QUOTE(ratuto @ 2009 07 03, 22:22)
agurkus dulkinsiu rytoj ).. bet aš maniau, kad neužsimezga, tai ir neauga visai, a čia tokie mažulyčiai pympt ir amen...
Pas mane savidulkiai irgi pabyra gerokai, bet aš nesistebiu - nu nerealu augalui išaugint visus, kurie užsimezga Ar čia susirūpint
QUOTE(žostautė @ 2009 07 03, 22:43)
Pas mane savidulkiai irgi pabyra gerokai, bet aš nesistebiu - nu nerealu augalui išaugint visus, kurie užsimezga Ar čia susirūpint
nu ką aš žina.. nepamenu..regis savidulkiai buva..ir bitutės užskrenda.. Ir nesijaudinau, kai pirmi 20 nunyko, bet šiandien kai suskaičiavau..tai jau pardon....
QUOTE(AveM @ 2009 07 03, 22:07)
O as perskaiciau,kad truksta fosforo,o is kur jo paimti.
Pelenuose gausu kalio, fosforo, kalcio ir kitu augalams reikalingu mokroelementu. Kalio gausa pelenuose priklauso nuo medienos rusies ir amziaus. Kuo jaunesniu medziu malkos sudegintos, tuo ju pelenuose daugiau kalio. Palyginti su kaliu, pelenuose fosforo mazai, taciau pelenuose esanti fosfora augalai isisavina kur kas geriau nei superfosfate esanti fosfora.
Pelenuose yra kalio, kalcio, fosforo, geležies, cinko, mangano, molibdeno, magnio. Fosforą ir kalį iš pelenų lengvai pasisavina augalai. Pelenuose yra nemažai silicio, vario, švino iš viso net 30 makro- ir mikroelementų. Medžių pelenuose gausiausia kalcio, todėl juos galima prilyginti kalkinėms trąšoms. Pelenai ne tik didina augalų derlių, bet ir mažina dirvožemio rūgštumą. Jeigu į 10 kv. m dirvos išberiama 11,5 kibiro pelenų, dirva pakalkinama.
o pas mane ziedai nukrenta nu, sakes ka dariti
QUOTE(alincikita @ 2009 07 04, 00:06)
o pas mane ziedai nukrenta nu, sakes ka dariti
Kaip gaila, kad prasidejo daugumai bedos geriau ju nebuti. To visoms ir linkiu
Sveikutes, gal galite man patarti: noreciau mulciuoti pomidorus siltnamyje nupjauta vejos zole. Kazi, cia as gerai sumasciau ar kvailai?
QUOTE(norilonyte @ 2009 07 04, 00:42)
Sveikutes, gal galite man patarti: noreciau mulciuoti pomidorus siltnamyje nupjauta vejos zole. Kazi, cia as gerai sumasciau ar kvailai?
Ne vėlai.Tik gerai išdžiovintą dėk.Daryk vieną pusę i rmatysi ar tau priimtina,nes kai kam nepatinka.
QUOTE(AveM @ 2009 07 03, 20:31)
Taip,gal galima ir mums ta grozybe pamatyti.
Štai, gražuolis "Green zebra"
QUOTE(ratuto @ 2009 07 03, 22:22)
agurkus dulkinsiu rytoj )..
Atsiprašau,bet pirma mano mintis...
Kažkas klausė apie taukę.
Taukės arbatėle:
Nužydėjus taukei, ją nupjauti ir palikti porai dienų pavysti.Apvytusią taukę smulkiai supjaustyti ar sukarpyti (kaip patogiau) ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti pastovėti porą dienų. Laistymui skiesti 1:10.Tiesa, pagal Steinerio biodinaminius dėsniu, kurie kaip teigiama suaktyvina augalų galias, tirpalą kelis kart per dieną sukau iki sūkurio.
Rezultatas geresnis, negu laistant dilgėlių ar Kurdiumovo arbatėle.
Kadangi mano pomidorų daigai šiais metai buvo vargšai apšalę, vėlai pasodinti, per mėnesį taukės arbatėle palaisčiau tik du kartus ir mano vargšeliai pavirto tikrais puikuoliais, spėjo užaugino gausų derlių.
Taukės arbatėle:
Nužydėjus taukei, ją nupjauti ir palikti porai dienų pavysti.Apvytusią taukę smulkiai supjaustyti ar sukarpyti (kaip patogiau) ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti pastovėti porą dienų. Laistymui skiesti 1:10.Tiesa, pagal Steinerio biodinaminius dėsniu, kurie kaip teigiama suaktyvina augalų galias, tirpalą kelis kart per dieną sukau iki sūkurio.
Rezultatas geresnis, negu laistant dilgėlių ar Kurdiumovo arbatėle.
Kadangi mano pomidorų daigai šiais metai buvo vargšai apšalę, vėlai pasodinti, per mėnesį taukės arbatėle palaisčiau tik du kartus ir mano vargšeliai pavirto tikrais puikuoliais, spėjo užaugino gausų derlių.
QUOTE(ratuto @ 2009 07 03, 22:56)
purkšt ir ėst chemiją.. ne, nu jolki palki, 5 mėnesiai darbo..
est su chemija ar visai neest va cia tai klausimas as nupurskiau kai itarimas kilo,o ka dryt laukt kol visai sunyks aisku norisi naturaliu,bet......