Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti valgyti naktį? 2

Ir pas mus tos pačios problemos g.gif Soskės neima visai, o naktim keliasi 2-3 kartus doh.gif Aš neįišsimiegojus labai jautriai pradėjau į viską reaguot sad.gif O kai naktį rėkia, vyras prabunda, nors ir kitam kambary mes, bet balselį mažiukas turi ojojoj ohmy.gif Reikia atpratint, bet vis noriu ir su kiekvienu kartu galvoju vis geriau duot pieno ir ramiai eit miegot. Esu neteisi, bet truksta jėgų cray.gif Nieko, nuo rytojaus pradėsiu kitą režimą, busiu tvirta ax.gif lotuliukas.gif Linkiu kitoms mamoms stiprybės mirksiukas.gif
Atsakyti
musiškei jau 11 mėn. bet dar keliasi naktimis n kartų. Dygsta dantys tai neramiai miega, muistos vartosi, sukasi ratu. Lovytėj jei miega tai reik dažniau keltis ir kol užmiega tai reikia valandą migdyti, tai dabar su savim lovoj migdau tai mažiau keliuos. Gal kai baigsiu maitint tada bus lengviau atpratint. Bandžiau rikdyt bet šir verysad.gif dis neleidžia
Atsakyti
Mums greit 8 mėn. ir naktimis visada mamytės pienuko atsigeria.
Atsakyti
Mums greitai 8 men. tai kada suejo 7men.grieztai nakti nebe duodu valgyti maitinau MP. Zinoma savait.buvau be miego tad stengiausi ka tik iseina diena pasnausti,bet kai organizmas prisitaikes tai pasikankinau... Taciau dabar jau nebe pabunda iki 5 val.ryto .Anksciau kas 1 - 1,5 val.maitinau . Man gyd.sake, kiek vaikutis nevalgo o pazysti nori, nes nebe nori nakti issiskirti su mama. Dabar kai pabunda gauna vandenelio ir tik gurksneli atsigere isgirsta mano balsa,paglostau ir vel miega. Keliames visad 8 ryto.
Atsakyti
blush2.gif as savo dukra labai lengvai atpratinau nuo naktipieciu. nors atsibusdavo tik 1 karta per nakti valgyti, taigi nuo antro men, kai dukra atsibusdavo duodavau ciulptuka, apversdavau ant sono ir ji uzmigdavo. vaikiukas visada ismiega visa nakti wub.gif . atsibunda ryte 6-7val. angel.gif
Atsakyti
reikia tiesiog neduoti valgti naktį ir viskas. mes tik tokiu būdu atpratom nuo naktinių užkandžiavimų. aišku, pusę savaitės buvo koncertų, bet dabar saldžiai miega iki pusryčių. mamytei ir apie save reikia galvoti. jau nukrypimas nuo normos tokį nemažą vaiką šerti naktimis. be to dantukams laaabai nesveika. nebūtina tenkinti visų vaiko įgeidžių. jei pabudęs reikalauja dar ir konkretaus patiekalo aš tai pavadinčiau išpindėjimu, atsiprašant. gaila taip kankinamos mamos. ir psichologai ir odontologai pataria naktinius maitinimus nuo metukų nutraukti. tad gal vertėtų ne į vaiko norus, o į sveikatą žiūrėti.
Papildyta:

ANKSTYVASIS VAIKŲ DANTŲ ĖDUONIS

Rūpintis vaiko dantų būkle reikia pradėti tada, kai išdygsta pirmasis dantis.
Dantų ėduonis yra liga, kurią sukelia dantų apnašose esančios bakterijos, susidarius jų veiklai palankioms sąlygoms, gamindamos kietuosius danties audinius ardančias rūgštis. Ertmė dantyje yra tik tos ligos padarinys.

Ankstyvasis vaikų dantų ėduonis – tai ėduonies forma, kuri pažeidžia ką tik išdygusius dantis. Ši ėduonies forma gali atsirasti ir vaikams, dažnai maitinamiems krūtimi ilgiau kaip vienerius metus, ypač naktį. Jei vaikas, įpratęs užmigti su buteliuku, vietoj pieno reikėtų vartoti virintą vandenį.
Ši liga prasideda ir todėl, kad vaikui nuraminti prieš miegą (jau išdygus dantims) duodama gerti iš buteliuko sulčių, saldžių arbatėlių, pieno ir jų mišinių. Kartais čiulptukas net mirkomas į medų.
Vaikui miegant sumažėja seilėtekis ir rijimas, bendroji burnos ertmės savivalda. Naktį maitinant kūdikį 2,5 kartus saldžiais mišiniais ar dienos miego metu, ką tik išdygę, silpnai mineralizuoti dantukai, pažeidžiami rūgščių, atsiradusių burnoje skylant sacharozei.
Negydant pažeistų dantų vainikai nulūžta, lieka tik šaknys. Kartais vainiką lūžta nuo menkiausios traumos.
Dėl sugedusių dantų ar jų traumų galima anksti netekti pieninių dantų. Labai sugedę pieniniai dantys raunami, norint išvengti pastoviųjų dantų užuomazgų pažeidimo.
Sugedę pieniniai dantys yra lėtinės infekcijos židinys vaiko organizme. Jie gali būti inkstų uždegimo, anginos, įgytų širdies ydų priežastis. Per anksti netekus pieninių dantų, vaikas gali turėti pastoviųjų dantų sukandimo sutrikimų.

