Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl dantukų...

Mums 2 metai 7 men. ir beliko sulaukti paskutinio kruminuko. Dabar trys jau paskutinieji kruminukai isdygo, o ketvirto dar nesimato. Esam truputuka nervuotos tongue.gif
Atsakyti
Dukrytei 2 metai ir du mėnesiai, liko du krūminukai viršuje ir jie jau greit kalsis. O su apatiniais, tai vargo mažai turėjom, kažkur mėnesį irzlesnė būna. O seilių niekad neturėjom pertekliaus thumbup.gif .
Atsakyti
Mes dabar esam 2 metu ir 4 men. tai dabar auginam paskutini kruminuka tongue.gif
Atsakyti
Mums dabar 1,10 mėn. tai pradėjo dygti viršuje krūminukai abu iš karto. Tai piktas doh.gif
Paskui lauksim ir apačioje.
Atsakyti
O mes 1.9men.turejom visus dantis
Atsakyti
Mes pirma karta apsilankem 1,5 metuku, gavome pranesima, kad laukiame jusu tada ir tada. Cia buvo zinoma ne Lietuvoje. Labai sunkiai sekesi apzeti dantukus, sunus nenorejo prasizioti, gerai tepazejo tik priekinius, bet lyg gerai viskas dantukai balti ir svarus. Nors nelabai mes juos ir planaum. verysad.gif ,tai bijau kad ten giliau nebutu kokiu baubu, o kaip pazeti? Sunus net mums neprasizioja kaip reikiant, siek tiek paziurim tik kaip kutenam,kaip smarkiai juokiasi biggrin.gif
Atsakyti
Atsimenu, savo dičkę nuvedžiau, kai teturėjo du apatinius kapliukus. biggrin.gif
Pakėliau nuotaiką gydytojoms su tokia paciente. Jai ant dantukų buvotokios matinės baltos dėmelės, tai vedžiau parodyt. Leidosi apžiūrima, nes tuo metu labai svarbus daiktas jai buvo lenpa, o ten kaip tik lempa virš galvos. biggrin.gif
Dabar jai 5,9 m. Užtaisėm pirmąją skylutę rožine plomba. Atsilaikė puikiai. thumbup.gif

Labai svarbu (bent vyriasniam vaikui) patekt pas gerą dantistę. Kartą pamačiau, kaip mano odontologė kalbasi su atvesta mergaite, tai pašiurpau. Ji sako: sėskis į kėdę, nes tėveliai tavęs nelymės. Nu kokia kvaila, pagalvojau. Prie ko čia meilė ir dantys. O dukrai pataikiau labai puikią odontologę. Ir kai rovė pirmą dantuką, ir kitą, kuri plombavo. thumbup.gif Švelnios, išlaukiančios, supratingos.
Linkiu rast tokias.

Ir niekas nesakykit vaikams, kad gydytojai juos skriaudžia, ar pan. fool.gif
Reikia, kad vaikas kiek įmanoma normaliai, įprastai priimtų tai kaip sveikatos patikrinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgytė: 15 rugsėjo 2008 - 17:39
Esu skaiciusi, kad medikai rekomenduoja pirmai apziurai atvesti vaikeli po 6 men nuo pirmuju dantuku isdygimo. Kadangi mano sunui dantukai isdygo 4.5 men, tai praktiskai jau turejau ji nuvesti g.gif . Dabar turim 8 dantukus, 1m2men bet manau dar iki 2 metuku palauksime. Neisivaizduoju, kad odontologas ji praziodintu tongue.gif . Tik esu girdejusi, kad yra gerai kazkokokiu tai skysciu patepti dantukus, nuo demeliu atsiradimo. O tai gali padaryti tik odontologai smile.gif .
Atsakyti
mums du metai sesi menesiai bet pas odontologa dar nebuvom blush2.gif ...
ir dar mum nelaime atsitiko,nusiskelem priekini dantuka,nedaug bet matyti akankamai aiskiai,tai vis apziuriu ir baiminuos kad gesti nepradetu..
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2008 09 15, 20:38)
Tik esu girdejusi, kad yra gerai kazkokokiu tai skysciu patepti dantukus, nuo demeliu atsiradimo. O tai gali padaryti tik odontologai smile.gif .

Gal čia apie silantus? Tai juo padengiami jau nuolatiniai dantukai. Užpildomos vagelės, kuriose paprastai dažniausiai atsiranda ėduonis.
Atsakyti
QUOTE(Jurgytė @ 2008 09 16, 09:15)
Gal čia apie silantus? Tai juo padengiami jau nuolatiniai dantukai. Užpildomos vagelės, kuriose paprastai dažniausiai atsiranda ėduonis.

Kad ne, nenuolatiniai g.gif . Mano pusesere turi du berniukus, tai vieno 3 metu nuseti rudom demem verysad.gif . Tai kita sulaukusi metuku vede pas odontologa, kad pateptu. Reikes pasidometi konkreciai smile.gif
Atsakyti
Jei nėra su dantukais problemų, tai pirmas kartas turi būti 3 metukams suėjus. Mums taip pediatrė sakė. Tai vat kaip tik nuėjom neseniai, per 5 minutes buvom apžiūrėti ir vaikui patiko viskas, nes davė veidroduką pažiūrėt, su kėde kėlė kaip su liftu biggrin.gif .
Atsakyti