Įkraunama...
Įkraunama...

Juodasis sąrašas

QUOTE(Tesoraite @ 2005 10 05, 01:34)
O mano situacija dar liudnesne - uzsakem virtuves ir miegamojo baldus vienoj firmelej, pazadejo per menesi, tai su dideliais grasinimais pristate dalimis per 2-3: po dvieju menesiu lova (baisiai grasinant) - dar gerai, kad laiku persigalvojau ir ciuzini pirkau kitur, tai nors ant jo miegot galejom, per likusi menesi ir kitus siaip taip pristate, o jau broko, isryskejusio po menesio naudojimo, kruvos - spintos duris (slankiojancios) neuzsidaro, nes kreivai idetos ir suvaziuoja i viena puse, aisku pirma menesi veike, stalciai siauresni nei jiems skirta vieta, tai pajudinus iskrenta is veziu, apatinis is pradziu netgi neatsidare, tai teko veja kelt, kad pataisytu.

Virtuvej po kabanciom spintelem turejo buti apsvietimas, tai "pamirso", tuo tarpu irenge ji virs spintos, nors neturejo. Ne nekalbu apie smulku estetini broka.

Kas blogiausia, kad vos isryskejus brokui, man teko isvaziuot i uzsieni, ir jau baigia praeit du metai, kaip tas cirkas stovi, nes paprastai griztu ne daugiau nei menesiui, o tie valkatos per toki laiko tarpa nespeja ne prisistatyt, neva labai uzimti.
Siemet ne nebeskambinau. Bet kuo toliau, tuo labiau nervina, spinta visai negaliu naudotis - stalciai krenta, o jie sunkus, apdauzo zemiau esancius, durys turi but nuolat paremtos, kad uzsidarytu, zodziu, ka man daryt?  cry.gif

Kokia tai firma?Ar turi popieriukus,pirkimo dokumentus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tesoraite @ 2005 10 05, 02:34)
O mano situacija dar liudnesne - uzsakem virtuves ir miegamojo baldus vienoj firmelej, pazadejo per menesi, tai su dideliais grasinimais pristate dalimis per 2-3: po dvieju menesiu lova (baisiai grasinant) - dar gerai, kad laiku persigalvojau ir ciuzini pirkau kitur, tai nors ant jo miegot galejom, per likusi menesi ir kitus siaip taip pristate, o jau broko, isryskejusio po menesio naudojimo, kruvos - spintos duris (slankiojancios) neuzsidaro, nes kreivai idetos ir suvaziuoja i viena puse, aisku pirma menesi veike, stalciai siauresni nei jiems skirta vieta, tai pajudinus iskrenta is veziu, apatinis is pradziu netgi neatsidare, tai teko veja kelt, kad pataisytu.

Virtuvej po kabanciom spintelem turejo buti apsvietimas, tai "pamirso", tuo tarpu irenge ji virs spintos, nors neturejo. Ne nekalbu apie smulku estetini broka.

Kas blogiausia, kad vos isryskejus brokui, man teko isvaziuot i uzsieni, ir jau baigia praeit du metai, kaip tas cirkas stovi, nes paprastai griztu ne daugiau nei menesiui, o tie valkatos per toki laiko tarpa nespeja ne prisistatyt, neva labai uzimti.
Siemet ne nebeskambinau. Bet kuo toliau, tuo labiau nervina, spinta visai negaliu naudotis - stalciai krenta, o jie sunkus, apdauzo zemiau esancius, durys turi but nuolat paremtos, kad uzsidarytu, zodziu, ka man daryt?  cry.gif

man rodos, kad visą šitą laišką gali atspausdint ir tiesiai siųst į vartotojų apsaugos (ar kokia ten? blush2.gif ) komisiją blink.gif Manau, pakaktų, kad ta firmelė greitai pataisytų viską tongue.gif
Atsakyti
Tai, kad dirbat be dokumentu, galima labai graziai apgrezti pries pacia firma. Kazkokiai sumai privatus uzsakovai apkritai neprivalo tureti sutarties (sake Mokesciu inspekcijos zmones; jei jau uz mano laiptus galima pakirpt uodegas, tai uz spinta - dar paprasciau). Tai firmos reikalas. Firma privalo pajamuotis, tvarkingai vesti buhalterija. Paprasciau, jei turit bent koki popiergali apie sumoketa avansa, bet ka.

