QUOTE(Ginestra @ 2012 07 27, 13:52)
Na va, jau po apsilankymo pas ginekolgę. Buvau pas Ž.Bumbulienę - labai maloni tiek daktarė, tiek kartu buvusi seselė
Sakė viskas gerai, viskas vietoj, liepė tiesiog laukti ir, jei po pusės metų neprasidės, vėl užsirašyti apžiūrai
Sveikos, labai reikia jūsų patarimo.
Turiu makštyje seną neužgyjančią žaizdelę (įtrūkimą), labai negiliai, beveik prie pat įšorės. Gydytoja išrašė tepaliuką Advantan ir vaginalinį gelį Gynofit. Naudoju jau pusantro mėnesio, bet įtrūkimas nelabai gyja. Dėl to mylėjimosi metu jaučiu skausmą.
Gal žinote kokių nors priemonių ar liaudiškų patarimų, kurie galėtų padėti tokiu atveju?
Turiu makštyje seną neužgyjančią žaizdelę (įtrūkimą), labai negiliai, beveik prie pat įšorės. Gydytoja išrašė tepaliuką Advantan ir vaginalinį gelį Gynofit. Naudoju jau pusantro mėnesio, bet įtrūkimas nelabai gyja. Dėl to mylėjimosi metu jaučiu skausmą.
Gal žinote kokių nors priemonių ar liaudiškų patarimų, kurie galėtų padėti tokiu atveju?
Sveikos mamytės, dar visai neperseniausiai pradėjau lytinius santykius, pirmą kart viskas vyko labai skausmingai, maniau pirmą kart daugumai taip būna, niekuo nesistebėjau, po kiek laiko skausmas dingo, tačiau dabar man prasidėjo makšties perštėjimas, labai skauda šlapinantis, kartais net ašararą iš skausmo išspaudžiu, maniau gal pienligė kokia, bet išskyros nėra gausios, jų netgi labai sumažėjo. Mano vyro pasididžiavimas gan galingas ir jis turi ten špalą, tai galvoju, galbūt jis ten man ką nors sudraskė, bet manau per porą mėnesių būtų praėję, tačiau nepraeina. Nežinau net ką čia bepadarius, būkit geros ginekologo nesiūlykit smile.gif
Sveikos
Buvo man vienu metu maksties ir slapimo pusles uzdegimas, geriau vaistus ir naudojau zvakutes i maksti, nebaigiau visu zvakuciu,nes prasidejo menesines, joms prasidejus pradejau gerti kontraceptines tabletes. Gimdziau pries puse metu, iki siol menesines budavo reguliarios ir teukdavo 4-6 d. O dabar niekaip nesiliauja kraujavimas Jau 18 diena kaip kraujuoju Ne gausiai, nu bet kraujas yra...
Gal kam yra taip ar panasiai buve? Nezinau ir ka galvot...
Buvo man vienu metu maksties ir slapimo pusles uzdegimas, geriau vaistus ir naudojau zvakutes i maksti, nebaigiau visu zvakuciu,nes prasidejo menesines, joms prasidejus pradejau gerti kontraceptines tabletes. Gimdziau pries puse metu, iki siol menesines budavo reguliarios ir teukdavo 4-6 d. O dabar niekaip nesiliauja kraujavimas Jau 18 diena kaip kraujuoju Ne gausiai, nu bet kraujas yra...
Gal kam yra taip ar panasiai buve? Nezinau ir ka galvot...
QUOTE(nuostabuszmogus @ 2012 09 26, 15:54)
Sveikos mamytės, dar visai neperseniausiai pradėjau lytinius santykius, pirmą kart viskas vyko labai skausmingai, maniau pirmą kart daugumai taip būna, niekuo nesistebėjau, po kiek laiko skausmas dingo, tačiau dabar man prasidėjo makšties perštėjimas, labai skauda šlapinantis, kartais net ašararą iš skausmo išspaudžiu, maniau gal pienligė kokia, bet išskyros nėra gausios, jų netgi labai sumažėjo. Mano vyro pasididžiavimas gan galingas ir jis turi ten špalą, tai galvoju, galbūt jis ten man ką nors sudraskė, bet manau per porą mėnesių būtų praėję, tačiau nepraeina. Nežinau net ką čia bepadarius, būkit geros ginekologo nesiūlykit smile.gif
šlapimo pūslė iš dalies gali būt kalta. Po lyt. santykių būtinai šlapinkitės. Pagerkite kokių maisto papildų šlapimo būslei pastiprint. Nusipirkit arbatos: meškauogių (šlykšti kaip velnias), bruknių lapų, petražolių, medetkų.
