va skaitau, tai cia visos taip graziai atsiliepia apie visas gydytojas ir akuseres
o as va jau is berods dvieju ar tai triju mamyciu ir busimu mamyciu girdejau negraziu atsiliepimu apie Morkūnaitę....
kad grubi, kad isvadina nekokiais zodziais gimdymo metu... o ir ne tik gimdyme, viena drauge lankosi nestumo metu pas ja.. tai grubi buna per kiekviena apsilankyma.. visad susiraukus, niekad nenusisypso
tai tik del jos nesiuosi diktofona i gimdykla.. jau manes tai ir nepravardziuos per gimdyma kazkaip bijau pas ja pakliuti turbut kojas suspaudus laikyciau, kad tik jos pamaina pasikeistu
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 27, 21:52)
o as va jau is berods dvieju ar tai triju mamyciu ir busimu mamyciu girdejau negraziu atsiliepimu apie Morkūnaitę....
Na, ir aš girdėjus Kažkada pas ją lankiausi, tai blogo nieko negaliu dėl elgesio pasakyti, tik kai jin mane operavo ir, švelniai tariant "pridirbo", tai perėjau pas kitą gydytoją... Bet gal čia tik atsitiktinumas. O jinai gimdykloje irgi budi?
QUOTE(lithuania1009 @ 2009 11 27, 21:52)
Sveikos,
Noriu pasiteirauti, ar sis Alytaus gimdymo skyrius turi "kudikiams palanku statusa"?
Kaip ir nezinau, kur cia mane uzklups tas visas dziaugsmas.
Noriu pasiteirauti, ar sis Alytaus gimdymo skyrius turi "kudikiams palanku statusa"?
Kaip ir nezinau, kur cia mane uzklups tas visas dziaugsmas.
kas čia tokio?
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 27, 21:52)
va skaitau, tai cia visos taip graziai atsiliepia apie visas gydytojas ir akuseres
kad grubi, kad isvadina nekokiais zodziais gimdymo metu... o ir ne tik gimdyme, viena drauge lankosi nestumo metu pas ja.. tai grubi buna per kiekviena apsilankyma.. visad susiraukus, niekad nenusisypso
tai tik del jos nesiuosi diktofona i gimdykla.. jau manes tai ir nepravardziuos per gimdyma kazkaip bijau pas ja pakliuti turbut kojas suspaudus laikyciau, kad tik jos pamaina pasikeistu
teko vienoj apžiūroj pa sją būti, atrodė, kad jau gimdau...apžiūrėjo kuo normaliausiai, nuramino ir t.t...nu gal būna ir jai nenuotaikų, bet tikrai nėra ko jos bijot...ir nesinešk tu to diktofono ...susikoncentruok teigiamoms mintims, ir taip turėsi ką veikt, o ne žiūrėt ar jau įjungtas diktofonas ar ne...galų gale pačiai irgi turbūt teks ne vieną rėkiantį garsą ar bent dejonę ištart, tai jaudinsiesi, gi kad įrašinėji ir viskas girdėsis...žodžiu, nusiramink, pasitikėk savim ir ypač gydytojais, viska sbus gerai
tas rėkimas gydytojų rėkimui nelygus...ką reiškia rėkė? gal ant manęs irgi rėkė, kad stumčiau stipriai, čia paskutiniu momentu...rėkė ir gydytoja ir akušerė garsiai, kad stumčiau, nes tikrai tuo pačiu pačiausiu momentu jau nieko nebegirdi....tiesiog garsiai sakė ką daryti, bet tai tikrai ne rėkimas...
svarbiausia labai labai klausytis ką sako akušerė ar gydytoja ir viskas bus tvarkoj...labai svarbus teisingas kvėpavimas, klausymas kada sako ką daryti, stumti ar kvėpuoti...
užtikrinu ant nepanikuojančios moters nieks nerėks
QUOTE(Wija @ 2009 11 27, 22:57)
Na, ir aš girdėjus Kažkada pas ją lankiausi, tai blogo nieko negaliu dėl elgesio pasakyti, tik kai jin mane operavo ir, švelniai tariant "pridirbo", tai perėjau pas kitą gydytoją... Bet gal čia tik atsitiktinumas. O jinai gimdykloje irgi budi?
