Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

[attachmentid=180372] Pomidorai - ne vien būtina tradicinė daržovė.

[attachmentid=180374] Šiandien ji džiugina mūsų akis spalvomis ir formomis...

[attachmentid=180373] Ir skatina išmėginti naujoves!

Visos pomidorų augintojos - vienykimės!

senoji tema - http://www.supermama...howtopic=452542
Atsakyti
Mergaites, padekite !
As pirmi metai tokia pomidoru augintoja, tad labai del visko pergubenu kai pamatau, kad kazkas ne taip. Taigi, ziuriu, kad mano kai kuriu pomidoru visuniu lapai pradejo dziuti

Tik gaila neleidzia man ikelti nuotraukos, negaliu parodyti kaip tai atrodo Bet gal net i6 pasakymo aisku ? Viena pazistama uzsimine, kad tai kazkoks "grybelis". Gal zinote kuom reikia juos purksti ? Ar reikia nuskinti tuos padziuvusius lapus ?

Bandau ikelti paveiksliuka;

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelina: 03 liepos 2009 - 11:19
QUOTE(AveM @ 2009 07 02, 22:45)

Tik nepamirsk ,kad po depiliacijos nors pora dienu negalima laistyti pomidoru. ax.gif

O kodel? blink.gif As visada israveju,apskabau,o vakarop palaistau,tai gal delto man tos ligos visokios metasi? g.gif Ryt mausiu i siltnami darbuotis smile.gif
Atsakyti

prasau skubios pagalbos unsure.gif 4u.gif
siryt uzmaciau viena pomidora ir salia esancia paprika, kad po ju lapu apacia buvo pilna smulkiu juodu vabaliuku. lapus nuskabiau, o ka dabar daryt? kazkuom purksti? kas cia per biesas uzpuole juos??

Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2009 07 03, 14:21)
prasau skubios pagalbos  unsure.gif  4u.gif
siryt uzmaciau viena pomidora ir salia esancia paprika, kad po ju lapu apacia buvo pilna smulkiu juodu vabaliuku. lapus nuskabiau, o ka dabar daryt? kazkuom purksti? kas cia per biesas uzpuole juos??

Amarai doh.gif doh.gif doh.gif
žaliuoju muilu skubiai purkšk visus augalus profilaktiškai, kas savaitę kartok. Ir taip 3 kartus. Turėtų kiek padėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 03, 14:26)
Amarai  doh.gif  doh.gif  doh.gif
žaliuoju muilu skubiai purkšk visus augalus profilaktiškai, kas savaitę kartok. Ir taip 3 kartus. Turėtų kiek padėti  unsure.gif

doh.gif
kur to zalio muilo ieskot? ir kaip padaryti ta tirpala? koks santykis?
aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2009 07 03, 14:48)
doh.gif
kur to zalio muilo ieskot? ir kaip padaryti ta tirpala? koks santykis?
aciu labai  4u.gif

senukuose, žalioje stotelėje, ūkinėse prekėse (rečiau), o ant pakuotės viskas parašyta, kaip skiesti mirksiukas.gif aš dedu 2 valgomuosius šaukštus į 1,2 l purkštuvėlį. Truputį per stipru, bet veikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 03, 13:55)
O kodel? blink.gif  As visada israveju,apskabau,o vakarop palaistau,tai gal delto man tos ligos visokios metasi? g.gif  Ryt mausiu i siltnami darbuotis  smile.gif

Na tai aisku,jog padarai pomidorui zaizda,jinai turi uzsitrukti.Otu ravi dulkes keli,po to palaistai dar i pavakare siltnamis dregnas kogi ligoms nebujoti. biggrin.gif Po depiliacijos pomidoras turi pabuti pora dienu sausas.
Atsakyti
O dabar jau viskas aisku. mirksiukas.gif Dekui. Tai reik siandien apskabyt,o sekmadieni laistyt.
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2009 07 03, 11:16)
Mergaites, padekite !
As pirmi metai tokia pomidoru augintoja, tad labai del visko pergubenu kai pamatau, kad kazkas ne taip. Taigi, ziuriu, kad mano kai kuriu pomidoru visuniu lapai pradejo dziuti 

Tik gaila neleidzia man ikelti nuotraukos, negaliu parodyti kaip tai atrodo  Bet gal net i6 pasakymo aisku ? Viena pazistama uzsimine, kad tai kazkoks "grybelis". Gal zinote kuom reikia juos purksti ? Ar reikia nuskinti tuos padziuvusius lapus ?

Pradziai, tai pazeistus lapus isskink butinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga3: 03 liepos 2009 - 15:29
QUOTE(Lelina @ 2009 07 03, 11:16)
Mergaites, padekite !

Tik gaila neleidzia man ikelti nuotraukos, negaliu parodyti kaip tai atrodo Bet gal net i6 pasakymo aisku ? Viena pazistama uzsimine, kad tai kazkoks "grybelis". Gal zinote kuom reikia juos purksti ? Ar reikia nuskinti tuos padziuvusius lapus ?

QUOTE(uoga3 @ 2009 07 03, 16:29)
Pradziai, tai pazeistus lapus isskink butinai.

Gerai, butinai vakare apskabysiu, o dar viena forumiete patare su pienu apipurksti ? Ar reikialinga tokia procedura ?
Atsakyti
Kai uzpuola ligos,tai geri visi budai.Suprantama,jei isskinsi ir daugiau nedzius lapai,tai galima ir nepurksti.Bet jei ir toliau lapai dzius,butinai reikia purksti.
Atsakyti