Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

QUOTE(Mari @ 2010 09 01, 21:00)
irnesakyk.gif liapsus lingvo cia buvo smile.gif Jokios bedos smile.gif Beje, kaip Jus jauciates? Ar aureoles dingo?

na vistiek nesmagu blush2.gif

O jaučiuosi, tiksliau mano akys jaučiasi puikiai: aureolės dingo, ir vakarais matau gerai, beveik kaip kad su linzėmis būdama, jau pradedu atprasti vakarais norėti nusiimti akinius. Rytais akys beveik nebesausėja, ir prausdamasi nebebijau plauti vokų - nebeskauda (anksčiau buvo jautru labai). Dar kartais niežti apie akis - matyt gijimas dar vyksta.
Vis dar baisu peršalti ir kokį virusą pasigauti. Buvo beveik prasidėjusi pūslelinė, bet suspėjau acikloviro išgerti.

Ir vis agituoju kolegas ryžtis, juk tiap nuostabu matyti savom akimis, be akių protezų - akinių ar lęšių. 4u.gif

Mari - ar prie progos ateiti pasitikrinti?

Atsakyti
Pasakyte - pasitikrinti reikia po menesio, o paskui jeigu jauciat kad kas negerai. Siaip uzeikite kada kavos puodeliui, jei netoliese busit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mari @ 2010 09 02, 19:39)
Pasakyte - pasitikrinti reikia po menesio, o paskui jeigu jauciat kad kas negerai. Siaip uzeikite kada kavos puodeliui, jei netoliese busit wink.gif

man jau mėnuo praėjęs, tai kitoj savaitėj bandysiu ištaikyti progą :smile.gif
Atsakyti
Mano mninusas buvo 7,5, tai sake po 3 men matys ar reikes korekcijos. Tikiuosi, kad ne, bet zinoma, kai savaite po operacijos sunku ka nors spresti, i kompa jau galiu ziueti gerai, toliaregyste dingsta, na o kai kita savaite nueisiu, matysiu ar matau 10 eiluciu, ar 9 kaip ankciau, ar maziau , na tikiusi nebus maziau, nes matau man atrodo visai gerai.
Atsakyti
Jau beveik praejo menuo, nuo mano akyciu operacijos. Jauciuosi pukiai. Dar karta didelis ACIU ANDREY RADZKO.. Nesigailiu tikrai, kad jam butent patikejau savo akis.

Kas klause cia del skausmo- operacijos metu man neskaudejo, tik po jos tris valandas akis labai labai grauze, bet po to nieko praejo. Del rezultato ir trisrdesimt valandu galima pakenteti

Reikia uzsiregistruoti apziurai dar karta, del viso pikto. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 05 rugsėjo 2010 - 10:00
Sveiki,
Jungiuosi ir as i trumparegiu buri. Bet tikiuosi greitai jau jam nebepriklausysiu biggrin.gif
Operacija numatyta rugsejo 10 diena, klinikoje Novoje Zrenije. Dabar skaiciuoju deneles ir labai labai bijau...
Mane domina tokie dalykai (cia klausimas gal labiau tiems, kas jau buvo operuotas): Po kiek laiko galima normaliai vairuoti masina? Ar po savaites galima dirbti su kompu?
Atsakyti
julija4ever cia radau jums komentarus, kurie buvo rasyti keleta puslapiu atgal, siaip galetumet ir pati truputi pasiskaityti foruma, nes tie patys klausimai daznai kartojasi 4u.gif

QUOTE(Miaška @ 2010 08 20, 08:50)
Teko skaityt visokių atsiliepimų, aš pati nevairuoju, bet regėjimas tampa puikus ir visokių pooperacinių reiškinių nebėr jau po kelių valandų. Vienintelę galimą problemą įžvelgiu, tai matomumas vakare: jei kamuos tos "auros" apie šviesos šaltinius, tai tamsiu paros metu gali būti sunku vairuoti. Dieną - be problemų, po kelių valandų po operacijos. Kažkur lyg skaičiau, kad rekomenduoja po paros... g.gif  Bet geriausia - pasitikslinkite pas gydytoją.

QUOTE(Miaška @ 2010 08 20, 12:33)
Ėmiau atostogas 2 sav. po operacijos, nes darbas irgi prie kompo. Bet kadangi dirbu 2 darbus, tai kelios dienos po operacijos jau dirbau namie. Dažnai darydavau pertraukas, kas pusvalandį gal, nes jausdavosi akių nuovargis. Žodžiu, jei tik gali - imk atostogas.