O jei norit bent jau "padekoti" firmai uz sumauta darba ir suestus pinigus- labai geras daiktas tas skundai.lt, bite.lt (biteplius forumai), asa forumai, ziniasklaida...
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 10 05, 10:34)
Tai, kad dirbat be dokumentu, galima labai graziai apgrezti pries pacia firma.

O man vis toks klausimas kvirba- juk tuomet jie gali sakyt, kad aplamai jūsų nepažysta. Kad niekad nieko jums nesa gaminę ir aplamai jūsų snukelio akyse niekad nėra regėję. Kaip tuomet įrodysi? g.gif Ieškosi liudininkų, pristatinėsi kokiai nors ekspertizei kur ir pas ką tie baldai gaminti? g.gif Ypač jei jau pinigai iš anksto sumokėti... Vat čia tai dilema g.gif
Kita vertus viena ko pasimokiau iš šios temelės- beveik visi nukentėjusieji sumokėjo pinigus į priekį. Bėja ir mūsų atvėju buvo sumokėti pinigai, o tik paskui laukėm darbų pabaigos... sad.gif Nuo šiol ką bedarysiu- išsimušiu tik kuo mažesnį avansą ir jokių pinigų į priekį... schmoll.gif
Atsakyti
Vobla, musu atveju- turim Kirstuko parasa po kiekviena pinigu "doze". smile.gif O kaip kitais atvejais- Mokesciu inspekcijoj reiketu pasiteirauti, kaip jie tokius sugaudo. g.gif

Siaip, del mokejimo i prieki. Sutinku moket, kai firma garantuoja nepasiplaut po visko. Tikrai problemu neturejom su daugeliu firmu, mokedavom normalius avansus. Ir niekad nedelsem su darbu ar prekiu apmokejimu ne vienos dienos. Taciau taip daryti bepigu, kai dirbi su savo varda branginanciomis firmomis, jomis gi gali pasitiketi (Softimus, tikekimes, - isimtis, patvirtinanti taisykle). Rankos nedrebejo mokant smile.gif .

Dabar truputi off topic. Pastebejau toki keista daikta- jei firma smulkute, nezinoma, arba tariesi su atskirais darbininkais- tai jau geriau su rusais... Lietuviai pasitikejimo neikvepia. Sorry, gal kas ims kaltint nacionalizmu, bet as pati - grynakrauje lietuve biggrin.gif. Bet vat su lietuviais musu ir musu draugu patirtis tokia: iki gaunant uzsakyma- kaip siltos vilnos, familiarumas ir entuziazmas per krastus, oi-oi, u-tiu-tiu... Gauna avansa- pradeda mekenti. Tada uzdelsia. Finale- pasirodo, kad jie ir keiktis moka, ir rekauti, ir apskritai amzinai suruge, nosis uzriete. Na rusai tai nesilydo iki uzsakymo gavimo, bet ir neissidirbineja vykdydami. Kartoju- cia patirtis su smulkiais gamintojais. Ir gal per didelius apibendrinimus darau - juk tik musu Kirstukas ir draugu pora firmeliu taip, bet ispudis tokis... unsure.gif
Atsakyti
Sutartį tai turim su jais, bet kas iš to, sakys, panaudojai du metus, o dabar pretenzijos? Nors pretenzijos buvo iškart, vos išryškėjus trūkumams, tik kad jie neva neturėjo laiko, tai sakė paskambint grįžus iš užsienio. Kažko spėju, kad dabar nieko panašaus "nebeatsimins" cry.gif

Iš viso, ten tokia šaraškinų kontora, kad dieve dieve, architektas toks šūstras, kad virtuvės baldai buvo ilgesni už sieną, tai teko siaurint vieną spintelę, kol galiausiai iš jos liko tik plyšelis, su spinta panaši istorija...

