Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija

QUOTE(Smauglius @ 2010 07 02, 13:01)
Sveiki "bulgarai"  biggrin.gif
Ar kas nors esat važiavę į išnuomotą butą/namą ir patys gaminęsi maistą?

aš maistą gaminu pati. Kainos panašios į LT. Tik reikia žinot kur pirkti. Labai skiriasi tų pačių produktų kainos skirtingose parduotuvėse. Galiu pasidalinti patirtimi iš Saulėto kranto. Pigiausia ir didžiausias pasirinkimas parduotuvėje Mladost, neblogai ir naujojoje, kur atsidarė prie žiedo į Nesebarą. Alkoholis pigiausias centre bazėje. Vaisiai, daržovės - šalia bazių, bei Kableškovo miestelyje. Beje, ketvirtadieniais ten vyksta didžiulis turgus "ale Gariūnai" ax.gif , taip pat ten dar galima prisipilti šaltinio vandens. Beje, Bulgarijoje pakeliui pamatysite daug sutvarkytų šaltinių, kur nemokamai galima prisipilti vandens. Vietiniai sako, kad jis padeda virškinimo sistemai. Man asmeniškai jis labai skanus.

QUOTE(Leidaa @ 2010 07 04, 13:59)
Merginos, ar liepos mėnesį yra tiesioginių skyrdžių (be kelionės) iš Vilniaus/ Rygos į Varną?

Tiesioginių skrydžių žmoniška kaina rast nepavyko. Perkam iš kelionių agentūrų tik skrydžius . Radau iš Varšuvos su neblogom kainom, bet dar neišbandžiau. Jei ką gero rasit - duokit ir man žinot, labai reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garmina: 08 liepos 2010 - 09:41
Norim į Bulgariją, tačiau kelionė lėktuvu netinka, dėl sveikatos problemų, gal galite patati kokią kelionių agentūrą, kas siūlo keiones į Bulgariją autobusu, kažkaip aš nerandu tokių pasiūlymų...
Atsakyti
QUOTE(Leidaa @ 2010 07 06, 19:33)
viskas įskaičiuota Royal 4*, 10 naktų už 1880 lt žmogui. Ar čia daug? Keik mokat per lenkus?

O kiek zmoniu vaziuoja? 4u.gif As kiek teiravausi tai man tokiu kainu nepasiule g.gif , nusprendziau nuomotis buta. O kokioj agenturoj pirkot kelione? Bet as vaziuoju viena su vaiku iki 2 m. gal delto brangiau:unsure:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 08 liepos 2010 - 19:12
QUOTE(ausytė @ 2010 07 08, 15:24)
Norim į Bulgariją, tačiau kelionė lėktuvu netinka, dėl sveikatos problemų, gal galite patati kokią kelionių agentūrą, kas siūlo keiones į Bulgariją autobusu, kažkaip aš nerandu tokių pasiūlymų...

Yra su ECOLINES autobusas Ryga-Vilnius-Sofia, kaina suaugusiam iš Vilniaus pirmyn atgal 551 lt, vaikams 276 lt. Iš Sofijos reikėtų vykti į Varną ar Burgasą atskirai. Iš Vilniaus išvyksta antradieniais ir penktadieniais. Agentūros nežinau kad užsiimtų vežti autobusais į Bulgariją.
Atsakyti
Kaip čia ramu. Visos Bulgarijoj tongue.gif

Kas ilsėjosi Auksinėse Kopose - pasidalinkit įspūdžiais bigsmile.gif

Prisiskaičiau atsiliepimų internete įvairiom kalbom. Tik atsiliepimai gan seni.

Gal yra ką tik iš ten grįžusių?

Laukiu- nesulaukiu. Patys turim lėkt ten kitą savaitę - domina viskas, kokios dabar ten kainos, kur valgyt, kur apsipirkti, kur degintis ir t.t. ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Visiems kas nori maudytis biggrin.gif

http://www.youtube.c...?v=ZLZuhr9oOWM

http://www.youtube.c...h?v=dCHCaBnBd2I

Rusiška mini ekskursija po Auksines kopas:

http://www.youtube.c...?v=FmDLyIlqTOE

Vandens parkas Auksinėse kopose:

http://www.youtube.c...?v=v1Jsn5zsJZQ

Puikūs Balčiko vaizdai dera su puikia bulgariška daina:

http://www.youtube.c...?v=C0eao_wBGeY
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aushra1: 13 liepos 2010 - 19:38
QUOTE(Leidaa @ 2010 07 06, 18:33)
viskas įskaičiuota Royal 4*, 10 naktų už 1880 lt žmogui. Ar čia daug? Keik mokat per lenkus?

