QUOTE(Bitelė @ 2010 03 11, 08:14)
čia kaip pas Orwelą: visos kiaulės lgios, bet yra lygesns už kitus. Manau, kad vaikui gali būti sunku, jei su juo nenori draugauti tie, kurie jam patinka, ir su kuriais jis pats norėtų draugauti
na, pas Orwelą ten "išrinktosios" kiaulės buvo, o darželyje juk vaikai pagal savo pomėgius draugus renkasi. Manau, kad tikrai dar per maži, kad kaip mokyklose skirstytųsi į "kietus" ir "lūzerius".
Tarpkitko, maniškė darželyje turi irgi labai savotiškai ją atakuojančią mergaitę. Anksčiau ji labai agresyviai siekė maniškės draugystės, bet kadangi ji iš savęs yra labai aktyvi, tai matyt maniškei tas nepatiko, ir ji aiškiai parodė, kad mieliau draugauja su kitomis. Aš įtariu, kad tai toks atsakymas ne itin patiko, ir dabar prasidėjo visaip kaip aiškinimas, kad maniškė viską daro ne taip, rengiasi ne taip, rankinukai pas ją ne tokie, bet kas man patinka, kad maniškė pasižiūri į ją, kaip į tuščią vietą, ir nieko nesako. Bet kad ta prisiknisinėja prie maniškės, tai faktas. Prieš porą savaičių man bešukuojant plaukus, aš pasakiau, kad jos gražūs plaukai, o ji man atsakė, kad daug mergaičių darželyje nori tokių plaukų, o po to pridurė, kad "tiesa, viena nenori", ir pasakė, kad tai "toji". Na, nenori, tai nenori, gal žmogui šviesūs plaukai patinka, gal trumpi gražiau ir pan. Dabar ji man sako, kad ta pati mergaitė sako, kad maniškė nėra nei jokia daininkė ir jokia ne šokėja. Aš klausiu, ar maniškė giriasi kažkuo, kad ta mergaitė taip sako (abejoju, nes ji ne iš tų, kuri sau uodegą pati pasikeltų). Maniškė sako, kad ji iš viso nieko apie tai nešneka. Bet aš įtariu, kad gal kitos mergaitės, ar auklėtojos pasakė, kad maniškė šoka spektaklyje, tai toji dabar prisiknisinėja dėl to šokimo. Dabar dar toks amžius, kad tarsi ir nekreipi dėmesio į tai, bet jei tokie dalykai vyktų mokykloje, tai būtų tam tikra problema, nes man toji primena tokias aktyvias šiek tiek grubias ir ne moteriškas merginas, kurios gali būti tikrai žiaurios. Na, bet kol dar yra laiko, tai galvos nesuku. Gal duos Dievas, eis į kitą mokyklą...
QUOTE(žemuogienė @ 2010 03 13, 19:26)
kiek pamenu - Skraiduolė turėjo ABC design Genio, man jis tada labai patiko, gal ir tokio norėčiau
man jis irgi TADA patiko, bet aš pardaviau jį, kai panelei buvo gal kokie 10 mėn.
Šiaip dabar aš tokio vežimo tikrai nepirkčiau. Pirkau, nes buvau prisikaičiusi internete, kad vežimas būtinai turi būti su pripučiamais ratais ir pan. O realiai... Gyvenam mes pačiame centre, pas mus visur šaligatviai, asfaltas. Miške su vežimu buvom tik 1 kartą per visą jo naudojimo laiką, kai tikrai reikėjo tų didelių ratų. Pats vežimas sunkus, netgi jo lopšys labai sunkus, rankenos lopšio medžiaginės ir nuolatos gaudavosi, kad vaikas žemyn galva gulėdavo, kai nešdavausi namuose. Kadangi pas mus nėra lifto, tai man tik lopšio užnešimas buvo nereali kančia, per tuos 10 mėn. atsikankinau, kaip turi būti. Be to, aš megėja daug važinėti su vaiku buvau, tai man parduotuvėse vėl amžina problema, nes į bagažinę vežimas visas netelpa, gerai, kad lopšys ir kėdutė salone šiaip ne taip (bet sunkiai) išsitekdavo, tačiau tada jau nieko daugiau neįsidėsi, nes visa bagažinė ratai, o visas salonas lopšys ir kėdutė. Kai po to nusipirkau Peg Perego Aria, tai supratau, koks kaifas yra kompaktiškas vežimas.
Žinoma, viskas ateina su patirtimi. Jei dabar laukčiausi
pirmo vaiko ir planuočiau, kad dar turėsiu vaikų artimiausiu metu, tai tikrai netaupyčiau vežimui, nusipirkčiau kokį Peg Perego Pliko, ir naudočiausi juo visą laiką - lopšys, po to superinė sportinė dalis, auto kėdutė ir pan. Ir viską pasilikčiau antram, trečiam ir t.t. vaikui. Žinoma, dabar, kai jau yra vaikas, tai nežinau, ar antram vaikui investuočiau tiek daug į vežimą, nes sportinukas, kuriuo esu nerealiai patenkinta, likęs nuo pirmo vaiko, o tik dėl lopšio, kuriuo naudojamasi max 9-10 mėn. mokėti 2000 LT klausimas ar verta....
Be to, manau reikia labai gerai įvertinti savo gyvenimo būdą ir vietą. Jei gyveni nuosavam name, vaikiuką išveži ant žolytės, eini pasivaikščioti į miškelį ir pan., tai be abejo, reikia ir tų pripučiamų ratų, ypač jei mašina kokia šeimyninė ar džipukas, bet tokiems "parketiniams" pasivažinėjimams su tokia nedidele mašina, kaip pas mane, tai kompaktiškumas ir svoris man būtų daug svarbiau.