Kad išvengtumėte ankstyvojo dantų ėduonies ir vėlesnių jo komplikacijų, reikia:
• Vaiko dantų sveikata pradėti rūpintis jau išdygus pirmajam dantukui;
• Valyti mažylio dantis fluoro turinčia pasta, skirta mažiems vaikam, 2 kartus per dieną. Šia pasta tik sutepkite šepetėlio šerelius. Yra specialių, minkštų šepetėlių pirmiems kūdikio dantukams. Jie guminiai, užmaunami ant mamos piršto;
• Pirmasis vizitas pas odontologą turėtų būti tik išdygus pirmajam dantukui, vėliau reikia lankytis reguliariai 2 kartus per metus, o esant būtinybei pagal individualų apsilankymų planą;
• Reikia reguliuoti vaiko mitybos režimą, nepainioti maisto ir kūdikio nuraminimo reikšmės;
• Suėjus vieniems metams reikia mažylį pratinti gerti iš puodelio.

Jei mamos skirs pakankamai laiko kūdikio dantų priežiūrai, tai vaikai jas džiugins gražia šypsena, nežinos, kas yra dantų skausmas. Tada vaikams odontologas bus jų draugas ir sveikų dantų saugotojas, o odontologijos klinika draugiškų pokalbių ir neskausmingų procedūrų vieta.

KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS
Dr. Eglė Slabšinskienė
Dr. Ingrida Vasiliauskienė
Burnos priežiūros ir vaikų odontologijos klinika
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2008 08 25, 14:43)
reikia tiesiog neduoti valgti naktį ir viskas. mes tik tokiu būdu atpratom nuo naktinių užkandžiavimų. aišku, pusę savaitės buvo koncertų, bet dabar saldžiai miega iki pusryčių. mamytei ir apie save reikia galvoti. jau nukrypimas nuo normos tokį nemažą vaiką šerti naktimis. be to dantukams laaabai nesveika. nebūtina tenkinti visų vaiko įgeidžių. jei pabudęs reikalauja dar ir konkretaus patiekalo aš tai pavadinčiau išpindėjimu, atsiprašant. gaila taip kankinamos mamos. ir psichologai ir odontologai pataria naktinius maitinimus nuo metukų nutraukti. tad gal vertėtų ne į vaiko norus, o į sveikatą žiūrėti.

Lengviausia yra pasakyti. Mūsų situacija išvis nepavydėtina ir su dieniniu maitinimu - tai atskira istorija, o kas liečia naktinį, tai kankinamės su MB jau 8 naktis - JOKIO pagerėjimo doh.gif Jau baigiu prarasti viltį, nebėra jėgų verysad.gif Kiek skaitau, vienų vaikučiai nuo naktinio maitinimo atprato po savaitės, kitų po pusės, daugiausia žiūriu tai po savaitės, na, mano vaikinukas per 8 naktis be MP, ilgiausiai išmiegojo 3val, kitas baisuma verysad.gif
Atsakyti
skaiciau siek tiek sitos temos nes turiu pati mergyte kuriai jau 1 metai ir beveik 2 menesiai, naktimis pradejo valgyti nuo 7 menesio (misinukus) ir niekaip neatpranta! bandziau kelsi kart neduoti nakti..tai klykdavo iki pamelynavimo ir nenustodavo..paskui zusiklykus net uzmigt negaledavo.....

bandau duoti arbateles ar tai vandenuko..bet po keliu sekundziu gerimo sveicia buteliuka lauk ir vel rekia...

nuo 3 iki 7 menesiu ismiegodavo visa nakti...o dabar ne, keliasi...soskes vien nezutenka....pries einant miegoti irgi geria pinelei...oi net nezinau ka daryti...ar bandyti rikdyti ar laukti kol isaugs...
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2008 08 26, 15:38)
skaiciau siek tiek sitos temos nes turiu pati mergyte kuriai jau 1 metai ir beveik 2 menesiai, naktimis pradejo valgyti nuo 7 menesio (misinukus) ir niekaip neatpranta! bandziau kelsi kart neduoti nakti..tai klykdavo iki pamelynavimo ir nenustodavo..paskui zusiklykus net uzmigt negaledavo.....

bandau duoti arbateles ar tai vandenuko..bet po keliu sekundziu gerimo sveicia buteliuka lauk ir vel rekia...

nuo 3 iki 7 menesiu ismiegodavo visa nakti...o dabar ne, keliasi...soskes vien nezutenka....pries einant miegoti irgi geria pinelei...oi net nezinau ka daryti...ar bandyti rikdyti ar laukti kol isaugs...

