Labas mes buvom birzelio men , Tai patys baisiausi keliai mums pasirode Bulgarijoje, bet jeigu vaziuosit greitkeliu tai visiskai nieko , ir dar geriau is vengrijos i rumunija vaziuoti pro Arad miesta, ten kelias neblogas. mes nezinodami i prieki vaziavom per Oradea tai klaikus buvo kelias galvojom viska sulauzisim. Siaip man isviso nelabai kokie ispudziai pasiliko nuo Bulgarijos , gal delto kad maciau kitas salis ., kurie mane stipriau paveike. Bet tai tik mano nuomone
QUOTE(inko @ 2010 07 16, 21:58)
Labas mes buvom birzelio men , Tai patys baisiausi keliai mums pasirode Bulgarijoje, bet jeigu vaziuosit greitkeliu tai visiskai nieko , ir dar geriau is vengrijos i rumunija vaziuoti pro Arad miesta, ten kelias neblogas. mes nezinodami i prieki vaziavom per Oradea tai klaikus buvo kelias galvojom viska sulauzisim. Siaip man isviso nelabai kokie ispudziai pasiliko nuo Bulgarijos , gal delto kad maciau kitas salis ., kurie mane stipriau paveike. Bet tai tik mano nuomone
Mes vaziavom Oradea, Cluj, Sibiu, Sebes, Petesti, Bucharesti, Giurgiu-Ruse. Normalius keliai, maniau bus baisiau. Per Deva tikrai navaziuokit
QUOTE(Garmina @ 2010 07 14, 11:03)
Kiekvienoje šalyje savi įstatymai ir reikalavimai, savo sutartys su LT.
Tiksliau http://www.vlk.lt/vl...ge=tit&kat_id=7
Labai svarbus ir žmogiškasis faktorius, ypač Bulgarijoj. Žiūrint su kokiu gydytoju susidursi. Vienaip dirba privatininkai, kitaip valstybiniai, greitoji.
Beje, ES galioja mūsų lietuviška sveikatos draudimo kortelė, tai draustis papildomai gal ir neverta (čia tik mano nuomonė ). Jei smulkmena - užteks kortelės, jei rimta bėda - vis tiek mokėsi papildomai.
Tiksliau http://www.vlk.lt/vl...ge=tit&kat_id=7
Labai svarbus ir žmogiškasis faktorius, ypač Bulgarijoj. Žiūrint su kokiu gydytoju susidursi. Vienaip dirba privatininkai, kitaip valstybiniai, greitoji.
Beje, ES galioja mūsų lietuviška sveikatos draudimo kortelė, tai draustis papildomai gal ir neverta (čia tik mano nuomonė ). Jei smulkmena - užteks kortelės, jei rimta bėda - vis tiek mokėsi papildomai.
mmm, laiko lieka vis maziau iki keliones, tai vis pagalvoju apie papildoma draudima vaikui, nors ir turime tas EU draudimo korteles
QUOTE(inko @ 2010 07 16, 21:58)
Mes kadangi pravaziavom Ukraina ir Moldova pakeliui i Bulgarija, tai tu valstybiu keliu niekas nepralenks is blogosios puses..
Del apgaudinejimo, kur buvo klausimas, tai ka ten gali apgaut, kai vinjetes kaina parasyta, nebent mokesit ne vietine valiuta, tai kursus "neblogu" gali paskaiciuot, bet cia taip ant viso svieto dazniausiai buna.
