oi kaip rukas greitai susargdina pomidorus..........nugi tikrai uzdarai langus duris nakciai, o pries piet atidarai.
viskas ..mano pomidorai jau galutinai uzsikrete, vakar taip gaila pasidare, tokie grazus, zali, stiprus buvo, bet vat tas saltas ir dregnas birzelis, plius plevelinis silnamis, ant kurio stogo is vidaus rasa kaupesi savo padare.....
QUOTE(daliuk @ 2009 07 24, 00:34)
purkšt nereikia...tik šiltnami nakčiai uždaryt...ir problema išspresta..bent aš taip darau...nes vienais metais tikrai nukentėjau nuo ruko ..
as siltnami kiek viena vakara uzdarau.bet siandien uziejau i siltnami ir pamaciau "siauba" mano puse pomidoru susirgo nuo ruko.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 07 24, 10:55)
oi kaip rukas greitai susargdina pomidorus..........nugi tikrai uzdarai langus duris nakciai, o pries piet atidarai.
viskas ..mano pomidorai jau galutinai uzsikrete, vakar taip gaila pasidare, tokie grazus, zali, stiprus buvo, bet vat tas saltas ir dregnas birzelis, plius plevelinis silnamis, ant kurio stogo is vidaus rasa kaupesi savo padare.....
Chm pas mane šiltnamis irgi plėvelinis,bet pomidorai tfu tfu tfu neserga,įtartinus lapus nuskinu,šiltom naktim neuždarau,o jei diena ir vėsi vistiek atidarau kad išsivėdintų ir nesikauptų drėgmė viduje.
as turiu du siltnamius su pomidorais vienas nuo kito 3 klometrai atstumu (nes turim du darzus ) viename nieko blogo dar nepastebejau,o va kitam jau siandien pajuode lapai.
Papildyta:
mane paklause kaimine jau seniva moteriske,ji kaskur isgirdo kad yra kaskoks tirpalas kad apipurksti pomidorus ir jie nesusirgs.as jai sakau kad gal kaska netaip supratot,o ji man tu pasiteirauk parduotuvese.
as uztat klausiu pas jus mergickos.
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 07 24, 11:33)
Šiltnamis pas mane ištisą parą atidarytas,jei tik šilta atidarau kito galo duris ,kad gautūsi skersvėjis,nes pradžioj labai vargau su kondensatu,o kaip pradėjau palikti atidarą,pasibaigė bėdos
Bet kad rūką apipurkšt galima nežinojau
Bet kad rūką apipurkšt galima nežinojau
mane paklause kaimine jau seniva moteriske,ji kaskur isgirdo kad yra kaskoks tirpalas kad apipurksti pomidorus ir jie nesusirgs.as jai sakau kad gal kaska netaip supratot,o ji man tu pasiteirauk parduotuvese.
QUOTE(juliana1 @ 2009 07 24, 11:42)
as turiu du siltnamius su pomidorais vienas nuo kito 3 klometrai atstumu (nes turim du darzus ) viename nieko blogo dar nepastebejau,o va kitam jau siandien pajuode lapai.
Papildyta:
Papildyta:
Dabar kažkas aiškesnio,aišku serga jūsų pomidorai jeigu juoduoja,aš kaip esu prieš chemiją,tai tik išraučiau tuos pajuodusius ,kad neužkrėstų kitų,o jei naudojat chemiją tai turit parduotuvėj prašyti
as chemijos nenaudoju niekam is darzoviu,net bulves kas antra diena vakstom ir renkam vabaliukus.mano kaiminka viska tresia,purskia su chemija.
as UŽ naturalias trašas
atsiprasau jaigu truputi neitema
as UŽ naturalias trašas
atsiprasau jaigu truputi neitema
tai vat o man nuo rūko nukentėjo vienais metais...gyvenu prie kanalo tokio tai rūkas pas mane dažnai buna...nedarinėdavau aš šiltnamio bet po vienos tokios nakties pomidorams buvo šakės...nuėjau ir išsigandau ant tiek buvo visi šlapi ir augalai ir pomidorai...pradėjo pūt masiškai...tai dabar vėlai vakare uždarau o ryte anksti atidarau kai šalia turiu tai ir galiu žaist ir kondensatas nespėja susidaryt ...
QUOTE(AveM @ 2009 07 24, 12:15)
As neisivaizduoju uzdaryto siltnamio,juk iskarto kondensatas pasigamina ir sugadina lapus.
bet mano šiltnamis stiklinis ir stogas stiklinis,kondensatas nesikaupe.tik viena problema nuo stogo iki šoniniu sienu yra 1 cm tarpas.o del ruko aš žinau kaip pomidorai suserga (auginu jau 12 metu) kaip ir patirties yra ir maciau ivairiu ligos požimius