budi
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 27, 22:52)
Net prajuokinai .Tai kaip tu gimdymą išsivaizduoji, be jokių emocijų, tiek gerų tiek nelabai?Pvz. ant manęs ten kokia akušerės padėjėja ar kažkas panašaus ir užrėkė garsiau kad stumčiau, bet aš dėl to nesupykau, ji iš geros valios, jau ten ir jas išveda iš kantrybės tokios žioplės kaip aš kur stūmt nemoka.O ten nepamiegosi viskas turi greitai vykt.Ir kur tu tą diktofoną ruošiesi kištis, jei pusnuogė būsi?Kaip ras gydytoja tai va tada tai gali blogai baigtis.
svarbiausia ne klausytis kaip sako, o ką sako...o be reikalo nieks nieko niekaip ten nevadina
KUTVELIUK ir visos kitos bijančios, meskit tokias mintis iš galvos, nes patikėkit...bus sunku per gimdymą susikaupti...net vyrai ir tie, dirbantys gimdykloj yra nuostabūs
aš atrodo ir taip jau buvau rami, nes mano gimdymai lengvi, bet vistiek užeidavo panikos priepuoliai , vis bandžiau valdytis ir pavyko...bet čia tik todėl, kad žinojau, ko laukti stūmimo metu...kadangi mano vaikai labai dideli gimė, tai "šiek tiek" jėgos reikėjo stumiant...o koks jausmas stumiant, nepasakosiu...žodžiu, visoms linkiu susikalbėjimo su personalu, kas tikrai labai paprasta
KUTVELIUK ir visos kitos bijančios, meskit tokias mintis iš galvos, nes patikėkit...bus sunku per gimdymą susikaupti...net vyrai ir tie, dirbantys gimdykloj yra nuostabūs
aš atrodo ir taip jau buvau rami, nes mano gimdymai lengvi, bet vistiek užeidavo panikos priepuoliai , vis bandžiau valdytis ir pavyko...bet čia tik todėl, kad žinojau, ko laukti stūmimo metu...kadangi mano vaikai labai dideli gimė, tai "šiek tiek" jėgos reikėjo stumiant...o koks jausmas stumiant, nepasakosiu...žodžiu, visoms linkiu susikalbėjimo su personalu, kas tikrai labai paprasta
ne ne ne, jus ne taip supratot mane, matyt vakar vakare apsimiegojus jau rasiau
ne rekime esme, bet isvadino džgraziausiai...
tuo metu gavosi kad pasikeite pamaina, atejo ji i gimdykla, atsisedo, net neapziurejus ir pradejo:
"tu kiaule, begemote tu, sitiek priaugai, kur tu cia pagimdysi, kirpkit ja ir viskas, tokie meitelei nepagimdo",
tai tokie dalykai tai man ziauriai skamba..
matot kai kitos su vyrais gimdo, tai faktas kad tokiu dalyku nebuna, nes visada atsargiai sneka prie kitu, o kai viena moteris tai ir elgiasi kaip nori.. bet va tokius dalykus tik apie ja viena girdejus...
tuo metu gavosi kad pasikeite pamaina, atejo ji i gimdykla, atsisedo, net neapziurejus ir pradejo:
"tu kiaule, begemote tu, sitiek priaugai, kur tu cia pagimdysi, kirpkit ja ir viskas, tokie meitelei nepagimdo",
matot kai kitos su vyrais gimdo, tai faktas kad tokiu dalyku nebuna, nes visada atsargiai sneka prie kitu, o kai viena moteris tai ir elgiasi kaip nori.. bet va tokius dalykus tik apie ja viena girdejus...
