Įkraunama...
Įkraunama...

Būsimi krikšto tėvai nekrikštyti, kitos religijos

QUOTE(Edeva @ 2008 05 29, 19:49)
4u.gif as siandien klausiau ar reikalingas sutvirtinimas tai man Klebonas pasake kad butinas krikstotevam  mirksiukas.gif

man irgi sako,kad tipo kaip ir gerai,bet dar nėra griežtai reikalaujama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 05 12, 15:17)
skaičiau,kad tipo reikalaujama,bet ar būtina? Ar yra kas pakrištinę vaiką be sutvirtinimo sakramento?
Beje,santuokai irgi atseit reikia to sakramento,bet pilnai uztenka krikšto ir pirmos komunijos.

Mums kunigas sake, kad butinas sutvirtinimo sakramentas krikstateviams. Ir mano sese negali buti kriksto mama verysad.gif Bet as vis tiek ieskau patvirtinimo kitur - nu gal kas nors pasakys, kad sis reikalavimas nera grieztas?
Atsakyti
QUOTE(jukraa @ 2008 05 14, 14:22)
Vakar vakare musu kunigas pasake jei busimi kriksto teveliai susituoke, tai turi turet sutvirtinimo sakramenta. doh.gif 

ir santuokos. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(raganaite23 @ 2008 05 18, 14:29)
neradau tikslios temos savo pasisakymui, bet cia rasoma apie panasu dalyka tik is nenoriu to daryti ta pacia diena... juo labiau, kad planuojame vestuves kita vasara....

nelabai supratau, kuom jum tas sutvirtinimo sakramentas negerai dabar, jei jau kitąmet planuojat santuoką (kiek supratau bažnytinę). g.gif
Atsakyti
Trumpai apie krikštatėvius KB yra taip
1. Krikšto tėvai turi būti sulaukę 16 metų
2. Krikštyti Katalikų Bažnyčioje, priėmę Eucharistijos ir Sutvirtinimo sakramentus
3. Jei krikštatėviai tarpusavy susituokę, ši santuoka turi būti sakramentinė
4. Jei vedę, bet ne tarpusavy, jie vis tiek turi būti kiekvienas savo šeimoje priėmę santuokos sakramentą.
5. Jei nevedę apskritai, bet tarpusavy (ar kiekvienas atskirai su kitu asmeniu) gyvena kaip partneriai/pora, pagal bažnytines nuostatas krikštatėviais būti negali.

yra man rodos jau ne vienoje temoje apie tai.
Papildyta:
QUOTE(Viktte @ 2008 06 15, 22:57)
Bet as vis tiek ieskau patvirtinimo kitur - nu gal kas nors pasakys, kad sis reikalavimas nera grieztas?

Klausk čia
http://kaunas.lcn.lt/10/index.html
jei nori tikrumo (atsakys vyskupas ar kuris kurijos atstovas), bet esu įsitikinus, kad atsakys jog reikia. smile.gif

Pvz. klausimas su atsakymu "į temą"

http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,2656
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _______: 15 birželio 2008 - 23:08
QUOTE(_______ @ 2008 06 16, 00:06)
Trumpai  apie krikštatėvius KB yra taip
1. Krikšto tėvai turi būti sulaukę 16 metų
2. Krikštyti Katalikų Bažnyčioje, priėmę Eucharistijos ir Sutvirtinimo sakramentus
3. Jei krikštatėviai tarpusavy susituokę, ši santuoka turi būti sakramentinė
4. Jei vedę, bet ne tarpusavy, jie vis tiek turi būti kiekvienas savo šeimoje priėmę santuokos sakramentą.
5. Jei nevedę apskritai, bet tarpusavy (ar kiekvienas atskirai su kitu asmeniu) gyvena kaip partneriai/pora, pagal bažnytines nuostatas krikštatėviais būti negali.
yra man rodos jau ne vienoje temoje apie tai.
Papildyta:

šiti reikalavimai žinomi ir man,bet... tikrai yra žmonių,kurie pakritija vaikus,neatidami visų reikalavimų rolleyes.gif
Atsakyti
taip tikrai yra ir nemažai pažįstu. ax.gif Pritariu,kad turi būti laikomasi bažnytinių įstatymų. Nes ir taip dabar netvarka,vieni kunigai krikštija,kiti ne. Bet iš kitos pusės kur gauti tokius visus reikalavimus atitinkančius krikštatėvius? Iš mūsų giminės tada tik kas penktas tada būtų pakrikštytas.... blush2.gif Aš irgi ieškau savo dviems vaikams krikšto tėvų... Na tikrai nelengva,artimiausi giminaičiai ir draugai neatitinka reikalvimų, tų giminių, kur nebendrauju, kažkaip beryšio prašyti... Sakau duosiu tuoj skelbimą į laikraštį, kad ieškau krikštatėvių.... doh.gif
Atsakyti
O as visai apie tai net nesusimąsčiau (kad krikšto tėvai būtinai turi būti susituokę bažnyčioje unsure.gif ) nes mano mergaitę krikštino mano brolis su drauge o jie net civilinės santuokos nesudarę unsure.gif , o dabr ruošiuosi sūnų krikštyti, o jo krikštatėvei susituokę tik ne bažnyčioje, tai jie negalės būti krikštatėveis? g.gif
Atsakyti
Labas. Vakar aš buvau pas kunigą susitarti dėl krikšto. Man aiškiai pasakė, kad krikšto tėvai turi būti ne jaunesni kaip 18metu(man yra žinoma ir išimčių) ir būti bent pakrikštyti. Apie tai kalbėjausi ir ilgiau; išvada - būtinas bent krikštas. Anksčiau reikalaudavo, kad būtų santuokos sakramente, praktikuojantys katalikai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2008 05 12, 12:24)
sveikos, norejau paklaust, noreciau , kad mano dukrytes krikstateviai butu viena pora, bet jie rusai, staciatikiai berods?  blush2.gif jie labai myli mano maziuke, o drauge mano gimdyme dalyvavo. tik ar leis taip kunigas? daugiau nezinau ka imt i krikstatevius. padekit  doh.gif  verysad.gif

Jau daug laiko praėjo nuo šio klausimo ir manau jau išsiaiškinot kas ir kaip. Tiesiog kai skaitau tokius klausimus visada pagalvoju ar klausiantis supranta kas yra krikštas? Susidaro vaizdas, kad krikštysim todėl, kad visi taip daro ir visai nesigilinama kokia šio sakramento prasmė. O Jūsų draugai ir toliau bus mylintys "teta" ir "dėdė" tik ne krikštatėviai.
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2008 06 30, 16:51)
Jau daug laiko praėjo nuo šio klausimo ir manau jau išsiaiškinot kas ir kaip. Tiesiog kai skaitau tokius klausimus visada pagalvoju ar klausiantis supranta kas yra krikštas? Susidaro vaizdas, kad krikštysim todėl, kad visi taip daro ir visai nesigilinama kokia šio sakramento prasmė. O Jūsų draugai ir toliau bus mylintys "teta" ir "dėdė" tik ne krikštatėviai.

Tai negali nekrikštytų krikšto tėvų būti, ane? doh.gif Teks kažką mąstyti kito verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisstulka @ 2008 04 23, 17:59)
Mamytes, o gal zinote, ar gali krikstyt vaika besilaukianti mama? g.gif

Negali!!! Yra kazkoks prietaras, kad nescia krikstyti negali. Nes kazka atims is vieno, arba is krikstyjamo arba is savo vaikucio. Ar tai laime ar kazka, tiksliai nepamenu ka. Niu vienu zodziu viena vaikiuka likimas nuskriaus kazkuo. As nesutikau krikstyti , kai laukiausi.
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2008 07 02, 14:35)
Tai negali nekrikštytų krikšto tėvų būti, ane?  doh.gif Teks kažką mąstyti kito  verysad.gif

Negali krikšto tėveliais būti kito tikėjimo žmonės. Krikštas (katalikams) yra įvedimas į katalikų bendruomenę ir krikštatėviai prisiima pareigą būti katalikiško gyvenumo pavyzdžiu savo krikštavaikiams. O kaip tai padaryti jei patys krikštatėviai nėra katalikai? Manau tas pats ir kitose krikščioniškose bendruomenėse.
Atsakyti