Įkraunama...
Įkraunama...

Liepinukai

QUOTE(BonyEx @ 2010 03 10, 16:22)
klausimas ne i tema  cool.gif  kokius pirkotes antrus vezimelius? na tipo su pirmu "igavote proto", tai jau antra issirinkote pati paciausia  lotuliukas.gif  zemuogiene, ka tu darysi siuo klausimu?  blush2.gif

as tai naudoju ta pati. Naujo nepirkau, nes viskas tinka ir patinka.
Atsakyti
QUOTE(Voveryte @ 2010 03 10, 18:36)

as irgi senaji naudoju, o jei buciau keitus tai i x-langer'i.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 03 10, 15:37)
O ka aukletojos sako apie tai??? KOdel vaikai su ja nenori draugauti???

kai Ugne pradejo nenoret i darzeli, klausiau akletojos gal ka pastebejo, bet sake nieko ypatingo, kaip ir visi vaikai tai pasipyksta tai vel kartu zaidzia

QUOTE(Voveryte @ 2010 03 10, 17:14)
perveskite pas mus i darza - Rokas su Ugne mielai draugaus, nes jau klausineja, kada ji ateis i svecius mirksiukas.gif

o jei rimciau - man tai Ugne neatrodo is atsiskyreliu tipo arba is tokiu vaiku, kurie neranda kalbos su kitais vaikais. Gal problema ta, kad su ja nedraugauja ar maziau draugauja kas nors konkretus (-ūs), su kuo ji pati noretu draugauti. . Aisku, reikia pasikalbeti su aukletoja.

Ugne irgi labai nori i svecius smile.gif
siaip tai Ugne labai bendraujanti, matyt ja labai ir uzgauna tas nenoras draugauti, nes ji draugauti tai labai nori
del nedraugavimo tai Ugne butent ir minejo kad tik vienas berniukas su ja draugauja, ir kai viena aukletoja liepe visiems zaisti po tris "prie musu niekas nenorejo prisijungti, nes as ten buvau"
dar Ugne uzsimine kad kitiems vaikams nepatinka jos pasiulyti zaidimai, tai galvoju ar nera cia jau principai, jei zaidimas ne mano pasiulytas tai nezaidziu visai...
Papildyta:
butinai dar bandysiu pakalbet su aukletoja, kaip veiksmas grupeje jos akimis atrodo, bet man ima toks jausmas, kad ji stengiasi tokiu dalyku nematyti ir nesikisti
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 10 kovo 2010 - 18:27
laurecka, ka cia pratrynei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reviv @ 2010 03 10, 16:47)
laurecka, ka cia pratrynei? smile.gif

Nenorejau but nemandagi, ale jau biesina, kai visur ta pati raso doh.gif Nu kiek gi galima..... Parase viena kart vienoj vietoj ir gana, tai ne, daba per visas temas keliauja ir raso....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 10 kovo 2010 - 18:57
ai, geriau nekreipt demesio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reviv: 10 kovo 2010 - 21:12
pradėsiu nuo paprastesnio klausimo.

klausimas ne i tema  cool.gif  kokius pirkotes antrus vezimelius?

naudojom tą patį, kol jo nepavogė doh.gif , tada teko pirkti naują - Pegperego Pliko thumbup.gif

QUOTE(Reviv @ 2010 03 10, 13:54)
Na va maniske prasitare kad nenori i darzeli, nes kiti vaikai su ja nenori draugauti...

QUOTE(Skraiduole @ 2010 03 10, 15:17)
Siaip keista, juk dar vaikai tokie maziukai, neturetu dar buti draugauti/nedraugauti pas juos. Na, bentjau pas mus darze, tai aukletojos matyt i galva ikalusios, kad visi turi draugaut tarpusavy, nes maniske labai diplomatiskai sako, kad darzelyje "visi draugai", bet geriausios drauges tos ir tos.