QUOTE(Inga&Liepa @ 2010 07 16, 15:09)
Sakykit tos kurios keliauja į Bulgariją su savo auto,ar baisūs ten keliai (pakeliui važiuojant per kt šalis),mes buvom suplanavę kelionę su mano tėvais,tačiau mano tėtis kažkur paskaitė,kažkas pasakė,kad keliai - mašinos gadinimas,apgaudinėja perkant vinjetes,žodžiu jis supanikavo,pasidarė baisu (nors važinėja po kt šalis,ir kažkaip nieko),mes kolkas nusprendę savo tikslo laikytis,kiek temoje skaičiau kažkaip neįstrigo,kad kažkuriai iš jūsų butų buvę baisių nepatogumų,ar nemalonumų gal galit pakomentuoti,reik tėtį įkalbint
Niekas ten su vinjetem neapgaudineja,- Slovakojoj , Vengrijoj jas parduoda degalinese, Rumunijoj bei Bulgarijoj ir degalinese ir kioskeliuose,- Rumunijoj kainuoja berods 7 eurus 30-iai dienu, tad uztenka jos nuvaziavimui bei grizimui.Kainos pakabintos viesai tiek eurais, tiek lejom. Tiktais Rumunijoj daznai reikia aplankyti kelias degalines ar kiosku, kad rast ta vinjete, nes daznai pasitinka atsakymas ,kad jos neturi, taciau pasako kiek dar pavaziuoti ,kad ja gaut..Bulgarijoje kainuoja 5 ar 6 eurus, taciau 7 dienom,- ilgesniam laikui brangesne.Kazkaip skaiciavau,kad menesiui pirkt neapsimoka.. Vaziuojant pro Lazdijus, nuo Lietuvos sienos pro Liublina,Rescova,Presova bei Kosice Slovakijoje,pro Miscolca bei Debrecena Vengrijoje, o nuo Oradejos vaziuojant link Arado, toliau - Deva, Sebes, Sibiu, Pitesti, Bukarestas, pro Ruse ivaziavus i Bulgarija, toliau pro Sumena iki Varnos susidaro nepilni 2000 km.Rumunijoje kelio danga blogesne tik atkarpoje nuop Oradejos iki Arado, t.y. apie 115 km,- ten ir visokiu nelygumu,ir duobeliu, ir remonto atkarpu yra, taciau nemanau, kad juo vaziuodami rizikuotumete palikt bamperi ar pamest rata)Toliau kelio danga tikrai gera,jokiu dideliu priekaistu negalima reikst.Reikalas tik tas, kad didzioji dalis kelio nuo Arado iki Sibiu bei dalis kelio uz Sibiu eina tarp upes bei kalnu, tad kelias dvijuostis, vingiuotas, todel dideliu greiciu neisvystysit.Taciau vaziuojasi gan smagiai, yra kur pasidairyt..Manyciau ,kad bjauriausia kelio atkarpa Rumunijoj yra BUkaresto apvaziavimas - daug masinu, furu, asfalte dideles provezos, jei patenki i kamsti ,tai gali prastovet ir pora valandu.Nors vaziuojant paskutini karta sekmadieni po pietu jokiu kamsciu nebuvo, pavyko prasokt per kokias 25 min.Tikrai nepatariu vaziuot nuo Oradejos link Cluj Napocos, toliau ant Brasovo ar Sebes. Cia kelias tikrai prastas , o ir vaziuotumete per kalnus. Nebent norite pasigrozet kalnu vaizdais, ar aplankyt netoli Brasovo esancia Drakulos pili.Nors ir kalnu vaizdu pamatyt, ir Drakulos pili privaziuot butu galima ne taip ilgai kankinantis,- vaziuot nuo Pitesti link Brasovo.Ziurint pagal zemelapi trumpiau lyg butu vaziuot nuo Oradejos link Devos, taciau nepatariu tuo keliu vaziuot,-vaziavau juo nakti, tad jis man tikrai pasirode prastas, todel vaziuojant ant Arado ir susidaro apie 100 km lankas, taciau kelias geresnis.Bulgarijoje keliu danga reikia pripazint prastene nei mineto kelio Rumunijoje. Jei vaziuosit i Burgaso puse nesusigundykit trumpyti kelio vaziuojant nuo Sumeno link Karnobato,- ten vienos duobes, nors dar pernai kelias buvo pakenciamas, taciau siemet ant jo uzdejau kryziu- vazuokit pro Varna, o po to palei jura zemyn.
O kaip orai Bulgarijoje, kokia vandens temperatūra?Žiūrėjau orų prognozes, tai net lietų prognozuoja...
