Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(AveM @ 2009 07 03, 20:56)
Bet taviskiai ne su puslele ir nenukrenta,o puikiausiai noksta su juoda deme,tai yra sauslige.Bet as kalbejau ne apie paciu pomidoru laistyma,o apie vedinima,kad nesusidarytu siltnamyje rukas, dregme, lasai kenkentys pomidorams.Man cia visdelto daugiau panasu i sauslige,nes vienas juk jau prinokes.O ten kuria tu radai liga,juk pomidorai nukrenta.

matai kaip yr..šiltnamis mano didžiūūūūūūlis.. skersvejis kiaurą parą, o dienom aplamai atidaroma viskas, kas tik įmanoma, bo karštis siekia dabar 50 laipsnių. Taigi, kondensato nėr.. bent jau nemačiau..
doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sunku pasakyti apie tas ligas,nes jos gana panasios.Bet vistik reikia purksti kazkuo augalus,nes cia jau liga.
Atsakyti
purkšt ir ėst chemiją.. ne, nu jolki palki, 5 mėnesiai darbo..
Atsakyti
Nezinau as tai vienais metais turejau keleta tokiu pomidoru,bet visus apziurejau isskyniau ir kiti kazkaip issisaugojo,daugiau nebuvo pazeistu.Tai gal megink apziureti isskinti lapus pacius pazeistus vaisius.
Atsakyti
Bijočiau ir aš purkšt chemija, bet ka šiuo atveju nežinočiau ką daryti ,gal išraučiau tuos daigus nuo kuriu skinti pomidorai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 07 03, 21:37)
(OF TOPIKAS, bet gal kas žinos ant staigiųjų - iš 6 agurkų daigų šiltnamy jau praradau gal 50 agurkiukų, t.y. neturiu ni vieno. Sužydi, užsimezga, ūgteli iki kokių 2 cm ir nunyksta kartu su žiedu

ko gero, viskas kaip pas mano agurkus vyksta. Mano du agurkai šalia pomidorų auga. Tai vos užmezga, paruduoja ir atsipalaiduoja nuo motininio augalo. Lengvu palietimu susirenku aš tuos "agurkiukus".

dabar ir aš pasimečiau.. kad sausligė gal nuo to, kad nedalaistyti pomidorai doh.gif , nors va vyrauja nuomonė, kad kaip tik - perlaistyti..

aš forume skaičiau ir tokių rekomendacijų, kad laistyti kas 7 - 10 parų. Nu jeigu kas tiek, tai rasčiau stabarus.. aš laistau jau nebe kiekvieną daugalą atskirai, bet lieju visą lysvę.. plaukia.. kas tris paras maždaug. ir atdaras šiltnamis dienom. Laikyčiau ir naktimis, bet negyvenu ten.. O mano mama bijo palikti nakčiai atvirą, kad katės neišknistų ar koks palaidas gyvulys neįlįstų...
Atsakyti
Vasarėle man atrodo kad tavo pomidorus apipuolė maras,pabandyk paieškot informacijos paie jo gydymą necheminėm priemonėm.O dėl to kad agirkiukai nubirsta pageltę tai jei ne savidulkiai tai reik jiems padėti šiek tiek,nuskinti žiedelį kuris neturi agurko užuomazgos,nuskabyti žiedlapiukus ir tuo likusiu viduriuku pabaksnoti 3-4 su agurkiukais,gali kristi užuomazgos ir nuo karščio.
Atsakyti
O as perskaiciau,kad truksta fosforo,o is kur jo paimti. biggrin.gif
Atsakyti
dar mintis kilo.
Ratuto, mulčiavai šiaudais? atrodo, kad mulčiavai.. nu nebūtinai nuo to, bet man atrodo, kad žinai, su šiaudais galėjai kokios zarazos atnešti...

o ir šiaip įdomu.. mano šiltnamis matė mėšliuką tik pomidorų sodinimo metu. Dabar nieko nėra.. tik trąšos iš pakelių. Gal ir dėl to dar sveiki augalai.. unsure.gif tfu 3x, kad neprisikalbėčiau..
Atsakyti
As tai dar paliejau dilgelemis,bet daugiau irgi nieko negavo.Nors lapai buvo pradeje pilketi,bet cia manau bloga anytos akis,nes kaip tik po jos apsilankymo pomidorai papilkejo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 03, 20:15)
gal foto kokią padarytum?  blush2.gif  ax.gif

Pabandysiu ryt nufotkint, nes prieš porą dienų nesėkmingi bandymai buvo...

Esu visiškai tikra, kad kažkur skaičiau, jog nuo "blossom end rot" (nežinau kaip lietuviškai, gal juodasis puvinys čia tas) padeda papildomas kalcis. Kaip tik planavau savo vazoninius ryt nubarstyt trintais kiaušinio lukštais, o ant viršaus užmulčiuot dilgėlėm, nes jau tikrai greitai ima džiūt, ir žemė kaista.

O, dar straipsnį radau apie tą nelaimę juodąją (jei skaitot angliškai):
http://pubs.caes.uga...lossom-rot.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 03 liepos 2009 - 21:11
ojeij, turiu lukštų pritrintų, pati naudoju kaip kalcio šaltinį, bėgu tiesiog dabar barstyt

nait, jo, mulčiavau BIŠKI, bo žolė neaugo per šalčius, o dabar per karščius. Užteko kur ne kur..

agurkus dulkinsiu rytoj smile.gif).. bet aš maniau, kad neužsimezga, tai ir neauga visai, a čia tokie mažulyčiai pympt ir amen...
Atsakyti