Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti valgyti naktį? 2

QUOTE(tomuliukas @ 2009 12 29, 12:32)
Sveuktės pasidalinsiu savo patirtimi kaip atpratinti naktį valgyt biggrin.gif
Ilgai mąsčiau ką daryt nes vaikutis ir taip didelio svorio o naktį kledavosi mišinio net du kartus. skaičiau daug knygų ir jos man padėjo. Leidau vaikui naktį verkt ir nedaviau nieko nei arbatų nei vandens nei mišinio iš pradžių jei jau verksmas trukdavo 30 min tada ant rankų ir užsupuodavau vyras šaukė priekaištavo. tačiau aš nepasidaviau ir laimėjau kovą biggrin.gif po trijų naktų kėlimasis valgyt liovėsi biggrin.gif Todėl dabar  sutinku su daugelio autorių nuomonė tai ne alkis o tiesiog įprotis naktį pavalgyt. Tiesa palaukiau kol vyras išeis atostogų tada jam sakiau jei negali naktį dėl to ramiai miegot eik dieną mes tau leisim biggrin.gif  Ir tik vieną pabrėžiu jei tuo užsisimsite eikit iki galo ir nebepasiduokit galų gale pasieksit savo tikslą.
Tuo pačiu tai svarbu ir vaiko sveikataines naktiniai valgymai kenkia mažylio dantukams 4u.gif

ir as taip manau drinks_cheers.gif o dienom ar normaliai valge??? nes maniskis kai naktim pavalgydavo, tai dienom poto tik vos kazka isiulyti eidavo, irgi skaiciau, kad maitinimo rezima sumaises buvo diena su naktim, o kai atpratinau nuo naktiniu maiitinimu, tai ir dienom normaliai pradejo valgyti bigsmile.gif atpratinau ne taip drastiskai, be riksmu, tik kiekviena nakti vis maziau misinuko dedavau 4u.gif

QUOTE((Lelija) @ 2010 01 18, 14:04)
Mano mergina beveik metukai. Gyd pasakė griežtai, NENORMALU, jei vaikas valgo naktį. Tai įprotis, o ne alkis. Reik atpratinti, nes formuojais nemiga ir genda dantukai, nes juk nevalysi pokiekvieno naktinio maitinimo...O mano klaida tokia, kad dukrytė nori mamos šilumos, pas tetį net neina  schmoll.gif. Migdykit visada vaiko lovytėj, nes kol šildymo nebuvo, namie buvo siaubingai šalta, migdydavau kartu, taip per mėn įprato ir į lovytę net nenori...sad.gif

o mazylei uzmigus jos neperkeliat i jos lovyte? manasis kai migodsi ,tai visada turiu guleti salia, o kai uzmiega, tada perkeliu i jo lovyte ir tiek rolleyes.gif nors atsikeliam visada vienoj lovoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kucci_kucci @ 2010 01 18, 15:27)

o mazylei uzmigus jos neperkeliat i jos lovyte? manasis kai migodsi ,tai visada turiu guleti salia, o kai uzmiega, tada perkeliu i jo lovyte ir tiek  rolleyes.gif  nors atsikeliam visada vienoj lovoj  biggrin.gif

Mes irgi lygiai taip pat, bet daznai prabunda keliant, tai toki skandala pakelia, kad vel migdymas is naujo prasideda smile.gif
Atsakyti
Maniškė kol maitinau visada keldavosi valgyt 2-3 kartus kai nustojau pati maitint dar pora naktu kelesi tai daviau pirktinio pienuko bet kažkaip ir liovesi visi kėlimaisi dabar išmiega visa nakti nebent bunu kažka padavus suresnio suvalgyt tai keliasi arbatėlės
Atsakyti
Sveikos,
as irgi jau nutariau vykdyti akcija "Daugiau jokio MP nakti!", nes tikrai jau nugrauze spenelius kaip ka tik gimus doh.gif Nors esam jau 14 men, vis atideliojau, gaila buvo vaiko, bet jau kaip sitaip skauda ir negauna pieno "padavimas" pailseti net nakti, priemiau sita sunku sprendima. Jau trecia naktis nebeduodu. Parasysiu savo sugalvota sprendima, bet jis tiks tik to amziaus vaikuciams, kurie jau zino bent keleta daiktu pavadinimu. Mes zinom kas yra ciuciukas, katyte, bobule, senelis, tetis ir pan. As tiesiog pabudusiam vaikui pradejau pasakoti kaip auksciau isvardinti "subjektai" miega biggrin.gif Nes pas mus esme buvo, kad kai pabunda ji tarsi iskritus is menulio, nieko nesusigaudo, jokios lopsines nepadedavo, tik verkia ir tiek. Tai supratau kad reikia pamineti paciupinejamus daiktus, kuriuos ji zino, ir duoti atsigerti silto vandens. Na ka, pirma nakti prasikankinau 3 val. Pasnekam pasnakem, kaip bobule miega, kaip ciucis miega, kaip tetis knarkia, vaikas ziovauja, gulasi, tuoj miegos. Uz 1 min vel pakyla, verkia, kniaubiasi i mane, iesko pieno. Vel pasakoju, jau beveik lopsine dainuoju is tu "kaip katukas miega, kaip Ievute miega" biggrin.gif Iskart verkimas baigiasi. Taigi, po 3 val galutinai uzmigo. Ir buvo islieta minimum asaru. Siandien trecia naktis, va ka tik buvo pasibudus nepraejus ne valandai po uzmigdymo, nuejau nusnekejau ir vel miega.
Man tikrai nepriimtini migdymo metodai kurie angliskai vadinasi "cry it out" = "issiverk". Taip, yra knygu kurios siulo si metoda, bet yra ir knygu, kurios siulo sprendima kaip vaikui ismiegoti visa nakti be virkdymo.
Beje, mes nuo gimimo miegame kartu, kaip mokemes Semetos kursuose. Nuo metu sake iskraustyt, bet kol kas neprisiruosiu blush2.gif

