O aš vakar jau nuskabiau jau beveik visus lapus, nes pradėjo ruduot ir raitytis bet pomidorų dar užmezgusių yra jei orai labai neatšals, tai turėtų spėt sunokt
O pas mane tik dabar pradėjo atsirasti vaisių puvinys, bet tik toje vietoje, kur vaisiai tarp piktžolių pasislėpę ir negauna oro
tai retas sodinimas pasiteisino, nes lapai tai puikūs! Iki šiol neserga
Beje, mielosios, kai nuimsit derlių, gal darysit profilaktinę dezinfekciją šiltnamy? Aš baltasparnius norėčiau išnaikinti
Beje, mielosios, kai nuimsit derlių, gal darysit profilaktinę dezinfekciją šiltnamy? Aš baltasparnius norėčiau išnaikinti
Merginos gal kuri jau esat taip darius po viso derliaus sutvarkote siltnami ir jau ziema pradedate jame auginti vienmetes geles ?
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 09 02, 19:58)
3 l vandens
3 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai cukraus
pipiru, lauro lapu (dejau dar krapu, cesnako, vysniu lapu, serbentu lapu, bet viska nuplykiau verdanciu vandeniu)
sudeti pomidorus i stiklainius ir prieskonius, uzpilti verdanti marinata, uzdengti dangteliais stiklainius ir palaikyti 10 - 15 min, nupilti, uzvirti marinata ir uzpylus uzsukti, stiklainius apversti aukstyn papais, viskas, na dar as apklojau su kaldra kad perskaitu, skonis liuks, kaip su actu atrodo, svelnus, pirmi metai dariau, bet begau paragaut, tai rekomenduoju ir kitoms.
didesnius pomidorus perpjoviau per pus, kad daugiau tilptu i 0,7 stiklaini, o sio marinato uztenka 8 ar 10 stiklainiuku 0,7 l (tiksliai jau nepamenu)
3 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai cukraus
pipiru, lauro lapu (dejau dar krapu, cesnako, vysniu lapu, serbentu lapu, bet viska nuplykiau verdanciu vandeniu)
sudeti pomidorus i stiklainius ir prieskonius, uzpilti verdanti marinata, uzdengti dangteliais stiklainius ir palaikyti 10 - 15 min, nupilti, uzvirti marinata ir uzpylus uzsukti, stiklainius apversti aukstyn papais, viskas, na dar as apklojau su kaldra kad perskaitu, skonis liuks, kaip su actu atrodo, svelnus, pirmi metai dariau, bet begau paragaut, tai rekomenduoju ir kitoms.
didesnius pomidorus perpjoviau per pus, kad daugiau tilptu i 0,7 stiklaini, o sio marinato uztenka 8 ar 10 stiklainiuku 0,7 l (tiksliai jau nepamenu)
o zalius pomidorus galima taip marinuoti? dar noreciau sulciu issispausti,o kurie nebeprinoks zalius uzsukciau
as gal apsesiu rapsu arba kvieciais siltnami,po to sukasiu,gal dar dumine saske pakursiu,nors nelabai ja noriu,nes per ziema mano vaikai siltnamyje "gyveno" ,siemet irgi geras kampas pietu miegui butu.
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 06, 14:26)
O pas mane tik dabar pradėjo atsirasti vaisių puvinys, bet tik toje vietoje, kur vaisiai tarp piktžolių pasislėpę ir negauna oro
Aš kaip nuimsiu derlių,pasėsiu garstyčias dezinfekcijai
QUOTE(satanele @ 2009 09 06, 15:55)
Aš kaip nuimsiu derlių,pasėsiu garstyčias dezinfekcijai
Okur perki garstyciu sekla
QUOTE(skaidruole @ 2009 09 06, 18:38)
Okur perki garstyciu sekla
Mačiau žalioje stotelėje yra pirkti garstyčių sėklų
QUOTE(laimiene @ 2009 09 06, 15:23)
as gal apsesiu rapsu arba kvieciais siltnami,po to sukasiu,gal dar dumine saske pakursiu,nors nelabai ja noriu,nes per ziema mano vaikai siltnamyje "gyveno" ,siemet irgi geras kampas pietu miegui butu.
o ta šaške -gal siera? tik paaiškinkit man ,kaip ją uždegti
QUOTE(laimiene @ 2009 09 06, 15:23)
o zalius pomidorus galima taip marinuoti? dar noreciau sulciu issispausti,o kurie nebeprinoks zalius uzsukciau
negaliu pasakyti, si recepta pati nesenai isbandziau gal merginos yra isbandziusios ir jums labiau patars
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 06, 14:26)
O kaip tie baltasparniai atrodo ir ką jie daro,kokie šiltnamyje požymiai.Mano pomidorai ,nors ir tankiai sodinti,bet mulčiuoti,tai irgi jokių sustojimų požymių nerodo.