Pavadinimas tų sukčių įmonės, regis, Rogita, įsikūrę Savanorių prospekte Kaune. Linkiu nesusidurt. Beje, ką išsireikalavau, kad pataisytų, t.y. broką, kuris buvo akivaizdus iškart, kaip neatsidarantis stalčius, tai tik dėl to, kad vyras italas. Pats taip sakė. Kad iki tol buvo turėjęs tokių pat "problemėlių" tik dar su viena neva mafijozo žmona. O paprasti lietuvaičiai nei skundžias, nei į juos dėmesį kreipia. Tai va, koks jų požiūris...
Atsakyti
Cia klausimas Kirstukui greiciau. Beda ta, kad kai su manim taip kalba- rekia, siuncia, as ... pasimetu. Juokas juokais, bet tai vienintelis uztikrintas budas ismust mane is veziu. Tada as nutylu, prariju, ir tyliai nediskutuodama elgiuosi taip, kaip manau teisinga. Onoras. cool.gif

Vat, buvau liudininke situacijos, kai musu dizainere tokiu pat tonu kalbejo su musu statybininkais. Tai jie ja atviru tekstu pasiunte. Zodziu, kaip sauke- taip atsiliepe. O manrods, nusileisti iki tokio lygio paciai tai daug zemiau, nei buti apsauktai ar aprektai.
Atsakyti
Rekimas klasikinis smile.gif. Rekia tokia moteriske, kuri, vyro nuomone, yra Kirstukiene smile.gif (ji neprisistato). Kirstukas, to paties vyro zodziais biggrin.gif , nenuspejamas, kaip oras, kartais- "savas" atseit, o kartais- tonas toks, kad ama atima. As tai sakyciau, jog jo nuotaikos sezoniskumas priklauso nuo pinigu doziu sviezumo. biggrin.gif Pries kiekvienos naujos dozes laukima tonas svelneja, pazadu daugeja, vos tik gavus- bum, viskas aukstyn kojom.

O kaip rekia Kirstukiene? Tu niekad negirdejai, kaip moteriskes rekauja? biggrin.gif Na, balsas paploneja, decibelu padaugeja. Argumentai - tas decibelu kiekis ir " o man ir taip grazu", "na ko jus dar norit", arba topinis- "as nezinau, ar galima jums patiketi daryti sprendima del beico" (primenu, klientai mes). biggrin.gif Su jos zodynu susipazinti gali skundai.lt, skundas apie "Audriaus medzio studija", jos komentaras niku Moteriske, nesislapstant, kas ji tokia smile.gif.

Ka vyras mano apie toki elgesi zmoniu. Atitinkamai ir mano rolleyes.gif . Bet tik viena karta kalbejo su jais griezciau. Visus kitus stengemes kiek imanoma dalykiskai. Ir musu pozicija visada gi tokia- turim problema, neziurim, kaip buvo, mes neregistruojam kaltu, o ieskom sprendimo. O kaip kitaip?

Dabar yra taip - turim sutarti su laiptininku firma, kuri viska uzbaigs. Taigi, Kirstukas mums nebereikalingas. Nemalonu muset buti padety, kuriai kontroliuoti neturi jokiu svertu. rolleyes.gif Kaip ir nebematom stabdziu, kurie mus sulaikytu nuo pasidalinimu su placiu pasauliu savo patirtimi. rolleyes.gif

Atsakyti
O aš turiu baisų galvos skausmą. Norėjau susiremontuoti svetainę. Susiradau meistrus (su rekomendacijom). Darė, darė. Padarė. Atsiskaitėm, po dienos apsižiūrėjom, kad broko nemažai. Bandėm kviestis atgal, kad tvarkytų. Tai grįžo dalį pinigų gražino ir viskas. Aišku, durna buvau sad.gif , jokių sutračių nesudariau ir jokių kvitų neprašiau. Bet ar yra kokia nors institucija, kad juos pamokytų. Ar įmanoma sulaukti pagalbos iš ko nors tokioj situacijoj?
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 10 07, 09:24)

