Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

O mano tie didieji vadinami tikrai uzaugo kaip medziai,bet dar tik zydi,tai jei dar augs reikes siltnamiui stoga nudengineti. biggrin.gif
Atsakyti
man vos balkoninukas prisirpsta tuoj lekiu suvalgyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2009 07 03, 16:26)
QUOTE(Lelina @ 2009 07 03, 11:16)
Mergaites, padekite !
As pirmi metai tokia pomidoru augintoja, tad labai del visko pergubenu kai pamatau, kad kazkas ne taip. Taigi, ziuriu, kad mano kai kuriu pomidoru visuniu lapai pradejo dziuti 

Tik gaila neleidzia man ikelti nuotraukos, negaliu parodyti kaip tai atrodo  Bet gal net i6 pasakymo aisku ? Viena pazistama uzsimine, kad tai kazkoks "grybelis". Gal zinote kuom reikia juos purksti ? Ar reikia nuskinti tuos padziuvusius lapus ?

Bandau ikelti paveiksliuka;
Gerai, butinai vakare apskabysiu, o dar viena forumiete patare su pienu apipurksti ? Ar reikialinga tokia procedura ?

Kad kiek girdejau ne vienu pienu, o pienas +vanduo +jodas, va su tokiu tirpaliuku laisto.
Papildyta:
QUOTE(ratuto @ 2009 07 03, 19:37)
Mikuotuk, ačių už temelę 4u.gif

Džiaugiaus džiaugiaus savo dideliais, gražiais, gausiais pomidorais... ajazaw, miargai, kiba pati juos nužiūrėjau..
user posted image
(tą geltoną nukandau aš, ne kokie vabalai).. bet va, trejų skirtingų rūšių ir va taip vat... ir daug tokių  doh.gif )

(OF TOPIKAS, bet gal kas žinos ant staigiųjų - iš 6 agurkų daigų šiltnamy jau praradau gal 50 agurkiukų, t.y. neturiu ni vieno. Sužydi, užsimezga, ūgteli iki kokių 2 cm ir nunyksta kartu su žiedu.. Ne, nu joki palki.. kiek galiu pirkt..savo jau noris...)
KAS GI MAN DABAR YR?

Agurku temoj is laikrastuko straipsnio kelias istraukas idejau ka reik daryt panasiais atvejais.
Atsakyti
4u.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2009 07 03, 23:56)
Pelenuose gausu kalio, fosforo, kalcio ir kitu augalams reikalingu mokroelementu.

4u.gif bėgu šašlykinews kratyt..

QUOTE(Ynka @ 2009 07 04, 13:30)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Atsiprašau,bet pirma mano mintis...

aga... su ta mintim ir rašiau... ax.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 04, 15:03)
ratuto, varge, kaip nors kol kas visus pomidorų ligos židinius išpjauk, gal kiek išvengsi plitimo ir net chemijos kuriam laikui  unsure.gif  tik įrankius paskui dezinfekuok  schmoll.gif

nu ką ten pjaut..įrankių nereik.. pomidorus tuos nurinkau...lapai gražų gražiausi..vnž nežinia, baimė, viltis širdy ir sumaištis smile.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 05, 08:38)
Kas dešimt dienų gausiai.Nelaistyk taip dažnai.

mano pomidorai tikrai mirtų kas 10 dienų laistomi. Šiltnamy dabar karštom dienom buvo apie 50..žemė jau ketvirtą parą kaip parakas 10 cm gylyje.

QUOTE(uoga3 @ 2009 07 05, 15:59)
:[/b]

Agurku temoj is laikrastuko straipsnio kelias istraukas idejau ka reik daryt panasiais atvejais.

ačiū, uoga, bėgu ieškot tos temos smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 07 05, 17:31)

nu ką ten pjaut..įrankių nereik.. pomidorus tuos nurinkau...lapai gražų gražiausi..vnž nežinia, baimė, viltis širdy ir sumaištis smile.gif

