QUOTE(daivasen @ 2009 07 27, 15:50)
O as uzsukau pasiguosti, jau buvau apsidziaugusi, kad ir pas mane pradejo nokti pomidorai, du nokinau vaikam ir se tau siandien ateinu o ju nera, mane ir apvoge.......
Jau kaip negerai gyventi gyvenvietej ir be tvoros tai siaubas, kazin ar kas man sunoks ar tik pasidziaugsiu raustanciais....
Tikriausiai reiks skinti pradejusius nokti.....ir nokinti paciai.....mano tete nokindavo siene, ar paciam kluone arba dezeje pridetoje sieno...
Jau kaip negerai gyventi gyvenvietej ir be tvoros tai siaubas, kazin ar kas man sunoks ar tik pasidziaugsiu raustanciais....
Tikriausiai reiks skinti pradejusius nokti.....ir nokinti paciai.....mano tete nokindavo siene, ar paciam kluone arba dezeje pridetoje sieno...
Sunoksta visur, bele tik silta butu.Gali ant palanges ar lekstej ant spinteles, nebutinai sieno reik. Pamatei, kad raust pradejo ir gali skint.
Suni riskit prie siltnamio.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2009 07 28, 09:10)
bulvės nudžiūvę nuo bulvių maro. Jas aišku purkšia fungicidais. Ir mes purškėm drąsiai, nes iki vartojimo dar toli ir tos medžiagos išsisklaidys. Betgi pomidorus purkšt - tai reiškia purkšt tiesiai ant vaisių. Pas mus šakelės lūžta nuo pomidorų, kurie jau rausta. Kaip juos valgyt po to purškimo?
Bulviu maras ir pomidoru, tai ta pati grybeline liga - fitoftoroze(jei neklystu).
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2009 07 28, 09:23)
man jau nebetinka ir savaitė.. aišku, daug žalių viršuj, bet apačioj daugybė raustančių. Tai ir purkšt bandysiu tik pienu. Tiesa, sekamdienį visus pažeistus lapus išskyniau, o po to nemačiau, ar plinta liga. Šiandien važiuosiu žiūrėt.
O sunokusius, kaip ir Greisi, jau irgi pradėsiu konservuot, nes suvalgyt nebesigauna.
Mergaitės, pasidalinkt išbandytais gerais receptukais pomidorų marinavimui
O sunokusius, kaip ir Greisi, jau irgi pradėsiu konservuot, nes suvalgyt nebesigauna.
Mergaitės, pasidalinkt išbandytais gerais receptukais pomidorų marinavimui
Gali nusiskint visus raustancius ir purkst tada. Paraudonuos ir namie jie.