Mano pomidorai pasiekė kažkokį ten savo egzistencialistinį lygmenį
šiandiena stipriai išgenėjau, tai labai atidžiai visus apžiūrėjau. Ir štai - jeigu kekė labai didelė, tai ji būtinai dar labiau nori būti didesnė ir dar auga leisdama ūglius . Taigi, atrodo taip - kekė, o kraštuose dar po kelis lapelius auga, o už tų lapelių vėl toks ūgliukas kaip pažastukas ir vėl žiedas vienas kitas . tai skabiau skabiau aš tuos ūgliukus, lapukus, žiedukus.. jau gana gana, tik kad paaugtų ir nunoktų visi..
maniškiai:
Jau žinau, kas už ką skanesnis, ko kitais metais nesodinsiu, o ką - būtinai.. tarkim iš tamsiųjų - Triufelis tikrai skanesnis už Malachitovskaja škatulka, nors ir mažesnis.. Kriaušiniai ne tokie skanūs, kaip salstelėję Zolotoj drakon.. Labai patiko Margučiai Money maker, Betaluxu nesusižavėjau, Buivolo širdis ne man, bet tikrai dideli ir kitamet, kaip mylimi MB pomidorai, užims garbingą vietą. Agatas kai agatas, Velikanai apsirgo ir ypatingai kažkuo nesužavėjo.. Princesa graži ))..
Visa bėda, kad vat dabar skinam valgom, sunoks dar sekančios kekės ir amen. Nudegę žiedai.. derlius bus mažas...
Naitai, mano kažkurie pomidorai taip auga irgi - už kekės dar ūgliai... bet aš neskinu.. lai..
QUOTE(naitas @ 2009 07 26, 22:00)
Mano pomidorai pasiekė kažkokį ten savo egzistencialistinį lygmenį
šiandiena stipriai išgenėjau, tai labai atidžiai visus apžiūrėjau. Ir štai - jeigu kekė labai didelė, tai ji būtinai dar labiau nori būti didesnė ir dar auga leisdama ūglius . Taigi, atrodo taip - kekė, o kraštuose dar po kelis lapelius auga, o už tų lapelių vėl toks ūgliukas kaip pažastukas ir vėl žiedas vienas kitas . tai skabiau skabiau aš tuos ūgliukus, lapukus, žiedukus.. jau gana gana, tik kad paaugtų ir nunoktų visi..
šiandiena stipriai išgenėjau, tai labai atidžiai visus apžiūrėjau. Ir štai - jeigu kekė labai didelė, tai ji būtinai dar labiau nori būti didesnė ir dar auga leisdama ūglius . Taigi, atrodo taip - kekė, o kraštuose dar po kelis lapelius auga, o už tų lapelių vėl toks ūgliukas kaip pažastukas ir vėl žiedas vienas kitas . tai skabiau skabiau aš tuos ūgliukus, lapukus, žiedukus.. jau gana gana, tik kad paaugtų ir nunoktų visi..
O tai cia ne vysniniai, nes mano taip daro, o pas mane tik vysniniai.
Kazkas prase is laikrastuko straipsnio, kaip greiciau sunokint pomidorus. Imesiu kelias istraukas is jo.
1.Patariama sodinti ankstyvas veisles, kurios sunokina vaisius 95-100dienu po to, kai pasirodo ju daigai.
2.Papildomai nuskinkite apatinius lapus, palikdami tik 1-2derancias sakeles. Taip pat nuskinkite issigimusias vaisiu uzuomazgas, o derancias sakeles pririskite taip, kad pomidorus nuolat kaitintu saule.
3.Jei pomidoru krumai labai stambus, nutraukdami ju saknis pomidorus truputi sukelkite i virsu. Krumai su nutrauktomis saknimis greiciau baigs nokinti vaisius.
4.Skaniausi pomidorai sunokinti ant krumu, taciau dali ju pradejus rausti nuskinkite ir baikite nokinti dezese. Nuskinti pomidorai greiciau sunoks 20-25 laipsniu temperaturoje, 15 pomidorai noksta leciau, o 10dalis vaisiu gali suputi.
1.Patariama sodinti ankstyvas veisles, kurios sunokina vaisius 95-100dienu po to, kai pasirodo ju daigai.
2.Papildomai nuskinkite apatinius lapus, palikdami tik 1-2derancias sakeles. Taip pat nuskinkite issigimusias vaisiu uzuomazgas, o derancias sakeles pririskite taip, kad pomidorus nuolat kaitintu saule.
3.Jei pomidoru krumai labai stambus, nutraukdami ju saknis pomidorus truputi sukelkite i virsu. Krumai su nutrauktomis saknimis greiciau baigs nokinti vaisius.
4.Skaniausi pomidorai sunokinti ant krumu, taciau dali ju pradejus rausti nuskinkite ir baikite nokinti dezese. Nuskinti pomidorai greiciau sunoks 20-25 laipsniu temperaturoje, 15 pomidorai noksta leciau, o 10dalis vaisiu gali suputi.
mes pomidorus irgi jau pilnom burnom valgom. Bet kažko pradėjo lapai kažkokiom dėmėm dengtis. Dėmės ir rusvos, ir juodos Išskyniau visus pažeistus lapus, bet ant dūšios taip neramu Bijau, kad nenusibaigtų mano pomidorai, nespėję visų galimybių parodyt. Kiek skaitau inete, tiek visur rašoma gelbėt fungicidais. Bet kaipgi purkšt chemija, kai šitiek vaisių kabo??????