4u.gif Nieko čia baisaus. Būna baisesnių ligų. Būtų gerai palaistyti kalcio salietra, jei nebijai chemijos. Mat viršūninis vaisių puvinys dažnai atsiranda, kai trūksta kalcio arba jo nepasisavina dėl kalio pertekliaus. Dar šitas puvinys atsiranda, jeigu per sausas oras, laistymas netolygus.
Atsakyti
4u.gif

Ajaj, tik anglių pelenai nepamiršk kad netinka, reik kad malkom būtų šašlykinė kūrenta.
Atsakyti
4u.gif
aga... su ta mintim ir rašiau... ax.gif
mano pomidorai tikrai mirtų kas 10 dienų laistomi. Šiltnamy dabar karštom dienom buvo apie 50..žemė jau ketvirtą parą kaip parakas 10 cm gylyje.
ačiū, uoga, bėgu ieškot tos temos smile.gif  4u.gif

Nu pomidorai atsigauna,tai tik nakti pas tave.Nu tai nekas.Pas mane tai 35 neleidziu virsyt.Taip netekau puses papriku apsizioplinus.Atleiskit niekaip neiijungiu lietuvisko srifto.Reiktu tau nors kiek siaudais apdeti atmustum ta karsti.Va pafotkinau siandiena biski .Paskutine idil,kaip ten pas Regila princese vadinasi.Manyciau labai gera veisle ,lapai neikada nebuvo pakite.Auga ir tiek,neleidzia tu pazastu daug.
Papildyta:
Purple russia antra nuotrauka.Nu dar tik liko nusidazyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 05 liepos 2009 - 21:30
Greisi thumbup.gif ,labai jau gražūs,aš savo šiandiena iš širdies apgenėjau ,gaila kitu buvo jau su žiedais bigsmile.gif
o princesė ir pas mane taip žydi ,jus kažkaip kitaip juos vadinat
Atsakyti
Nu ir siaip kas pafotkinta.Pirmieji black cherry,bet kitus pabandziau auginti trimis stiebais.Taigi labiau apsimoka ,o derlius tas pats.
Papildyta:
ir dar biggrin.gif .
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 05 liepos 2009 - 21:48
QUOTE(zigzag @ 2009 07 05, 17:54)
4u.gif  Nieko čia baisaus. Būna baisesnių ligų. Būtų gerai palaistyti kalcio salietra, jei nebijai chemijos. Mat viršūninis vaisių puvinys dažnai atsiranda, kai trūksta kalcio arba jo nepasisavina dėl kalio pertekliaus. Dar šitas puvinys atsiranda, jeigu per sausas oras, laistymas netolygus.

4u.gif šiandien turėjau svečių, vienas jų dirbęs šiltnamiuose. tai irgi paminėjo aiškų kalcio trūkumą. Nu aš kiek turėjau, tiek trinų lukštų subėriau.. Dar luktersiu savaitėlę, jei juoduos toliau, žiūrėsiu. O laistymas gali būt netolygus.. T.y. prisiskaičiau, kad itin retai, tai leidžiu perdžiūt, matyt...

QUOTE(žostautė @ 2009 07 05, 18:25)
Ajaj, tik anglių pelenai nepamiršk kad netinka, reik kad malkom būtų šašlykinė kūrenta.

4u.gif Malkom ana kūrenama smile.gif O kodėl anglim ne? Anos kaip tai chemiškai apdorotos? g.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 05, 22:25)
Pas mane tai 35 neleidziu virsyt.

Jep. ir aš norėčiau neleist. Atidarau VISKĄ, bet nu kur ten.. šiaip nieko, bet vat pastarosios kelios dienos buvo tragiškai karštos... doh.gif Sakiau gal reik kalkem stiklus purkšt ar ką...

Ale nu ir fotkių, t.y. pomidorų gražumas... wub.gif
Atsakyti
Greisi,trečioj nuotraukoj nuo galo ,turiu tokių tik užmiršau pavadinimą,pas mane neblogai dera ,bet nenoksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 05, 23:12)
Greisi,trečioj nuotraukoj nuo galo ,turiu tokių tik užmiršau pavadinimą,pas mane neblogai dera ,bet nenoksta g.gif

Japoniniai triufeliai.Nu ateis laikais.Labai gausiai pas mane irgi aplipę.
Atsakyti