Vat, buvau liudininke situacijos, kai musu dizainere tokiu pat tonu kalbejo su musu statybininkais. Tai jie ja atviru tekstu pasiunte. Zodziu, kaip sauke- taip atsiliepe. O manrods, nusileisti iki tokio lygio paciai tai daug zemiau, nei buti apsauktai ar aprektai.

ĖĖĖė...apie dizainerius arba gerai arba nieko. Įsivaizduok- tau nuo vienų namų per chaltūrščikus nervai nelaiko, o kai turi ne vieną tokį objektą... Žinau jau šiuos reikalus- jei tik koks brokas- dizaineris kaltas- tai jis blogai sugalvojo. Ir neįrodysi paskui, kad kalti statybininkai, kurie subines krapštydami, ten tą tinką nuo sienų nubraižė... schmoll.gif
Kaip tik kaupiuosi nuo skudurėlių pereit prie interjero dizaino, ir planuoju būtent laikyt tokį toną... Vat ant bobikių nesugebu staugt- gaila man jų- už minimumą dirba, diedai muša, vaikai amžini ligonys... Nu negaliu, tai vat ir š... gaunasi, nes vos nerėki- su tokia fauna ir išgimdyt nieko neina- tuoj šmaukš chaltūrą iš po pastalės ir dzin joms ant tavęs. O vat ant diedų staugt moku. Todėl ir žadu keist kryptį...
Atsakyti
Niu faaa, galų gale ištraukiau pavadinimą kontorėlės, kur pagamino blogą sofkę mano mamelei. rolleyes.gif UAB "Neiseris", turi savo ekspoziciją "Renlenoje". Štai ir įtraukėm į shitlist'ą
Atsakyti
Mamos ir ne mamos, niekada nieko neužsisakinėkite Langų pasaulyje!
Idiotų kompanija! (man dabar labai pikta mad.gif )
Užsisakėm lauko duris pas juos, pažadėjo 2 savaites, jau visas mėnuo praėjo, o durų dar nėr. Praeitą savaitę kai skambinau, tai tris kartus kalbėjau su vadybininkėm, tipo tokio užsakovo pas mus neranda, jei rasim, tai gal paskambinsim tada - o jei ne, tai ir neskambinsim, laukit sau toliau, gal atsiras... Na paskui kai draugas nuvažiavo pas juos į ofisą, tai jau surado tokį užsakovą, ir pažadėjo dar už savaitės, t.y. turėjo būti vakar. Na šiandien paskambinus gavome gamybos direktoriaus telefoną ir "malonų" siūlymą kreiptis tiesiai į jį.
O per tas duris negalim apsikalti ir apsišiltinti namo iki galo, tėvas buvo atostogas pasiėmęs, kad pabaigtų - aišku jos jau jam baigėsi, o ši savaitgalį dar ir lietų jau praneša... Tai nežinau, kas ir kada pabaigs tą namą apdailinti - ir viskas tik per tas duris gun_rifle.gif
Kol kas dar nepaskambinau jam, gal patarsit, kuo pagrasint? g.gif

Na paskambinau, ir gavau atsakymą, kad jie iki šiol dar nieko nepradėję gaminti, nes negavo metalo... Na ir aišku kaip visada, supranta visas problemas, kurias sukelia, labai gailisi, ir stengsis kitą savaitę jau pastatyt... Tai čia net ne pažadas, kad nors kitą savaitę jau bus... Jie išvis nežino, kur tas metalas ar jis išvis užsakytas... Ką dabar daryt? cry.gif Kur kreiptis, kaip išsireikalaut? cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acacia: 13 spalio 2005 - 09:51