Na, tas kunigas, apie kuri rasiau, yra pridirbes nemazai tokiu keistenybiu ir absurdisku dalyku. Ai, nevardinsiu Gerai kad isejo i pensija.
pirmąkart girdžiu, kad negali nesusituokę bažnyčioje būti krikšto tėvais , mes su savo exvyru nebuvom susituokę bažnyčioje, o krikšto tėvais esame , niekas net neklausė apie tai , ir juk gali būti visai niekur nesusituokę. broliai, seserys, draugai ir t.t. jau kunigai visai iš.....
QUOTE(eegle @ 2007 02 16, 16:22)
pirmąkart girdžiu, kad negali nesusituokę bažnyčioje būti krikšto tėvais , mes su savo exvyru nebuvom susituokę bažnyčioje, o krikšto tėvais esame , niekas net neklausė apie tai , ir juk gali būti visai niekur nesusituokę. broliai, seserys, draugai ir t.t. jau kunigai visai iš.....
otu skaityti nemoki ar kaip apie tai jau buvo rasyta
Jeigu zmogus gyvena susidejas arba priemes tik civiline santuoka, tai jisai pagal visas baznycios normas negali buti krikstateviu, nes jo gyvenimas priestarauja baznycios mokymui ir jisai negales/nesugebes atlikti savo pareigos. Tai nera kazkurio kunigo issigalvojimas. Tik kai kurie i tai nekreipia demesio
P.S. aisku gaila, kad negalima panaikinti kriksto del krikstateviu netinkamo elgesio.
QUOTE(Silvute @ 2007 02 16, 15:23)
P.S. aisku gaila, kad negalima panaikinti kriksto del krikstateviu netinkamo elgesio.
Čia jau skamba kaip raganų medžioklė... Tai gal tuos "nusidėjelius" deginti, kaip senais "gerais" laikais
Nemanau, kad nuo krikštatėvių "pamaldumo" priklauso vaiko pamaldumas Kiekvienas užaugęs žmogus pats pasirenka kokios moralės normos jam priimtinos. Mano abu krikštatėviai (iš skirtingų šeimų) neturi santuokos sakramento, bet tai nereiškia, kad aš gyvenu kaip jie... Man tai netrukdo Aš ir pakrikštyta, ir komuniją priėmus, ir bažnyčioj susituokus... Jų nuomonė, gyvenimo būdas man visiškai nedaro jokios įtakos Aš juos gerbiu kaip žmones
QUOTE(Silvute @ 2007 02 16, 16:23)
otu skaityti nemoki ar kaip apie tai jau buvo rasyta
nemoku
aisku gaila, kad negalima panaikinti kriksto del krikstateviu netinkamo elgesio.
Kokia tu griezta. o as jau ir savo psikrikstijau sunu ir sesers suneliui buvau krikstomama. Ir tam kunigui buvo visai nesvarbu, kad as nesusituokusis baznycioje, jam buvo svarbu kad krikstotevai katalikai-o tokie mes ir esam, ir pakrikstyti ir komunija paeme ir padarmavoti, tik del gyvenimo aplinkybiu negalime priimti santuokos sakramenta. Kad nesame paeme si sakramenta, nemanau, kad nesame katalikai ir labai dziaugiuosi, kad del atseit tokiu krikstateviu nenaikina pacio kriksto, labai dziaugiuosi...Vaika krikstija vandeniu ir nesako kaip cia viena labai linksmai pakomentavo "vardan Mikes Pukuotuko". Na ir kas kad mane ivardina kuma, ar kriksto liudytoja, man svarbu, kad pats vaikas pakrikstytas.
QUOTE(Silvute @ 2007 02 16, 16:23)
aisku gaila, kad negalima panaikinti kriksto del krikstateviu netinkamo elgesio.
