mmm...as galvojau, kad cia tik pas mane tokia situacija. Sunyciui ne uz kalnu puse metuku. Pries miegeli valgome po pilna porcija is buteliuko, bet naktimis budineja kas 2 val. Pirmus 2-3 kartus geriame arbatele, kiti pabudimai be MP neapseina (buna tokiom staciom akytem, kad atrodo jog visai nebeuzmiks). Kaip ten bebutu, bet krutine vaika lb ramina, juk nerigdysi. P.S. bandziau MP keisti i pieno misini, bet visas tas reikalas nuo to nepakito!
Sekmes ir stiprybes auginant savo atzalas!
QUOTE(foccusiss @ 2011 01 10, 11:44)
Mums beveik 10 men, bet nakti keliames irgi daznai. Maitinu MP. Buna, kad per valanda turiu keltis net 3 kartus, o taip kas 2-3 val. Turim 3 dantukus. Kad kiti dygtu nematau, nes dantenos normalios. Siaip labai daznai vaikas tiesiog pabunda zvalus, ir turiu ji 1-2 val mygdyti Pavargau jau
Perskaicius forumus, susidaro toks ispudis, kad MP maitinami vaikai daznai prasosi prie kruties. O vat kas maitina misinuku, pavalgo 1-2 kartus ir toliau miega
Perskaicius forumus, susidaro toks ispudis, kad MP maitinami vaikai daznai prasosi prie kruties. O vat kas maitina misinuku, pavalgo 1-2 kartus ir toliau miega
dukryte isaitinau tik 1men, issmiegodavo nakti nuo 3 menesiu. o sunui jau 9men, maitinu pati ir keliasi n kartu per nakti nezinau net kaip ir atpratint. 8val vakare kose duodu, kad butu sociau, bet nepadeda ir mum
As vis nesiryzdavau atpratint nuo naktinio maitinimo, bet kaikas nutiko ir ryzausi atpratinti. om. Savaite nevalge, po to susirgom, tai vel kelias dienas daviau, o dabar nuo 7- ad vel nebevalgom. MP buna tik vakare ir ryte pries keliantis. Toliau prabudineja sekmingai, tik uzmiega jau be dideliu riksmu. Pirmaja savaite praklykdavo po puse nakties... Tik paryciais buna dar rimtesnis paverkimas. Planuoju iki men galo visai nustoti maitinti, gal tada geriau miegos... Nors prabudineja aiskiai ne del alkio, nebent ryte gerti nori, tik beda, kad buteliuka su vandenuku arba arbata musa rankomis ir negeria ne uz ka....
la,nu mano mazylis tai nakti dauzo lovyte jei negauna pavalgyt,nors visa diena valgo,mano suneliui jau metukai,bet nakti dar valgom misinuko po du simtus ir nieko kito tu jam neisiulysi net nebandyk,o visa diena valgo,jau valgo jis musu maista ir sriubos ir kotleta ir makaronus,sausainiai,jogurtai,obuoliai,riestainiai,duonos,bananai,jis pastoviai ka nors valgo,nors ir buna po pietu bet nori kazka kramtyt,o judrumas tai jo neispasakytas,be sustojimo jis laksto,juda,stoja,seda,barasi,vienu zodziu,bet nakti valgo,tai net nezinau,gal koki zinot sotesni misinuka gal ka,nes tiesiog nezinau ka daryt,jau galima butu ir naktim nevalgyt
mano dvynukai nors ir suvalgo po pilna porcija pries miega, visalaik keliasi dar po viena karta per nakti...jiems dabar puse metuku, tikiuosi, kad nebe uz kalnu jau ir nebesikels...
As vietoj pienuko,vandenuka paduodavau,na ir 1,5 met jau nebenorejo naktimis,miegodavo puikiausiai nuo 21,30 iki 8-9 ryto
Reik mamkos kantrybes,pasiduoti visada lengviausias budas
Reik mamkos kantrybes,pasiduoti visada lengviausias budas
viskas isaugama, kantrybes visoms
man atrodo kažkada jau rašiau šitoje temoje, kai buvau pervargusi nuo naktinių kėlimųsi ir valgymo "pasižaidimo" forma kas valandą.