čia kaip pas Orwelą: visos kiaulės lgios, bet yra lygesns už kitus. Manau, kad vaikui gali būti sunku, jei su juo nenori draugauti tie, kurie jam patinka, ir su kuriais jis pats norėtų draugauti. Manojo sugrįžo susikrimtusi, kad Ugnius per gimtadienį šalia pakvietė atsisėsti Urtę ir Gabrielytę. Pati tai stengiuosi aiškinti, kad reikia stengtis bendrauti, pačiai prieiti, pakalbinti ir pasiūlyti žaisti kartu. net nebūtinai tą žaidimą, kurį nori pati žaisti, gal pabandyti pažaisti tai, ką žaidžia kiti vaikučiai. Ir tuo pačiu vis kalbamės apie tai, kad gerų draugų būna nedaug, t.y. tie, kurie visada padeda ir pagelbsti sunkioje situacijoje. Tad jei yra bent vienas draugas, jau yra puiku ax.gif Reviv, manau, paprašyki auklėtojų pagalbos 4u.gif Beje, dė nenoro eiti į darželį, tai mums labai padėjo terapinės pasakos. Jas galima rasti SM temoje ansktyvasis ugdymas ir pasisiųsti; čia. Viso yra šeši CD. Tik nežinau, ar ten yra ir apie baimę būti atstumtam, apie nenorą draugauti. Beje, antrą dalį, kaip knygą, dar galima rasti knygyne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitelė: 11 kovo 2010 - 08:22
Dekui, Bitele, uz patarimus
terapines pasakas mes turim smile.gif reiks vel jas issitraukt ir pklausyt
Atsakyti
klausimas ne i tema  cool.gif  kokius pirkotes antrus vezimelius? na tipo su pirmu "igavote proto", tai jau antra issirinkote pati paciausia  lotuliukas.gif  zemuogiene, ka tu darysi siuo klausimu?  blush2.gif

aš kol kas tik sėdžiu ir svajoju biggrin.gif labai norėčiau lopšinio Pegperego - Culla ar kažko panašaus. tik pirksiu tikrai ne naują, o kitiems metams - gerą skėtuką smile.gif bet čia tik svajonė - viskas priklausys nuo to, kokį auto turėsim, kad galėtume į bagažinę tą vežimą sukišti smile.gif kiek pamenu - Skraiduolė turėjo ABC design Genio, man jis tada labai patiko, gal ir tokio norėčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 13 kovo 2010 - 19:28
QUOTE(Voveryte @ 2010 03 10, 17:36)

o ta pati tai koki lotuliukas.gif

QUOTE(matukoniene @ 2010 03 10, 18:40)
as irgi senaji naudoju, o jei buciau keitus tai i x-langer'i.

x-landeris turi minusa, priekinis mazas/mazi ratukai. mums reikes vaziuoti per sniega, o su jais sudetinga, nes i juos prisivelia sniego.

Pegperego lopsiai mane irgi traukia. bet vien del dideliu ratu ir didelio lopsio, kas svarbu del sezono.. bet manevringumo pas ji tai nulis schmoll.gif labiau noreciau tada BBC High treck, bet ju lopsiai lyg ir mazuliukai doh.gif zodziu... su pirmu bovo zymiai paprasciau, nes nieko nenutuokiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitelė @ 2010 03 11, 08:14)

čia kaip pas Orwelą: visos kiaulės lgios, bet yra lygesns už kitus. Manau, kad vaikui gali būti sunku, jei su juo nenori draugauti tie, kurie jam patinka, ir su kuriais jis pats norėtų draugauti

na, pas Orwelą ten "išrinktosios" kiaulės buvo, o darželyje juk vaikai pagal savo pomėgius draugus renkasi. Manau, kad tikrai dar per maži, kad kaip mokyklose skirstytųsi į "kietus" ir "lūzerius".

