Įkraunama...
Įkraunama...

Liepinukai

Sveikos liepinuku mamytes smile.gif

as irgi jau pradejau apie mokyklas galvoti, nuo rudens i paruosiamaja grupe, o nuo nauju metu jau reiks uzrasinet i mokykla, tikrai kad sunku issirinkti...
Ugne jau pradejo skaityti po truputi, kai tik pati nora parode nupirkau keleta knygeliu pritaikytu mokytis skaityti, truputi padejau ir kai pagavo kampa, nebegalejo nustot, norejo dar skaityt ir dar smile.gif

man dar vienas klausimas iskilo, kada reiks skiepyti vaikus, betrods 6 metu?
Atsakyti
Laba diena,
Kaip sekasi.Pas mus naujienos ,pradėjo kristi dantukai.Mūsų mergina pati raunasi dantis ,jau 2 neturim.O kaip pas jus su šiuo reikaliuku.
Atsakyti
Ugnei dar tik pirmas pradejo klibeti...
Atsakyti
Labas visoms smile.gif
Guliu namie ištinusiom pėdom - todėl turiu laiko internete panaršyt smile.gif
Matau, visiem tie patys rūpesčiai smile.gif
Tomas jau du dantukus padovanojo dantukų fėjai ir turi du naujus šviežius dantukus.
Dėl mokyklos nusprendžiau neskubėt - nuo rudens paruošiamoji grupė darželyje, pagal metus. Tomas jau senokai skaito ir rašo spausdintinėm raidėm, daug kuo domisi, lanko niat-nam ir baseiną darželyje. vat dėl menų - niekaip neprikalbinu į muszikinį būrelį eit. Svarsčiau į Ąžuoliuką vesti, tik nežinau kaip spėsiu...
Ar kuri nors į ąžuoliuką planuojat vesti savo ąžuoliukus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kosta: 03 gegužės 2011 - 13:15
QUOTE(Kosta @ 2011 05 03, 13:15)
Ar kuri nors į ąžuoliuką planuojat vesti savo ąžuoliukus?

as pati tai labai noreciau Roka ten vesti. Bet abejoju, ar jis nores. O dar labiau abejoju, ar ji ten priimtu:)

i mokykla Rokas eis irgi sulaukes 7 m. Kitoks variantas net nesvarstytinas. Vat su maziumi bus kazkada sunkiau nuspresti, nes jis gimes 2010 m sausio 4d. Noreciau, kad i darza eitu su 2009 m. vaikais. Vis tiek su darzu startuosime dar negreitai. Bet mokykloje tai jis bus arba klaseje vyriausias, arba reikes eiti anksciau. Abu variantai siaip sau...

beje, gal kas zino auke gera Vilniuje? Reiketu nuo siu metu spalio arba 2012 m. sausio 2 d. (dar neapsisprendziau iki galo)
Atsakyti
QUOTE(Voveryte @ 2011 05 04, 15:46)
as pati tai labai noreciau Roka ten vesti. Bet abejoju, ar jis nores. O dar labiau abejoju, ar ji ten priimtu:)

i mokykla Rokas eis irgi sulaukes 7 m. Kitoks variantas net nesvarstytinas. Vat su maziumi bus kazkada sunkiau nuspresti, nes jis gimes 2010 m sausio 4d. Noreciau, kad i darza eitu su 2009 m. vaikais. Vis tiek su darzu startuosime dar negreitai. Bet mokykloje tai jis bus arba klaseje vyriausias, arba reikes eiti anksciau. Abu variantai siaip sau...

beje, gal kas zino auke gera Vilniuje? Reiketu nuo siu metu spalio arba 2012 m. sausio 2 d. (dar neapsisprendziau iki galo)

