Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(pumpocka @ 2009 07 30, 12:45)
Man lygiai taip pat buvo pernais metais,buvo zemoje vietoje siltnamis,visada slapia. Siemet padare pamatus siltnamiui tai tokio baubo nebera. Dabar nebeprisimenu kaip vadinasi,bet zalioj stotelej sake kad reikejo pernai metais (kaip cia teisingai dabar pasakyti g.gif )isdezinfekuoti siltnami,nu kazkokius kaip dumus paleisti  blush2.gif  Tu paklausk toj prduotuvej.Siumetinio derliaus nebeisgelbesi,bet vat kita tai turetum apsisaugoti 4u.gif

jei dar planuosim nuomotis cia tai prasysiu,kad perkeltu siltnami i kita vieta.brolis pamates mano siltnami sako nu ir skurdus pas tave blush2.gif tiesa,o uzpuolus marui pomidorai dar speja prisirpt ar skint ir sirpyt be medzio g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 30, 13:02)
Mergaites,kai daromi pomidorai be jokios rugsties ,tik tiek kiek isskiria patys ,pasterizavimas butinas.Bent 15 min.As irgi labai nemegstu to kaitinimo,bet siam receptui reikalinga. ax.gif

Supratau, reiks pas mama puodo milzino vaziuoti doh.gif lotuliukas.gif
Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Aš iš vakar vakaro pagailėjau ir uždariau vienas šiltnamio duris,ryte pilnas drėgmės kondensato ,manau dar anksti uždarinėti schmoll.gif
Atsakyti
Skaitinėju apie pomidorų veisles. Vieni už kitą labiau reklamuojami. Ir kyla klausimas - jeigu rašo, kad derliaus sulauksi po 60 dienų, tai nuo ko čia skaičiuoti? nuo sėjos? nuo pikiavimo? nuo žydėjimo?

et, lengviausia tai su ridikėliais buvo.. pasėjau ir žinau, kad po 3 sav galiu ateit raut.. o su tais pomidorais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 30, 14:02)
Mergaites,kai daromi pomidorai be jokios rugsties ,tik tiek kiek isskiria patys ,pasterizavimas butinas.Bent 15 min.As irgi labai nemegstu to kaitinimo,bet siam receptui reikalinga. ax.gif

Pabandysiu ir aš taip pamarinuoti ,bet pagrinde mano pomidorai būna su želatina thumbup.gif , mano šeimynai jie patys ,patys geriausi 4u.gif
Atsakyti
O maniskiai nemegsta su zelatina.O marinuoti be acto nerizikavau,kol pas viena moteri neparagavau ir kokie skanus.Tada paklausiau kaip marinuoja,pasirodo tik druska ir cukrus,be acto.Tada ir as pabandziau,labai skanus. ax.gif
Atsakyti
AveM ir kitos mergaitės, nereikia bijoti kaitinti pomidorų ar net daryti karštus patiekalus su jais ax.gif skirtingai nuo kitų vaisių ir daržovių, pomidorai būtent kaitinami išskiria geras medžiagas, kurios apsaugo nuo vėžinių ląstelių susidarymo bigsmile.gif
namie pagamintas padažas ar pomidorų sriuba yra labai labai naudingi mirksiukas.gif
žinoma, sąlyga viena - pomidorai turi būti prinokę tongue.gif
Atsakyti
Tai as nebijau kaitinti nieko,bet labai tingiu.Kaip faina uzvakavai ir tvarka,o cia dar kaitink. ax.gif
Atsakyti
aaaaa biggrin.gif kaitinti ir aš tingėčiau biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Juokiuosi pati sau,paraudo vienas pomidoras,o dabar jau visi keturi,tai sakau nuo to greiciau raudonuoja kiti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 30, 15:52)
jei dar planuosim nuomotis cia tai prasysiu,kad perkeltu siltnami i kita vieta.brolis pamates mano siltnami sako nu ir skurdus pas tave blush2.gif tiesa,o uzpuolus marui pomidorai dar speja prisirpt ar skint ir sirpyt be medzio g.gif

Na pasakysiu kaip man buvo,kai pradejo patys stiebai taip sakant pradejo dulketi,as skyniau visus iki vieno pomidoro. Ir sirpinau ant palanges,bet vistiek dauguma pomidoru reikejo ismest lauk,kadangi perpjovus pomidora jo vidurys buvo ispuves. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 31, 10:56)
Tai as nebijau kaitinti nieko,bet labai tingiu.Kaip faina uzvakavai ir tvarka,o cia dar kaitink. ax.gif

Gal gali daugiau parašyti, kaip ten juos kaitinti? blush2.gif visada ignoruodavau visokius kaitinimus.. na bet kad jau taip giriat taip konservuotus pomidorus, tai labai prašau plačiau papasakoti. rolleyes.gif
Atsakyti