Tarpkitko, maniškė darželyje turi irgi labai savotiškai ją atakuojančią mergaitę. Anksčiau ji labai agresyviai siekė maniškės draugystės, bet kadangi ji iš savęs yra labai aktyvi, tai matyt maniškei tas nepatiko, ir ji aiškiai parodė, kad mieliau draugauja su kitomis. Aš įtariu, kad tai toks atsakymas ne itin patiko, ir dabar prasidėjo visaip kaip aiškinimas, kad maniškė viską daro ne taip, rengiasi ne taip, rankinukai pas ją ne tokie, bet kas man patinka, kad maniškė pasižiūri į ją, kaip į tuščią vietą, ir nieko nesako. Bet kad ta prisiknisinėja prie maniškės, tai faktas. Prieš porą savaičių man bešukuojant plaukus, aš pasakiau, kad jos gražūs plaukai, o ji man atsakė, kad daug mergaičių darželyje nori tokių plaukų, o po to pridurė, kad "tiesa, viena nenori", ir pasakė, kad tai "toji". Na, nenori, tai nenori, gal žmogui šviesūs plaukai patinka, gal trumpi gražiau ir pan. Dabar ji man sako, kad ta pati mergaitė sako, kad maniškė nėra nei jokia daininkė ir jokia ne šokėja. Aš klausiu, ar maniškė giriasi kažkuo, kad ta mergaitė taip sako (abejoju, nes ji ne iš tų, kuri sau uodegą pati pasikeltų). Maniškė sako, kad ji iš viso nieko apie tai nešneka. Bet aš įtariu, kad gal kitos mergaitės, ar auklėtojos pasakė, kad maniškė šoka spektaklyje, tai toji dabar prisiknisinėja dėl to šokimo. Dabar dar toks amžius, kad tarsi ir nekreipi dėmesio į tai, bet jei tokie dalykai vyktų mokykloje, tai būtų tam tikra problema, nes man toji primena tokias aktyvias šiek tiek grubias ir ne moteriškas merginas, kurios gali būti tikrai žiaurios. Na, bet kol dar yra laiko, tai galvos nesuku. Gal duos Dievas, eis į kitą mokyklą...

QUOTE(žemuogienė @ 2010 03 13, 19:26)
kiek pamenu - Skraiduolė turėjo ABC design Genio, man jis tada labai patiko, gal ir tokio norėčiau smile.gif

biggrin.gif man jis irgi TADA patiko, bet aš pardaviau jį, kai panelei buvo gal kokie 10 mėn. thumbup.gif
Šiaip dabar aš tokio vežimo tikrai nepirkčiau. Pirkau, nes buvau prisikaičiusi internete, kad vežimas būtinai turi būti su pripučiamais ratais ir pan. O realiai... Gyvenam mes pačiame centre, pas mus visur šaligatviai, asfaltas. Miške su vežimu buvom tik 1 kartą per visą jo naudojimo laiką, kai tikrai reikėjo tų didelių ratų. Pats vežimas sunkus, netgi jo lopšys labai sunkus, rankenos lopšio medžiaginės ir nuolatos gaudavosi, kad vaikas žemyn galva gulėdavo, kai nešdavausi namuose. Kadangi pas mus nėra lifto, tai man tik lopšio užnešimas buvo nereali kančia, per tuos 10 mėn. atsikankinau, kaip turi būti. Be to, aš megėja daug važinėti su vaiku buvau, tai man parduotuvėse vėl amžina problema, nes į bagažinę vežimas visas netelpa, gerai, kad lopšys ir kėdutė salone šiaip ne taip (bet sunkiai) išsitekdavo, tačiau tada jau nieko daugiau neįsidėsi, nes visa bagažinė ratai, o visas salonas lopšys ir kėdutė. Kai po to nusipirkau Peg Perego Aria, tai supratau, koks kaifas yra kompaktiškas vežimas.
Žinoma, viskas ateina su patirtimi. Jei dabar laukčiausi pirmo vaiko ir planuočiau, kad dar turėsiu vaikų artimiausiu metu, tai tikrai netaupyčiau vežimui, nusipirkčiau kokį Peg Perego Pliko, ir naudočiausi juo visą laiką - lopšys, po to superinė sportinė dalis, auto kėdutė ir pan. Ir viską pasilikčiau antram, trečiam ir t.t. vaikui. Žinoma, dabar, kai jau yra vaikas, tai nežinau, ar antram vaikui investuočiau tiek daug į vežimą, nes sportinukas, kuriuo esu nerealiai patenkinta, likęs nuo pirmo vaiko, o tik dėl lopšio, kuriuo naudojamasi max 9-10 mėn. mokėti 2000 LT klausimas ar verta....
Be to, manau reikia labai gerai įvertinti savo gyvenimo būdą ir vietą. Jei gyveni nuosavam name, vaikiuką išveži ant žolytės, eini pasivaikščioti į miškelį ir pan., tai be abejo, reikia ir tų pripučiamų ratų, ypač jei mašina kokia šeimyninė ar džipukas, bet tokiems "parketiniams" pasivažinėjimams su tokia nedidele mašina, kaip pas mane, tai kompaktiškumas ir svoris man būtų daug svarbiau.
Atsakyti