QUOTE(AveM @ 2009 09 01, 17:28)
Maniskiai visi irgi neblogai stengiasi duoti derliu,tik viena rusis netinka.
sakykit o jus kai marinuojat pomidorus be rugsties ar esat prie ju kartu dejus paprika?ar galima taip?ar paprikai jau reikia rugsties? ar nerugsta?
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 09 01, 20:55)
sakykit o jus kai marinuojat pomidorus be rugsties ar esat prie ju kartu dejus paprika?ar galima taip?ar paprikai jau reikia rugsties? ar nerugsta?
Manau reikia žinoti receptą, kad paprikas be rūgšties konservuoti, juk parduotuvėse parduoda Lecho iš paprikų - ten jos pomidorų sultyse, be acto.
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 09 01, 19:55)
sakykit o jus kai marinuojat pomidorus be rugsties ar esat prie ju kartu dejus paprika?ar galima taip?ar paprikai jau reikia rugsties? ar nerugsta?
o kaip be rugsties pomidorai ? ir laikosi? nagi prasom receptuka
Galiu ir as paidalinti pomidoru marinato recepteliu, kuri jau eile metu naudoju ir visi klausia paragave recepto. Mes pomidorus suvalgom o marinata isgeriam, labai svelnus ir skanus
1 l vandens;
1 valg. saukstas druskos (su kaupu);
2 valg. saukstai cukraus. Jei daroma 5 l ar daugiau marinato, galima net kokiu saukstu daugiau cukriuko
50 ml acto.
Siulau pabandyti.
1 l vandens;
1 valg. saukstas druskos (su kaupu);
2 valg. saukstai cukraus. Jei daroma 5 l ar daugiau marinato, galima net kokiu saukstu daugiau cukriuko
50 ml acto.
Siulau pabandyti.
QUOTE(laimiene @ 2009 09 02, 09:41)
3 l vandens
3 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai cukraus
pipiru, lauro lapu (dejau dar krapu, cesnako, vysniu lapu, serbentu lapu, bet viska nuplykiau verdanciu vandeniu)
sudeti pomidorus i stiklainius ir prieskonius, uzpilti verdanti marinata, uzdengti dangteliais stiklainius ir palaikyti 10 - 15 min, nupilti, uzvirti marinata ir uzpylus uzsukti, stiklainius apversti aukstyn papais, viskas, na dar as apklojau su kaldra kad perskaitu, skonis liuks, kaip su actu atrodo, svelnus, pirmi metai dariau, bet begau paragaut, tai rekomenduoju ir kitoms.
didesnius pomidorus perpjoviau per pus, kad daugiau tilptu i 0,7 stiklaini, o sio marinato uztenka 8 ar 10 stiklainiuku 0,7 l (tiksliai jau nepamenu)
QUOTE(AveM @ 2009 09 02, 22:44)
As darau 1s druskos.3 s.cukraus.Cia 1lt.marinato.Bet visada kaitinu.
Dabar ir aš tokė naudoju,irgi visada kaitinu
pfu pfu viskas gerai laikosi, kad ir ne kaitinau..
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 09 02, 23:41)
pfu pfu viskas gerai laikosi, kad ir ne kaitinau..
Gal nesupyksit jai isiterpsiu. As irgi nemegstu kaitinimu atradau kad po pagalve nei kiek ne prasciau issikaitina ir darbo maziau .Suguldau stiklainius ant vienos pagalves kita uzdengiu palaikau kelias valandas ir laikosi kuo puikiausiai
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 09 01, 20:55)
sakykit o jus kai marinuojat pomidorus be rugsties ar esat prie ju kartu dejus paprika?ar galima taip?ar paprikai jau reikia rugsties? ar nerugsta?
Paprika marinuoju kartu su pomidorais ir uzpilu pomidoru sultim