1900 zlotu zmogui, ELENA 4*, 7naktys, 8-aja nakti-skrydis doh.gif
labai jau varginantys skrydziai (atskrendant 2val 50min nukelinejo skrydi, o grizimui-skrydis 5val ryto, is viesbucio isvaziuot planuoja apie 2val nakties, o kambaryje pasilikt galima iki 24.00val), norint pasilikt po 24 val-teks primoket..zodziu... doh.gif
kur pasisuksi-ten pinigeliai krenta...
4 ta para jau cia ir... pirma tokia "nekokia" kelione, uz tokia nemaza kaina, sakyciau..
brangu absoliuciai viskas,- pradedant gultais, skeciais prie juros, ekskursijomis,...baigiant vaisiais ar geriamu vandeniu..
kalbu apie Auksines kopas..

mano patarimas-pasiziurekit koks jusu draudimas..
mes turejom ivyki-susizeide brolis koja viesbucio baseine-tai nuejus pas viesbucio gydytoja-pirmas klausimas-ar turit draudima ir jog ISKART reik susimoket 600 Levu GRYNAIS!! kol nesumokesim, tol net neziures! paprasius bent jau tvarscio, kad pristabdyt kraujavima, kol susisieksim su agentu-gydytojas pasake"nothing for free" blink.gif
Agentas suorganizavo kita gydytoja-i kambari, tai sis irgi tik i akis paziurejes ir isklauses kas nutiko-liepe iskart ruostis i ligonine ir pasirupinti GRYNAIS(minimum 200 euru, jei nereiks siut ir "ukolu"..
zodziu, apie jokius draudimus, jie net girdet nenori(nors mes visad keliaujam su tuo paciu draudimu, kaip ir si syki ir yra teke juo pasinaudot ir Turkijoj ir Ispanijoj), tai kad taip grieztai reikalautu ISKART GRYNU-susidurem tik pirma karta...
atostogos-ipusejo, ispudziu ir teigiamu ir neigiamu-galybe, tai gal nebesiplesiu..
o jei kas domina konkreciai-klauskit mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif praeitais metais labai sauniai praleidom 2 savaites bulgarijos sauletajam krante rolleyes.gif . jura, oras, zmoniu mizeris - nerealu rugsejo antrajai pusei....viskas ten tiek uzliuliavo, kad ir siais metais norisi pakartot. kadangi masiniuku vaziuojam penkiese, tai mociutei nelabai yra vietos. tad svarstom visus imanomus variantus - lektuvai, autobusai....bandziau skambint per kelias agenturas, tai skrydziu kainos doh.gif uzkukavo apie 1000 lt, vien zodziu...ir butu nerealiai patogus skrydis burgasa, bet siais metais tik i varna skrenda....tai net nezinau, gal kas ideju kokiu pasufleruotu???? ax.gif
p.s. mociutei planuojam staigmena, aisku jeigu pavyks, nes uz tokius pinigus jau ir paskutine minute nugriebt kokia galima, o vien tik skrydziui tai gaila...
Atsakyti
QUOTE(Rovena @ 2010 07 13, 22:28)
1900 zlotu zmogui,  ELENA 4*, 7naktys, 8-aja nakti-skrydis doh.gif

mes turejom ivyki-susizeide brolis koja viesbucio baseine-tai nuejus pas viesbucio gydytoja-pirmas klausimas-ar turit draudima ir jog ISKART reik susimoket 600  Levu GRYNAIS!! kol nesumokesim, tol net neziures! paprasius bent jau tvarscio, kad pristabdyt kraujavima, kol susisieksim su agentu-gydytojas pasake"nothing for free" blink.gif

Fidji-travel pasiūlymas tikrai geresnis, bent nebereikės temptis į Lenkiją ir atgal.

O dėl užsieniečių mokėjimo medicinos punktuose ar įstaigose-negi įsivaizduojate, kad Lietuvoje kas puls gydyti užsieniečių, o ir Jųsų pačių, be draudimo ar nesusimokėjus?? Jei taip galvojate, reiškia, labai seniai nebuvote mūsų gydymo įstaigoje, Lietuvoje nusivylimų galite patirti daugiau.
Atsakyti
mes turejom ivyki-susizeide brolis koja viesbucio baseine-tai nuejus pas viesbucio gydytoja-pirmas klausimas-ar turit draudima ir jog ISKART reik susimoket 600  Levu GRYNAIS!! kol nesumokesim, tol net neziures!