Va knyga kaip nerikdant pasiekti kad vaikas ismiegotu visa nakti: No cry sleeping solution
Deja, angliskai. Kai uzsikraus nuorodos puslapis, apacioj spauskit "Request download ticket", po to kai persikraus spauskit Download.
Cia reikes daug laiko skirti tiek skaitymui (270 psl), tiek igyvendinimui.. Bet del savo vaiko manau verta. Mano maze kadangi nerami ir diena, as radau laiko perskaityti tik apie 80 psl. Bet siaip parasyta labai maloniu stiliumi, su pasmaikstavimais smile.gif. Kai kurias istraukas pamenu iki siol:
apie kudikiu miega: "isivaizduokite, kad jus uzmiegate savo patogioje lovoje, su savo megstamiausia pagalve ir antklode. Jei po kurio laiko pabundate (visi zmones prabudineja nakti) - pasitaisote antklode, apsiverciate ant kito sono ir vel uzmiegate, ryte net neprisimindami. O kas butu jei prabustumete, pvz. virtuveje ant saltu grindu, be antklodes ir pagalves? Ar galetumete tiesiog apsiversti ant kito sono ir uzmigti ? Greiciausiai atsikeltumete susinervine, nesuprasdami kaip jus cia patekote, issigande, sliukintumete atgal i lova, bandytumete patogiai isitaisyti, ir pagaliau uzmigtumete - bet deja, nebe taip giliai, nes bijotumete vel atsidurti ant grindu. Stai taip jauciasi kudikis, kuris uzmigo supamas, zindomas ar maitinamas is buteliuko ir visaip kitaip globojamas, o pabudes nebesusigaudo kur dingo mama ir tetis? Kur as? Kas nutiko? As noriu kad viskas butu taip, kaip buvo pries uzmiegant! Viaaaaaa....!"

Susiradau vel ta knygele savo kompe, reiks pabaigt skaityt smile.gif Nes nors issprendem valgymo problema, mazoji vis tiek prasibudineja apie 3 k.
Kiek spejau perskaityti, tai viena is butinu salygu yra rezimas - kad artejant miegui nebutu zaidziami aktyvus zaidimai, butu prigesintos sviesos ir prisuktas televizorius ir laikomasi ritualo eiliskumo.. Sito paskutinio tai mums niekaip nepavyksta pasiekti blush2.gif

QUOTE(Vover@ @ 2009 11 26, 23:09)
o 5 para jau miegojo su mama ir gere misini! Na buciau ir igliau krutim maitinus, bet jau neturejau jegu tiek keltis.
Nesuprantu, kaip gali but lengviau atsikelt padaryt misini, negu pakist kruti? Miegokit kartu, ir vaikas isvis pats susiras papa, pavalgys ir atsijungs, jus ne nepastebesit! smile.gif Aisku nebent nejautriai miegat, kas sukelia pavoju vaika prispausti.

