mes keliames kas tris valandas kaip laikrodukas ,o jai duodu arbateles kai atsikelia anksciau nei reikia valgyt,tai jis vistirk atsikelia tada kada likas buna valgyt misinuka
QUOTE(mayja @ 2008 03 18, 15:22)
Jau visa savaite miegame naktimis. Atsikelia tik jei kas negerai buna, pvz pro sali prasisiojes sauskelnes Tokiu atveju paduodu arbatytes atsigerti, paglostau galvele ir toliau miegam Tikrai labai vaikus ramina galveles glostymas. Ir nenoredamas miego pradeda knapseti
Sveikutės, mamytės,
Mūsų aukseliui jau už savaitėlės metukai, bet jis valgo tik mano pienuką. Vienu metu valgė vos vos papildomą maistuką - daržovienes, kruopų košeles, bet laaabai nedaug. Jau visiškai išseko kantrybė, nebėra sveikatos, jis naktim keliasi po 6-8 kartus, užvalgo, pamiega ir vėl oplia... Net dieną neišmiega poros valandų, bunda po valandėlės, patraukia pienuko, tuomet toliau miega... Žodžiu, vis tempėme taip su vyru, bet baisu darosi, vakinas jau beveik vaikšto, tuoj metai, o valgo vien tik mamos pieną. Nebežinau, galvoju gal bandyti keliom dienom savaitgalį jį palikti su tėtuku, gal po kelių parų ims valgyti bent kokią košelę? Taip nesinori visiškai nutraukti maitinimo, bet kitų būdų nebeišmastau Buvau ir pati tempusi laiką, nedavusi jam savo pieniuką, siūliusi įvairaus maituko pusdienį ir su vyru buvau palikusi pusdieniui, bet nieko nepavykdavo, visad laukdavo mamos pieno - baisiai verkdavo, rėkdavo MAMA AM, net užmigdavo užsiverkęs, bet vis tiek nieko nevalgė... Niu, aš jau visai visai pasimetus...
Aš jau tikrai mastau apie MP nutraukimą. Bet nežinau, ką imti taip ir nutraukti? Ir naktinius maitinimus, ir dieninius? Gal naktinius iš pradžių dar palikti? Nors jei pamatys, kad gali vėl gauti MP, vėl supras, kad gali laukti ir duos pieniuko... Bet jeigu pilnai imsiu ir nutrauksiu gi aš pati sprogsiu nuo pieno, nes jo laaabai daug turiu, juk metų vaiką pilnai maitinu tik savo pienu...
Nebežinau ir ką besumastyti... Gal kuri mamytė turėjo panašių problemų ir man pagelbės gerais patarimais?
Mūsų aukseliui jau už savaitėlės metukai, bet jis valgo tik mano pienuką. Vienu metu valgė vos vos papildomą maistuką - daržovienes, kruopų košeles, bet laaabai nedaug. Jau visiškai išseko kantrybė, nebėra sveikatos, jis naktim keliasi po 6-8 kartus, užvalgo, pamiega ir vėl oplia... Net dieną neišmiega poros valandų, bunda po valandėlės, patraukia pienuko, tuomet toliau miega... Žodžiu, vis tempėme taip su vyru, bet baisu darosi, vakinas jau beveik vaikšto, tuoj metai, o valgo vien tik mamos pieną. Nebežinau, galvoju gal bandyti keliom dienom savaitgalį jį palikti su tėtuku, gal po kelių parų ims valgyti bent kokią košelę? Taip nesinori visiškai nutraukti maitinimo, bet kitų būdų nebeišmastau Buvau ir pati tempusi laiką, nedavusi jam savo pieniuką, siūliusi įvairaus maituko pusdienį ir su vyru buvau palikusi pusdieniui, bet nieko nepavykdavo, visad laukdavo mamos pieno - baisiai verkdavo, rėkdavo MAMA AM, net užmigdavo užsiverkęs, bet vis tiek nieko nevalgė... Niu, aš jau visai visai pasimetus...
