Įkraunama...
Įkraunama...

BREKETAI

QUOTE(dindona @ 2009 07 05, 02:16)
Sveikutes, as tai nespeju irgi su jusu tempais smile.gif Praeitoj temelej pasirodziau karta, ir sitoj tikiuosi dar spesiu bent keleta kartu smile.gif As irgi gydausi pas Toma Venciu kaip ir Vergine. Pas mane buvo labai kreivi dantys, dabar jau issilygino. Bet pas mane dar yra retinuotas iltinis, kuri dabar bando isdaiginti, taigi dar gydymas nezinau kiek laiko uztruks, bet tikiuosi, kad nelabai  blush2.gif  Taigi sypsotis man vistiek nepatogu, tai dazniausiai slepiu savo grozybes.

sveika 4u.gif o ar buvai čia nuotrauka idėjus?

QUOTE(daivasta @ 2009 07 05, 10:44)
Aciu mergaites visom uz palinkejimus.
Del ko apsinuogina ,tai nuo apnasu,dantu akmenuku kurie buna ir po dantenom o mes ju nematom.Tada prasideda resesija (lyg taip parasiau) ir tipo jei neuzdesi ant to apsinuoginusio kaulo reikiama kieki dantenu laikui begant dantys gali iskristi.
Pries breketus nelabai rupinaussi savo dantimis,tikrai nesidarydavau higieninio valymo tiek kiek reikejo.O reikia pasirodo bent jau man kas puse metu.Pas ka nelabai likne apsinesti tai uztenka ir i metus karta.
Dar mano ortodonte dabar turi per kiekviena vizita matuot mm,kad matytu ar nesinuogina labiau.

pasikartosiu: o kaip suprasti apsinuogina dantenos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baby.. @ 2009 07 05, 10:10)
pasikartosiu: o kaip suprasti apsinuogina dantenos?  blush2.gif

man kaip tevas aiskino (bet neatsimenu konkreciai) tai ispradziu nuo kraujuojanciu dantenu iki dantu apsinuoginomo prasideda, t.y. kai akmenys pradeda kauptis po dantenomis, issivysto paradontoze, apsinuogina dantu kakleliai ir dantys gali pradet krist jei laiku negydit prades smile.gif tiksliai nepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasta @ 2009 07 05, 10:44)
Aciu mergaites visom uz palinkejimus.
Del ko apsinuogina ,tai nuo apnasu,dantu akmenuku kurie buna ir po dantenom o mes ju nematom.Tada prasideda resesija (lyg taip parasiau) ir tipo jei neuzdesi ant to apsinuoginusio kaulo reikiama kieki dantenu laikui begant dantys gali iskristi.
Pries breketus nelabai rupinaussi savo dantimis,tikrai nesidarydavau higieninio valymo tiek kiek reikejo.O reikia pasirodo bent jau man kas puse metu.Pas ka nelabai likne apsinesti tai uztenka ir i metus karta.
Dar mano ortodonte dabar turi per kiekviena vizita matuot mm,kad matytu ar nesinuogina labiau.

man pradejo vaziuoti zemyn tik kai nusivaliau akmenis..
Atsakyti
QUOTE(Baby.. @ 2009 07 05, 10:10)
sveika  4u.gif  o ar buvai čia nuotrauka idėjus?

Ne, nebuvau, vis zadu ideti i albumeli, bet tas prisiruosimas blush2.gif O su breketais tai ir neturiu , kad butu aiskiai, reiks nusifotkint. Apskritai savo dantu niekada nefotografuodavau, neturiu net kreivu nuotraukos, o dabar gailiuosi, nes vistiek idomu tureti, o ir progresas labiau matosi.
Atsakyti
QUOTE(Dinkute_4 @ 2009 07 03, 21:31)
Sveikutes,
nippe atrodo nuostabiai  4u.gif   4u.gif   4u.gif
Siandien ir mane papuose, tai noriu paklausi ar kitom dienom skausmas buna didesnis, nes dabar praejus 8 val. skausmas pakenciamas, tai nezinau ko laukti. Dar labai erzina tie kalneliai kuriuos uzdrebe ant 6 dantu, kad nesukasciau. Kaip rekes 2 men. valgyti neisivaizduoju

