Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

QUOTE(katiliukas @ 2009 08 03, 10:55)

O pomidorai tai apacios daugelio veisliu puva cry.gif, tai skinu ir metu sad.gif
Kazin kodel?


pas mane eile metu puvo pomidorai,dar net neuzauge ipudavo ir nokdavo iskarto,negana to kad ipuve,o dar ir neuzauge doh.gif tai kol ispjaustydavau juos, praeidavo noras valgyt.
o dabar kai pakeiciau viska is esmes dziaugiames geru derliumi.namiskiai "apake" is kur siemet tooookie pomidorai bigsmile.gif

QUOTE(Regila @ 2009 08 03, 16:15)

Aitriųjų paprikų įvairiausių prisodinau.Aitrių, 50kartų aitresnių už aitrias..tik neaišku ar mano aplinka valgys. Auginu dėl įdomumo ir sėklų..

o vat siemet negavau nusipirkti daigiuku doh.gif seklu neieskojau,sakiau kelis nusipirksiu ir gana.bet visur tie ilgesnieji ne tokie pikti,o tu ciliuku grynai,maziuku negavau.
as is ju darydavau adzika (podorai,cesnakai,cili) namiskiai megsta astriai.o kurie likdavo sudziovindavau ir sumaldavau,kaip prieskoniai.
Atsakyti
As jauciu siemet negera vieta parinkau paprikoms siltnamyje,salia duru.Gali ir nesuspeti prinokti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 03, 22:07)
As tai noreciau tu kur ant palanges visa ziema kaip gele galima auginti,bet niekur seklu nematau.

Tokias as ir auginau ant palanges,seklas pirkau zalioje stoteleje schmoll.gif
Papildyta:
As siandiena zalioje stoteleje maciau moterytes pirko garstyciu seklu,sake ses i siltnami kai nuraus pomidorus ,bus kitiems metams dezinfekcija nuo ligu,ar bandet kuri nors si metoda g.gif
Atsakyti
Buvau pakeliui uzsukusi i Moletu plento 47.Kaip nusivyliau.Seklu pasirinkimo nera,informacija suteikia nekokybiska.Paklausiau ar neturit leliju,viena sako mes jas jau isemem is apyvartos nes velu sodinti.Kaip tai sakau velu,dabar kaip tik persodinamos jos.Tada kita sako,tai gal dar anksti. doh.gif
Atsakyti
Labai daug priklauso nuo pardaveju,pas mus labai saunios ir ismanancios,patarimo ,pasiulymo sulausi visada ,malonu ir prekintis,na leliju ir pas musu dar nera,lauksiu taip pat gal atves bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mus i Visagina i Cebatoriunienes parduotuve sia savaite jau atveze,bet neturiu laiko nulekti iki parduotuves.
Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2009 08 03, 22:44)
as is ju darydavau adzika (podorai,cesnakai,cili) namiskiai megsta astriai.o kurie likdavo sudziovindavau ir sumaldavau,kaip prieskoniai.




Kaip kaip juos džiovinate, ir aš labai norėčiau prisidžiovinti. papasakokite prašom išsamiai, kur , kiek laiko ir t.t džiovinate.
Atsakyti
Garstyčias pasėjom dalį nurovę braškių. Jau sudygo. Rudenį aparsim. Stiklinį šiltnamį dažniausiai dūminam sieros šaške. O agurkų, paprikų-sėjam garstyčias.
O džiovinimas paprastas, išimi sėklas ir palieki džiūt. Jei man tik sėklų reikia, ne vaisių, tuomet džiovinu su sėklomis, paprasčiausiai nuskynus vaisių. Išdžiūvus patrinu tarp pirštų, sėklas susirenku.
Atsakyti
Ar reikia paprikom isskainioti lapus nes pas mane labai jos tankio ir nezinau ka daryt, pirmi metai auginu....
Atsakyti
Aš neskainioju. Nebent koks lapas maišo kitam augalui ar liečia žemę. Vėliau, rugpjūčio gale, kai daug primezga, o dar vis žydi-nukerpu viršūnę, kad augintų, nokintų jau užmegztas paprikas.
Jei suaugus paprikų augalams matosi, kad per tankiai susodinta, tuomet galima paskainioti lapų. Tik nepadaryti plikų augalų, kaip nutinka pomidorams.
Atsakyti
atsinešu porą nuotraukų apie savo pomidorų šiltnamį. Vaisiai gana smulkūs, jų daug ir lenkia kekes prie žemės.. tai rišu doh.gif

user posted image

user posted image

nuskyniau jau viršūnes, kad nebesistiebtų, ir nors ką užmegztų iš šitos daugybės žiedų
user posted image


turiu pasakyti, kad buvo prasta mintis šiltnamio pakraščius apsėti morkomis. Kažkur skaičiau, neva taip ir vietą išnaudosiu, ir dar morkų prisiauginsiu.. nieko panašaus. Morkų lapai metro aukščio, o patys šaknys tokios nususę.. net skusti tingiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 04 rugpjūčio 2009 - 14:53
Kokie cia pomidorai,tokie idomus. g.gif
Atsakyti