Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Kadangi visos rodotes savo pomidoriukus pasirodysiu ir as blush2.gif Didesniu pomidoru tai labai mazai,bet va tokiu mazyliu tai kasdien skinu po maisiuka
user posted image
o mano mazoji niekaip neatsitraukia nuo pomidoru,kita karta net slepti reikia lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 30, 18:25)
Skaitinėju apie pomidorų veisles. Vieni už kitą labiau reklamuojami. Ir kyla klausimas - jeigu rašo, kad derliaus sulauksi po 60 dienų, tai nuo ko čia skaičiuoti? nuo sėjos? nuo pikiavimo? nuo žydėjimo?

et, lengviausia tai su ridikėliais buvo.. pasėjau ir žinau, kad po 3 sav galiu ateit raut.. o su tais pomidorais cool.gif

Greiciausiai nuo daigu pasodinimo i siltnami. Bet jei tokie orai kaip sia vasara, tai reiketu ir ilgiau laukt. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 30, 15:52)
jei dar planuosim nuomotis cia tai prasysiu,kad perkeltu siltnami i kita vieta.brolis pamates mano siltnami sako nu ir skurdus pas tave blush2.gif tiesa,o uzpuolus marui pomidorai dar speja prisirpt ar skint ir sirpyt be medzio g.gif

Jei maras, ir ant paciu pomidoru demiu nera, gali bandyt sirpint ant krumo, tik stenkis lapu kuo daugiau pasalint pazeistu. Zali, nepradeje gelsti net, nesunoks nuskinti.
Papildyta:
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 31, 10:13)
Na pasakysiu kaip man buvo,kai pradejo patys stiebai taip sakant pradejo dulketi,as skyniau visus iki vieno pomidoro. Ir sirpinau ant palanges,bet vistiek dauguma pomidoru reikejo ismest lauk,kadangi perpjovus pomidora jo vidurys buvo ispuves. blink.gif

Cia nuo maro dulket pradejo blink.gif ar nuo kitos ligos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2009 07 31, 11:05)
Cia nuo maro dulket pradejo  blink.gif  ar nuo kitos ligos?  unsure.gif

Nezinau ar cia maras buvo,ar liga,bet pradejo lapai juoduoti,pakui pats kotas,taip kaip puti,ir veliausiai tas kotas pradejo(aisku pajudinus) dulketi.Taip visas derlius nupuvo,ir baigesi labai anksti. Bet gal cia man taip buvo,nes buvo zemoj vietoj siltnamis,ir ten visada labai slapia buvo,nereikedavo net laistyti
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 31, 11:23)
Gal gali daugiau parašyti, kaip ten juos kaitinti?  blush2.gif  visada ignoruodavau visokius kaitinimus.. na bet kad jau taip giriat taip konservuotus pomidorus, tai labai prašau plačiau papasakoti.  rolleyes.gif

Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 31, 11:24)
Nezinau ar cia maras buvo,ar liga,bet pradejo  lapai juoduoti,pakui pats kotas,taip kaip puti,ir veliausiai tas kotas pradejo(aisku pajudinus) dulketi.Taip visas derlius nupuvo,ir baigesi labai anksti. Bet gal cia man taip buvo,nes buvo zemoj vietoj siltnamis,ir ten visada labai slapia buvo,nereikedavo net laistyti

Paskaitinejau apie tas ligas, tai jos panasios. Tik man idomu kodel dulekjo tie pormidoriukai. Maniskiai per mara, tik lapai, kai kuriu stiebai pajuodo(rodos jauciosirdis veisle buvo), tai situ krumu ir i vaisius persimete. Tiems kur tik lapai juodavo, nuskyniau lapus pajuodusius, keli augo net visai be lapu biggrin.gif , bet vaisiai sunokt spejo. thumbup.gif
http://sodasirdarzas...os-ir-kenkejai/
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 15:06)
Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.

