Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(daivasen @ 2009 07 27, 15:50)
O as uzsukau pasiguosti, jau buvau apsidziaugusi, kad ir pas mane pradejo nokti pomidorai, du nokinau vaikam ir se tau siandien ateinu o ju nera, mane ir apvoge.......
Jau kaip negerai gyventi gyvenvietej ir be tvoros tai siaubas, kazin ar kas man sunoks ar tik pasidziaugsiu raustanciais....
Tikriausiai reiks skinti pradejusius nokti.....ir nokinti paciai.....mano tete nokindavo siene, ar paciam kluone arba dezeje pridetoje sieno...

Sunoksta visur, bele tik silta butu.Gali ant palanges ar lekstej ant spinteles, nebutinai sieno reik. mirksiukas.gif Pamatei, kad raust pradejo ir gali skint.
Suni riskit prie siltnamio. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2009 07 28, 09:10)
bulvės nudžiūvę nuo bulvių maro. Jas aišku purkšia fungicidais. Ir mes purškėm drąsiai, nes iki vartojimo dar toli ir tos medžiagos išsisklaidys. Betgi pomidorus purkšt - tai reiškia purkšt tiesiai ant vaisių. Pas mus šakelės lūžta nuo pomidorų, kurie jau rausta. Kaip juos valgyt po to purškimo?

Bulviu maras ir pomidoru, tai ta pati grybeline liga - fitoftoroze(jei neklystu).
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2009 07 28, 09:23)
man jau nebetinka ir savaitė.. aišku, daug žalių viršuj, bet apačioj daugybė raustančių. Tai ir purkšt bandysiu tik pienu. Tiesa, sekamdienį visus pažeistus lapus išskyniau, o po to nemačiau, ar plinta liga. Šiandien važiuosiu žiūrėt.

O sunokusius, kaip ir Greisi, jau irgi pradėsiu konservuot, nes suvalgyt nebesigauna.

Mergaitės, pasidalinkt išbandytais gerais receptukais pomidorų marinavimui  ax.gif

Gali nusiskint visus raustancius ir purkst tada. Paraudonuos ir namie jie.
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2009 07 28, 16:08)
a tai man patiktu  bigsmile.gif o tai gal ketini seklyciu parinkti kitiem metam bigsmile.gif

pabandysiu .Turiu daug veislių,kad tik nepatingėčiau smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 28, 19:43)
pabandysiu .Turiu daug veislių,kad tik nepatingėčiau  smile.gif .

tai kad nera cia ko tingeti palieki viena pomidoriuka kad pernoktu ir viskas ar kelis paskui ant popieriuko ir laukiam pavasario seklyciu bigsmile.gif
Atsakyti
Aš jau Regilai ruošiu užsakymuką,patiko man jo pomidorų sėklos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 28, 20:26)
Aš jau Regilai ruošiu užsakymuką,patiko man jo pomidorų sėklos thumbup.gif

o kokios rusis patiko? Ir kai ten kada galima uzsisakyti Regiloje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2009 07 28, 20:28)
o kokios rusis patiko? Ir kai ten kada galima uzsisakyti Regiloje? g.gif

pažiūrėk jos tinklalapį http://sodai.lietuvo...oru veisles.htm.
Atsakyti
Tikrai kokie idomus tie balti.Bet tokie pat keista kaip ir juodi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 28, 09:41)
As pomodorus marinuoju paprastai,man skaniausia.
1lt vandens
3 saukstai cukraus.
1 saukstas druskos.

O pasterizuot reikia?

Vakar konservavau jau savo pomidorus, nes kiek priskyniau - jokių šansų suvalgyt. Išvis pamačius užderančius pomidorų ir agurkų kiekius pradedu pult į paniką blink.gif Pas mane rūsiuose tiek stiklainių netilps, jau nekalbant apie kasvakarinę vergovę prie viryklės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 28, 20:39)

aciu 4u.gif O jus kuriuos nors is siu siulomu auginot? Kurias veisles galetumet rekomenduot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vessta: 29 liepos 2009 - 09:54
na man balti labiau apetita kelia negu juodi juod man kazkaip nekelia apetito nors gal ir skanus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2009 07 29, 09:53)
aciu 4u.gif O jus kuriuos nors is siu siulomu auginot? Kurias veisles galetumet rekomenduot?

as is cia pirkau gordost sibyri, japonini triufeli, geltona mikrona, alicante ir green zebra smile.gif
Visi dar auga siltnamyje.. Ir pas mane ziauriai auksti, isskyrus mikrona, nes jie vysninukai maziukai, skanus, saldus smile.gif
Dar laukiu prisirpsianciu japoniniu triufeliu ir alikante, nes ziauriai daug primegsta yra smile.gif Tada galesiu vertinti pagal skoni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 28, 16:23)
Naitas,nieko nepamirsau,butent pomidorai marinuojami be cit.rugsties ir be acto.As irgi visada galvodavau,na jau be kokios nors rugsteles jie man ziema nestoves.Bet pernai dariau pagal toki recepta,pakaitinau.Ziema valgem kaip sviezius. ax.gif

GEras bigsmile.gif .. ačiū. Uždarai ir kaitini? Jau man tie kaitinimai kaip nepatinka doh.gif
Atsakyti