QUOTE(be rėmų @ 2009 07 12, 10:48)
Pažiūrėjau knygoj, panašiausia, kad tai pomidorų stiebo šerdies nekrozė
Apie ligą rašoma, kad viršutiniai lapai vysta, atrodo kaip apiplikyti, ant kai kurių lapų atsiranda clorozės. Ant stiebo išryškėja gelsvos, pailgos, pamažu tamsėjančios ir išilgai trūkinėjančios dėmės. po jomis šerdis parudoja, atsiranda tuštumos. Augalai masiškai vysta. Infekcijai palankūs temperatūtų svyravimai.
Kuo purkšti nerašoma. Bandyk previkuru, topazu.
Apie ligą rašoma, kad viršutiniai lapai vysta, atrodo kaip apiplikyti, ant kai kurių lapų atsiranda clorozės. Ant stiebo išryškėja gelsvos, pailgos, pamažu tamsėjančios ir išilgai trūkinėjančios dėmės. po jomis šerdis parudoja, atsiranda tuštumos. Augalai masiškai vysta. Infekcijai palankūs temperatūtų svyravimai.
Kuo purkšti nerašoma. Bandyk previkuru, topazu.
aciu labai bet kad jau trecia karta siandien nupurskiau, tai taip isivaizduoju, kad teks likviduot tokius pomidorus. nes liko tik stiebai ir pomidorai, o ir stiebas kasdien vis rudesnis
QUOTE(AveM @ 2009 07 12, 22:11)
O ar daug tokiu apsirgusiu.
as auginu balkone 16 daigu. tai keturi is ju su tokiais "apipuvusiais" stiebais. kiti lyg ir sveiksta nuo maro ar nuo kazkokios kitos ligos o 3 pomidorai kaip ir nebuvo paliesti jokios ligos, tai labai dziugina mano aki
QUOTE(AveM @ 2009 07 12, 21:27)
"Juodasis princas",jie gana saldus,tik nelabai juos kas megsta del savo keistos labai tamsios spalvos kada prinoksta.Bet man tai patinka.
Aš irgi norėjau klausti ae čia ne juodieji ,mačiau tokių tamsiai žalių yra ir pas mane,nes pirkau japoninis triufelis,bet kažkodėl tik vienas,labai gražus pas tave AveM, laukim ir aš laukiu,nes pirmai pradžiai vieną turiu
Nu aciu uz patarima bet tam radikale nieko nesuprantu mano nuotraukos tai kompiuteri, o ne internete, taip kad man turbut neiseis pasirodyt savo bandomojo siltnamio...
QUOTE(daivasen @ 2009 07 13, 11:07)
Nu aciu uz patarima bet tam radikale nieko nesuprantu mano nuotraukos tai kompiuteri, o ne internete, taip kad man turbut neiseis pasirodyt savo bandomojo siltnamio...
tai tu turi is kompo persikelti nuotraukas i koki radikal.ru ar photobucket ir tada is ten nukopijuosi nuotraukos adresa ir idesi cia i foruma
QUOTE(AveM @ 2009 07 12, 21:32)
Taip,raudoni grazus. O cia prinoksta toks tamsus beveik juodas.
O man patinka tie ,,juodieji,, kažkur svečiuose valgiau tai labai patiko, dabar žinosiu reiks kitam metui ieškoti sėklų, turbūt jų būna pirkt ?
QUOTE(naitas @ 2009 07 03, 21:04)
ko gero, viskas kaip pas mano agurkus vyksta. Mano du agurkai šalia pomidorų auga. Tai vos užmezga, paruduoja ir atsipalaiduoja nuo motininio augalo. Lengvu palietimu susirenku aš tuos "agurkiukus".
dabar ir aš pasimečiau.. kad sausligė gal nuo to, kad nedalaistyti pomidorai , nors va vyrauja nuomonė, kad kaip tik - perlaistyti..
dabar ir aš pasimečiau.. kad sausligė gal nuo to, kad nedalaistyti pomidorai , nors va vyrauja nuomonė, kad kaip tik - perlaistyti..
Sveikos merginos,
o mane pamokino šaliamkiekvieno pomidoro įsmeigti nupjautą plastikinį butelį į jį pripilti vandens tai pomidoras kiek nori tiek vandens pets ir pasiima. Šiemet išbandžiau, man patiko. Maniškiai beje auga lauke, tai šiemet daug lyja, bet kai buvo 2 sausos savaitės labai pasiteisino.
Dėl ligų tai praeitą rudenį sodo šiltnamį išdezinfekavome su siera (uždegę miltelius) sako labai gerai nuo įvairių ligų, tfu, tfu, tfu šiemet nebepūna. (vaizdas buvo labai panašus į jūsų nuotraukytę).
Beje pirmoje nuotraukoje juodi ir dryžuoti pomidorai kooookie fainūs
QUOTE(Niurzga @ 2009 07 13, 12:56)
Sveikos merginos,
Dėl ligų tai praeitą rudenį sodo šiltnamį išdezinfekavome su siera (uždegę miltelius)
Dėl ligų tai praeitą rudenį sodo šiltnamį išdezinfekavome su siera (uždegę miltelius)
Sveika, o iš kur ją perkat?
Ir kaip juos uždegti?
QUOTE(Paūdrė @ 2009 07 13, 14:32)
Buna prie sodo prekiu daug kur, nebrangios tokios skarbonkese. Biski didesnese, nei nuo kondensuoto pieno. Nepamenu kaip tiksliai vadinasi, kainavo iki 10Lt lyg sieros dumadeze(kazkaip panasiai). Tik ja reik rudeni, kai jau niekas siltnamyje nebeauga uzdegt, nes kitaip nudegina visus augalus ir metaliniu irankiu gerai, kad nebutu. Rase ant dezutes, kad gali sukelt rudziu korozija paskui metaliniams daiktams.