Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?

QUOTE(zuzu @ 2010 01 15, 01:13)
.... iš kur gali žinot, kas jūsų vyrui šaus po metų kitų, koks jis pasidarys vertybių prioritetų atžvilgiu....


tikrai nezinau, kas mano vyrui saus i galva po kokiu metu kitu, ir as pati galiu pasikeisti smile.gif .. zmones ne tik mirsta siais laikais, bet ir skiriasi. ir nuomone pakeicia.

as tarkim kazkada aiskinau uzsiplukusi, jog never-ever niekada niekada nenoreciau gyventi nuosavame name, daug tvarkymosi, kiemas, daug rupesciu... jog mane i joki nuosava nama nieks varu nenuvarytu smile.gif smile.gif smile.gif praejo metu penketas, mazas vakas, planuose antras ir.... miesto centras ir mano svajoniu bustas man pradeda nepatikti, norisi kiemelio kur vaikas galetu palakstyti, ir erdves daugiau kad ramu kampa rastum smile.gif nezinau ar keisim busta miesto centre i namuka, bet... gyvenantys namuose man jau neatrodo kvailumo isikunijimai.

gryztant prie finansu. man butu keista gyventi su vyru, su kuriuo tektu mokytis kitokio poziurio i finansus, nei man iteige tevai, kurie darniai gyveno ir iki siol taip tvarko buiti. gal ir sugebeciau, bet butu sunkiau. mano vyras turi "atsineses" toki pat poziuri, nemazai bendravau su jo motina, ir atrandu jog musu seimos panasios. tad... kadangi abu tenkina tevu modelis mes ji ir renkames. o gal... dabar kaip galvoju, draugaujant man irgi imponavo sis musu panasumas. buvo ivairiu simpatiju - ir grazesniu, ir protingesniu, ir daugiau uzdirbanciu ir etc... taciau dabartinis mano sutuoktinis buvo tas su kuriuo patiko planuoti, pakankamai panasios musu seimos ir gincu nekilo. cia juk svarbiausia, o ne tai, kad mano, jusu ir kitu diskutuotoju nuomones staptu
smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2010 01 15, 01:13)
...mano manymu, iš atliekamų pinigų, -kiekvienas lai daro ką nori; vyras rites lai perkasi, o moteris - kažką kita. jei prasidės atsiskaitinėjimai -išsirengimas nuogai - už kiekvieną centą, - nu ką aš žinau...čia kaip psichologijoj: sutuoktiniui negalima parodyt visų savo minčių. tai kaip tik gali sužeisti, šokiruoti, nutolinti. juk yra proto ribos ir išmintis bendravime. taip pat ir su pinigais.

p.s. atliekami pinigai ir yra atliekami. aš nekalbu apie tuos atvejus, kai pora sudeda pinigus ir nieko jiems nebelieka. bet jei lieka, tai kam pliurpt ar girtis; man liko ir tt ir pan. nebent to norima. ta prasme, gali sakyt, kur ką kokį centą išleidai - bet argi tai PRIVALOMA, ir argi kitos moterys forume turi rėkti, kad poroje nėr VIENYBĖS, jei po nosimi nepakišamas KIEKVIENAS LITAS? bet žinot, atminkim, kad pinigai -slidus dalykas. pinigai yra valdžia, jėga, ir jų turint, kažkiek, nesijauti toks jau visiškai totaliai pažeidžiamas.


hm. vel matau tuos "atliekamus pinigus. sutinku su jumis jog jei reikia depiliacijos tai ir eini depiliuotis, nei neinformuoji vyro pas kuria kosmetolege eini, ar neatlieki ekonomines enalizes g.gif

kaip ir vyras tik tarstelna - perku rites, ar prisimines po kokios savaites - primena - irasyk, buvo islaidu...

pykciai kyla tada, jei vienas spaudzia, net depiliacijos nedaro, ar riciu neperka... o kitas taskosi - kaip pvz. aprasytieji atvejai - kai algos zenkliai skiriasi ir moteris is mazesnes algos moka mokescius, perka maista, vaikams drabuzius, o vyras leidzia pinigus laisvalaikiui ir dar teskia - pinigu nemoka valdyti jei menesio gala tau jau truksta, o as vat turiu... tokie atvejai jau negerai, manau jog vienas seimos anrys lieka nuskriaustas.