Sveikute Dinkute 4, SVEIKINIMAI pasipuosus breketais clap_1.gif

pas mane panasiai buvo- ypatingo skausmo nejauciau nei pirma diena nei iki dabar... ir tuos kalnelius uzdrebe ant 6 dantu drinks_cheers.gif
istikruju tai nesitikejau nieko tokio, niekas nesake, kad taip gali buti. as tokia visa beveik pasipiktinus gyd sakau tai kaip man dabar valgyti???? tas sako- trink viska... swoon.gif
tai pirmas 3 dienas turbut vyko man adaptacija, vien jogurtais, bananais ir braskem gyva buvau. o po to kazkaip riesutuku pabandziau ax.gif turbut ne pats geriausias pasirinkimas pirmam bandymui, bet kazkaip susikramte!! keistai taip, nes gi dantis ant danties nesueina, bet kai kuri maista imanoma sutrinti, reik atsargiai visko bandyti smile.gif
beje, man dabar tie kalneliai beveik nusikramte, kruminiai dantys beveik susieina. gyd liepe butinai ateiti nauju kalnu statyti jei taip atsitiktu, tai gal reiks kt savaite pasiskambinti unsure.gif

o del skausmo, tai as jau buvau pradejus galvoti, gal ten man kaip reikia nesuverze ar ka, bet merginos cia nuramino, sako turbut del to, kad Damon breketai su jais viskas vyksta svelniau, todel nejauciu didelio skausmo... na dabar laukiu pirmo paverzimo, tada jau ir matysim kaip ten turi buti smile.gif

na kaip tau viskas atrodo po vienos dienos?? kaip ispudziai?? kiek laiko busi "pasipuosus"?? kaip visi aplinkiniai reaguoja????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airijaja: 05 liepos 2009 - 14:36
QUOTE(daivasta @ 2009 07 04, 09:20)
Na apie mane viska zino breketininkiu pokalbiuose,Tai va tokia ir situacija.

nieko sau, pas tave cia tikrai per kancias i zvaigzdes blink.gif cia turbut vadinamas kaip ir vienas is galimu "salutiniu poveikiu" nesiojant breketus? man pries dedant netgi dave toki lapa su ivairiom galimom pasekmem pasirasyti, atseit informavo mane, tai ten tokiu baisiu dalyku prirasyta... pasirasiau ir noriu apie tai pamirsti...

na bet reikia optimistiskai i viska ziureti, tiek jau atkankino tave, jau turbut nebedaug ir liko, o be to kaip zmones sako- tai, ka galima lengvai pasiekti, kazin ar verta tureti...

pas tave kelias i ta sypsena truputeli labiau vingiuotas, bet uztat kaip labai bus verta ta sypsena tureti! galu gale visos kancios atsipirks, sypsosies kaip saule ir net sviesiau aplinkui bus, va biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Shin @ 2009 07 05, 12:24)
man pradejo vaziuoti zemyn tik kai nusivaliau akmenis..

o ar nera budo, kad sustabdyti ta slinkima?? jau kai prasideda tai viskas, vienintele iseitis operacija?? ar imanoma, kad tas procesas sustotu ir dantenos atsistatytu??
Papildyta:
QUOTE(nippe @ 2009 07 03, 17:49)
ka pasakysit?  wub.gif  ax.gif

vau! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aciu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Jausmas labai nekoks, atrodo kad lupos nesueina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Kazkodel vienoje puseje pastoviai susikandu zanda su breketukais, net zaizdele pasidare. O geriausia tai, kad pirma vakara nuo priklijavimo vienas paskutinis breketas atsiklijavo, tai ta likusi vielyte dabar zanda drasko doh.gif .
Valgymo kokybe irgi pakolkas tik kokie 3 balai. As vakar net namu gamybos pica valgiau. Susipjausciau mazais gabaliukais ir bandziau su tai kalneliais sukramtyti doh.gif doh.gif doh.gif . O skausmo tokio didelio ir nera, bet vistiek tie dantukai jautrus.
Nesioti turbut reikes apie 1,5 - 2 metus. Brangiausias sako kad viskas normos ribose, o su kitais nelabai dar bendravau. parasysiu veliau
Atsakyti
radau internete kiek daug zvaigzdziu breketus nesiojo/ja! kaip anksciau jau minejom Tomas Cruise, o taip pat Gwen Stefani, princas Harry, Nicolas Cage ir kt biggrin.gif
paziurekit