Voveryte: mano mergina gimus gruodzio menesi. Tai nemazai domejausi siuo klausimu, kaip vaikui butu geriau. Tai visokiu versiju yra. Zinoma priklauso labai daug ir nuo pacio vaiko ir jo vystymosi raidos. Bet viena is versiju - berniukui geriau su jaunesniais, o mergytei su vyresniais.
Maniske gimusi 2008 gruodi, bet i darzeli leidziu su 2009 m. grupe. Norejau ja apsaugoti nuo stumdymosi, staugimo, lakstymo, lipimo ant galvos...nes kai pradejau leisti i darzeli ji dar tokia netvirta buvo, mazai kalbanti, su pampersais. O dabar ramiai sau sutvirtejo, be pampiu, daug kalba...vedeja labai ikalbineja nuo rudens jau ja vesti i ta grupe, kur jai ir priklauso, bus jauniausia, bet savo gimimo metu grupei...ir greiciausiai ji mane jau ikalbejo.
Jeigu tai butu berniukas - tikrai to nedaryciau.

O Mykola tai irgi audziu minti vest i Azuoliuka smile.gif ir darzelyje aukletojos rekomenduoja, sake, kad vaikas turi puikia klausa biggrin.gif bet abejoju ar jam patiktu...jis toks chuliganas, praso kad i karate i leisciau hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otra: 05 gegužės 2011 - 11:01
Sveikos,

Dantukų panelė jau trijų neturi. Dar vienas kliba.
Na dainuoti tai ji dainuoja, žinoma, ne "Ažiuoliuke" biggrin.gif

O dėl darželio. Mažasis mano gimęs pačioje gruodžio pabaigoje, tai iš direktorės supratau, kad ne ką čia bepasirinksi. g.gif O ir prašymą jau parašiau, kad nuo šio rudens į darželio grupę, o ne lopšelio. Eis su tai metais gimusiais ir bus turbūt pats jauniausias unsure.gif Net nežinau, ar čia gerai, ar blogai. Manau, kad labai daug kas priklausys nuo to, kokie vaikai grupėje susiriks, kaip jam seksis adaptuotis ir t.t. Mane labiau neramina tai, ar atėjus metui eiti į mokyklą, jis jau bus pasirengęs ten eiti. Kaip suprantu, be kokiu atveju į mokyklą jį turėtume leisti tais kalendoriniais metais, kuriais jam sukaks 7 m. Bet rugsėjo mėn. bus dar tik šešerių. Na bet tai dar toli, ir galvosime apie tai, kai ateis laikas. Manau, akd kažkokai išeitis vis tiek turės būti.
Atsakyti
QUOTE(Bitelė @ 2011 05 05, 11:38)
Kaip suprantu, be kokiu atveju į mokyklą jį turėtume leisti tais kalendoriniais metais, kuriais jam sukaks 7 m. Bet rugsėjo mėn. bus dar tik šešerių. Na bet tai dar toli, ir galvosime apie tai, kai ateis laikas. Manau, akd kažkokai išeitis vis tiek turės būti.

tai nebijok, jauniausias klasejenebus, pilna yra teveliu trokstanciu atzalas isleisti i mokykla anksciau. Bus ir tokiu, kuriems pries menesi 6 m. suejo.

Roko darze jauciu koks ketvirtadalis grupes (gime 2005 m.) siemet eis i mokykla (su 2004 m. vaikais).
Atsakyti
Sveikos.
Pauliui dar nejuda dantukai, tai jam nervas tik ima biggrin.gif Nes tuoj pasako- va, Eimantui tai 5.5m iškrito.... Ir vadina savo dantukus tinginiais biggrin.gif
Rudenį jau bus pirmokas (treti metai mokykloj). Nesigailim, kad išleidom anksti. Klasėj yra vienas jauniausių, bet bėdos tame nematau.
Atsakyti
Sveikos,
Augustas nerodo jokio susidom4jimo skaitymui , tikiuos kad ateis tas noras g.gif

Apie kokias mokyklas labiau galvojate? pradines, pagrindines ar vidurines?

