Koks mulčas iš pomidorų lapų. Greičiau juos iš šiltnamio, juk ten gali būti ligų sukėlėjų. Džiaukimės, kad dar nėra iki šiol. Aš aplamai mulčio nenaudoju šiltnamyje. Jau pomidorų lapus neškit greičiau ir net negalvokit apie tokį mulčią. Aš ir dažnai pereinu, išskinu lapus - augalams šviesiau, saulė vaisius pasieks.
QUOTE(satanele @ 2009 07 06, 09:51)
Labai daug išskyniau pomidorų lapu ,jei aš juos palikčiau kaip mulčą pomidorams
Aš irgi nepalieku.Nors pernai sename šiltnmayje gulėjo jie pas mane ant žemės,bet niekas nesirgo.
QUOTE(Regila @ 2009 07 06, 10:12)
Koks mulčas iš pomidorų lapų. Greičiau juos iš šiltnamio, juk ten gali būti ligų sukėlėjų. Džiaukimės, kad dar nėra iki šiol. Aš aplamai mulčio nenaudoju šiltnamyje. Jau pomidorų lapus neškit greičiau ir net negalvokit apie tokį mulčią. Aš ir dažnai pereinu, išskinu lapus - augalams šviesiau, saulė vaisius pasieks.
Aciukas
QUOTE(Regila @ 2009 07 06, 09:12)
O as skaiciau kad iskabytus pomiduru lapus gerai yra palikti ant takelio,rase,kad skruzdes islaksto nuo tu lapu kvapo.Todel as visada viena diena iskabau,o antra tik nesu lapus lauk. O gal del to tie mano pomidorai tokie vargni?
Papildyta:
Pasirodysiu ir as su savo pomidorais,bet su GREISI,nera ne ko lyginti
Nei vienu pavadinimu nezinau,bet tokius pirmi metai,kai auginu
Ir situ nesu turejus,kazkokie keisti siemet jie visi pas mane
O cia is arciau,tie patys,kazi ar jie mazi auga,ar bus ir didesniu?
Na ir paskutine trecia rusis,kazkokie miniaturiniai,vos 20cm nuo zemes.Labiausiai vyras is situ juokesi
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 06, 09:51)
O as skaiciau kad iskabytus pomiduru lapus gerai yra palikti ant takelio,rase,kad skruzdes islaksto nuo tu lapu kvapo.Todel as visada viena diena iskabau,o antra tik nesu lapus lauk. O gal del to tie mano pomidorai tokie vargni?
Papildyta:
Na ir paskutine trecia rusis,kazkokie miniaturiniai,vos 20cm nuo zemes.Labiausiai vyras is situ juokesi
Papildyta:
Tie paskutiniai greiciausiai bus is balkoniniu pomidoru. Ar vazoniniai, azkaip tai taip juos vadina. Fainuciai. O kiti pomidoriukai tavo, man atrodo gerti jau nori. Kazkaip sausai atrodo, gal lapukai del to ir susisuke.
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 06, 10:51)
Papildyta:
Papildyta:
Kokie fainuoliai.Nieko pas manenegriau.Aš tik pradedanti .
Jei dėl skruzdėlių, tai geriau takus nukloti serenčiais. Pas mus jų tarp pomidorų prisėta. Galima kitokių žolių, kurios turi kvapą, nepakenčiamą...Pomidorai gali kelti ligas. Jų lapai pamerkti į vandenį ir jame pabuvę, tinkama priemonė nuo kenkėjų, bet jkad patys lapai kažką be ligų duotų pomidorams - abejočiau..Pirmiausia, man iškyla - grėsmė ligoms plisti. Juk skinam lapus, kurie pageltę, aprudę, dėmėti..o tik vėliau žali, kurie tamsina vaisiams.
Paspartinti nokimo tikriausiai kitaip neišeis, kaip tik pasitelkti kantrybę. Daugiausia priklauso nuo veislės ankstyvumo.Dauguma ir vėlyvų pomidorų jau suformavę vaisius, tačiau vaisių dar teks sulaukti.
Kai pradeda nokti, jei dažniau skinsim, vos pradėjusius nokti, greičiau noks kiti. Nors sakoma, kad ant augalo reikia palikti vieną labiau nunokusį, kad kiti greičiau noktų. Dažniau, aš nepalieku nokstančių.. Taip, kad, pasistenkime pasitelkti stiprybę, kantrybę...ir kažkada galėsim valgyti negailėdami..
Paspartinti nokimo tikriausiai kitaip neišeis, kaip tik pasitelkti kantrybę. Daugiausia priklauso nuo veislės ankstyvumo.Dauguma ir vėlyvų pomidorų jau suformavę vaisius, tačiau vaisių dar teks sulaukti.
Kai pradeda nokti, jei dažniau skinsim, vos pradėjusius nokti, greičiau noks kiti. Nors sakoma, kad ant augalo reikia palikti vieną labiau nunokusį, kad kiti greičiau noktų. Dažniau, aš nepalieku nokstančių.. Taip, kad, pasistenkime pasitelkti stiprybę, kantrybę...ir kažkada galėsim valgyti negailėdami..
Dėl skruzdžių,tai nežinau pas mane ir serenčiai auga ir česnako antpil padarau,bet nieko jos nebijo.Jeigu kvapas nepatiktų,tai neitų į pomidorų šiltnamį.bet tikiuosi jos suvalgo tas visas kenkėjų lervas.
Papildyta:
Turiu pasidžiaugti ,kad tavo sėklos Regila sudygo beveik vienintelės iš visų moliūgų sėklų.Kitos supuvo,o vat taviškės atlaikė.Labai gaila tų supuvusių.
Regila gal turi kokį straipsniuką apie parikų auginimą?
Papildyta:
Turiu pasidžiaugti ,kad tavo sėklos Regila sudygo beveik vienintelės iš visų moliūgų sėklų.Kitos supuvo,o vat taviškės atlaikė.Labai gaila tų supuvusių.
Regila gal turi kokį straipsniuką apie parikų auginimą?