Kadangi visos rodotes savo pomidoriukus pasirodysiu ir as Didesniu pomidoru tai labai mazai,bet va tokiu mazyliu tai kasdien skinu po maisiuka
o mano mazoji niekaip neatsitraukia nuo pomidoru,kita karta net slepti reikia
QUOTE(naitas @ 2009 07 30, 18:25)
Skaitinėju apie pomidorų veisles. Vieni už kitą labiau reklamuojami. Ir kyla klausimas - jeigu rašo, kad derliaus sulauksi po 60 dienų, tai nuo ko čia skaičiuoti? nuo sėjos? nuo pikiavimo? nuo žydėjimo?
et, lengviausia tai su ridikėliais buvo.. pasėjau ir žinau, kad po 3 sav galiu ateit raut.. o su tais pomidorais
et, lengviausia tai su ridikėliais buvo.. pasėjau ir žinau, kad po 3 sav galiu ateit raut.. o su tais pomidorais
Greiciausiai nuo daigu pasodinimo i siltnami. Bet jei tokie orai kaip sia vasara, tai reiketu ir ilgiau laukt.
Papildyta:
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 30, 15:52)
jei dar planuosim nuomotis cia tai prasysiu,kad perkeltu siltnami i kita vieta.brolis pamates mano siltnami sako nu ir skurdus pas tave tiesa,o uzpuolus marui pomidorai dar speja prisirpt ar skint ir sirpyt be medzio
Jei maras, ir ant paciu pomidoru demiu nera, gali bandyt sirpint ant krumo, tik stenkis lapu kuo daugiau pasalint pazeistu. Zali, nepradeje gelsti net, nesunoks nuskinti.
Papildyta:
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 31, 10:13)
Na pasakysiu kaip man buvo,kai pradejo patys stiebai taip sakant pradejo dulketi,as skyniau visus iki vieno pomidoro. Ir sirpinau ant palanges,bet vistiek dauguma pomidoru reikejo ismest lauk,kadangi perpjovus pomidora jo vidurys buvo ispuves.
Cia nuo maro dulket pradejo ar nuo kitos ligos?
QUOTE(uoga3 @ 2009 07 31, 11:05)
Cia nuo maro dulket pradejo ar nuo kitos ligos?
Nezinau ar cia maras buvo,ar liga,bet pradejo lapai juoduoti,pakui pats kotas,taip kaip puti,ir veliausiai tas kotas pradejo(aisku pajudinus) dulketi.Taip visas derlius nupuvo,ir baigesi labai anksti. Bet gal cia man taip buvo,nes buvo zemoj vietoj siltnamis,ir ten visada labai slapia buvo,nereikedavo net laistyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 31, 11:23)
Gal gali daugiau parašyti, kaip ten juos kaitinti? visada ignoruodavau visokius kaitinimus.. na bet kad jau taip giriat taip konservuotus pomidorus, tai labai prašau plačiau papasakoti.
Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 31, 11:24)
Nezinau ar cia maras buvo,ar liga,bet pradejo lapai juoduoti,pakui pats kotas,taip kaip puti,ir veliausiai tas kotas pradejo(aisku pajudinus) dulketi.Taip visas derlius nupuvo,ir baigesi labai anksti. Bet gal cia man taip buvo,nes buvo zemoj vietoj siltnamis,ir ten visada labai slapia buvo,nereikedavo net laistyti
Paskaitinejau apie tas ligas, tai jos panasios. Tik man idomu kodel dulekjo tie pormidoriukai. Maniskiai per mara, tik lapai, kai kuriu stiebai pajuodo(rodos jauciosirdis veisle buvo), tai situ krumu ir i vaisius persimete. Tiems kur tik lapai juodavo, nuskyniau lapus pajuodusius, keli augo net visai be lapu , bet vaisiai sunokt spejo.
http://sodasirdarzas...os-ir-kenkejai/
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 15:06)
Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.
dėkoju.
vat aš tai būčiau uždarius tuos stiklainiukus ir tada kaitinus žodžiu, būčiau prišaudžius
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 31, 09:31)
AveM ir kitos mergaitės, nereikia bijoti kaitinti pomidorų ar net daryti karštus patiekalus su jais skirtingai nuo kitų vaisių ir daržovių, pomidorai būtent kaitinami išskiria geras medžiagas, kurios apsaugo nuo vėžinių ląstelių susidarymo
namie pagamintas padažas ar pomidorų sriuba yra labai labai naudingi
žinoma, sąlyga viena - pomidorai turi būti prinokę
namie pagamintas padažas ar pomidorų sriuba yra labai labai naudingi
žinoma, sąlyga viena - pomidorai turi būti prinokę
Aš tai labai mažai stengiuosi naudoti kečupų ,padažų,aš pati darausi iš pomidorų tyrę ne tik žiemai ,bet ir kasdieniniam valgiui,tikrai gaunasi neblogai ,be E,ir modifikuoto krakmolo
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 14:06)
Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.
Laukiu išeiginių dienų,bandysiu ir aš pagal tavo receptuką pasimarinuoti pomidoriukų
QUOTE(satanele @ 2009 07 31, 18:16)
Aš tai labai mažai stengiuosi naudoti kečupų ,padažų,aš pati darausi iš pomidorų tyrę ne tik žiemai ,bet ir kasdieniniam valgiui,tikrai gaunasi neblogai ,be E,ir modifikuoto krakmolo
Papildyta:
Laukiu išeiginių dienų,bandysiu ir aš pagal tavo receptuką pasimarinuoti pomidoriukų
Papildyta:
Laukiu išeiginių dienų,bandysiu ir aš pagal tavo receptuką pasimarinuoti pomidoriukų
O kaip darote, man pernai pomidoru tyre labai skysta gavosi, gal reik obuoliuku ar agrastu ideti siek tiek
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 10:30)
Juokiuosi pati sau,paraudo vienas pomidoras,o dabar jau visi keturi,tai sakau nuo to greiciau raudonuoja kiti.
žinok, taip ir yra matai, kai vienas pomidoras parausta, jis skleidžia medžiagas, skatinančias kitų pomidorų nokimą tai taip ir yra, kaip sakai
Pakalbam dar apie pomidorų veisles?
Pavyzdžiui, kokias veisles tinka marinuot? Ko gero, slyvinius, cherry visokius, Roma, tą patį Juliet F..
Juk "jaučio širdies" nemarinuosi..
koks jo vardas?
tikrai, monstras.. šeimyną gali pamaitinti su vienu
tikrai??
o jeigu taip pabarstyt pirktinių
Pavyzdžiui, kokias veisles tinka marinuot? Ko gero, slyvinius, cherry visokius, Roma, tą patį Juliet F..
Juk "jaučio širdies" nemarinuosi..
QUOTE(Nome @ 2009 07 31, 21:25)
koks jo vardas?
tikrai, monstras.. šeimyną gali pamaitinti su vienu
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 31, 21:56)
žinok, taip ir yra matai, kai vienas pomidoras parausta, jis skleidžia medžiagas, skatinančias kitų pomidorų nokimą tai taip ir yra, kaip sakai
tikrai??
o jeigu taip pabarstyt pirktinių