Visiškai nelogiškas samprotavimas - kodėl malonė, Dievo dovana ar vadink kaip nori turi būt atimama iš vaiko, jei kažkas nuo jo norų nepriklausantis nesilaiko Bažnyčios mokymo? Norėtum atsakyti už svetimas klaidas? Žmonės už kitų netinkamą elgesį nebaudžiami. Tiesa, kad nepriėmę santuokos sakramento negali tapt krikštatėviais, bet jei jau kažkokiu būdu tampa, tai jokiu būdu nesusiję su krikšto galiojimu. Krikštas kuo tikriausiai galioja. O su kuo susiję (tai kodėl neleidžiama) jau kalbėta.
QUOTE(eegle @ 2007 02 16, 15:22)
pirmąkart girdžiu, kad negali nesusituokę bažnyčioje būti krikšto tėvais
Na kaip sakoma, geriau sužinoti vėliau nei niekad. Temoje tikrai jau yra pakankamai išsamių paaiškinimų
Na nezinau,bet matyt cia jau nuo kunigo priklauso.Manosios krikstateviai yra mano sesuo su vyro pusbroliu,gyvena kartu.Bet Kunigas net neklause kas kaip yra,ar susituoke nesidomejo
Na viskas man cia keistokai skamba
O jei as pati nesusituokusi baznycioj, o tai ka gal negaliu krikstyti savo vaiko
Manau , kad nuo kunigo labai priklauso, vieni laikosi senu normu, kuriu jau vatikanas po truputi atsisako, o kiti pasaulietiskesni.
O jei as pati nesusituokusi baznycioj, o tai ka gal negaliu krikstyti savo vaiko
Manau , kad nuo kunigo labai priklauso, vieni laikosi senu normu, kuriu jau vatikanas po truputi atsisako, o kiti pasaulietiskesni.
QUOTE(laura123 @ 2007 02 26, 13:06)
Na viskas man cia keistokai skamba
tu pati gali savo vaika krikstyti, cia buvo kalbama apie tai, kad krikstateviais negali buti asmenys, nesusituoke baznycioje
mano tevai tris kart krikstateviai ir jie taip nesusituokia baznycioje, o kaip tada su isvys nesusituokusiais?
QUOTE(Anchela @ 2007 03 01, 15:17)
mano tevai tris kart krikstateviai ir jie taip nesusituokia baznycioje, o kaip tada su isvys nesusituokusiais?
Klausi apie nesusituokusius, kurie gyvena "susimetę" ar apie tiesiog visiškai atskirus ir gal net poros neturinčius žmones (o kad ir turi - negyvena kartu). Pirmu atveju negali (žinant tai neturėtų leisti būti krikštatėviais). Antru galima. Nieko čia sudėtingo norint suprast - žmogus negali gyventi rimtoje nuodėmėje kuri ypač aiškiai rodo kitiems nekrikščionišką gyvenimo būdą...Va čia visa esmė - ne pačiam susituokimo fakte. O kaip Bažnyčios vertinamas gyvenimas kartu be santuokos sakramento tiek vienu, tiek kitu atveju matyt aiškint nebereikia...
QUOTE(kikutis @ 2007 02 26, 13:31)
tu pati gali savo vaika krikstyti, cia buvo kalbama apie tai, kad krikstateviais negali buti asmenys, nesusituoke baznycioje
Būtent Tik ne apskritai nesusituokę, o gyvenantys kartu (kad ir civilinėje santuokoje) be santuokos sakramento. Apskritai nesusituokę kai tai neliečia gyvenimo kartu su kažkuo, aišku kad gali. Ne santuokos nebuvimo fakte, o viešai matomame gyvenime, kuris Bažnyčios apibrėžiamas kaip gyvenimas nuodėmėje, esmė. O krikštatėviai pgl. Bažnyčios mokymą kaip ir turėtų būt tikėjimo pavyzdžiai...
QUOTE(Dalijukas @ 2007 02 23, 22:27)
Bet Kunigas net neklause kas kaip yra,ar susituoke nesidomejo
Matyt nepramatė tokio varianto ir tiek, kožnos poros atėjusios iš skirtingų pusių gi nepulsi klausinėt ar jūs kartu negyvenat...Reikėjo patiem paklaust ir būtumėt sužinoję galima taip ar nevisai Čia ir tėvų sąmoningumo, o ne tik "kunigas leido - kunigas neleido" klausimas.