Papildyta:
QUOTE(arana81 @ 2010 01 14, 10:47)
musu poziuriai i pinigus stipriai skiriasi, bendras biudzetas butu nesibaigianciu konfliktu saltinis smile.gif
o masinos pirktos atskirai smile.gif


o kaip su bustu g.gif irgi atskirai pirksit g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 01 15, 20:54)
o kaip su bustu  g.gif  irgi atskirai pirksit  g.gif
yra tas NT, bet net ir pagimdziusi penkis vaikus, i ji juridiskai nepretenduosiu, todel noriu tureti savo. Niekada nezinai, kaip gyvenimas pasisuks smile.gif
Atsakyti
karra,
labai jau ilgai rašėt. smile.gif aišku, kad pasidalinau tik savo nuomone. jūsų variantas gi nėra blogas. tiesiog čia aš nesuprantu minties, šioj temoj, ką reiškia bendras biudžetas. nes iš kai kurių postų, pasąmonėj, suprask: rodyk ir aiškinkis kiekvieną centą.
tiesiog manau, kad atliekami pinigai tai ne būtinai tie, kurie bus taškomi. juk atliekamus pinigus irgi gali taupyt. juk nereiškia, jei aš nesakau kiek uždirbu, tai reiškia kad atliekamus kokius 400lt, išleidžiu sau kremams. gal irgi taupau kažkokiam tikslui - ar mes neturim visi svajonių, kad ir neįeinančių 'į bendrą buitį žemišką", na ir...taupau taupau...bet jei ginkdie kokia nelaimė...juk už tuos pinigus, (kad ir svajonei taupomus atskiroj kreditinėj), net ir vyrui padėčiau jei jam kokia koja lūžtų ar dar kas baisiau. mano moralė bent jau tokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 15 sausio 2010 - 20:59
Aš niekaip nesuprantu tų pasisakymų dėl aiškinimosi dėl kiekvieno nusipirkto kremo ar kvepalų. Mūsų šeimoje biudžetas yra bendras. Atlyginimus sumetam į bendrą katilą, iš jo paskirstom įvairioms išlaidoms (maistas, mokesčiai ir t.t.), žiūrim kiek yra atliekamų pinigų, kuriuos vėl dedam į taupyklę (būsto įsigijimui, atostogoms), o jei tą mėnesį mūsų pajamos yra pakankamos, tada žinau, kad nei mano pirktas kremas, nei vyro nusipirkta kokia meškerė mūsų šeimoje atsiskaitinėjimų nereikalaus. Tiesiog pagal pajamas atitinkamos ir išlaidos. Jei biudžetai atskiri, nesuprantu tada, kaip reiktų mums taupyti kitam būstui, kaip nuspręstume ar mes šį mėnesį turime pasispausti ar ne (o gal mano pajamos sumažėjo, tada aš nebegaliu sau leisti pirkti sau kremų, o jis išlaidauja savo meškerėms, nes pas jį pajamos nesumažėjo schmoll.gif ). Man nesuprantama, kaip vienoje šeimoje gyvenantys sutuoktiniai gali turėti skirtingas galimybes - vienas dėl mažesnių pajamų prasčiau rengiasi, puošiasi, pramogauja, o kitas visiška priešingybė.
Ir visiškai pritariu karrai dėl jos išsakytos nuomonės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 01 15, 21:22)
yra tas NT, bet net ir pagimdziusi penkis vaikus, i ji juridiskai nepretenduosiu, todel noriu tureti savo. Niekada nezinai, kaip gyvenimas pasisuks smile.gif


tada jus suprantu smile.gif musu atveju - mes priversti isigyti savaji NT, nes tevu mirties neduok die laukti nesinori. o ir kartu gyventi, ar sakyti - brangieji parduokite namukus ir susimeskite ant vaikuciu gyv. ploto irgi... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2010 01 15, 21:59)
karra,
labai jau ilgai rašėt.  smile.gif  ....