Voveryte, labai gerą dieną Tavo sūnus gimęs tongue.gif o kodėl nenori nuo sausio į darželį leisti, aš kaip visada žinau auklę, bet turėiau pasidomėti ar jau susitarė ar dar ne jeigu aktualu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(inguzas @ 2011 05 06, 15:14)
Sveikos,
Augustas nerodo jokio susidom4jimo skaitymui , tikiuos kad ateis tas noras g.gif

Apie kokias mokyklas labiau galvojate? pradines, pagrindines ar vidurines?

Voveryte, labai gerą dieną Tavo sūnus gimęs  tongue.gif  o kodėl nenori nuo sausio į darželį leisti, aš kaip visada žinau auklę, bet turėiau pasidomėti ar jau susitarė ar dar ne jeigu aktualu wink.gif

aha, zinau, kad gera diena Simukas gimes mirksiukas.gif paciais naturaliais ir forumuose aptarinejamais budai spasiskatinome TYCIA sios dienos isvakarese:)
del aukles -noooriu nooriu, susirasome del jos. 4u.gif man toks galvos skausmas del to... o nenoriu darzo anksciau 3 m. Visi psichologai taip teigia, ir man paciai taip atrodo, be to, gerokai patogiau del ligu. O jei seksis su aukle - net ir veliau nei 3 m . eisime i darza.. aisku,stengiuosi nebuti kategoriska, nes jei su aukle visgi nesiseks, alternatyva, aisku, yra darzas. Bet, tikiuosi, neprireiks.

beje, ta pacia proga jei ka- gal kas zinote ir valandine auklyte? Jau nuo dabar ir pagal poreiki:)
Atsakyti
Sveikos,

oho, šimtas metų niekas nieko nerašė, o dabar tiek prirašyta biggrin.gif . Mano panos auga gerai. Ieva 2 dantis atidavė dantukų fėjai, o Greta 7 mėnesių turėjo jau 8 dantis. Lyginant su Ieva žymiai didesnė ir sunkesnė, bet Ieva viską greičiau pradėjo daryt.

Ieva į mokyklą keliaus nuo 7 - net nesvarstau anksčiau leisti, nes manau, kad per ateinančius 12-18 metų tik tai ir darys. Todėl noriu, kad pasimėgautų nerūpestinga vaikyste. Juolab, kad jau ir dabar skundžiasi, kad pavargsta nuo veiklos - 3 kartus per savaitę baletas, 2 - dainavimas ir 1 - baseinas. Raides žino visas ir rašo jau tikrai senai - gal nuo kokių 3 metų, bet dar pati neskaito. Ir šiaip - šiek tiek paskutiniu metu pritingi. Kalbėjausi su auklėtoja, tai sakė, kad šiuo metu išgyvena socializacijos fazę, kas yra visai normalu jos amžiui - t.y. ją labiausiai domina santykiai tarp žmonių, vaidmenys (mama, sesė, draugė), o ne mokslai smile.gif.

Tiesa, jau turėjau pokalbį apie tai, kas yra seksualinės mažumos blink.gif . Matyt iš darželio atsinešė, nes namuose teliko mes faktiškai nežiūrime, o ir ji pati labai seka, koks ženkliukas kampe - jei N14, tai prašo išjungti.

Atsiradus sesei tapo labai savarankiška. Tiesą sakant, man ir kaip auklė kartais pabūna smile.gif. Nors stengiuosi tuo nepiktnaudžiauti, nes savo vaikus turiu augintis pati, o ne sesei užkraut smile.gif.

Voveryte - mane irgi auklė domina. Aš iki 2 metų planuoju būt namie (kažkaip pagalvojau, kad turbūt daugiau vaikų neturėsim, tai ir atostogų tokių daugiau neturėsiu, todėl reikia atsimėgaut jomis iki soties). O iki 3 tikrai auklę samdysiuos.
Dabar tėtis mane paleidžia sportuot, ar į kokį teatrą, bet rimtai priežiūrai imsiu kokią moteriškę.

Inguzai - tai kuriame rajone dabar gyvensit? Niekad nebūčiau pagalvojusi, kad nori name gyventi smile.gif

Dėl mokyklų - aš galvoju apie pradinę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skraiduole: 11 gegužės 2011 - 09:47