Dar gali būt nuo prezervatyvų, gal esat lateksui alergiška.
man labai panašiai, dabar nusipirkau gerųjų bakterijų žvakučių. Jei nepadės, eisiu pas ginę
Siulymas nueiti pas gyditojus taip ir lieka siulymu, kai turejau problema - uzdegima, nuejau i poliklinika pas savo ginekologe ir ka jus galvojat, tik po savaites talonu yra, tai ir tego gyditis paciai, bet taip pikta paliko, kad nepriima su tokiom problemom...
QUOTE(Fliu @ 2011 12 26, 11:33)
Aš tai panikuoju. Načiort. Tokią sušiktą ginekologę turiu, kad neduok tu dieve, senka su kuria neįmanoma susišnekėt.
Žodžiu, niekaip nesusireguliuoju ciklo. Tai kas du mėnėsius, tai kas tris, keturis. Išprotėsiu. Ėjau konsultacijos. Sako - kontraceptikai. Nu aš tai taiiiip prieš juos... Nenoriu farširuotis chemija. Sakau, kažką geriau ne tokio pavojingo. Sako kontraceptikai JOKIOS žalos nedaro. Aš ne ir viskas. Tai išrašė Agnucaston. Vartojau tris mėnesius kaip buvo liepta. Ir ką.. du mėnesius viskas ok, o toliau vėl 'trukt už vadžių vėl iš pradžių'. Sakė jei nepadės - stiprūs kontraceptikai ir fsio.. Kad ją šikančia sutrauktų, negi nėra kažkokių kitų būdų????
Bijau žaist tokiais dalykais. Žiauriai bijau, noriu ateityje turėti sveiką vaikelį.
Žodžiu, niekaip nesusireguliuoju ciklo. Tai kas du mėnėsius, tai kas tris, keturis. Išprotėsiu. Ėjau konsultacijos. Sako - kontraceptikai. Nu aš tai taiiiip prieš juos... Nenoriu farširuotis chemija. Sakau, kažką geriau ne tokio pavojingo. Sako kontraceptikai JOKIOS žalos nedaro. Aš ne ir viskas. Tai išrašė Agnucaston. Vartojau tris mėnesius kaip buvo liepta. Ir ką.. du mėnesius viskas ok, o toliau vėl 'trukt už vadžių vėl iš pradžių'. Sakė jei nepadės - stiprūs kontraceptikai ir fsio.. Kad ją šikančia sutrauktų, negi nėra kažkokių kitų būdų????
Bijau žaist tokiais dalykais. Žiauriai bijau, noriu ateityje turėti sveiką vaikelį.
ar tyretes hormonus? pas mane policistines kiausides, tai lietuvoje ginekologe irgi primygtinai kontraceptikus siule, neklausiau ir nieko, kai sveikai maitinuosi, sportuoju, nestresuoju viskas susitvarko.
Aš turiu pastovų lytinį partnerį, jau metus viskas gerai.
Vartoju magnį. Daktare dar išrašė kažkokiu raminamųjų žolelių pagrindu.
Tai visa jau savaite , gal daugiau vartojau tuos vaistus ir magnį(kuri irgi patarė vartoti gydytoja) Lyg ir viskas gerai.
Va čia peršalau. Geriau kažkokias tabletes kaip gripeks ir dar magnį ir tuos raminamuosius. Tai viska po viena tablete vienu mostu nakčiai. Vakar pastebėjau, kad man makštis labai kasosi, tiesiog niežti negaliu iškęsti. Siaubingai. Niežėjimas kyla visur . Pirma atrodo kad niežti ten kur mažosios lytinės lūpos o dar atrodo kad niežti didžiasias lytines lūpas. Tai gal kam buvo kažkas panašaus???? Nes raminamųjų naudojimo lapelio neturiu , bet ir nemanau,kad jie gali iššaukti tokį šalutinį veiksnį. Ir raminamieji ir magnis buvo išrašyti daktaro tai jie ale suderinami. Tai gal tas gripeks iššaukė tokį šalutinį poveikį. Bet lapelyje toks poveikis nenurodytas. Tai val gal kas išviso žino kas per nepakenčiamas nežėjimas gali būti. Su kuo susijęs? Nežėjimas kokios lygos simptomas gali būti ir kas per tokia lyga kuri pasireiškė per dieną. O prieš tai jokiu lytinių santykiu su vyru savo neturėjau. Paskutinis kartas buvo prieš sav. Ir juo tai pasitikiu kaip savimi.