smile.gif jo... ilgokai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 16 sausio 2010 - 11:02
As jau kazkelintoj temoj vis skaitau, kad Jus fiksuojat savo islaidas. Nu niekaip negaliu suprasti kam to reikia doh.gif Ar nuo to, kad daug isleidziat maistui panagrineje saskaitas maziau valgot? Man tai gaila butu laiko tiems fiksavimams ir analizavimams. Perku tai ko man reikia ir nesuku sau galvos.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 20:12)
1. Aš niekaip nesuprantu tų pasisakymų dėl aiškinimosi dėl kiekvieno nusipirkto kremo ar kvepalų.
2. Mūsų šeimoje biudžetas yra bendras. Atlyginimus sumetam į bendrą katilą, iš jo paskirstom įvairioms išlaidoms (maistas, mokesčiai ir t.t.), žiūrim kiek yra atliekamų pinigų, kuriuos vėl dedam į taupyklę (būsto įsigijimui, atostogoms),
3.mano pajamos sumažėjo, tada aš nebegaliu sau leisti pirkti sau kremų, o jis išlaidauja savo meškerėms... Man nesuprantama, kaip vienoje šeimoje gyvenantys sutuoktiniai gali turėti skirtingas galimybes - vienas dėl mažesnių pajamų prasčiau rengiasi, puošiasi, pramogauja, o kitas visiška priešingybė.


1. deja, pas daugely šeimų taip yr - jei bendra, tai aiškinkis dėl kiekvieno cento.
2. na ir? kas blogai? juk rašiau kad yr bendras biudžetas, bendros atostogos, bendri vaikų poreikiai. bet vistiek bendras biudžetas nelygu bendri pinigai.
3. žiūr į nr 2. tikrai, nėr taip, kad viens iš poros į kanarus važiuotų, kits kaime sėdi. bendri poreikiai yra bendri. tiek higienos, tiek...aišku,k jei higiena ne -moters plastinė operacija. tai lai tauposi pati, kad ir penkis metus (mano manymu.)


dileminis klausimas yra toks: ar jei man atlieka pinigų - nes aš gal dvigubai daugiau dirbu nei vyras (ir dirbu kad įgyvendint kokią savo seną svajonę, niekieno neverčiama, dirbu, nors iš vieno darbo pragyvenu, dirbu savo noru, ir papildomai, namie, ir patogiai viską susiskirstau, ir tai man atneša pajamas) - ar būtina ir PRIVALOMA man jam pateikti kiek ką aš turiu...nesn jei ne, tai būsiu apšaukta egocentre ir šeimos išdavike. pvz, vyras laisvalaikį leidžia su hobiu ar draugais. alus. krepšis, kompas. bet kas. aš juk irgi galiu pasirinkt soliarumą savaitgalį ar plepalus su draugėm. bet ne. aš dirbu papildomai, vaikai paaugę, ir ką. ar užaugę.tai ką? jei vadinasi, aš dvigubai ar trigubai daugiau uždirbu, tai reik dabar remt ir viskuo dalintis einamuoju mėnesiu su vyru, nes kitaip tapsiu ta blogiete. manau, suprantat apie ką aš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 16 sausio 2010 - 14:29
QUOTE(SoJa @ 2010 01 16, 14:44)
As jau kazkelintoj temoj vis skaitau, kad Jus fiksuojat savo islaidas. Nu niekaip negaliu suprasti kam to reikia  doh.gif Ar nuo to, kad daug isleidziat maistui panagrineje saskaitas maziau valgot? Man tai gaila butu laiko tiems fiksavimams ir analizavimams. Perku tai ko man reikia ir nesuku sau galvos.
islaidas fiksuoju ne vienus metus, plius darau isvadas is to, ka matau - pasiteisino smile.gif
tevai bande fiksuoti islaidas ir greitai mete - sis uzsiemimas, jei tenkina esama situacija ir nesiruosi nieko keisti, betikslis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2010 01 16, 14:44)
As jau kazkelintoj temoj vis skaitau, kad Jus fiksuojat savo islaidas. Nu niekaip negaliu suprasti kam to reikia  doh.gif Ar nuo to, kad daug isleidziat maistui panagrineje saskaitas maziau valgot? Man tai gaila butu laiko tiems fiksavimams ir analizavimams. Perku tai ko man reikia ir nesuku sau galvos.

