Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, šakočiai ir kiti saldumynai

QUOTE(etute @ 2010 07 08, 13:19)
siaip kiek zinau, ganetinai brangus sis malonumas, kazkada domejomes aisku ne jusu minimoje imoneje, kitoje.... tai vienas pyragelis 8-10lt. o ju vis tiek reik nemazai tai bendra sumele vien uz torta gaunas  doh.gif

Jau atsisakiau tos idėjos smile.gif

Čia tik taip pafantazavau,bet....

Pasikonsultavau su išmanančiu žmogumi tai sakė, kad nieko įspūdingo iš jų.
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2010 07 08, 14:34)
Jau atsisakiau tos idėjos smile.gif

Čia tik taip pafantazavau,bet....

Pasikonsultavau su išmanančiu žmogumi tai sakė, kad nieko įspūdingo iš jų.

man tai grazu bet del skonio... nepatinka butent ta tesla kuriais jie aptraukti (vadinama marcipanine). ji tokia saldi, kad uzgozia visa pacio vidaus skoni o "mesineti" negrazu ax.gif be to, del tos teslos, visi gaminiai tampa daug sunkesni (ciai siaip jei uzsakinejat tortus aptrauktus tokia tesla, kartais visai mazutis torciukas gali daug sverti, tad neapsigaukit mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(etute @ 2010 07 08, 21:12)
man tai grazu bet del skonio... nepatinka butent ta tesla kuriais jie aptraukti (vadinama marcipanine). ji tokia saldi, kad uzgozia visa pacio vidaus skoni o "mesineti" negrazu  ax.gif be to, del tos teslos, visi gaminiai tampa daug sunkesni (ciai siaip jei uzsakinejat tortus aptrauktus tokia tesla, kartais visai mazutis torciukas gali daug sverti, tad neapsigaukit  mirksiukas.gif  )

Nezinau tiesa ar melas, bet man viena konditere sake, kad aptraukti marcipanine tesla tortai ilgiau islieka sviezi, nepakeicia savo formos. Ypac tai turetu buti aktualu kai vestuves vasara, kai toks karstis, o ta marcipanine tesla berods lieka nepakitus iki 40 laipsniu temperaturoje.
Gal kuri nors mergaite, kulinarija besidominti, pakomentuos placiau ar cia man bande smegenis pudrinti ar tai yra tiesa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 07 08, 21:34)
Nezinau tiesa ar melas, bet man viena konditere sake, kad aptraukti marcipanine tesla tortai ilgiau islieka sviezi, nepakeicia savo formos. Ypac tai turetu buti aktualu kai vestuves vasara, kai toks karstis, o ta marcipanine tesla berods lieka nepakitus iki 40 laipsniu temperaturoje.
Gal kuri nors mergaite, kulinarija besidominti, pakomentuos placiau ar cia man bande smegenis pudrinti ar tai yra tiesa? biggrin.gif

siaip zinoma ji geriau islaiko tortus nei kokios grietineles. o kai tortai keliu aukstu - tai su tom grietinelem daznai is vis virsutiniai aukstai nuplaukia. taciau labai abejoju kad ji nepakitus buna 40 laipsniu temperarutoj. ji taip pat minksteja ir smenga, jei tortas ne vieno auksto. zinoma ne taip kaip su grietinelem puosta.
del sviezumo... na kaip cia pasakius, isvaizda gal ir bus normali, bet viduj juk vis tiek karsta (jei aplink karsta) tai geriau but atsargesnem su visokiais jogurtiniais ir vaisiniais tortais... nebent jusu torta pristato i vieta ir ten jei jis iskart atsistoja ant stalo yra koks nors kondicionierius arba iki sventes laikoma saltesnej vietoj.
kitas sprendimas - ne taip greitai gendantys tortai, visokie su morengais, sokoladiniai - kad kuo maziau vaisiu, kurie karstyje rugsta.
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 07 08, 21:34)

kai as domejausi tortukais,tai irgi galvojau apie marcianini glaista ant virsaus, bet daliausiai persigalvojau, nes pasiskaiciau, kad jis ir brangus, ir sunkus verysad.gif kazkaip neatsimenu kokos ten buvo kremas, bet vidu emem morengini, skirtingu skoniu. buvo triju aukstu jis. aisku tai nebuvo mano svaoniu torto isvaizdos, bet buvo tikrai lb skanus ir saldus wub.gif noreciau dbr gabalelio jo wub.gif
Atsakyti
Prašau pakonsultuoti smile.gif

Kiek turėtų sverti vestuvių tortas?

20-25 asmenims smile.gif

Aš maniau kažką apie 3kg, bet man sako kad baisiai mažas bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2010 07 09, 16:45)
Prašau pakonsultuoti smile.gif

Kiek turėtų sverti vestuvių tortas?

20-25 asmenims smile.gif

Aš maniau kažką apie 3kg, bet man sako kad baisiai mažas bus  g.gif

tikrai lb maziukas bus smile.gif musu svere 6kg, o zmoniu buvo apie 35 kazkur, tai manu jums 5kg tikrai uzteks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*GUCCI* @ 2010 07 09, 16:02)
tikrai lb maziukas bus smile.gif musu svere 6kg, o zmoniu buvo apie 35 kazkur, tai manu jums 5kg tikrai uzteks mirksiukas.gif

Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2010 07 09, 17:05)
Ačiū už info  4u.gif

tikrai nera uz ka mirksiukas.gif o be to, si patarima gausit kai jau nueist uzsakineti, nes jos ten dar pagal torto sudeti ziuri, nes morenginis jis bus toks didesnis ir lengvesnis, o jei ten koks daug kremu ir pan, tai bus sunkus velniskai, tai rekes imti didesni kieki ir automatiskai brangiau gausis doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymus wink.gif
Na mes paėmėme 3aukštų, dengtą marcipanine mase (kainos skirtumas labai menkas, ar imti su grietinėle, ar su mase, už puoštą grietinėle prašė 35lt/kg, o mase - 40lt/kg). Svoris - 5kg (maždaug 30čiai žmonių).
Pasirinkome dviejų skonių - jogurtinį su persikais ir mascarpones sūrio tortą. Neturėtų sugesti, nes šventimo vietoj stiprus kondicionierius, ten visada vėsu:D
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 07 10, 19:57)
Ačiū visoms už atsakymus wink.gif
Na mes paėmėme 3aukštų, dengtą marcipanine mase (kainos skirtumas labai menkas, ar imti su grietinėle, ar su mase, už puoštą grietinėle prašė 35lt/kg, o mase - 40lt/kg). Svoris - 5kg (maždaug 30čiai žmonių).
Pasirinkome dviejų skonių - jogurtinį su persikais ir mascarpones sūrio tortą. Neturėtų sugesti, nes šventimo vietoj stiprus kondicionierius, ten visada vėsu:D

mmmm kaip skainia skamba, noreciau gabalelio bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Hmm, gal pas mus sveciai nevalgantys buvo biggrin.gif per krikstynas uzsakiau dvieju aukstu, 3 kg torta 20-čiai žmoniu ir viso nesuvalgem smile.gif

Tad vestuvem su 16 zmoniu uzsakinesiu 2 kg manau g.gif
Juk svarbu kad tai dienai uztekstu, ania? Ar jus dar orientuojates, kad idet sveciams laukneseli? ax.gif
Atsakyti