Mūsų draugai kaip tik ten dabar, tai sakė, kad vanduo 29 Ir patys ten ruošiamės su savo auto
paskaiciau apie apgavystes ir prisiminiau kaip mus Varnoje su valiutos keitimu isdure...arba mes kalti kad ju kalbos nemokame.
Ten pilna mazu valiutos keitykleliu, ir jie siulo geresni k ursa, bet kazkur zemai parasyta kad toks kursas taikomas tik kas desimtas arba tukstantajam o visiems kitiems iprastas pablogintas kursas. na zodziu mes ikliuvome..pakeite , ismokejo juokinga pinigu suma...o pries tai pareikalavo paraso......nu zodziu triuksmo buvo daug....bet kadangi esu susipazinusi su bankine veikla reikalavu grazinti...siaip ne taip grazino..bet nuotaika buvo sugadinta ..ir pikta ir geda...
dar nepatiko dideles maisto kainos, Rumunijoje zymiai pigiau ir apskritai ju PC man patiko.
Ten pilna mazu valiutos keitykleliu, ir jie siulo geresni k ursa, bet kazkur zemai parasyta kad toks kursas taikomas tik kas desimtas arba tukstantajam o visiems kitiems iprastas pablogintas kursas. na zodziu mes ikliuvome..pakeite , ismokejo juokinga pinigu suma...o pries tai pareikalavo paraso......nu zodziu triuksmo buvo daug....bet kadangi esu susipazinusi su bankine veikla reikalavu grazinti...siaip ne taip grazino..bet nuotaika buvo sugadinta ..ir pikta ir geda...
dar nepatiko dideles maisto kainos, Rumunijoje zymiai pigiau ir apskritai ju PC man patiko.
QUOTE(ausytė @ 2010 07 22, 11:27)
O kaip orai Bulgarijoje, kokia vandens temperatūra?Žiūrėjau orų prognozes, tai net lietų prognozuoja...
mane taip pat duomina kokie dabar ten orai...
mes rugpjucio pradzioje planuojam su vaikais isvykti.
Papildyta:
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 07 07, 14:51)
Kroatijoje irgi yra smelio, tik reikia zinoti kur vaziuoti...
Mano galva, kainos/kokybes santykis yra Bulgarijos naudai... O kempingu Lietuvoje dar maziau nei Bulgarijoje, bet tai nera rodiklis... Skurdo, siukslynu, lusnynu yra visur, net ir Briuselyje ar Berlyne...
Maisto kainos Kroatijoje lenkia Europos vidurki, kavinese taip pat nepigu (isskyrus pica). Jei keliauti gerais keliais, Kroatijoje jie yra mokami... Viesbuciai yra brangus, kaip ir nakvyne privaciame sektoriuje... Viskas ten gerai ir grazu, taciau kainos ten sveicariskos...
Bulgarijoje buvau su automobiliu praeitais metais, puikus 4 zv. viesbutis "Grifid Club Hotel Bolero", ultra viskas iskaiciuota, kainavo apie 220 Lt/para (2 suauge+1 vaikas), Kroatijoje uz tokius pinigus turetum gyventi 2 zv. viesbutyje ir dar jei pusrycius gausi, tai turesi buti laimingas.
Mano galva, kainos/kokybes santykis yra Bulgarijos naudai... O kempingu Lietuvoje dar maziau nei Bulgarijoje, bet tai nera rodiklis... Skurdo, siukslynu, lusnynu yra visur, net ir Briuselyje ar Berlyne...
Maisto kainos Kroatijoje lenkia Europos vidurki, kavinese taip pat nepigu (isskyrus pica). Jei keliauti gerais keliais, Kroatijoje jie yra mokami... Viesbuciai yra brangus, kaip ir nakvyne privaciame sektoriuje... Viskas ten gerai ir grazu, taciau kainos ten sveicariskos...
