Ilgai dvejojau ar parasyti atsiliepima apie si gyd ir savo istorija. Bet nusprendziau, kad sis forumas tam ir yra, kad rastume objektyvia informacija ir kad atsiliepimai buna ne tik geri, bet ir blogi. Kad net patys geriausi daktarai yra zmones ir jie klysta..Ir kad kartais galbut geriau gimdyti pas maziau zinoma gyd, bet kuris labiau stengsis atlikti savo darba,nes nera uzmiges ant lauru...
Pas si gydytoja gimdziau sausio menesi, is anksto susitarus, ryte nubego vandenys, nuvaziavome i priemima, kai paskambinome, gyd atvaziavo per valanda. Gimdymas buvo sklandus, gan greitas, pagimdziau per 6 valandas po vandenu nubegimo. Kai gyd atvaziavo, pagimdziau per 2 val, realiai jis 3 kartus atejo paziureti kaklelio atsidaryma,kai stumiau stovejo salia ir spaude pilva ir po visko sukabino plysima. Gime nuostabi Mergyte. Namo grizome laimingi, priiminejome artimuju sveikinimus ir dziaugiames naujais rupesciais.
Bet praejus 10 d, vakare prasidejo ziaurus kraujopludis, issikvieteme greitaja, paskubomis pagrebiau kelis Mazes daiktus, nes neaisku buvo kiek laiko uztruksime ligonineje, o pakeliui paskambinome gyd.Gintautui, kuris parekomendavo budincia gyd. Ji skubiai nusprede daryti abrazija, nes gimda buvo pilna kraujo kresuliu. Gyd pasake,kad operacija truks su pasiruosimu apie val ir is karto galesiu pamaitinti savo dukryte.
Deja operacija truko 5 val., nes niekaip negalejo sustabdyti kraujavimo, dare kraujo perpylima, netekau 3,5 l,kai zmogus turi 5 l, nuolat pyle skyscius ir t.t.. Mano gyvybe kabojo ant plonycio plaukelio ir nedaug truko, kad mano vaikai butu auge naslaiciais

Tai suzinojau po visko - reanimacijoje, o suvokusi realybe verkiau ir dekojau Dievui, kad likau gyva. Esu nepaprastai dekinga operavusiai gyd ir visam personalui, kurie diena nakti buvo prie manes.
Kiek po to konsultavausi su ginekologais ir kitais gyd, visi vienbalsiai tvirtino,kad panasios komplikacijos buna per gyd aplaiduma, kai po gimdymo gimdoje lieka dalis placentos..
Daug kartu is naujo ir is naujo analizavau ir ieskojau priezasciu, gal gyd buvo per mazai pinigu (primenu,kad gimdymas truko 2 val.), gal jis jau senas, gal jis priprares prie sudetingu situaciju ir jam buvo per lengvas mano gimdymas ir aplaidziai ziurejo... Suprantu, kad joks gyd, specialiai blogai nedirba, bet jei susitari su gyd, jam sumoki uz darba ir uz ramybe, kad bet kurios paros metu gali paskambinti ir taip pat tikiesi geresnes prieziuros, nei kad papuoli pas bet kuri gyd. Bet ir tai butu nepateisinama ir priestarautu hipokrato priesaikai.
Pries gimdyma svarsteme ar gimdyti is anksto susitarus ar pataupyti ir atvaziuoti pas budinti gydytoja. Galiausiai su vyru nusprendeme, kad maza kokios komplikacijos gali gimdymo metu atsitikti,kad ne vieta cia taupyti, geriau buti garantuotiems ir gimdyti pas viena geriausiu ir patyrusiu gyd. Beje pas si gyd, as gimdziau pirma dukra.
Tai va tokia mano istorija, kurios niekam nelinkeciau isgyventi. Kaip bebutu gaila, yra ir daugiau atveju, kai sis gyd aplaidziai atliko savo darba. Negimdyciau daugiau pas ji ir kitoms nerekomenduociau.
Sakysite: visi daro klaidu... Bet kai kurios klaidos gali l.ziauriai kainuoti..