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 28, 09:16)
... o jūs girdėjot, kad taip vadino?... nesitiki man Pas gyd. M. negimdžiau, bet ne vienerius metus ji yra mano gydytoja - dėl nuotaikos, charakterio ypatumų sutinku, bet gydytoja mandagi, nors ir nemeilikaujanti
o gimdyt kazkodel visai nebijau, kaip tik labai laukiu, nes jau poto turesiu savo turteli ant rankyciu
nusiteikus taip, kad visos pagimdo ir as pagimdysiu o dar ir mama labai lengvai mane pagimde, tai gal ir man taip nuskils skaiciavausi vakar net, mamai gavosi gimdyt, pagal dabartini skaiciavima, apie 38 savaite (anksciau kitaip skaiciuodavo, ir gimde butent ta diena, kuria daktarai pasake ), tai gal ir as nelauksiu tu 40 savaiciu, nenoriu dideeeelio vaikiuko uzaugint, uzaugs kai jau nebe pilvely bus
Papildyta:
ne, faktas, kad negirdejau, ji viena gimde, bet meluot nebuvo tikslo. kai nuejau aplankyt, tai mane tik apsikabino, ir net nelabai pasakotis norejo... bet paskui papasakojo verkdama.. vienas gal nekreiptu demesio, o kitas ir labai skaudziai sureaguot gali..... butu ji gimdzius su vyru tai taip nebutu buve..
tai va del to ir bijau as tos morkunaites nes gimdysiu tikrai viena
nusiteikus taip, kad visos pagimdo ir as pagimdysiu o dar ir mama labai lengvai mane pagimde, tai gal ir man taip nuskils skaiciavausi vakar net, mamai gavosi gimdyt, pagal dabartini skaiciavima, apie 38 savaite (anksciau kitaip skaiciuodavo, ir gimde butent ta diena, kuria daktarai pasake ), tai gal ir as nelauksiu tu 40 savaiciu, nenoriu dideeeelio vaikiuko uzaugint, uzaugs kai jau nebe pilvely bus
Papildyta:
QUOTE(austeja001 @ 2009 11 28, 11:22)
... o jūs girdėjot, kad taip vadino?... nesitiki man Pas gyd. M. negimdžiau, bet ne vienerius metus ji yra mano gydytoja - dėl nuotaikos, charakterio ypatumų sutinku, bet gydytoja mandagi, nors ir nemeilikaujanti
ne, faktas, kad negirdejau, ji viena gimde, bet meluot nebuvo tikslo. kai nuejau aplankyt, tai mane tik apsikabino, ir net nelabai pasakotis norejo... bet paskui papasakojo verkdama.. vienas gal nekreiptu demesio, o kitas ir labai skaudziai sureaguot gali..... butu ji gimdzius su vyru tai taip nebutu buve..
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 28, 09:16)
ne ne ne, jus ne taip supratot mane, matyt vakar vakare apsimiegojus jau rasiau
netikiu...nesąmonė
matyt tavo draugė norėjo pasirodyti tokia vargšele, kaip baisu gimdyti ir t.t....žodžiu sudramatizavo viską gerokai
nu netikiu
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 11 28, 09:25)
butu ji gimdzius su vyru tai taip nebutu buve..
nu koks joms skirtumas su vyru ar be...tikrai garantuoju, kad taip nesakė
ir nebijok, tave dar labiau žiūrės ir rūpinsis, kadangi viena būsi
QUOTE(artita @ 2009 11 28, 09:27)
netikiu...nesąmonė
matyt tavo draugė norėjo pasirodyti tokia vargšele, kaip baisu gimdyti ir t.t....žodžiu sudramatizavo viską gerokai
nu netikiu
nu netikiu
nu kiek jinai priaugo?
aš pvz 20 kg, nieks nieko nekomentavo nei dėl svorio, nei dėl išvaizdos, nei dar dėl ko nors
aš pvz 20 kg, nieks nieko nekomentavo nei dėl svorio, nei dėl išvaizdos, nei dar dėl ko nors
QUOTE(artita @ 2009 11 28, 09:30)
nu kiek jinai priaugo?
... ką ten gali komentuot... ten tiek visko prisižiūri ir prisiklauso, kad kažin ar komentarų visoms situacijoms užtektų