kita iseis, verksit ''kai isimaiso trecias '' skyrelyje, kaip mokescius susimoket del saves zmogus negali buti tikras, o jus tikra del kito zmogaus
o jei vyrui plyta ant galvos nukris, ar avarija kokia, ar liga, kaip tada
veza mane tokios rasytojos pavydi, mat jai
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:06)
o sakykit, ko jums pavydet? niekaip nesuprantu? gal to, kad savo alga mokesciam turit isleist, nes jusu vyras mokesciams neuzdirba
sutvarkytas gyvenimas nu jo...o jei vyras pas kita iseis, verksit ''kai isimaiso trecias '' skyrelyje, kaip mokescius susimoket del saves zmogus negali buti tikras, o jus tikra del kito zmogaus
paskaitykit pora puslapiu atgal kai forumietes skundziasi tai visaoms laaabai patinka, matyt glosto sirdi, kad ne joms vienoms blogai. O neduok Die, kad pasidziaugia, kad joms gerai, tai butinai bus uzpultos, kad neva nu kaip cia tau gali but gerai
Papildyta:
QUOTE(jaguarka @ 2011 09 09, 16:05)
Intro, Jums tiesiog patariama nors šiek tiek pasidomėti kas ir kaip, juk niekad negali žinot, kas gyvenime įvyks.
O šiaip manau, kad nemeilė mokęsčiam Jums liko iš vaikystės, nes sakot, jog nuolat matėt susirūpinusią mamą. Ir matyt todėl mokęsčiai Jum kaip katorga kokia.
Man pvz tai yra visai įprasta kasdienybės dalis. Iš mano sąskaitos kas mėnesį automatiškai nuimami pinigai mokęsčiam, tai atrodo irgi nereik galvot nieko, bet pasidomiu, nes nemanau, kad čia kažkas baisaus. Juk visas mūsų gyvenimas priklauso nuo mūsų nusistatymo.
Taip, tikslus jusu pastebejimai o ismokt susitvarkyt mokescius ne lektuva pilotuot kai gyvenau viena kazkada tai nebuvo problema, nebutu ir dabar. Tiesiog tam nera reikalo
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 16:16)
paskaitykit pora puslapiu atgal kai forumietes skundziasi tai visaoms laaabai patinka, matyt glosto sirdi, kad ne joms vienoms blogai. O neduok Die, kad pasidziaugia, kad joms gerai, tai butinai bus uzpultos, kad neva nu kaip cia tau gali but gerai
tai skaiciau ir ka?
nematau ko pavydet, jei moteriske neskiria elektros skaitiklio nuo vandens
ar moketi mokescius yra blogai? ar svarbu, kuris seimos narys tai atliks ar eiti i parduotuve pirkti produktu blogai? ar vesti/ sekti biudzeta blogai?
niekaip neisikertu, kaip jus planuojat keliones( ar ka ten raset), jei nezinot, kiek jus turit pinigu, kiek liks pragyvenimui, kiek galit isleisti tai kelionei ir kiek palikti maistui(nevaikstot i pardes, kainu nezinot )
as kai planuoju keliones, privalau susiziureti, kiek pinigu yra, kokie artimiausi planuojami pirkiniai ir kitos butinos islaidos, bet as domiuosi savo seimos biudzetu
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:25)
tai skaiciau ir ka?
ar moketi mokescius yra blogai? ar svarbu, kuris seimos narys tai atliks ar eiti i parduotuve pirkti produktu blogai? ar vesti/ sekti biudzeta blogai?
niekaip neisikertu, kaip jus planuojat keliones( ar ka ten raset), jei nezinot, kiek jus turit pinigu, kiek liks pragyvenimui, kiek galit isleisti tai kelionei ir kiek palikti maistui(nevaikstot i pardes, kainu nezinot )
as kai planuoju keliones, privalau susiziureti, kiek pinigu yra, kokie artimiausi planuojami pirkiniai ir kitos butinos islaidos, bet as domiuosi savo seimos biudzetu
Dar karta skaitykit
Jei man reiketu taupyt, tai ir as skaiciuociau centukus pries planuodama isvykas ar naujo daikto isigyjima
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 17:29)
Dar karta skaitykit
Jei man reiketu taupyt, tai ir as skaiciuociau centukus pries planuodama isvykas ar naujo daikto isigyjima
o Milaa ir nerase, kad jai reikia taupyti, ji tiesiog raso apie racionalu seimos biudzeto planavima, o ne svaiciojimus grebliu per vandeni.
jeigu as zinau kiek turiu pinigu, kiek kainuoja mocarela ir kiek mes sunaudojame elektros - nereiskia, kad as neturiu pinigu.
o jus panasu kalbate ir pati nesuprantate apie ka.