Dukros naktimis nusprendžiau nebemaitinti kai buvo 10 mėn. - nes net silpna darėsi nuo neišsimiegojimo, o kur tas vidinis prieštaravimas drąskainti širdį, - kaip čia nemaitinti vaiko kai jis nori, ką daryti, kokia aš motina.... Tęsiau maitinimą dar savaitę kokią, kol supratau kad tuoj nuo pervargimo depresija ims kibti. Tada pradėjau matinti tik kas antrą nubudimą - žinoma buvo riksmų!!! - į jokius vandenukus ar jogurtukus net pažiūrėt nenorėjo - jai reikėjo krūties - čia ir dabar! Na, kas naktis kėlimais retėjo, riksmai mažėjo - kol pradėjome miegoti visą nakti - žinoma prabudinėjimų būdavo dar ilgai, bet ne tokių dažnų - apkabini būdavo pupą savo, tutuką įdedi ir miegam toliau.... Pats kritinis metas buvo gal kokios 3-4 naktys.
Tad mamytės, jei pervargote - imkitės priemonių - jums už kančias niekas medalio neduos -ir taip jau maitinate savo angeliukus savo pieneliu ilgai. O vaikams nuo 4-5 mėn. naktinio valgymo net nebereikia - tada ir su meile ruoštas košytes dieną mieliau ragaus ir nespaudys
mano patarimas - verta nutraukti naktinį maitinimą, kai jis pasidaro kančia. Bent jau mano atveju kol išmiegos visą naktį būčiau laukus dar 1,5 metų
žinokit - aš už naktinio pienelio nutraukimą, kai vaikui yra kokie 4-7 mėn. Ir šiltas vandenukas tam pats tinkamiausiai būdas, na dar galima bandyti skiesti pienuką su vandenuku, paliekant vis didesnę dalį vandens Ir laikas tam tinkamiausia - nes vėliau jau vaikas pripranta užmigti įsikandęs krūtį ir niekas kitas netinka!! Riksmai tada naktimis didesni
Dukros naktimis nusprendžiau nebemaitinti kai buvo 10 mėn. - nes net silpna darėsi nuo neišsimiegojimo, o kur tas vidinis prieštaravimas drąskainti širdį, - kaip čia nemaitinti vaiko kai jis nori, ką daryti, kokia aš motina.... Tęsiau maitinimą dar savaitę kokią, kol supratau kad tuoj nuo pervargimo depresija ims kibti. Tada pradėjau matinti tik kas antrą nubudimą - žinoma buvo riksmų!!! - į jokius vandenukus ar jogurtukus net pažiūrėt nenorėjo - jai reikėjo krūties - čia ir dabar! Na, kas naktis kėlimais retėjo, riksmai mažėjo - kol pradėjome miegoti visą nakti - žinoma prabudinėjimų būdavo dar ilgai, bet ne tokių dažnų - apkabini būdavo pupą savo, tutuką įdedi ir miegam toliau.... Pats kritinis metas buvo gal kokios 3-4 naktys.
Tad mamytės, jei pervargote - imkitės priemonių - jums už kančias niekas medalio neduos -ir taip jau maitinate savo angeliukus savo pieneliu ilgai. O vaikams nuo 4-5 mėn. naktinio valgymo net nebereikia - tada ir su meile ruoštas košytes dieną mieliau ragaus ir nespaudys
mano patarimas - verta nutraukti naktinį maitinimą, kai jis pasidaro kančia. Bent jau mano atveju kol išmiegos visą naktį būčiau laukus dar 1,5 metų
QUOTE(saldi_uogele @ 2010 11 11, 18:53)
As savo vaika atpratinau valgyti nakti, kai jis buvo 4 men. amziaus. Viena karta nubudo nakti, pasiuliau vandens-negere, uzmigo, antra karta taip pat, trecia jau ir nepabudo. Taip kad nuo ankstyvo meto priprato naktim miegot be prabudimu ir toliau tai sekmingai tesia. Jam dabar metukai!