Bulgarijoje buvau su automobiliu praeitais metais, puikus 4 zv. viesbutis "Grifid Club Hotel Bolero", ultra viskas iskaiciuota, kainavo apie 220 Lt/para (2 suauge+1 vaikas), Kroatijoje uz tokius pinigus turetum gyventi 2 zv. viesbutyje ir dar jei pusrycius gausi, tai turesi buti laimingas.
kaip jus galvojat dabar sio metu vaikams ne bus per karsta ilsetis su tevais Bulgarijoje?
tiesa ten juoda jura???
Sveiki, pries kelias dienas gryzau is Bulgarijos Sauleto kranto, vaziavom su savo a/m per Ukraina, i prieki kelione buvo dar pakenciama, nu bet atgal kai privaziavom Ukrainos siena tragedija 10 km eile masinu zmones stovi eilej po para ir daugiau, mano draugai su skandalais ir prasymais prastovejo 8 valandas su vaikais kol siaip ne taip praleido, zodziu biznis vyksta ant sienu juodas. Nori pravaziuoti nuo masinos praso 50 euru, ir tai cia ne viskas pravaziavus dar laukia lenkijos siena ten tas pats, ten vel mokek, ir plius dar purto kiekviena masina. Zodziu didelis mano patarimas nevaziuokite marsrutu per Ukraina nepagailekite tu keliu litu kurui, nes truputi gaunasi toliau, bet tikekekit manim, kad jums tai sutaupys, laiko , nervu, sveikatos, ir masina bus sveikesne. Kas vaziuojat su vaikais tai mums labai pasiteisino masininiai televizoriukai su DVD tai vaikas istisai ziurejo filmukus, piese, dainavo ir daug miegojo (tai cia buvo i prieki), o atgal susirgo pradejo nuo Ukrainos galo istisai vemti, pakilo temperatura ir cia dar tos eiles, tai tiek verkti neteko man seniai, kiek prasiau, kad praleistu be eiles su seganciu vaiku, mano mergytei 3 metukai.
Apie sauleta kranta tai pasakysiu taip: nera tikrai pigu kaip kaskas cia rase, kainos kaip pas mus kurortose. Valgem dazniausiai bare pavadinimu Kondoras, nes buvo skanu ir daug, triju zmoniu seimai (3 zmones, mano mazoji praktiskai valgydavo su manim ta pati, nes labai nevalgi, nevertejo atskirai pirkti) papietauti, pavakarieniauti nuo 35-50 Lt. apsipirkti kaska maisto normalios kainos tik vienoj parduotuvej vadinasi "Mladost" dirba visa para rasite visko. Levo kursas 1 euras lugu 1,93 ju levo. Prie juros visi skeciai ir gultai mokami vienas gultas 7 levai, sketis atskirai taip pat 7 levai. Ten negali ateiti ir atsigulti kur laisva su savo skeciu, nes viskas skaitosi privatu. Gultis gali tik paciam gale uztverta su juosta detis savo sketi ir guleti. Bet jai vaziuoji su vaiku tai visiska nesamone, nes nori guleti ant juros kranto ir ziureti kaip tavo vaikas istisa diena mirksta vandeni ir niekam nereikia eiti istisai daboti kaip vaikai maudosi. Is sitos situacijos radome iseiti: ateidavom prie juros issnuomodavom ju viena sketi be jokiu gultu, pasitiesdavom savo ranksluoscius ir guledavom, tada jau jiems nesvarbu kiek tu rankslousciu bus, aisku poto pradejom gudrauti salia jai pamatydavom, kad kas iseina nuo gultu eina jau namo, mes ramiai pasidedavom savo ranksluoscius ir guledavom visa diena nes kai perki skelti ar gulta jie neduoda jokio kvito