Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Meduliukas, nereikia labai dažnai laistyti, ypač, kai už lango lietingos dienos. Drėgmė paliejus, naktį susidaro kondensatas ir didelė šiluma duoda "pūkuotus vaisius, lapus". Rečiau liekit, leiskit pomidorų žemei pradžiūti, palikit šiltnamius atvirus dieną, naktį. Jei reikia pom pririškit, pakarpykit lapus, kur per daug tanku. Nepersistenkit tręšti aplamai arba bent jau tomis pačiomis trąšomis, kadangi augalaui vienu metu reikia daugiau azoto trąšų, kitų-kalio, trečiu- fosforo. Tręšiant vienos rūšies ir dažnai, galimybė perdozuoti yra pakankama. Galima užpilti geresnės žemės aplink, galima pamaišyti su esama, galima tarpuose tarp augalų iškasti negilų griovelį ir supilti geresnės žemės - komposto. Jame bus nemažai medžiagų. Tik, atsargiai, šaknys pomidorų paviršiuje, plačiai išsikeroję..kad nenutrauktumėt.
Papasakojau ką darau ir ko jau nebedarau...pasiteisino..Sėkmės.
Papildyta:
Jei azoto daug Jūsų trąšose, kuriose naudojat - tuomet, pomidorai bus panašūs į medžius, bet žiedų gali ir nebūti...Norint vaisių - reikalinga paskatinti kitomis, ne vien augimui trąšomis.
Atsakyti
Sveikos, vos kelias dienas nebuvau čia užėjusi, o jau priplepėjot doh.gif Labai smagu, kai yra kur pasitarti, pasidžiaugti ar pasidejuoti dėl savo šiltnamio gyventojų.

Regila, ačiū už paskutinį postą. Aš vis neapsisprendžiu, ar palikti nakčiai šiltnamį atidarytą, ar uždaryti. Jei uždarau, tai ryte daug kondensato randu. O jei paliksiu atidarytą, gal pomidorams bus šaltoka? g.gif

Kažkas klausė, kaip fosforu pomidorus pamaitinti. Skaičiau, kad gerai žalios žuvies prie jų pakasti. Tik pati dar nebandžiau -- įdomu, neužsmirs šiltnamis?

Naitas guodėsi, kad bijo šiltnamio atidaryto per nakt palikti, kad koks katinas neįlįstų -- mes tai vielos tinklo gabalus ant durų užstatom, kai jis atidarytas ir ramu. Pažįstama tai suplyšusio hamako tinklą ant viniukų durų angoje užkabina, irgi gerai. biggrin.gif
Atsakyti
na mano pomidorai kur jau menesi kogero be siltnamio gyvena nes stoga praaugo nes ten buvo toks maziukas daigiuku siltnamiukas tai jau pomidoriukus krauna o as maniau kad jiem bus salta ir bus viskas po derliau niu bet rodos augam smile.gif
tai nemanau kad dar siuo metu reikia bijoti kad jie susals
Atsakyti
Ar lietingą dieną laikysiu iš abiejų galų atidara šiltnamį ,ar nepakenks skersvėjis?,dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 08, 13:11)
Ar lietingą dieną laikysiu iš abiejų galų atidara šiltnamį ,ar nepakenks skersvėjis?,dėkui 4u.gif

as taip laikau jau pora savaiciu: ar lietus ar saule. nors kondensatas nelasa ir auga bujoja normaliai, ir pomidoriukus mezga, tik velniukai nenoksta.
Atsakyti
sakykit norejua paklausti kas gali buti kai pomidoru lapuose gyslos tokios isisvercia ir isryskeja spalva ar cia kokia liga?
beje skaiciau apie Regila straipsni mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia mano vyšniniai:
user posted image
čia princesė arba idil

user posted image
šito neprisimenu
user posted image
betalux
user posted image

user posted image
čia Šatunsky velikan bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 08 liepos 2009 - 13:07
QUOTE(satanele @ 2009 07 08, 09:56)
Ka tik parėjau iš šiltnamio ,manp pomidorai apsipyle rasa,purtau ,o bepurtant krenta žiedai ,nu ne draskau aš ju ,kas galėtu buti g.gif
ką ne taip darau ,kad šitokia rasa ant pomidorų, schmoll.gif

Gal buvo momentas, kai siltnami veliau atidarei ir perkaito, kai perkaista ziedukus pameta.
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 07 08, 13:04)

user posted image
čia Šatunsky velikan bigsmile.gif

Ar cia man atrodo ar tikrai violetiniai ziedukai jo? rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2009 07 08, 14:21)
Gal buvo momentas, kai siltnami veliau atidarei ir perkaito, kai perkaista ziedukus pameta.
Papildyta:

Ar cia man atrodo ar tikrai violetiniai ziedukai jo?  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Čia baklažanas du auginau ,viena nulaužiau ,vienas ir liko bigsmile.gif
Atsakyti
risau pomidorus prie lazdu.nezinau ar lazdos skystos ar cia pomidoru daug hah.gif ateinu siandien guli sau.apsilauze vargselis.supykus,kad apskabiau sakas bus jam vartytis.kriksto mama uzfundyjo akstaugius tai vargo kaip nepatyrusiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 08, 16:18)
risau pomidorus prie lazdu.nezinau ar lazdos skystos ar cia pomidoru daug hah.gif ateinu siandien guli sau.apsilauze vargselis.supykus,kad apskabiau sakas bus jam vartytis.kriksto mama uzfundyjo akstaugius tai vargo kaip nepatyrusiai doh.gif

blush2.gif ,bet nieko nesupratau ką norėjai pasakyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 08, 16:18)

Aha, mano pora gerokai praaugo mane, tai irgi gulinėja po balkoną blink.gif
Atsakyti