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 16:29)
Dar karta skaitykit
as moku skaityti, nesirupinkit
biudzetas planuojamas ir sekamas ne delto, kad zmones neturi pinigu, o todel, kad ju turint juos naudoti protingai bet jums, aisku, neduota to suprasti
Taip, jus teisios ir kas as per zmogus, kad galiu gyvent vien dziaugsmais o tuo labiau jais pasidalint
Papildyta:
Uzbaigiant sia beprasme diskusija skaitykit ir nervuokites
Papildyta:
QUOTE(InTro @ 2011 09 07, 14:33)
Kai buvau vaikas, tai matydavau, kad visus keturis namu kampus laikydavo mama - mokesciai, lizingai, maistas ir t.t. ir maciau kaip ja tai slegia, kai nesueina galai... tetis tik uzdirbdavo, parnesdavo ir daryk ka nori. Kuo labiau brendau tuo labiau buvau isitikinus, kad jau tikrai as tuom nesirupinsiu. Taip ir yra, as neisivaizduoju kaip reiketu paskaiciuot mokescius del maisto taip pat nesuku galvos, jei ko ypatingesnio reikia-pasakau vyrui ir po ar pries darba parves, buna, kad kazka idomesnio randu SM skelbimuose, tai jau vyro reikalas buna kaip ji parsigabent is kito miesto ir atsiskaityt (kalba apie didelius pirkinius) niekad neteko galvot o kas dabar? o kaip rytoj? is kur gaut pinigu? mano gaunami pinigai eina mokesciams dazniausiai, o vyro maistui, ir pramogoms esu begalo dekinga savo vyrui uz ta rupesti mano mama iki siol stebisi is kur as atkasiau toki vyra
QUOTE(InTro @ 2011 09 09, 17:00)
Taip, jus teisios ir kas as per zmogus, kad galiu gyvent vien dziaugsmais o tuo labiau jais pasidalint
Papildyta:
Papildyta:
o jus uzdirbinekit mokesciams, kad turetu is ko vyras juos sumoketi
QUOTE(milaaa @ 2011 09 09, 16:44)
as moku skaityti, nesirupinkit
as irgi centuku neskaiciuoju pries planuodama keliones tiesiog as racionaliai naudoju seimos pinigus. jei as zinau, kad kelione kainuoja pvz. 12 tukst, dar 10 tukst mums reikia nardymui, dar islaidoms kokiu 3, tai jei tiek pinigu nepakeis musu iprasto gyvenimo, kelione bus, jeigu pakeis, teks atsisakyti
biudzetas planuojamas ir sekamas ne delto, kad zmones neturi pinigu, o todel, kad ju turint juos naudoti protingai bet jums, aisku, neduota to suprasti
as irgi centuku neskaiciuoju pries planuodama keliones tiesiog as racionaliai naudoju seimos pinigus. jei as zinau, kad kelione kainuoja pvz. 12 tukst, dar 10 tukst mums reikia nardymui, dar islaidoms kokiu 3, tai jei tiek pinigu nepakeis musu iprasto gyvenimo, kelione bus, jeigu pakeis, teks atsisakyti
Viską visi suprato, jūs turit pinigų nardymams, nu aš tai neturiu
Nei viena čia nėra biedna, tas irgi aišku.
Man atrodo, kad Intro šauniai gyvena, jei jai nereikia rūpintis pinigais, reguliuoti biudžeto. Tai yra vis dėlto darbas, kurį dažniausiai moterys pačios savanoriškai užsikrauna ant pečių, ir nereikia sakyti, kad taip jau be streso jis praeina, nes juk jūs esat atsakingos. Aišku, pliusas, kad mokate tvarkytis.
O dabar į temą - pas mus mokesčius moka vyr.g., mot.g. (aš) tik truputį prisideda. Maistas perkamas kada papuola, ko kam prireikia ar ko kas užsimano. Brangesni pirkiniai perkami nesitarus, nes pinigai atskiri. Turbūt reikia paminėti, kad aš dar nedirbu ir mane išlaiko tėvai. Bet ir kai dirbsiu norėčiau, kad biudžetai būtų atskiri, o vyras mokėtų mokesčius, o ne aš
QUOTE(kumiko @ 2011 09 09, 17:34)
geriausia kai uz viska moka vyrus,o mano pinigai yra mano pinigai vat taip pas mus
tai cia jums reikia pavydet, o ne Intro