žinokit - aš už naktinio pienelio nutraukimą, kai vaikui yra kokie 4-7 mėn. Ir šiltas vandenukas tam pats tinkamiausiai būdas, na dar galima bandyti skiesti pienuką su vandenuku, paliekant vis didesnę dalį vandens Ir laikas tam tinkamiausia - nes vėliau jau vaikas pripranta užmigti įsikandęs krūtį ir niekas kitas netinka!! Riksmai tada naktimis didesni
QUOTE(opalė @ 2011 09 07, 10:00)
man atrodo kažkada jau rašiau šitoje temoje, kai buvau pervargusi nuo naktinių kėlimųsi ir valgymo "pasižaidimo" forma kas valandą.
o kokie patarimai jei vaikutis neima buteliuko? neduoti nieko? su gertuve dar tik mokomes ir kazi ar nakti jis bus tinkamai priimtas:) menesio gale nusimato 8h buvimas be pienuko, reikia echoskopijai. tai po tos nakties noriu ir nebeduoti daugiau nakti.
beje ka reiskia nebeduoti nakti? palaipsniui mazinat? maniskis miega 22-5.30 galvoju pradzioje dar maitinti apie 24h ir po to jau 5.30. o veliau ta 24h nuimti.ir aisku vakare tada koses duoti dar.
QUOTE(dushianerami @ 2011 09 08, 19:43)
o kokie patarimai jei vaikutis neima buteliuko? neduoti nieko? su gertuve dar tik mokomes ir kazi ar nakti jis bus tinkamai priimtas:) menesio gale nusimato 8h buvimas be pienuko, reikia echoskopijai. tai po tos nakties noriu ir nebeduoti daugiau nakti.
beje ka reiskia nebeduoti nakti? palaipsniui mazinat? maniskis miega 22-5.30 galvoju pradzioje dar maitinti apie 24h ir po to jau 5.30. o veliau ta 24h nuimti.ir aisku vakare tada koses duoti dar.
manau kai atlaikysit vieną naktelę be pienuko echoskopijai, tai po to bus tik lengviau...
nors palyginus tavo vaikas normaliai ir išmiega naktį tai į tarpus ir nenubunda
..o jei neima buteliuko, tai nieko ir neįkiši nieko - manasis tai dabar naktimis vandenuką šiltą truputi paželiodavo bet nelabai ten gerdavo, po to pasupu - įminga ir paguldau, tada jei po valandėlės vėl prasibunda - vėl ta pati istorija žiūrėsim kaip seksis
QUOTE(opalė @ 2011 09 12, 13:09)
manau kai atlaikysit vieną naktelę be pienuko echoskopijai, tai po to bus tik lengviau...
..o jei neima buteliuko, tai nieko ir neįkiši nieko - manasis tai dabar naktimis vandenuką šiltą truputi paželiodavo bet nelabai ten gerdavo, po to pasupu - įminga ir paguldau, tada jei po valandėlės vėl prasibunda - vėl ta pati istorija žiūrėsim kaip seksis
mano auksas nakti dazai valgo. as cia tik svajoju nuo 24 kad iki ryto traukt:) dabar eina apie 22h miegoti ir keliasi 5:30 o tame tarpe valgom 22h, 24h, 2h, 4h, 5:30 pervargau
QUOTE(juurag @ 2011 01 10, 15:25)
skaiciau literaturoj, kad misinuku maitinami kudikiai ilgiau ishmiega nei maitinami MP del tos priezasties, kad misinukuose yra tam tikru "migdanciu" elementu, plius jie yra sotesni nei MP;
nesamone... bandymas ieskoti slieku asfalte
pirmaji maitinau MP iki 8 men., tai nubudinedavo n kartu naktim, kai atsisake MP pats, naktim kompotuka gerdavo, tai kokius 2-3k. pabusdavo, paskui kazkaip jau 10men budamas pats nebegere.
O su antruoju vargo vakariene, MP atsisake 6 men., bet pabudineja naktim kas 1-2 val, duodavau vandenuko, kisieliaus, ant ranku uzmigdydavau, vistiek pabudinejo, nors tu ka. Emiau misinuka duoti, niekas nepasikeite, atrodo sociau turetu buti... retai ismiega 3val pageres misinuko. Dar bandziau skystos koses duot nakti, vistiek budineja. Naktis jam trunka apie 9val., tai keliasi kokius 5 kartus, retai kada uztenka soskiuko, tai maitink, tai pasupk... Taip kad cia jiems ne valgyt norisi, o tiesiog nesusiformaves miegelis, ar kaip cia pasakyti, dar mamos reikia, bijo pabude vieni. Nes daznai pabudes isteriskai rekia, supi supi ir nieko, priglaudi savo skruosta prie jo ir nurimsta po truputi, teks islaukti...