Aš jau tikrai mastau apie MP nutraukimą. Bet nežinau, ką imti taip ir nutraukti? Ir naktinius maitinimus, ir dieninius? Gal naktinius iš pradžių dar palikti? Nors jei pamatys, kad gali vėl gauti MP, vėl supras, kad gali laukti ir duos pieniuko... Bet jeigu pilnai imsiu ir nutrauksiu gi aš pati sprogsiu nuo pieno, nes jo laaabai daug turiu, juk metų vaiką pilnai maitinu tik savo pienu...
Nebežinau ir ką besumastyti... Gal kuri mamytė turėjo panašių problemų ir man pagelbės gerais patarimais?
QUOTE(mamoolka @ 2008 03 13, 12:18)
laba ,
o vat mes valgome misinukus nakti kas dvi valandas. nezinau ka daryti, nes kitaip neina jos nuraminti , praeina kokios dvi valandos ir ji ne zirzeti o garsiai verkti pradeda, kai paduodu misinuko, nurimsta, kiek uzvalgiusi ir vel uzsnusta, po kurio laiko vel tas pats .
gal ka patartumete, gal kai pradeda verkti ja pasupti, ar vandenuko duoti, bet ar tai bus geresnis sprendimas . tiesa, diena su kosemis ir problemos, ka gerai valgo tik misinukus ir vaisius ar ju tyreles, o jau 8 men
o vat mes valgome misinukus nakti kas dvi valandas. nezinau ka daryti, nes kitaip neina jos nuraminti , praeina kokios dvi valandos ir ji ne zirzeti o garsiai verkti pradeda, kai paduodu misinuko, nurimsta, kiek uzvalgiusi ir vel uzsnusta, po kurio laiko vel tas pats .
gal ka patartumete, gal kai pradeda verkti ja pasupti, ar vandenuko duoti, bet ar tai bus geresnis sprendimas . tiesa, diena su kosemis ir problemos, ka gerai valgo tik misinukus ir vaisius ar ju tyreles, o jau 8 men
gerai žinau šią situaciją,nes pati tą patį dabar pergyvenu,jau kažkaip jėgų neužtenka naktimis keltis ir keltis,gerai tik tiek,kad padavus mišinuką,mažylė dažniausiai užmiega.Aš vakare,užmigdžius vaiką,net miegot neinu iš karto,nes žinau,kad tuoj reiks keltis.Išeities nežinau ką tokioje situacijoje reiktų daryti,nors auginu antrą vaiką.Nemanau,kad maitinant MP yra lengviau,nes dažniausiai tada vaikas miega su mama ir vistiek valgo ne vieną kartą per naktį.Na patogumas tas,kad nereikia iš lovos keltis,bet pačios miegas tada labai jautrus,kad ko mažyliui neatsitiktų.Aš taip dariau su pirmu vaiku,todėl žinau,ką tai reiškia.Žodžiu,nėra receptų.Išvada viena,arba pačioms kantrybės neužtenka,arba susitaikom su tuo,mažiau zyziam ir laukiam tos išsvajotos nakties be prabudimų
daugelis mamyčių aprašytų situacijų labai gerai pažįstamos ir mums mažiui neužilgo 6 mėn., naktimis miega labai neramiai: muistosi, verkšlena, sukinėjasi, nors pats užsimerkęs tad kartais valgome ir po 5 kartus tiesa, dažnai ne valgio reikia, o tik prigludimo prie krūties tad piolsio nei man, nei vyrui nėra mąstau apie mišinuką, gal bent kiek ramesnis būtų tik stabdo vis akcentuojama MP nauda
QUOTE(gintariux.82 @ 2008 03 27, 20:01)
daugelis mamyčių aprašytų situacijų labai gerai pažįstamos ir mums mažiui neužilgo 6 mėn., naktimis miega labai neramiai: muistosi, verkšlena, sukinėjasi, nors pats užsimerkęs tad kartais valgome ir po 5 kartus tiesa, dažnai ne valgio reikia, o tik prigludimo prie krūties tad piolsio nei man, nei vyrui nėra mąstau apie mišinuką, gal bent kiek ramesnis būtų tik stabdo vis akcentuojama MP nauda
oi, kaip užjaučiu, žinau, ką reiškia taip naktimis keltis, dabar mes jau keliamės 6-8 kartus Bet jūs gal išaugsite dar? Nes reikia aiškintis to dažno kėlimosi priežastis... Mūsiškis pavyzdžiui bunda vis dėl to, kad yra alkanas, iki šiol valgo TIK mamytės pienelį, vargstam labai su kitu maistu... O jūsų mažiukui gal dantukai kalasi?
