QUOTE(Wunderbar @ 2010 07 08, 21:34)
Nezinau tiesa ar melas, bet man viena konditere sake, kad aptraukti marcipanine tesla tortai ilgiau islieka sviezi, nepakeicia savo formos. Ypac tai turetu buti aktualu kai vestuves vasara, kai toks karstis, o ta marcipanine tesla berods lieka nepakitus iki 40 laipsniu temperaturoje.
Gal kuri nors mergaite, kulinarija besidominti, pakomentuos placiau ar cia man bande smegenis pudrinti ar tai yra tiesa?
siaip zinoma ji geriau islaiko tortus nei kokios grietineles. o kai tortai keliu aukstu - tai su tom grietinelem daznai is vis virsutiniai aukstai nuplaukia. taciau labai abejoju kad ji nepakitus buna 40 laipsniu temperarutoj. ji taip pat minksteja ir smenga, jei tortas ne vieno auksto. zinoma ne taip kaip su grietinelem puosta.
del sviezumo... na kaip cia pasakius, isvaizda gal ir bus normali, bet viduj juk vis tiek karsta (jei aplink karsta) tai geriau but atsargesnem su visokiais jogurtiniais ir vaisiniais tortais... nebent jusu torta pristato i vieta ir ten jei jis iskart atsistoja ant stalo yra koks nors kondicionierius arba iki sventes laikoma saltesnej vietoj.
kitas sprendimas - ne taip greitai gendantys tortai, visokie su morengais, sokoladiniai - kad kuo maziau vaisiu, kurie karstyje rugsta.