dėkoju.
vat aš tai būčiau uždarius tuos stiklainiukus ir tada kaitinus laugh.gif žodžiu, būčiau prišaudžius laugh.gif
Atsakyti
Na ne neisivaizduoju,gal ir nebutu nusove biggrin.gif ,bet stiklaini perplestu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 31, 09:31)
AveM ir kitos mergaitės, nereikia bijoti kaitinti pomidorų ar net daryti karštus patiekalus su jais  ax.gif skirtingai nuo kitų vaisių ir daržovių, pomidorai būtent kaitinami išskiria geras medžiagas, kurios apsaugo nuo vėžinių ląstelių susidarymo  bigsmile.gif
namie pagamintas padažas ar pomidorų sriuba yra labai labai naudingi  mirksiukas.gif
žinoma, sąlyga viena - pomidorai turi būti prinokę  tongue.gif

Aš tai labai mažai stengiuosi naudoti kečupų ,padažų,aš pati darausi iš pomidorų tyrę ne tik žiemai ,bet ir kasdieniniam valgiui,tikrai gaunasi neblogai ,be E,ir modifikuoto krakmolo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 14:06)
Kaitinimas atliekamas pacioje viso proceso pabaigoje.Pomidorus uzpilu marinatu ir jei jau ne kaitinimas galima butu uzvakuoti.Bet kadangi man pakaitinus yra drasiau,tai kaitinu.Paimu puoda kiek imanoma platesniu dugnu,kad galima butu kuo daugiau sustatyti stiklainiuku.Patiesiu ant dugno kokia skepetele,kad stiklainiai nesiliestu su dugnu.Sustatau stiklainiukus uzdengtus dangteliais tik dar neuzdarytus.Pripilu i puoda vandens panasiai taip kad stiklainiukus apsemtu per du pirstus.Kai vanduo po stiklainiukais uzverda,kaitinu 15min.Tada jau uzdarau ir apverciu.Puodo kaitindama neuzdengineju,nes kaitinu ant dideles ugnies megejas vanduo pakilti,gali tos pakile putos apsemti stiklainiukus.

Laukiu išeiginių dienų,bandysiu ir aš pagal tavo receptuką pasimarinuoti pomidoriukų bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, pomidrų augintojos.
Noriu parodyti, koks monstras pas mane užaugo biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 31, 18:16)
Aš tai labai mažai stengiuosi naudoti kečupų ,padažų,aš pati darausi iš pomidorų tyrę ne tik žiemai ,bet ir kasdieniniam valgiui,tikrai gaunasi neblogai ,be E,ir modifikuoto krakmolo  bigsmile.gif
Papildyta:

Laukiu išeiginių dienų,bandysiu ir aš pagal tavo receptuką pasimarinuoti pomidoriukų bigsmile.gif

O kaip darote, man pernai pomidoru tyre labai skysta gavosi, gal reik obuoliuku ar agrastu ideti siek tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 10:30)
Juokiuosi pati sau,paraudo vienas pomidoras,o dabar jau visi keturi,tai sakau nuo to greiciau raudonuoja kiti. biggrin.gif

žinok, taip ir yra lotuliukas.gif matai, kai vienas pomidoras parausta, jis skleidžia medžiagas, skatinančias kitų pomidorų nokimą bigsmile.gif tai taip ir yra, kaip sakai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pakalbam dar apie pomidorų veisles? rolleyes.gif
Pavyzdžiui, kokias veisles tinka marinuot? Ko gero, slyvinius, cherry visokius, Roma, tą patį Juliet F..
Juk "jaučio širdies" nemarinuosi..

QUOTE(Nome @ 2009 07 31, 21:25)
Sveikos, pomidrų augintojos.
Noriu parodyti, koks monstras pas mane užaugo  biggrin.gif

koks jo vardas?
tikrai, monstras.. šeimyną gali pamaitinti su vienu bigsmile.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 31, 21:56)
žinok, taip ir yra  lotuliukas.gif matai, kai vienas pomidoras parausta, jis skleidžia medžiagas, skatinančias kitų pomidorų nokimą  bigsmile.gif  tai taip ir yra, kaip sakai  drinks_cheers.gif

tikrai??
o jeigu taip pabarstyt pirktinių rolleyes.gif
Atsakyti