Triušiena su konjaku prancūziškai
Receptas 6 žmonėms
Triušis
4 svogūnai
6 skiltelės česnako
250 ml veršienos sultinio
300 ml grietinėlės
100 ml konjako
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
1. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką. Supjaustyti triušį.
2. Visus tris pakepinti alyvų aliejuje iki kol įgaus auksinę spalvą. Flambé su konjaku, supilti sultinį, gerai išmaišyti, 'išplauti keptuvę' su sultiniu.
3. Uždengti dangčiu, troškinti ant nedidelės ugnies. Po 45 minučių supilti grietinėlę. Patroškinti dar 15 minučių. Pasūdyti, paskaninti pipirais
Gaminau pagal šitą receptą, tik neužfiksavau bloge, galvoju, gal pravers čia. Man buvo skanu, svogūnai tarsi ištirpo į padažą. Būtinai reiktų iki auksinės spalvos pakepint triušį, nes kitaip patiekalo spalva tokia balksva nelabai apetitinga