Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 11:42)
Dėl skruzdžių,tai nežinau pas mane ir serenčiai auga ir česnako antpil padarau,bet nieko jos nebijo.Jeigu kvapas nepatiktų,tai neitų į pomidorų šiltnamį.bet tikiuosi jos suvalgo tas visas kenkėjų lervas.
Papildyta:
Turiu pasidžiaugti ,kad tavo sėklos Regila sudygo beveik vienintelės iš visų moliūgų sėklų.Kitos supuvo,o vat taviškės atlaikė.Labai gaila tų supuvusių.
Regila gal turi kokį straipsniuką apie parikų auginimą? 4u.gif

Pas mane iš Regilos pirkti moliūgai ,cukinijos sudygo puikiai thumbup.gif
Atsakyti
As tai sodinau is savo seklu,bet galvoju,kad truputi paankstinau ir kai kurios issalo ir supuvo.Bet pas mane dideli plotai,tai kitoms bus daugiau vietos augti.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 12:42)

Regila gal turi kokį straipsniuką apie parikų auginimą? 4u.gif

Nors aš ne Regila, bet turiu knygą apie paprikų auginimą. Kas domina? galiu perspausdinti, jei nedaug. smile.gif
Atsakyti
Iš tiesų, kas domina, konkrečiai? Joms jokios papildomos priemonės nereikia. Nereikia jokių skabymų, purškimų..ne taip, kaip su pomidorais. Pasodinai, kai pradžiūvo - paliek, lauk derliaus ir skink..Net nežinau apie kokius nežinomus niuansus kalbat.
Atsakyti
O kodėl tada tos paprikos ima ir žiedukus numėto, jei taip paprasta su jomis verysad.gif
Atsakyti
user posted image
Va čia tai pomidorai bigsmile.gif Greisi, kokia čia veislė? Labai thumbup.gif karališkai atrodo. Būtų įdomu pamatyt ir kai užderės wub.gif

QUOTE(pumpocka @ 2009 07 06, 10:51)
Na ir paskutine trecia rusis,kazkokie miniaturiniai,vos 20cm nuo zemes.Labiausiai vyras is situ juokesi rolleyes.gif
user posted image

norėčiau žinoti ir šių pomidorų veislę blush2.gif Pernai tokius auginau (daigus buvau iš močiutės turgelyje ekstra nusipirkus blush2.gif ), labai patiko thumbup.gif gaila, kad nenusiėmiau sėklų doh.gif o pavadinimą, jei ir sakė ta močiutė, tai nepamenu doh.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 11:42)
Dėl skruzdžių,tai nežinau pas mane ir serenčiai auga ir česnako antpil padarau,bet nieko jos nebijo.Jeigu kvapas nepatiktų,tai neitų į pomidorų šiltnamį.

maniškės skruzdės irgi nieko nebijo doh.gif nors serenčiai šalia auga, buvo užpuolusios lauke auginamus pomidorus, palaisčiau česnakų-dilgėlių nuoviru, tai jos su visa manta persikėlė tik kokiu metru toliau blink.gif tiesiai ant pirmametės obelaitės šaknų doh.gif reiks vėl česnakų nuovirą ruošt, tik nežinia ar vėl nesugalvos ant pomidorų grįžt g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 07 06, 16:20)
O kodėl tada tos paprikos ima ir žiedukus numėto, jei taip paprasta su jomis  verysad.gif

Taip kodėl numėto?Ir kas padaro skylėtus jų lapus?
Papildyta:
Pas mane idil lygtais vadinasi,o pas Regilą princesė.
Atsakyti
sveikutės....ot dėl papriku tai ir aš norėčiau sužinot viena dalykiuka...pasodinau graziausius daigus o jie kazkaip pradėjo gelst ir lapus mest...nu niekaip nepagaunu kampo taip niekad nebuvo...pomidoru veisle turiu delfinu tai super auga man jie...pasiskaiciau jusu patarimu ir pamulčiavau medžio drožlėm tai tiek dabar džiaugiuosi nereik taip liet daznai nes pas mane pajiejus kita diena jau sausa budavo nors ir priliedavau daug...tai vat ...
Atsakyti
Gal vieta nepatiko paprikoms,maniskes tai aisku veliau nei pas kitas,bet krauna graziai ziedelius.
Atsakyti
Sveikos,

Siandien ir as pasidarbavau savo siltnamyje su pomidoru lapais. Bet paziurejusi cia forume jusu nuotraukas - supratau, kad nepakankamai. Gal galit man pasakyti kiek tu lapu ant pomidoro reik palikti ? Juk viska pomidoras gauna per lapus ?

Siandien skabiau tiesiog lauzudana tik apatinius lapus. Pas mane po tuputi pradeda megzti, bet dar negausiai. Ar reikia nuskinti didziuosius pomidoro lapus ? Man kartais reikia net isiziureti ar cia tik lapas ar ir ziedeliai, nes kai kur tik krauna ...

O del to purskimo pienu + jodu + vandeniu gal dar susilaikysiu, nes kai tuos tokius negrazius lapus apskabiau - lyg ir nieko dabar.
Atsakyti
Apatinius lapus gali nuskabyti drasiai,o kitus patartina skabyti iki jau atsiradusio pomidoro.Jau kai susiformuoja ant sakeles pomidoriukas iki jo gali lapa nuskinti.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 06, 23:01)
Gal vieta nepatiko paprikoms,maniskes tai aisku veliau nei pas kitas,bet krauna graziai ziedelius.

nu tas ir yra kad sodinau i ta pati šiltnami bet vat dabar galvoju gal žemė nepatiko g.gif nes užvežėm durpiu nemazai...nu šeip žydi...praskabiau tuos lapelius nors ju ir skabyt nereikėjo prilietus nukrisdavo...gal tie vėsus orai pakenkė kur pradzioje buvo šalti g.gif
Atsakyti