Šiluva žiemą (aikštė ir koplyčia)
Kauno marių atodangos
Apatinėje šlaito dalyje atsidengia moreninio priemolio sukloto prieš 24-17 tūkst. metų sluoksnis, virš jo slūgso smėlio storymė, vėliau, pasitvenkus prieledyninėms marioms, jų dugne nusėdo juostuotų molių storymė (12,5-4,1 m gylyje nuo atodangos viršaus). Poledynmečio laikai savo sluoksnius paliko atodangos viršuje.
Pažaislis
Rumšiškės
Papildyta:
Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas
Stendas
Drevinukas
Praamžis
Aikštelėje akmuo su ženklais
Apie ...
neberodo paskutinių foto
+2009 08 01, 12:17-->
Kauno marių atodangos
Apatinėje šlaito dalyje atsidengia moreninio priemolio sukloto prieš 24-17 tūkst. metų sluoksnis, virš jo slūgso smėlio storymė, vėliau, pasitvenkus prieledyninėms marioms, jų dugne nusėdo juostuotų molių storymė (12,5-4,1 m gylyje nuo atodangos viršaus). Poledynmečio laikai savo sluoksnius paliko atodangos viršuje.
o as tik sitas matau isivaizduoju, kad ir kitos grazios
QUOTE(hi @ 2009 08 01, 12:17)
Kauno marių atodangos
o as tik sitas matau isivaizduoju, kad ir kitos grazios
stebuklai
per darbo kompa man irgi nerodo o per asmenini notebook'a matau visas
per darbo kompa man irgi nerodo o per asmenini notebook'a matau visas
sorry, tryniau vaizdus albume ir netyč pratryniau ir šiuos. Reikės kada sukelt, dabar šitame kompe tų buvusių neturiu. Tai ir turi nerodyt. Kartais gali rodyti nebent tiems, kas čia matė, kai nebuvo pratrinta, t.y. kol naršyklė neatnaujino informacijos ir rodo tai ką jau "matė". Ten ne tiek grožio, kiek vaizdines informacijos buvo, ne itin kokybiskos ten paskutines ir buvo.
Kalvių bažnyčia
Bažnyčia pastatyta 1753 m. 1792 m. bažnyčia sudegė. Tomo Vavžeckio ir jo žmonos Juzefos rūpesčiu 18001806 m. pastatyta dabartinė mūrinė bažnyčia. Bažnyčia klasicistinė, rotondos tipo, su kupolu ir cilindriniu žibintu. Prie rotondos prišlieta zakristija su prieangiu. Sienos be langų.
Bažnyčia pastatyta 1753 m. 1792 m. bažnyčia sudegė. Tomo Vavžeckio ir jo žmonos Juzefos rūpesčiu 18001806 m. pastatyta dabartinė mūrinė bažnyčia. Bažnyčia klasicistinė, rotondos tipo, su kupolu ir cilindriniu žibintu. Prie rotondos prišlieta zakristija su prieangiu. Sienos be langų.
+2009 08 01, 11:44-->
OOO aš jau seniai ten buvau, kaip viskas pasikeitę jau ir bažnyčia? koplyčia? dygsta faina
Ir namukas kažkoks atsirado čia turbūt kunigo namas bus
O ta nuotrauka "vakare" pasakiška labai graži
QUOTE(hi @ 2009 08 01, 11:44)
Tėviškėje...Tėvynė ar daugelio mūsų ar jo ta pati.
Tas pats, platesniu kampu
Tas pats, platesniu kampu
OOO aš jau seniai ten buvau, kaip viskas pasikeitę jau ir bažnyčia? koplyčia? dygsta faina
Ir namukas kažkoks atsirado čia turbūt kunigo namas bus
O ta nuotrauka "vakare" pasakiška labai graži
Na bet iš tikrųjų, kokia graži mūsų Lietuva Ne kiekviena šalis gali pasidžiaugti turinti ir jūrą, ir nuostabius miškus, ir gražias upes, pilis, ir paskritai nuostabų ir įdomų kraštovaizdį
QUOTE(Emerencija @ 2009 08 03, 08:15)
Ir namukas kažkoks atsirado
Du nameliai. Rekolekcijų namai ten, kur vedamos rekolekcijos įvairioms grupėms.
"Dygsta" koplyčia. Kol kas tam skirta vieta yra viename iš namukų. Kitame yra skirta vieta nedideliam V.Sladkevičiaus muziejui. Kunigo namo nėr - ten prižiūri vienuolės.
Nors konkursas jau seniai pasibaigęs ir jame nedalyvavau ir nedalyvauju, tačiau norėčiau pasisakyti.
Šiemet minime nemažai svarbių datų. Lietuvai 1000 metų, Lietuva mini Baltijos kelio dvidešimtmetį... Niekad nebuvau labai didelė patriotė, tačiau man gyventi Lietuvoje gera, džiaugiuosi, kad esame laisvi, kad mano mažylio pirmieji žodžiai yra tariami lietuvių kalba... Būtent šioms datoms paminėti šiandien naktį sukūriau auskariukus, kurie simbolizuoja mūsų vėliavą. Jie paprastučiai, kreivom šleivom kilputėm , nesitikiu kad kažkam patiks, bet dedu, Tikiuosi labai nebarsite, jog teršiu temą .
TRISPALVĖ
Šiemet minime nemažai svarbių datų. Lietuvai 1000 metų, Lietuva mini Baltijos kelio dvidešimtmetį... Niekad nebuvau labai didelė patriotė, tačiau man gyventi Lietuvoje gera, džiaugiuosi, kad esame laisvi, kad mano mažylio pirmieji žodžiai yra tariami lietuvių kalba... Būtent šioms datoms paminėti šiandien naktį sukūriau auskariukus, kurie simbolizuoja mūsų vėliavą. Jie paprastučiai, kreivom šleivom kilputėm , nesitikiu kad kažkam patiks, bet dedu, Tikiuosi labai nebarsite, jog teršiu temą .
TRISPALVĖ