Mūsų situacija labai panaši, tik tiek, kad manoji mažesnė. Aš irgi skaičiau, kad vaikas gali norėti ne valgyti, o tik nusiraminti ar atsigerti, bet mums neveikia nei vandenukas, nei soskė, nei paglostymas, nei pasupimas ant rankų... O kai pageria mišinuko, tai visa atsipalaiduoja, rankas atmeta ir pučia į ūsą palaimingai - todėl man visgi atrodo, kad ji tikrai nori valgyti.
Atsakyti

Lengviausia yra pasakyti. Mūsų situacija išvis nepavydėtina ir su dieniniu maitinimu - tai atskira istorija, o kas liečia naktinį, tai kankinamės su MB jau 8 naktis - JOKIO pagerėjimo doh.gif Jau baigiu prarasti viltį, nebėra jėgų verysad.gif Kiek skaitau, vienų vaikučiai nuo naktinio maitinimo atprato po savaitės, kitų po pusės, daugiausia žiūriu tai po savaitės, na, mano vaikinukas per 8 naktis be MP, ilgiausiai išmiegojo 3val, kitas baisuma verysad.gif
[/quote]

ui kaip nelengva man kalbėti blink.gif . vis dar būna naktų kai bando išsireikalauti maisto. bet jei dabar pasiduosiu, tai vėl viską teks pereiti iš naujo.
tiesa, žinau vaikų, kuriuos mamos iki trejų metų naktinimis maitino. g.gif po to poreikio valgyti tarp miegų neliko. thumbup.gif liko tik absoliučiai sukirmiję dantys. unsure.gif jums norėčiau patarti, kad jei jau atsikeliat vaikutį pamaitinti, tai būtinai priverskit po to dantukus išsivalyti arba bent jau vandenuku praskalauti. patikėkit, keturmetinuko dantukų plombavimas baisiausias košmaras. neretai be narkozės nepavyksta. šiaip tai labai užjaučiu. mums užteko savaitės klykimo. dabar tai gal kokias dvi val. pakoncertuoja, nieko negauna ir miega toliau.
Atsakyti
sveikos,netyčia pastebėjau temelę,kuri ir man buvo ne taip seniai aktuali:)iki 8mėn mano vyrukas naktimis keldavosi 2-3 kartus pienelio pagerti,jau buvau be jėgų ir maniau,kad jis taip valgys visą gyvenimą:)kai suėjo 11mėn nusprendžiau mažinti maitinimus krūtimi ir vieną vakarą vietoj krūties padariau mišinio,ištriūlino vaikinas visą butelaitį,naktimis dar bandė nubudinėti,pasiūlydavau šilto virinto vandens ir kažkaip savaime kai nustojau maitinti nuo metų išmiega visą naktį,net vandenuko jau nebereikia,o gerdavo kartais 2-3 kartus,per naktį apie 130ml išgerdavo vandens,,gauna prieš miegą mišinio arba pieno ir visi trys saldžiai miegam.aišku gal tos mamos.kurios aukojasi ir mano kad maitinti reikia iki 2-3 metų ir naktimis keltis po 10 kartų kai vaikui jau to valgymo tikrai nereikia,tai tik prisirišimas,noras būti su mama,nesutiks su manimi,bet kitaip manau neatpras nuo naktinių valgymų,vienintelis būdas-nebemaitinti krūtimi g.gif
aš maitinau lygiai metus ir nesigailiu,vaikas sveikas,auga,jau ragauja mūsų maistą,be galo prisirišęs prie manęs ir ne be įsivaizduoju kai pilna burna dantų dar papuką duoti doh.gif o gi ir dantukams labai kenkia.sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 02 22, 21:06)
Mums 7mėn ir vis atidėlioju,na jau nuo kito mėn nebemaitinsiu,bet vis maitinu,nors gydytoja sakė nuo 6mėn jau jam nebereikia valgio naktį,čia savęs alinimas,o jis puotauja tik iš įpročio doh.gif taigi,kai sulauksim pirmo dantuko,bandysim atprasti nuo  to įpročio rolleyes.gif
sėkmės visoms ir kantrybės kol galim,kol norim tol maitinkim,juk viskas dėl pupulių mūsų mažų wub.gif

Nesutinku, kad puotauja tik is iprocio. Maniske keldavosi 1 karta per nakti pavalgyt, o kaip tik nuo 6 men. pradejo keltis vis dazniau, dabar kas 1- 1,5 val.-2
Atsakyti