QUOTE(Woblienė @ 2010 01 14, 12:11)
mamos, mano vaikas  valgo per nakty kokius 4-6kartus biggrin.gif ir as neisivaizduoju kaip atpratinti... reiks drastiskai taip va... seip negaila man MP maitinu, bet jau papulius nugrauze bo danciu kruva....

nenaudokit drastisku, yra svelniu metodu smile.gif
Atsakyti
mano sunui jau 19 menesiu, bet naktimis dar geria mamos pienuka. Keliasi viena arba du kartus, miega atskirai stengiuosi visada perguldyti pamaitinus. Taciau kai pastojau trecia karta gydytoja primygtinai liepia nebezindyti...diena jau bandom be pienelio gyvent, paaiskinau kad sesutenebevalgo papuku, tete irgi ne, kad aistis jau didelis ir nebereikia jam pienuko, bet vaikas vistiek labai skaudziai isgyvena. Nesioziuoja, bet graudziai graudziai rauda. Visa beda, kad kai migdo tetis jokiu problemu ar verkimu, 10 min ir miega. Kaip seksis toliau - neisivaizduoju. Reikes ir nakti nebemaitinti, bet as pati tokio rimto intereso neturiu...mano speneliai labai ploksti, bet kol kas kol sunus zinda jie labai graziai istraukti i pavirsiu. Gimus treciajam labai nenoriu tos bedos, kad visas ligonines personalas siulo anspenius, nusitraukinejima arba bepanten ir garmastan, o man niekas nepadeda...nukramte abu pirmi vaikai, iki kraujo, speneliai buvo nuolat padengti sasais, kuriuos kiekvieno maitinimo metu nugrauzdavo vel ir vel...o gydytoja nieko geriau kaip tik laukti kol uzgis nesiule. Taip deja tik 3 men pirmaja ismaitinau, skausmo nebegalejau kesti, nei vienas 10 ir daugiau metu mokesis garbus gydytojas nesugebejo nieko protingo patarti...su suneliu kazkiek padejo multimam kompresai, tai per 3 sav speneliai uzgijo.
Tai va ir nezinau, atpratinti vaika visai ir gimus treciam vel pereiti ta pati nemalonu kelia...ar neatpratinti bent iki kol gims treciasis...Galkas turi pametinuku kuriuos maitino pakankamai ilgai? kaip sprendet tas maitinimo ir atpratinimo bedas?
Atsakyti
O kam atpratinti vaiką valgyti naktį (jeigu tai MP)? Man tai nė kiek negaila wub.gif
Atsakyti
QUOTE(IsaDora* @ 2010 07 12, 22:24)
O kam atpratinti vaiką valgyti naktį (jeigu tai MP)? Man tai nė kiek negaila  wub.gif

negaila, bet as rasiau kad laukiuosi treciojo...be to toksikoze prasidejo o dar tie karsciai...nieko atpratinom be drastisku priemoniu, tiesiog davem vis reciau ir reciau...3 para kazkaip be problemu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 15 liepos 2010 - 18:21
ir dabar mano vaikas net vandens nakti negeria. Pabunda pazyzia ir vel uzmiega.
Nesinorejo dar viena iproti suformuoti nuo kurio paskui reiktu atpratinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 20 liepos 2010 - 21:13
mes irgi sprendziam si klausimuka, nes 16 men, o keliasi 3-4 kartus nakti. maitinu MP
Atsakyti
QUOTE(gitk @ 2008 01 09, 13:58)
Ar jūsų dvimečiai išmiega visą naktį neprabudę?Mūsiškis vieną arba du kartus nubunda ir prašo jogurto blink.gif .bandėm duoti arbatėlės,bet rėkia ,kad jam jogurto duoti (pienuko negeriam visai, todėl jogurtas pagrindinis pieniškas produktas).Patarkit kaip atpratinti nuo tokių naktinių užkandžiavimų doh.gif

suprantu,kad jum turbut juokas neima nuo tokiu mazylio pokstu,bet kai perskaiciau tai taip juokas suime,ko tik neprisigalvoja tie vaikuciai biggrin.gif gaila patarimu jokiu neturiu maniskei tik 10men. smile.gif
Atsakyti
As tai pasikisdavau po sonu vandens buteliuka ir jei tik imdavo kniukseti tai ir duodavau pagerti, o po to savaime atprato ir eme valgyti jau tik rytais smile.gif
Atsakyti
Ir as turiu tokia beda, sunelis 9 men. keliasi nakti net po 6 kartus... verysad.gif matinu MP, tai man tikrai negaila ir dar noriu maitint, bet jau taip isvargino tie naktiniai kelimaisi doh.gif
Turejom tokia beda ir su dukryte, tai ja naktineti atpratino tetis. As isvaziavau nakciai pas drauge miegot, tai tetis nakti kelesi ir maitino kose, nes buteliuko neeme:) Ir taip gal tris naktis keldavosi, nesdavosi i virtuve ir valgydavo abu nakti kose biggrin.gif O po to pradejo gert is buteliuko, tai duodavom nakti misinio viena karta, o uz poros savaiciu is vis nustojo keltis thumbup.gif
Reikes turbut ir dabar taip padaryt, tik kad kazkaip vis gaila smile.gif
Atsakyti