tik pazymi, kad toks numeriukas sumoketas ir viskas, o zmoniu kas mokejo juk neatsimena. Ir dar bukite atidus keisdami pinigus, nes pacia pirma diena as buvau taip pat apgauta, uzejau ir keityklelej kurioj maciau geriausias kursas 1,96, bet neatkreipiau demesio, kad virs kainos parasyta zodis SELL o tai reikia, kad eura parduoda uz toki kursa, o euro pirkimas, buvo parasytas iejus i budele jums uz nugaros ant zemes stovejo lentele su zodziu BAY 1,56 na as duodu 100 euru man atiduoda 156 levus, kai as zinau kad turiu gauti 196 levus, aisku kila skandalas, bet nieko negalejau padaryti jie negrazino motyvuodami, kad cia Bulgarija ir kas ka nori tas ta daro su tokiu keitimu pralosiau 20 euru, nu bet ka darysi, toliau buvau atidesne. zodziu ziurekite, kad prie keitiklos butu virsui zodis BAY 1,93, o NE SELL. Siaip bet kokios karuseles, bet kokia pramoga prasideda uo 5 levu, pigiausias ten tik alus 0,80 ju centu. Beje patarimas labai pasiteisino pripuciami papludimio ciuziniai, nes jura nuostabi ir paguleti ant jo patogiai poto gali, o visi tie zaislai kainuoja ten nepigiai nuo 20 Lt. aisku pasiimkit daug kremo, nes jo reikes. Oras fantastiskas diena iki 40, jura 28. Jai ir apsiniauke nulijo ir vel cia pat saule ir karsta. Bendrai paemus Bulgarija patiko, bet tikrai nevaziuosiu daugiau su masina ir mazu vaiku, geriau skristi. Labai praverte kelioneje racijos, nes vaziavo musu 3 seimos, tai vyrai viska pasitardavo nestoja, ir perspedavo vienas kita, zinoma navigatcija kas be ko. Beje del Rumunijos tai visiska nesamone kas pasakojo, kad puola, musa, dauzo masinas ir tt. labai grazi salis, normalus zomnes, tikrai tokiai Ukrainai ner ko lygintis prie Rumunijos. eje kelione i viena puse uztruko pusantros paros, bet praktiskai mazai stojome, nemiegojome. Ai nepamirskite nuvaziuoti i Senaji Nesebara, toks senovinis miestelis , labai grazus ir fainas, pavakarieniauti ant juros skardzio, parikti kriaukliu ten ju begale, tikrai fainai su autobusu zmogui tik 1 levas, vaikui iki 7 metu nemokamai, 15 minuciu ir su autobusu jus jau vietoje, autobusas vaziuoja kas 12 min. Na jai kas dar bus idomu klauskite atrasysiu. GERU ATOSTOGU.
Apie sauleta kranta tai pasakysiu taip: nera tikrai pigu kaip kaskas cia rase, kainos kaip pas mus kurortose. Valgem dazniausiai bare pavadinimu Kondoras, nes buvo skanu ir daug, triju zmoniu seimai (3 zmones, mano mazoji praktiskai valgydavo su manim ta pati, nes labai nevalgi, nevertejo atskirai pirkti) papietauti, pavakarieniauti nuo 35-50 Lt. apsipirkti kaska maisto normalios kainos tik vienoj parduotuvej vadinasi "Mladost" dirba visa para rasite visko. Levo kursas 1 euras lugu 1,93 ju levo. Prie juros visi skeciai ir gultai mokami vienas gultas 7 levai, sketis atskirai taip pat 7 levai. Ten negali ateiti ir atsigulti kur laisva su savo skeciu, nes viskas skaitosi privatu. Gultis gali tik paciam gale uztverta su juosta detis savo sketi ir guleti. Bet jai vaziuoji su vaiku tai