http://images.google...ttp...sa=N&um=1

Papildyta:
QUOTE(Dinkute_4 @ 2009 07 05, 13:57)
Aciu  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
Jausmas labai nekoks, atrodo kad lupos nesueina  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Kazkodel vienoje puseje pastoviai susikandu zanda su breketukais, net zaizdele pasidare. O geriausia tai, kad pirma vakara nuo priklijavimo vienas paskutinis breketas atsiklijavo, tai ta likusi vielyte dabar zanda drasko  doh.gif .
Valgymo kokybe irgi pakolkas tik kokie 3 balai. As vakar net namu gamybos pica valgiau. Susipjausciau mazais gabaliukais ir bandziau su tai kalneliais sukramtyti  doh.gif  doh.gif  doh.gif . O skausmo tokio didelio ir nera, bet vistiek tie dantukai jautrus.
Nesioti turbut reikes apie 1,5 - 2 metus. Brangiausias sako kad viskas normos ribose, o su kitais nelabai dar bendravau. parasysiu veliau

aha, man irgi is pradziu lupos atrode per trumpos, dabar jau normaliai, gal issitampe lotuliukas.gif

ale drasi tu, pirma diena is karto pica bandei thumbup.gif
aha, uzims laiko kol susidarysi "draugisku" patiekalu sarasiuka, pas mane jau beveik 2 savaites, bet maisto racionas gana ribotas, labiausiai tinka sriubytes, ju neprilenda niekur ir kramtyti nereikia blush2.gif

o jums merginos, koks maistas labiausiai tinka, o kokio reikia visiskai vengti???

Atsakyti
QUOTE(airijaja @ 2009 07 05, 15:56)

o ar nera budo, kad sustabdyti ta slinkima?? jau kai prasideda tai viskas, vienintele iseitis operacija?? ar imanoma, kad tas procesas sustotu ir dantenos atsistatytu??

ka zinau.. mano ortodonte grys i darba tik rugpjucio menesi.. ta kur vale akmenis kaip supratau nieko nesupranta pati.. o buvau nuejus pas pazystama stomatologa tai sako turetu praeit, bet ne greit.. nu bet skauda man biski :/
Atsakyti
QUOTE(airijaja @ 2009 07 05, 16:04)

o jums merginos, koks maistas labiausiai tinka, o kokio reikia visiskai vengti???

Geras klausimas, gal senbuves pasidalins patirtimi drinks_cheers.gif , sakau reikia pabandyti kokio "kugelio" issikepti minkstas gi
Atsakyti
QUOTE(Shin @ 2009 07 05, 14:08)
ka zinau.. mano ortodonte grys i darba tik rugpjucio menesi.. ta kur vale akmenis kaip supratau nieko nesupranta pati.. o buvau nuejus pas pazystama stomatologa tai sako turetu praeit, bet ne greit.. nu bet skauda man biski :/

blyn baisu kazkaip visa menesi laukti, kai gal galetum kazka daryti, kad situacija pageretu...

bandziau internete ziureti info, bet turbut yra koks nors specialus terminas, nes apie slenkancias dantenas tai nieko nerandu... o gal ieskoti nemoku.

tai tiesiog pradeda po truputi slinktis zemyn dantenos ir pradeda saknis matytis, ar teisingai suprantu??
Atsakyti
QUOTE(airijaja @ 2009 07 05, 16:17)
blyn baisu kazkaip visa menesi laukti, kai gal galetum kazka daryti, kad situacija pageretu...

bandziau internete ziureti info, bet turbut yra koks nors specialus terminas, nes apie slenkancias dantenas tai nieko nerandu... o gal ieskoti nemoku.

tai tiesiog pradeda po truputi slinktis zemyn dantenos ir pradeda saknis matytis, ar teisingai suprantu??

aha kazkas panasaus.. na bent apramino tas stomotologas kad lyg ir uzdegimas pas mane.. tikiuos kad tik tai ir yra..
Atsakyti