Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Aš iš vis pirmą kartą auginu,ir man pasiūlė jų sėklų nusipirkti ,tipo labai ankstyvi ir gerai dera,bet yra mano šiltnamyje ir ankstyvesnių schmoll.gif
Atsakyti
labukai,
niekaip neatsikratau pomidoru ligu. gal kas pasakytu kas cia? verysad.gif blink.gif
user posted image
Atsakyti
Turiu viena itartina pomidora,lygvienas sonas juoduoja,gal man ji nuskinti,ar visus uzmegstus nuo to krumo nuskinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2009 07 12, 09:55)
labukai,
niekaip neatsikratau pomidoru ligu. gal kas pasakytu kas cia?  verysad.gif  blink.gif
]

Pažiūrėjau knygoj, panašiausia, kad tai pomidorų stiebo šerdies nekrozė blink.gif
Apie ligą rašoma, kad viršutiniai lapai vysta, atrodo kaip apiplikyti, ant kai kurių lapų atsiranda clorozės. Ant stiebo išryškėja gelsvos, pailgos, pamažu tamsėjančios ir išilgai trūkinėjančios dėmės. po jomis šerdis parudoja, atsiranda tuštumos. Augalai masiškai vysta. Infekcijai palankūs temperatūtų svyravimai.
Kuo purkšti nerašoma. Bandyk previkuru, topazu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 12 liepos 2009 - 09:49
QUOTE(AveM @ 2009 07 10, 21:45)
Ne nezinau,bet viena syki pravaziuojant maciau siltnamyje priristus pomidorus tikrai virs triju metru aukscio.O uzdereje taip gausiai kekes tokios dideles visi beveik raudoni.Ilgai dar svajojiau apie tokius pomidorus. ax.gif

O tai kaip tokio aukčio nuskinti? blink.gif Be kopėčių ar krepšininko pagalbos -- niekaip. lotuliukas.gif

Pasigirsiu ir aš -- vienas toks raudonai žaliai dryžuotas slyvinis jau prašosi nuskinamas ir mano šiltnamyje. Reiks matyt, šiandien degustaciją padaryti.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 07 12, 13:08)
O tai kaip tokio aukčio nuskinti? blink.gif Be kopėčių ar krepšininko pagalbos -- niekaip. lotuliukas.gif

Pasigirsiu ir aš -- vienas toks raudonai žaliai dryžuotas slyvinis jau prašosi nuskinamas ir mano šiltnamyje. Reiks matyt, šiandien degustaciją padaryti.

Gal foto bus? blink.gif
Atsakyti
Gilioj nevilty esu umn.gif
mano balkoninius labai gausiai apspito baltasparniai! Ir tie bjaurybės tiek kiaušinėlių pridėjo ant pomidorų lapų cray.gif
negana to, per šią naktį tie bjaurybės (tiksliau, baltasparnių porelė) persikrautė į virtuvę, kuri tikrai toli, baziliką kiaušinėliais apdėjo , šįryt pamačiau mega_shok.gif censored2.gif
jau nebežinau, ką daryti, pernai juos nepaprastai sunkiai naikinau, praktiškai tik šaltis juos išnaikino frusty.gif
Atsakyti
Aš jei nedaug ,pakišu po vandens maišytuvu ir didele srove bandau nuplauti,nemažai ypč gėlių pasiteisino bigsmile.gif
Atsakyti
O as eilini karta nugenejau dar pomidorus,tai dabar nors zali,bet matosi vaisiai. biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoma, siemet ir man pagaliau pastate siltnami, nusipirkau viena pakeli vysniniu pomidoriuku seklu ir tiek daug pridygo man ju, siuliau visiem niekam nereikejo, tai susisodinau visus, siltnami koki 100 daigi ir dar laukia kokia 50 tai jei man jie uzderes gerai tai neisivaisduoju kur reiks det. Gal imesiu veliau ir as savo foto. Bet pas mane tai dauguma dar tik zydi, yra jau ir uzmegstu, bet tikriausia ju paragausim dar negreit. Gaila man netilpo jau kitokiu rušiu pasisodinti, jau neliko vietos...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2009 07 12, 17:48)
Labas visoma, siemet ir man pagaliau pastate siltnami, nusipirkau viena pakeli vysniniu pomidoriuku seklu ir tiek daug pridygo man ju, siuliau visiem niekam nereikejo, tai susisodinau visus, siltnami koki 100 daigi ir dar laukia kokia 50 tai jei man jie uzderes gerai tai neisivaisduoju kur reiks det. Gal imesiu veliau ir as savo foto. Bet pas mane tai dauguma dar tik zydi, yra jau ir uzmegstu, bet tikriausia ju paragausim dar negreit. Gaila man netilpo jau kitokiu rušiu pasisodinti, jau neliko vietos...

Vyšninių ir aš turiu ,tik kad jie mažesni ,o derės gal neblogai rolleyes.gif
Atsakyti
tik dabar kai suaugo tai jau man ju ten per tanku, o kai sodinau tai dar maziukai buvo, nemaniau, kad tokie dideli bus, as ir tik pirmi metai auginu, na mamai padedavau, ka liepdavo ta darydavau, bet sodint tai neteko... o kaip nuotrauka idet as kazkaip nemoku
Atsakyti