QUOTE(Mari @ 2010 08 21, 17:36)
Atliekant diagnostika, butinai tyriamas akies dugnas. Tai daroma, ispletus vyzdzius (ilasinus vyzdi plecianti Tropikamida). Kol vyzdziai issiplete - akys jautrios saulei, vaizdas kiek liejasi. Vairuoti su isplestais vyzdziais tikrai nerekomenduojama schmoll.gif Tad vykdama i konsultacija paprasykite, kad kas parveztu jus  4u.gif

QUOTE(-Braskeele @ 2010 08 21, 18:47)
Na, as nevairavau, bet esant reikalui buciau puikiausiai parvairavus ir pati, su tamsiais akiniais akys nei asaroja, nei dar kas nors joms darosi schmoll.gif Aisku, jei yra galimybe, kad kas pavezetu, tai OK, bet jei tai problema, tai tikrai kuo puikiausiai galite vairuoti ir pati mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Fia @ 2010 09 07, 01:45)
julija4ever cia radau jums komentarus, kurie buvo rasyti keleta puslapiu atgal, siaip galetumet ir pati truputi pasiskaityti foruma, nes tie patys klausimai daznai kartojasi  4u.gif

Aciu 4u.gif Perskaiciau beveik viska. Suprantu, kad tai labai individualu, vieni jau kita diena seda uz vairo, kitiems reikia keliu dienu apsiprasti. Kadangi man tai labai aktualu, del to ir klausiu. Vienu zodziu reikes paciai ziureti kaip savijauta bus g.gif
Atsakyti
Radau įdomų straipsnį - gal pravers besidomintiems regos korekcija

http://www.lrytas.lt...7...acinės.htm

Papildyta:
Mane is sio LR straipsnio sudomino stai kas: klausiau Novoje Zrenije, kodel jie daro korekcija tik vienu metodu ir butent cia aprasytu. Taciau viska piesia tik graziomis spalvomis? Paskaitykite, kuo gresmingas LASIK metodas.

"Per LASIK operaciją specialiu prietaisu mikrokeratomu formuojamas ragenos lopelis iš paviršinio ragenos sluoksnio ir dalies vidurinio sluoksnio. Lopelis atverčiamas, eksimeriniu lazeriu pakeičiamas stromos vidinės dalies gaubtumas, o tada lopelis grąžinamas atgal.

Šis metodas pasaulyje yra labai populiarus, nes jau kitą dieną po operacijos pacientai gali džiaugtis geru regėjimu. Tačiau tai didžiausią poveikį ragenai turinti operacija, nes lopelis, kurio storis siekia apie 150 mikronų, niekada visiškai nesuauga su po juo esančia ragena – tai ją susilpnina, mažina biomechaninį stabilumą. Dėl to pirmais mėnesiais po operacijos akys yra labai jautrios bet kokiam mechaniniam poveikiui, o vėliau, nors ir labai retai, tačiau gali pasitaikyti savaiminis ragenos gaubimasis (atsiranda astigmatizmas, blogėja regėjimas).

Per operaciją po lopelio atkėlimo lieka plonesnė ragenos dalis, dėl to atliekant abliaciją ragenos audinį reikia „taupyti“ optinės zonos sąskaita. Tai reiškia, kad vėliau gali kilti regėjimo kokybės sutrikimų – vargina atspindžiai, būna sunku vairuoti prietemoje arba naktį. Atliekant pjūvį giliuosiuose ragenos sluoksniuose, sutrikdomas nervinis ragenos jautrumas – akys po šios operacijos tampa jautresnės, pacientai skundžiasi akių sausumu.
Atsakyti
Butigeide, bet vis vien šią operaciją darytis verta smile.gif Na ir kas, kad man tos akys sausėja, bet matau puikiai ir galiu džiaugtis gyvenimu.
Atsakyti
Butigeide - matyt, ilgai ieskojusi sunkiai radot mirksiukas.gif Kazin, ko gi jums ta Novoye zreniye kliudo taip? Negi tokie stiprus konkurentai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mari: 07 rugsėjo 2010 - 20:07
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 07, 21:05)
Butigeide, bet vis vien šią operaciją darytis verta smile.gif Na ir kas, kad man tos akys sausėja, bet matau puikiai ir galiu džiaugtis gyvenimu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti