Įkraunama...
Įkraunama...

Alytaus gimdykla

Abu vaikus gimdziau Alytuje. Mergaite pries 2 metus prie Tiskaus ir akuseres Rasos Kvasinskienes, dare ekstra Cezario pjuvi, o berniuka siais metais prie gydytojos Morkunaites ir akuseres Nomedos. Apie siuos visus zmones tik gerus zodzius galeciau pasakyti, labai esu patenkinta visa prieziura, nebuvo jokiu tarimusi nei vokeliu. Aciu JIEMS. Ir piema ir antra karta gimdykloje buvau viena, ne taip kad Kaune ar Vilniuje konvejaris.
Atsakyti
Sveikos būsimos ir esamos mamytės nestuke.gif
aš irgi esu viena iš būsimųjų, mum jau 30 savaičių wub.gif todėl vis labiau kankina daug klausimų, kaip bus su gimdymu, kaip geriau, kur geriau ir t.t. g.gif
ir labai džiaugiuosi aptikus šiuos jūsų pašnekesius, nes man tai pirmas leliukas ir tiesa pasakius labai bijau, kad tik viskas būtų gerai ir kažkodėl maniau kad gimdyti geriausia tik kaune arba vilniuje, tik ne alytuj (gal pilti gandai išgąsdino) unsure.gif
bet tai paskaitinėjau jūsų tokius šiltus atsiliepimus tai įkvėpė drąsos ir pasitikėjimo mūsų miesto gydytojais-akušeriais thumbup.gif
tik visgi noriu pasiteirauti dar biškiuką ax.gif ar Saliklis tikrai nebedirba gimdykloj? nes jis ,mano nėštumo ginekologas dabar, tai esu juo labai patenkinta.
bet atsiliepimai apie gyd. Maciulevičienę ir Tarutienę taip pat nuramina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2010 10 31, 23:50)
Sveikos būsimos ir esamos mamytės nestuke.gif 
aš irgi esu viena iš būsimųjų, mum jau 30 savaičių wub.gif todėl vis labiau kankina daug klausimų, kaip bus su gimdymu, kaip geriau, kur geriau ir t.t. g.gif
ir labai džiaugiuosi aptikus šiuos jūsų pašnekesius, nes man tai pirmas leliukas ir tiesa pasakius labai bijau, kad tik viskas būtų gerai ir kažkodėl maniau kad gimdyti geriausia tik kaune arba vilniuje, tik ne alytuj (gal pilti gandai išgąsdino) unsure.gif
bet tai paskaitinėjau jūsų tokius šiltus atsiliepimus tai įkvėpė drąsos ir pasitikėjimo mūsų miesto gydytojais-akušeriais thumbup.gif
tik visgi noriu pasiteirauti dar biškiuką ax.gif  ar Saliklis tikrai nebedirba gimdykloj? nes jis ,mano nėštumo ginekologas dabar, tai esu juo labai patenkinta.
bet atsiliepimai apie gyd. Maciulevičienę ir Tarutienę taip pat nuramina 4u.gif

Nedirba, buk rami tikrai viskas cia super, pradedant gimdyklomis ir baigiant palatomis po gimdymo, viskas svaru, grazu tvarkinga ir personalas liuks. O jei dar neramu, tai nueik i paskaiteles nestukems ir visi klausimai dings, pamatysi gimdyklas susipazinsi su aplinka ir pamatysi kaip nebijosi nieko. Sekmes 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marakuja @ 2010 11 01, 01:20)
Nedirba, buk rami tikrai viskas cia super, pradedant gimdyklomis ir baigiant palatomis po gimdymo, viskas svaru, grazu tvarkinga ir personalas liuks. O jei dar neramu, tai nueik i paskaiteles nestukems ir visi klausimai dings, pamatysi gimdyklas susipazinsi su aplinka ir pamatysi kaip nebijosi nieko. Sekmes  4u.gif  thumbup.gif

aga, vienoj paskaitėlėj jau buvau, bet dar buvom mažiukai (23 sav), tai i sekančią sakė užsirašyt 30-toj sav,šią savaitę jau reiks skambint ir tartis smile.gif
Ir Ačiū labai už padrąsinimus wub.gif
Atsakyti
as irgi pradzioje turejau abejoniu del gimdymo alytuje bet su vyru pavaiksciojom i paskaiteles ir nuomone tikrai pasikeite smile.gif LABAI PATIKO! su niekuom nesitariau ir neketinu tartis nes manau priezura vistiek bus ta pati.
karta kai prastokai pasijutau o gyd. Saliklis jau nebedirbo mane prieme gyd. Maciuleviciene be jokios eiles, paklause sirdutes tonusus apziurejo ir mane nuramino sake viskas labai gerai leliukui. Aciu jai smile.gif
Atsakyti
labas alytaus mamytes 4u.gif norejau suzinoti nuomone mamyciu kurios daresi epidurine nejautra alytuje.nes pati nepazystu nei vienos kuri daresi tik girdziu daug nuomoniu kad alytuje to nedaryti,kad musu anesteziologes to nesugeba gerai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2010 11 09, 20:13)
labas alytaus mamytes 4u.gif norejau suzinoti nuomone mamyciu kurios daresi epidurine nejautra alytuje.nes pati nepazystu nei vienos kuri daresi tik girdziu daug nuomoniu kad alytuje to nedaryti,kad musu anesteziologes to nesugeba gerai padaryti.

Labutis smile.gif na as dar negimdziau ir nesidariau epidurines nejautros taciau kai laikiau paskaiteles tai visos akuseres pasisake pries epidurine nejautra. sake paskui buna ivairiu komplikaciju ir gimdymo metu visas skausmas persiduoda mazyliui... jeigu turi laiko labai rekomenduoju pavaikscioti i paskaiteles ir su akuserem pasitarti, beje alytaus gimdykloje atlieka akupunktura thumbup.gif tai taip pat malsina skausma ir nepavojinga.
Atsakyti
radau straipsni apie pliusus ir minusus epidurines nejautros g.gif

Privalumai

Motinai:

» suteikia galimybę gimdyti be skausmo. Dalis akušerių epidūrinę nejautrą rekomenduoja ilgų, lėtų gimdymų metu.

» Daugelis moterų renkasi epidūrinę nejautrą, kai jų gimdymas sukeliamas/skatinamas oksitocinu.

» Cezario pjūvio metu suteikia moteriai galimybę nebūti migdomai ir paimti vaikelį iš karto po operacijos.

» Naudinga moterims su padidinta nėštumo rizika.

Lietuvoje 1994-1995 metais Kauno medicinos akademijos Akušerijos ir ginekologijos klinikoje buvo atlikta epidūrinės nejautros 50-ties atvejų analizė. Joje teigiama: "Tai ypač aktualu gimdyvėms su vidaus organų patologija (širdies ydos, bronchinė astma), sergančioms nėščiųjų hipertenzija arba preeklampsija. <…> Gimdyvėms su tam tikra gretutine patologija stiprus skausmas, vertinant jį kaip stresą, gali išprovokuoti bronchospazmo priepuolį, širdies veiklos sutrikimus. Efektyvus gimdymo nuskausminimas sumažina minėtų sutrikimų riziką". (Žr.: Edvardas Daugėla. Epidūrinis gimdymo nuskausminimas: 50-ties atvejų analizė. Medicina (1996) 32, psl. 87)

Kūdikiui:

» motinos atsipalaidavimas palengvina gimimą.

Partneriui:

» nereikia matyti moters kančios.

Trūkumai

Motinai:

» daliai moterų neįmanoma (dėl stuburo traumų arba nutūkimo);
» 10 proc. moterų neveikia (anesteziolo patyrimas taip pat yra svarbus faktorius) iš viso, kartais dėl to, kad moteris išsigandusi, įsitempusi;

» kartais nusiskausmina tiktai pusė kūno ir moteris vistiek jaučia skausmą.

» Procedūra nemaloni, ypač, jei dažni ir stiprūs sąrėmiai.
» Moters gulėjimas ant vieno šono gali sutrikdyti kūdikio rotaciją gimimo metu.

» Nuskausminimas lėtina gimdymo veiklą, todėl dažnai ją tenka skatinti oksitocinu.

Atliekant minėtą tyrimą Lietuvoje, paaiškėjo, kad iš 50 gimdyvių gimdančių su nuskausminimu - "46 gimdymo veikla skatinta oksitocinu dėl gimdymo veiklos silpnumo, 8 jų skatinimo reikėjo dar nepradėjus nuskausminimo. Dažniausiai (28 atvejais) gimdymo veikla susilpnėdavo prasidėjus išvarymui. Tuo metu epidiuriškai leidžiamo lidokaino koncentracija buvo mažinama 25 proc. Pastebėjus, kad išvarymo metu gimdymo veikla silpnėja nepaisant skatinimo, nuskausminimas buvo laikinai nutraukiamas. Tokios taktikos reikėjo 6 atvejais." (ten pat, psl. 89.)