visiska nesamone, nes nori guleti ant juros kranto ir ziureti kaip tavo vaikas istisa diena mirksta vandeni ir niekam nereikia eiti istisai daboti kaip vaikai maudosi. Is sitos situacijos radome iseiti: ateidavom prie juros issnuomodavom ju viena sketi be jokiu gultu, pasitiesdavom savo ranksluoscius ir guledavom, tada jau jiems nesvarbu kiek tu rankslousciu bus, aisku poto pradejom gudrauti salia jai pamatydavom, kad kas iseina nuo gultu eina jau namo, mes ramiai pasidedavom savo ranksluoscius ir guledavom visa diena nes kai perki skelti ar gulta jie neduoda jokio kvito tik pazymi, kad toks numeriukas sumoketas ir viskas, o zmoniu kas mokejo juk neatsimena. Ir dar bukite atidus keisdami pinigus, nes pacia pirma diena as buvau taip pat apgauta, uzejau ir keityklelej kurioj maciau geriausias kursas 1,96, bet neatkreipiau demesio, kad virs kainos parasyta zodis SELL o tai reikia, kad eura parduoda uz toki kursa, o euro pirkimas, buvo parasytas iejus i budele jums uz nugaros ant zemes stovejo lentele su zodziu BAY 1,56 na as duodu 100 euru man atiduoda 156 levus, kai as zinau kad turiu gauti 196 levus, aisku kila skandalas, bet nieko negalejau padaryti jie negrazino motyvuodami, kad cia Bulgarija ir kas ka nori tas ta daro su tokiu keitimu pralosiau 20 euru, nu bet ka darysi, toliau buvau atidesne. zodziu ziurekite, kad prie keitiklos butu virsui zodis BAY 1,93, o NE SELL. Siaip bet kokios karuseles, bet kokia pramoga prasideda uo 5 levu, pigiausias ten tik alus 0,80 ju centu. Beje patarimas labai pasiteisino pripuciami papludimio ciuziniai, nes jura nuostabi ir paguleti ant jo patogiai poto gali, o visi tie zaislai kainuoja ten nepigiai nuo 20 Lt. aisku pasiimkit daug kremo, nes jo reikes. Oras fantastiskas diena iki 40, jura 28. Jai ir apsiniauke nulijo ir vel cia pat saule ir karsta. Bendrai paemus Bulgarija patiko, bet tikrai nevaziuosiu daugiau su masina ir mazu vaiku, geriau skristi. Labai praverte kelioneje racijos, nes vaziavo musu 3 seimos, tai vyrai viska pasitardavo nestoja, ir perspedavo vienas kita, zinoma navigatcija kas be ko. Beje del Rumunijos tai visiska nesamone kas pasakojo, kad puola, musa, dauzo masinas ir tt. labai grazi salis, normalus zomnes, tikrai tokiai Ukrainai ner ko lygintis prie Rumunijos. eje kelione i viena puse uztruko pusantros paros, bet praktiskai mazai stojome, nemiegojome. Ai nepamirskite nuvaziuoti i Senaji Nesebara, toks senovinis miestelis , labai grazus ir fainas, pavakarieniauti ant juros skardzio, parikti kriaukliu ten ju begale, tikrai fainai su autobusu zmogui tik 1 levas, vaikui iki 7 metu nemokamai, 15 minuciu ir su autobusu jus jau vietoje, autobusas vaziuoja kas 12 min. Na jai kas dar bus idomu klauskite atrasysiu. GERU ATOSTOGU.
QUOTE(adomke @ 2010 07 26, 19:56)
Sveiki, pries kelias dienas gryzau is Bulgarijos
pasiteisino pripuciami papludimio ciuziniai,
o jus ciuzinius LT pirkot, ar ten vietoje? LT i EUR Lietuvoje iskeitet pries isvaziuojant?