Gal ne mažiau valgom, o tiesiog daugiau laiko praleidžiam virtuvėj, perkam daugiau paprastesnių produktų, renkamės pigesnės kategorijos produktus.
Na viskas pagal kišenės dydį.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 01 16, 15:26)

dileminis klausimas yra toks: ar jei man atlieka pinigų - nes aš gal dvigubai daugiau dirbu nei vyras (ir dirbu kad įgyvendint kokią savo seną svajonę, niekieno neverčiama, dirbu, nors iš vieno darbo pragyvenu, dirbu savo noru, ir papildomai, namie, ir patogiai viską susiskirstau, ir tai man atneša pajamas) - ar būtina ir PRIVALOMA man jam pateikti kiek ką aš turiu...nesn jei ne, tai būsiu apšaukta egocentre ir šeimos išdavike. pvz, vyras laisvalaikį leidžia su hobiu ar draugais. alus. krepšis, kompas. bet kas. aš juk irgi galiu pasirinkt soliarumą savaitgalį ar plepalus su draugėm. bet ne. aš dirbu papildomai, vaikai paaugę, ir ką. ar užaugę.tai ką? jei vadinasi, aš dvigubai ar trigubai daugiau uždirbu, tai reik dabar remt ir viskuo dalintis einamuoju mėnesiu su vyru, nes kitaip tapsiu ta blogiete. manau, suprantat apie ką aš.


Į šį klausimą atsakysiu taip: tai priklauso nuo moters ir vyro santykių šeimoje. Jei vyras nenori dirbti, nes tiesiog jį tenkina esama materialinė situacija ir jis mieliau renkasi pasisėdėjimus su draugais, negu biudžeto papildymą, tada moteris uždirbusi lai ir turi tuos papildomus pinigus. Bet vėl, kalbėsiu iš savo "varpinės" - jei mūsų šeimoje yra matoma, kad mums trūksta pinigų, dirbti papildomai stengiuosi tiek aš, tiek vyras. Jei aš papildomą darbą lengviau susirandu negu pvz jis, o jis nedirba tik todėl, kad neranda, aš visu šimtu procentų už tai, kad pinigai bendri ir mano papildomą uždarbį skirstome bendrai. Jei vyras nedirba piktybiškai, tada kita kalba. Man sunku tokią situaciją net mintyse nusipiešti, kad atskiri pinigai, sąskaitos, net maistas (pas kai kuriuos), nes nei mano, nei mano tėvų ar draugų šeimose taip nėra, kad būtų klausimai dėl finansų. Vyrai "atiduoda" pinigus moterims, o šios išskirsto. Ne kartą saviškio esu klaususi, gal finansinius reiklaus mūsų šeimoje nori tvarkyti jis, bet jis griežtai atsisako. Kodėl? Motyvuoja tuo, kad kol finansus skirstau aš, pakanka viskam - ir maistui, ir mokesčiams, ir pramogoms, ir asmeninėms išlaidoms.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 01 16, 15:26)
.....
dileminis klausimas yra toks: ar jei man atlieka pinigų - nes aš gal dvigubai daugiau dirbu nei vyras (ir dirbu kad įgyvendint kokią savo seną svajonę, niekieno neverčiama, dirbu, nors iš vieno darbo pragyvenu, dirbu savo noru, ir papildomai, namie, ir patogiai viską susiskirstau, ir tai man atneša pajamas) - ar būtina ir PRIVALOMA man jam pateikti kiek ką aš turiu...nesn jei ne, tai būsiu apšaukta egocentre ir šeimos išdavike. pvz, vyras laisvalaikį leidžia su hobiu ar draugais. alus. krepšis, kompas. bet kas. aš juk irgi galiu pasirinkt soliarumą savaitgalį ar plepalus su draugėm. bet ne. aš dirbu papildomai, vaikai paaugę, ir ką. ar užaugę.tai ką? jei vadinasi, aš dvigubai ar trigubai daugiau uždirbu, tai reik dabar remt ir viskuo dalintis einamuoju mėnesiu su vyru, nes kitaip tapsiu ta blogiete. manau, suprantat apie ką aš.