Kiekvienoje šalyje savi įstatymai ir reikalavimai, savo sutartys su LT.
Tiksliau http://www.vlk.lt/vl...ge=tit&kat_id=7

Labai svarbus ir žmogiškasis faktorius, ypač Bulgarijoj. Žiūrint su kokiu gydytoju susidursi. Vienaip dirba privatininkai, kitaip valstybiniai, greitoji.

Beje, ES galioja mūsų lietuviška sveikatos draudimo kortelė, tai draustis papildomai gal ir neverta (čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif ). Jei smulkmena - užteks kortelės, jei rimta bėda - vis tiek mokėsi papildomai.

Atsakyti
1900 zlotu zmogui,  ELENA 4*, 7naktys, 8-aja nakti-skrydis doh.gif
labai jau varginantys skrydziai (atskrendant 2val 50min nukelinejo skrydi, o grizimui-skrydis 5val ryto, is viesbucio isvaziuot planuoja apie 2val nakties, o kambaryje pasilikt galima iki 24.00val), norint pasilikt po 24 val-teks primoket..zodziu... doh.gif
kur pasisuksi-ten pinigeliai krenta...
4 ta para jau cia ir... pirma tokia "nekokia" kelione, uz tokia nemaza kaina, sakyciau..
brangu absoliuciai viskas,- pradedant gultais, skeciais prie juros, ekskursijomis,...baigiant vaisiais ar geriamu vandeniu..
kalbu apie Auksines kopas..

mes turejom ivyki-susizeide brolis koja viesbucio baseine-tai nuejus pas viesbucio gydytoja-pirmas klausimas-ar turit draudima ir jog ISKART reik susimoket 600  Levu GRYNAIS!! kol nesumokesim, tol net neziures! paprasius bent jau tvarscio, kad pristabdyt kraujavima, kol susisieksim su agentu-gydytojas pasake"nothing for free" blink.gif
Agentas suorganizavo kita gydytoja-i kambari, tai sis irgi tik i akis paziurejes ir isklauses kas nutiko-liepe iskart ruostis i ligonine ir pasirupinti GRYNAIS(minimum 200 euru, jei nereiks siut ir "ukolu"..
zodziu, apie jokius draudimus, jie net girdet nenori(nors mes visad keliaujam su tuo paciu draudimu, kaip ir si syki ir yra teke juo pasinaudot ir Turkijoj ir Ispanijoj), tai kad taip grieztai reikalautu ISKART GRYNU-susidurem tik pirma karta...
atostogos-ipusejo, ispudziu ir teigiamu ir neigiamu-galybe, tai gal nebesiplesiu..
o jei kas domina konkreciai-klauskit mirksiukas.gif

Oho, liūdnoki įspūdžiai. Nu tikiuosi nuotaika pasitaisys ir likusi kelionės dalis bus super 4u.gif
Jūs ėmėt viskas įskaičiuota gal? O teko mieste kur nors pietaut-vakarieniaut? ką valgėt-gėrėt, kiek mokėjot? Mes nusprendėm imt tik su pusryčiais, tai domina vietinės maitinimo įstaigos tongue.gif
Kiek už gultus mokat?
Ar ėjot kur pasilinksmint vakare? kur patiko-nepatiko?

O dėl draudimo - turim visa kreditinė, jos turėtojui su šeimos nariu galioja draudimas užsienyje. IFo. tai atskiro kaip ir neplanavom pirkt.

Merginos, gal kas iš jūsų irgi taip keliauja? Man banke davė tokią plastikinę kortelę, užrašyti telefonai IFo, kur kreiptis. Tai viskas kaip ir gerai?
Atsakyti
Sakykit tos kurios keliauja į Bulgariją su savo auto,ar baisūs ten keliai (pakeliui važiuojant per kt šalis),mes buvom suplanavę kelionę su mano tėvais,tačiau mano tėtis kažkur paskaitė,kažkas pasakė,kad keliai - mašinos gadinimas,apgaudinėja perkant vinjetes,žodžiu jis supanikavo,pasidarė baisu (nors važinėja po kt šalis,ir kažkaip nieko),mes kolkas nusprendę savo tikslo laikytis,kiek temoje skaičiau kažkaip neįstrigo,kad kažkuriai iš jūsų butų buvę baisių nepatogumų,ar nemalonumų g.gif gal galit pakomentuoti,reik tėtį įkalbint lotuliukas.gif
Atsakyti