» Kateteris, reikalingas ištuštinti šlapimo puslę, gali sukelti infekciją po gimdymo.

» Padidėja operacinio gimdymo: Cezario pjūvio, replių, vakuminio ištraukimo, galimybė.

» Moteris gali jaustis atskirta nuo gimimo ir neturinti ryšio su kūdikiu.

» Įvairios studijos rodo, kad 18,6 proc. moterų po epidūrinės nejautros kenčia nuo ilgalaikių nugaros skausmų, besitęsiančių po gimdymo (lyginant su 10 proc. visų kitų gimdyvių, kurioms ilgalaikiai nugaros skausmai tęsėsi po gimdymo).

» Galvos skausmas, reikalaujantis medikamentinio gydymo.

Kūdikiui:

» turi nedidelį slopinantį efektą.

"Naujagimiai, gimę epidūrinio nuskausminimo fone buvo įvertinti 7 ir daugiau balų pagal Apgar skalę". (ten pat, psl. 90).

Kūdikis reaguoja į lašinamus vaistus, deguonies stygių nukritus kraujospūdžiui. Apgar testas praėjus 5 min. po gimimo būna žemesnis. (Sunkiau įkvepia, refleksai vangesni).

» Reikalinga didesnė postnatalinė priežiūra.

» Jeigu ilgai trunka epidūrinė nejautra, kūdikis praranda daugiau svorio po gimimo (vaistų poveikyje kūdikis daugiau priryja skysčių gimdymo metu, kurie pararandami po gimdymo.

» Kartais pasitaiko kūdikių dehidracija.

Partneris:

» jaučiasi nereikalingas arba prislėgtas matydamas moterį, sujungtą su daugybe vamzdelių.

Retos komplikacijos

» Moters elgesio ir psichikos sutrikimai.

» Ilgalaikiai nugaros skausmai, bendras kūno nutirpimas, galūnių tirpimas.

» Apsnuodijimas vaistais, mirtis.

Išvada: Epidūrinė nejautra pasaulyje tebėra eksperimentas, nors ir plačiai naudojamas.

manau verta pasvarstyti g.gif
Atsakyti
as informacijos apie epidurine nejautra turiu daug,man tik idomu nuomone tu kurios ja daresi alytuje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ir_mute227: 09 lapkričio 2010 - 22:14
Mano kaimyne daresi Alytuj epidura pries ketverius metus. Buvo nerealiai patenkinta. Viskas atlikta jos manymu profesionaliai. Dare gyd. Mickiene. thumbup.gif thumbup.gif Skausmus jaute tik pacioj pabaigoj, kai reikejo isstenet leliu. Po epiduro liko nugaros nezymus skausmas. Zadejo daktarai, kad mazdaug po pusmecio praeis. mirksiukas.gif Deja, jau ketveri metai praejo, o skausmas tik stipreja. blink.gif Sake, jei kada rysis antram, tai jau epiduro nesiprasys. biggrin.gif
Apie akupunktura Alytuj ir as girdejau, gal visai nieko thumbup.gif
Atsakyti
na va pagaliau isgirdau bent viena tikra istorija biggrin.gif aciu jums,kad papasakojot smile.gif laukiu daugiau tai bandziusiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2010 11 10, 12:36)
na va pagaliau isgirdau bent viena tikra istorija biggrin.gif aciu jums,kad papasakojot smile.gif laukiu daugiau tai bandziusiu smile.gif

Esu Alytiske, bet gimdziau Kaune, jau man regis buvau rasiusi, kad per paskaiteles Alytuje kai uzklausiau apie epidura labai atkalbinejo, ji jie daro jei tikrai mato kad butina,(didelis vaisius, ilgas gimdymas ...) tik paciai prasant nelabai darys, cia ir mano kelios giminaites ta patyre, nes labai prase, bet negavo g.gif
As deka epiduro gimdykloje uztrukau tik tris valandas, kaip gydytoja sake jis man labai pagreitino visa veikla, o kazin kaip be jo buciau issivertusi, as saremiu metu "atsijunkdavau".Kiekvienos gimdymas yra tikrai labai skirtingas ir sunku pasakyti ar is vis jums reikes epiduro 4u.gif Dukrytei tuoj 10 menesiu, nugaros skausmo nejauciu jokio ir gimdymas nepaliko jokiu slogiu prisiminimu smile.gif
Atsakyti