na mes irgi jau grizome apsibulgarine, tad pasidalinsiu ispudziais, gal kam pravers gauta info. Atostogavome Auksinese kopose. Miestelis man pasirode toks jaukus, zalias. Turi savo surmuli, kaip be jo, bet mums jis patiko . Pravaziavome ir pro kitus kurortus (Obzoras, Sauletas krantas), tai vienbalsiai nusprendeme, kad Auksines kopos jaukiausios, ba apsuptos siokiu tokiu kalnu, tokioje lomoje, daug zalumos. Sauletas krantas lygumoje, tad nera tokio uzdarumo. Gyvenome viesbutyje Arabela. Vienzo - super. Maistas nerealus, labai skanu, labai "lietuviska" virtuve.. Tai aktualu kas vaziuoja su vaikais. Jokiu problemu isiulyti maista. Paminesiu patiekalus, kuriu nebudavo kitu valstybiu viesbuciuose: bulviu kose, blyneliai, pieniski kokteiliai, parauginti agurkeliai, lietuviska misraine ir ttt. viskas tikrai skanu... tiesa, sio viesbucio kambariuose yra minibaras.. nemokamas tai 1,5 l vandens, 2 buteliukai alaus ir du gerimai a la cocacola ir mirinda (pastarieji du neskanus labai geras dalykas, ba kambaryje nuolat yra geriamo vandens ir paxmielui alaus yra ir ka pliazan paimti . Tik svarbu bara istustinti, ba kitaip nepapildys. Mes nuomavomes masina trim dienom. Buvom nuvaziave i Balcika, Kaliakra, Velyki Tyrnovą, Šipką, Pabity kamni, Nesebarą. Viskas labai patiko. Mašiną ėmėme iš Novaturo. Mitsubishi coltas 32 eu parai. Kelių vinjetė jau būna nupirka. Keliai... na tokie smagūs Atrodo neblogas didelis kelias eina, tik šast viduryje skylė gili tokia. žodžiu važiuojant budrumo nepraraskite, bet viskas įveikiama... Parkavimas: mes auto laikėme Gladiola Star viešbučio teritorijoje. 10 levų para. Šis viešbutis pačiam AK centre. Į Varna važiavome autobusu. Labai greita ir patogu. Stotelę nurodė gidė. autobusas važiuoja kas 15 min., Varnos centre buvo per 20 min. Kaina suagusiam 3 levai. Kur išlipti, kur eiti smulkiai nupasakojo Novaturo atstovė. Dar važiavome į Stambulą dviem dienom... labai gražu, gidė labai nuodugniai pasakojo apie Bulgariją, jų tradicijas, šventes, kasdienybę, politiką ir tt. Apie Stambulą pasakojo jau turkų gidas ekskursijų metu. žodžiu tikrai gražu, tik kelionė kiek vargina. Vizos į Turkiją pirkti nereikėjo, nors gidė Lietuvos neminėjo, kaip bevizės šalies. Tačiau turkų pareigūnai turėjo naujesnę info nei ji. Žodžiu vizų tikrai nepirkite. Stambule visi objektai aplekiami ristele, tuo tarpu pvz. juvelyrikos pardei skiriama 40 min..... mes spjovėm į šopingus ir pasidarėme savarankišką ekskursiją. Tiesa, tiek pirkę ekskursiją iš Novaturo (aišku brangiau), tiek iš gatvės, keliavome visi kartu... Gidė sakė, kad AK yra tik keli kelionių organizatoriai, tad visi lariokai dirba ton pačion kišenėn. Novaturo gidė su mumis nevažiuoja. Nakvojome Stambule 4 zv viesbutyje. Gan jaukus. Paciam centre, su vaizdu į jūrą ką čia dar naudingo paminėjus. Pinigai: mes vežėmės eurus grynais ir keitėm juos į levus. Keistis siūlyčiau tik banke ir niekur kitur. Mus irgi apgavo, kai pradžiai keitėmės tose minikeityklose. Pasimovėm ant stambiais skaičiais nurodyto gero eurų..... pardavimo kurso Auksinėse kopose bankas tėra vienas šalia Šipkos viešbučio... toks mažytis pasislėpęs tarp barų... vos radom. kursas buvo 1.88 levo už eurą. prastokas. Varnoje kur kas geresnis. Bet irgi eikit tik į banką. Ten jų pakankamai. Kursas jau 1.95 levo už eurą. Kavinės: pilna visokių. Pradedant greitu maistu, baigiant restoranais. Kainos irgi įvairios. Galioja ta pati taisyklė: kuo toliau nuo centro - tuo pigiau. Nesebare irgi, kuo arčiau išėjimo iš to pusiasalio - tuo brangiau, tad lyskit gilumon. Parkingai irgi ta pati istorija, tad nepatingėkit . Pliažuose tuos gultus mažai kas nuomojasi. Pagrinde spiečiasi arba prie pat jūros, arba už gultų zonos. Galima nuomotis tik skėtį. Na jei ko dar reikia - klauskite uch kiek prirašiau