Vakar kaimynka buvo užsukus, tai apakus liko nuo pomidorų kiekio. Niekaip negalėjo patikėt, kad niekuo netręšiam. Ir mama vis neatsistebi, kad tiek pomidorų dar gyvenime nėr pas juos užderėję. O mane vis tas lapų vaizdas graužia
O, radau čia patarimą pienu nupurkšt, reiks pabandyt.
Vakar kaimynka buvo užsukus, tai apakus liko nuo pomidorų kiekio. Niekaip negalėjo patikėt, kad niekuo netręšiam. Ir mama vis neatsistebi, kad tiek pomidorų dar gyvenime nėr pas juos užderėję. O mane vis tas lapų vaizdas graužia
O, radau čia patarimą pienu nupurkšt, reiks pabandyt.
o mano pomidorams kazkas nutiko Patarkite, prasau kuom juos reikia purkti (ko gero jau chemija) nes labai daug lapu pajuodave, vos kelias dienas nebuvau, siandien ryte kai iejau i siltnamim, tai net graudu pasidare, mano pomidoru lapai pajuode, kai kurios nuskabiau, bet jau supratau, kad neisvengziu chemijos arba visai neturesiu nei vieno pomidoro.
Praejusia savaite juos nupurskiau vandens, pieno ir jodo tirpalu, bet ko gero jau per velai ta padariau arba ne nuo to.
Nuotraukos neturiu, bet kazkur jau forume buvau ikelusi pirmuosiu simptomis, pabandysiu surasti, zodziu tik dabar jau daug daug baisiau...
Gal galite patarti su kokia chemija reik man pasidarbuoti ?
My Webpage
Praejusia savaite juos nupurskiau vandens, pieno ir jodo tirpalu, bet ko gero jau per velai ta padariau arba ne nuo to.
Nuotraukos neturiu, bet kazkur jau forume buvau ikelusi pirmuosiu simptomis, pabandysiu surasti, zodziu tik dabar jau daug daug baisiau...
Gal galite patarti su kokia chemija reik man pasidarbuoti ?
My Webpage
O, radau čia patarimą pienu nupurkšt, reiks pabandyt.
[/quote]
aš irgi gidejau kad purške pomidoru kruma.ir dar girdejau kad po krumu pila piena (atrodo 1 stikline po kiekvienu) bet kiek reiktu to pieno jaigu po stikline
[quote=juliana1,2009 07 27, 09:31]
O, radau čia patarimą pienu nupurkšt, reiks pabandyt.
[/quote]
aš irgi gidejau kad purške pomidoru kruma.ir dar girdejau kad po krumu pila piena (atrodo 1 stikline po kiekvienu) bet kiek reiktu to pieno jaigu po stikline
[/quote]
As pasidariau toki tirpala:
10 l vandens, 1 st. pieno, 6 lasai jodo ir dar reikejo sauksteli boro rugsteis milteliu, bet vaistineju ju jau nebeparduoda, o iki kokios augalu parduotuves ir nebenuvaziavau....
O, radau čia patarimą pienu nupurkšt, reiks pabandyt.
[/quote]
aš irgi gidejau kad purške pomidoru kruma.ir dar girdejau kad po krumu pila piena (atrodo 1 stikline po kiekvienu) bet kiek reiktu to pieno jaigu po stikline
[/quote]
As pasidariau toki tirpala:
10 l vandens, 1 st. pieno, 6 lasai jodo ir dar reikejo sauksteli boro rugsteis milteliu, bet vaistineju ju jau nebeparduoda, o iki kokios augalu parduotuves ir nebenuvaziavau....
QUOTE(ratuto @ 2009 07 26, 23:30)
tarkim iš tamsiųjų - Triufelis tikrai skanesnis už Malachitovskaja škatulka, nors ir mažesnis.. Kriaušiniai ne tokie skanūs, kaip salstelėję Zolotoj drakon.. Labai patiko Margučiai Money maker, Betaluxu nesusižavėjau, Buivolo širdis ne man, bet tikrai dideli ir kitamet, kaip mylimi MB pomidorai, užims garbingą vietą. Agatas kai agatas, Velikanai apsirgo ir ypatingai kažkuo nesužavėjo.. Princesa graži ))..
sveikinu sulaukus derliaus
ech.. o kad taip būtum visus sudėjus atskirai ir parodžius kas kaip atrodo.. dabar aišku, tai visi gražūs ir prinokę, bet aš pirmą kartą auginu visokius ten triufelius ir dar nežinau, kaip jie atrodys...
tos mano besiplečiančios kekės - ar vyšninių pomidorų? Nu ne.. nors ir nepasakysiu, kokios veislės..
QUOTE(ratuto @ 2009 07 26, 21:30)
maniškiai:
tamsiųjų - Triufelis tikrai skanesnis už Malachitovskaja škatulka, nors ir mažesnis.. Kriaušiniai ne tokie skanūs, kaip salstelėję Zolotoj drakon..
tamsiųjų - Triufelis tikrai skanesnis už Malachitovskaja škatulka, nors ir mažesnis.. Kriaušiniai ne tokie skanūs, kaip salstelėję Zolotoj drakon..
koks grožis, o kiek rūšių įvairių
aš jau malachitovaja škatulka 2 pomidoriukus suvalgiau, skanūs man jie, bet triufelio, tai nežinau, kada sulauksiu pomidorų atrodo yra, bet raudonuoti jie dar nesiruošia
kriaušiniai ir dar nenoksta, o princesė toli gražu, kada sunoks o taip norėčiau ir aš tokį bliūdą pomidorų įvairių prisiskint
pas mane ir rupuziukai nenoksta tik geltoni keli be veisles neziniukai ir tajfun nokti pradejo tik va kad as ju kasdien nematau tai ir nezinau ar dar kas nenoksta