gerb. zuzu, man atrodo (gal klystu) kad kazkurioje temoje mes jau diskutavome, jog bendri pinigai yra ne kas kita kaip bendru tikslu atspindys. jei tikslai - skirtingi, akivaizdu jog tai kaip su paklode - kiekvienas traukia i savo puse.

pavyzdziui mes su vyru nuo pat pradziu miegam po atskiromis antklodemis, nes taip patogiau - skirtingi interesai jam patinka miegoti plonomis antklodemis net ziema, o as net vasara, jei vesiau mielai pasiimciau pukine smile.gif tad pasiklausau kartais moteru pokalbiu, jog bendra lova, tai bendra antklode, jaukumas ar glamones.. etc. bet.... musu porai tai visiskai netinka smile.gif dirbtinis vienos dideles antklodes isigijimas pvz musu seimai daugiau jaukumo nesuteiktu... tas pats ir su pinigais.


jei jusu skirtingi tikslai, tad akivaizdu, jog jei ir sumestute pinigus, kiltu gincai, kaip tuos pinigus geriau panaudoti. tai kam teisintis.

blogai tik tada, jei skirtingi poziuriai - ardo seima ir privercia kuri nors seimos nari jaustis nepatogia. tarkim zaidziant analogijomis - del to kad as vyro neverciu lysti po pukine o jis manes po plonute mes abu tik patenkinti. su pinigais taip buna reciau. nes jie turi platesni panaudojima nei antkodes. ir analogija, kad turintis plonesne pinigine yra lygiai taip pat patenkintas, kaip turintis plonesne antklode yra sunkiau isivaizduojamas. o jei bent vienas seimos narys nepatenkintas... bresta pykciai... jeigu patenkinti abu - puiku. duok die kad taip butu.
zodziu, issipleciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 01 16, 15:26)
deja, pas daugely šeimų taip yr - jei bendra, tai aiškinkis dėl kiekvieno cento.

kiek seimu apklausei, kad tokia kategoriska nuomone priejai?

Dabar galvoju - pas mus bendras biudzetas ar atskiras.
Na pinigu i viena kruva nemetame, atlyginimus zinome vienas kito tiksliai, bet priedu ne, o islaidas daug maz pasiskirste - vyro paskola, komunaliniai mokesciai ir dalis maisto. Mano - islaidos vaikams ( jeigu perkame kartu, tai gali ir jisai moketi) ir irgi islaidos maistui, namams, nes i parduotuve uzsuku dazniau.
Kai baigiu savo atlyginima, paprasau pinigu. Jeigu tai atsitinka neuzilgo po atlyginimo, tai vyras pasiteirauja kur issileidau. O taip ir pats i menesio gala paklausia ar turiu dar pinigu.

QUOTE(zuzu @ 2010 01 16, 15:26)
dileminis klausimas yra toks: ar jei man atlieka pinigų - nes aš gal dvigubai daugiau dirbu nei vyras (ir dirbu kad įgyvendint kokią savo seną svajonę, niekieno neverčiama, dirbu, nors iš vieno darbo pragyvenu, dirbu savo noru, ir papildomai, namie, ir patogiai viską susiskirstau, ir tai man atneša pajamas) - ar būtina ir PRIVALOMA man jam pateikti kiek ką aš turiu...

o tai nesuprantu - tu gyveni viena ar seimoje?
Pateikti nera privaloma, bet kam gyventi seimoje, jeigu nori tenkinti tik savo poreikius ir norus. Juk galu gale, net ir prie to, kad tu galetumei skirti laika papildomui darbui prisideda ir kiti zmones. Na isvaziuoja vyras kita savaite i kursus, as automatiskai turesiu sumazinti savo kruvi ir negalesiu uztrukti darbe.
Man buvo kursai, tai vyras po darbo maudavo tiesiai namo ( na tiesa i darzeli vaiko uzsukdavo), o as namo 4 dienas per savaite du menesius grizdavau apie 22 val.
Atsakyti