Reikia labai pagalbos ir patarimo
Vartoju magnį. Daktare dar išrašė kažkokiu raminamųjų žolelių pagrindu.
Tai visa jau savaite , gal daugiau vartojau tuos vaistus ir magnį(kuri irgi patarė vartoti gydytoja) Lyg ir viskas gerai.
Va čia peršalau. Geriau kažkokias tabletes kaip gripeks ir dar magnį ir tuos raminamuosius. Tai viska po viena tablete vienu mostu nakčiai. Vakar pastebėjau, kad man makštis labai kasosi, tiesiog niežti negaliu iškęsti. Siaubingai. Niežėjimas kyla visur . Pirma atrodo kad niežti ten kur mažosios lytinės lūpos o dar atrodo kad niežti didžiasias lytines lūpas. Tai gal kam buvo kažkas panašaus???? Nes raminamųjų naudojimo lapelio neturiu , bet ir nemanau,kad jie gali iššaukti tokį šalutinį veiksnį. Ir raminamieji ir magnis buvo išrašyti daktaro tai jie ale suderinami. Tai gal tas gripeks iššaukė tokį šalutinį poveikį. Bet lapelyje toks poveikis nenurodytas. Tai val gal kas išviso žino kas per nepakenčiamas nežėjimas gali būti. Su kuo susijęs? Nežėjimas kokios lygos simptomas gali būti ir kas per tokia lyga kuri pasireiškė per dieną. O prieš tai jokiu lytinių santykiu su vyru savo neturėjau. Paskutinis kartas buvo prieš sav. Ir juo tai pasitikiu kaip savimi.
QUOTE(wampyre @ 2012 10 12, 20:00)
Vakar pastebėjau, kad man makštis labai kasosi, tiesiog niežti negaliu iškęsti. Siaubingai. Niežėjimas kyla visur . Pirma atrodo kad niežti ten kur mažosios lytinės lūpos o dar atrodo kad niežti didžiasias lytines lūpas. Tai gal kam buvo kažkas panašaus????
Panašu į pienligę arba bakterinę vaginozę. Išskyrų kokių neįprastų nėra?
Nieko labai tragiško, sukelia grybeliai ir bakterijos. Bet gyvent trukdo.
Šiandien nubėk į vaistinę, nusipirk "Tantum rosa" miltelių ir apsiplovinėk - palengvina pojūčius. O po to pas ginekologę - nustatys sukėlėją (grybelis ar bakterija), išrašys vaistukų, tepaliukų.
Galima vaistinėj nusipirkt ir vaginalinių kapsulių (Poligynax man gydytoja rekomendavo), bet be diagnozės gal nereikia, gal aš klystu ir niežėjimą gali ir kitos priežastys sukelt, dar pabloginsi ką. O po kapsulių panaudojimo ginekologė nebegalės nustatyti sukėlėjo.
Sėkmės.
QUOTE(nuostabuszmogus @ 2012 09 26, 14:54)
ir jis turi ten špalą,
Kas tai yra???
Sveikos,turiu problema ir esu visiskai pasimetusi. Man velavo menesines,bet nesijauciau kazkaip keistai,kad nesca buciau ar panasiai. Po kazkiek laiko emiau kraujuoti,bet nebuvo jokiu menesiniu bruozu,paprastai jauciu kada jos buna,sikart tiesiog kraujavimas. Nesuprantu,kas vyksta,nes jau visas 1.5sav kraujuoju gausiai ir atrodo niekada nesustos,net per menesines taip nekraujuodavau,nebent pirma diena ir viskas. Daktare pasake atlikti nestumo testa,sake galbut persileidimas,bet ar galima daryti testa dabar,kai kraujuoju? HELP