QUOTE(Dangiuks @ 2008 03 27, 22:31)
O jūsų mažiukui gal dantukai kalasi?
na kol kas dantukų nesimato, nors jų seniai laukiam o šiaip mums visuomet taip buvo, tad kad ir dantukai būtų, vien jų kaltint negalėtume
Labas mamytės Nežinau,ar teisingai darome su vyru,bet mažiuka maitinam naktį nors jis ir neprašo.Valgo miegodamas tarp 2-3 valandos nakties.Girdėjau, kad jai naktį pamaitinsi ilgiau miegos,bet negaliu pasakyti,kad ryte vaikas ilgai miega,apie 6.30 jau kelėsi,bet valgyti tikrai nenori.Maitinu apie 9.00 ,o apie 10 vakas užmiega.Gal neverta ji maitinti naktį, geriau duoti ryte kai atsykėle?
QUOTE(Ksėna @ 2008 04 01, 14:03)
Labas mamytės Nežinau,ar teisingai darome su vyru,bet mažiuka maitinam naktį nors jis ir neprašo.Valgo miegodamas tarp 2-3 valandos nakties.Girdėjau, kad jai naktį pamaitinsi ilgiau miegos,bet negaliu pasakyti,kad ryte vaikas ilgai miega,apie 6.30 jau kelėsi,bet valgyti tikrai nenori.Maitinu apie 9.00 ,o apie 10 vakas užmiega.Gal neverta ji maitinti naktį, geriau duoti ryte kai atsykėle?
kaip suprantu jūsų mažiukui 6 mėnesiukai? O jo svoris, ūgis normalus ar galėtų daugiau svorio būti? Ką gydytoja sako? Nelabai suprantu, kodėl jūs jį naktį maitinate, jeigu jis to nereikalauja? Bent jau aš manau, kad tokio amžiaus vaikutį, jei jo svoris ūgis normalūs, tai jau galima naktį ir nemaitinti. O kam? Dėl to, kad ilgiau miegotų? Bet juk pati tvirtinate, kad nepasiteisina tas ilgesnis miegojimas... O jūs naktį jį ir specialiai budinate, kad tik pavalgytų? Na, iš kitos pusės, jeigu jūs taip darote, jums atrodo, kad elgiatės teisingai, tai gal taip ir turi būti? Juk kiekviena mama geriausiai jaučia, ko reikia jos vaikui? Nors jeigu klausiate patarimo, vadinasi dvejojate...
Mes ir dar vis keliames,ir manau kad kelsimes dar ilgai
Mūsų lėlytė tai naktimis apetitu nesiskundžia, jei dieną yra kažkoks režimas, tai naktį tik pabandytume pienuko neduoti. Taip ir miega-buteliuksa, papukas, buteliukas papukas...Septintą valandą ryte būna soti soti, tai iki pietų jau nieko nebenori
as pabandziau vakriene (dribsniu kose dazniausiai) veliau duoti, kad nakciai sociau butu miegoto ir jau 2 naktys kai nesikelia (tfiu tfiu bijau prisisneketi )