Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

[quote=agurčikas,2007 08 03, 10:59]
Žinau superinį triušienos receptą. Supjaustytą triušį reikia išvirti, verdant įdėti pipiriukų, druskytės, lauro lapų, svogūnų, česnako, vienu žodžiu, kad būtų skanu smile.gif.
Tada triušiuką reikia pakepti keptuvėje ant sviesto, kai gražiai apkeps, supilti vieno apelsino spaustas sultytes ir giretinėlę. Ir patroškinti apie 10 min. Įberti šiek tiek druskytės, pipiriukų. Gaunasi labai skanus padažiukas ir triušis superinis. Ir labai tinka prie šio patiekalo virtos bulvės


[/quote]
siandien pirma karta gaminau triusi. sis superinis receptas tikrai super, buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
as triusi gaminu labai paprastai, is vakaro pamarinuoju su prieskoniais ivairiais pagal skoni, i kepimo rankove dedu triusi ir nepjaustytas bulves, galus uzrisu, ir kepu apie valanda, triusis buna minkstas ir bulves skaniai iskepa. Viso triusio per viena karta neiveikiam dazniausiai, tai kita diena nuimu mesa nuo kaulu ir padarau guliasa su padaziuku, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mamute1988 4u.gif
triušiena su baltuoju vynu,
1kg triušienos,250ml.baltojo vyno,
5-6česnako skiltelės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
Šaukštas miltų,petražolių,bazilikų,lauro lapelių juodųjų pipiro grūdelų,druskos, g.gif
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora šaukštų sviesto,maltų šviežių juodųjų pipirų,druskos.
Mėsą supjaustykite gabalukais ir gerai ištrinkite bazilikų ir česnako mišiniu,truputį pamarinuokite.Tada iki gelsvumo apkepkite karštame aliejuje g.gif
Paskui mėsą krėskite į puodą,barstykitre kapotomis petražolemis,pipirais,meskite laurų lapelių,pilkite vyną ir45-50min.troškinkite ant silpnos ugnies. g.gif
Jeigu skysčio per mažai įpilkite sultinio.
trškintą mėsą tiekite su indu.
Garnyrui pasūdytame vandenyje išvirkite ryžių košę,ją pagardinkite sviestu ir juodais pipirais. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 04 02, 14:55)
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Triušis su Dižono garstyčiomis

Ruošiama 35 min
Kepama 1 val 40 min
6 asmenims


2 triušiai (apie 1 kg kiekvienas)
¼ stiklinės miltų
šviežiai maltų pipirų
½ šaukštelio garstyčių grūdelių
60 g sviesto
2 grūstos česnako skiltelės
250 g mažų grybų
šaukštas alyvų aliejaus
3 bekonienos gabalėliai (oda nupjaustinėta, mėsa susmulkinta)
2 supjaustyti svogūnai
2 supjaustytos morkos
smulkintas pastarnokas
stiklinė baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
6 kvapieji pipirai
4 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
2 šaukštai grietinėlės

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Triušius išdarinėkite, kiekvieną supjaustykite į 6 gabalus (porcijas). Miltus, pipirus ir garstyčias suberkite į plastiko maišelį, į kurį įdėkite triušienos gabalus. Pakratykite, kad mėsa apsivoliotų.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir sudėję triušienos gabalus kepinkite, kol jie iš abiejų pusių paruduos. Mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą. Į keptuvę suberkite grybus, pakepinkite 1 minutę ir išimkite juos. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Suberkite bekonienos gabalėlius, svogūną, morkas ir pastarnoką. Pakepinkite 3 minutes.
3. Į indą su triušieną supilkite vyną, sultinį, suberkite kvapiuosius pipirus ir garstyčias. Uždenkite ir kepkite orkaitėje pusantros valandos arba tol, kol triušiena suminkštės. Įmaišykite petražoles, grietinėlę ir duokite į stalą.</div><!-- ALIGN end -->


Pasigaminau, labai skanu!
Atsakyti
Siandien ir as tusinsiu triusienos slauneles rolleyes.gif prisigaudziau ideju, begu gaminti thumbup.gif
Atsakyti

Is bobuciu kaip tik geriau nepirkt,nes gali nupirkt ir sirgusi ir t.t.,o svarbiausia,kad laaabai daznai(na,dabar gal jau ne taip) buvo zmones pagaudinejami ir ikisamos kates blink.gif .Mane drauge jau pries daug metu prigrase(ji is maisto veterinarijos tarnybos),kad pirkciau tik su palikta koja(na,ja pardaveja nupjauna prie mano akiu),nes kate atrodo kaip triusis nulupta,arba maximoj pirkt.
bobutė bobutei nelygu, bet maximoj tikrai nepirkčiau niekada- draugė nusipirki pusiau su kailiu usu galva fui, nežinia kuo šertas, nežinia kaip užaugintas, kažin ar ne dar baisiau nei vištos. o kai perki iš žmonių glaima į namus atvažiuot pasižiūrėt kurį tau pajaus, kitaip tariant išsirinkt, paprastai kas augina jų daugiau visada atranda vieną kitą pardavimui. o ir mėsos skonis skiriasi kaip diena nuo nakties.
Atsakyti
as triusiena dariau stai taip:
http://www.supermama...?...&p=22138969
Atsakyti
kiaulienos pas mus patiekalų nedaug,pagrindas-triušiena.
Tad aprašysiu,kaip gaminu triušienos kotletus
Virta triušiena
Vegetos prieskoniai
3-4kiaušiniai
Batono,mirkyto piene
4-5šaukštai aliejaus arba svogūnas pakepintas aliejuje.
Triušieną sumalti,nukaulinus.Batoną (apie4-5 riekutes)permalu mėsmale.Mušu kiaušinius,prieskonius dedu,atvėsintą pakepintą svogūną.Viską sumaišau ir formuoju kotletus.Kepu apvoliojus kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose arba paprastai-be nieko.
Pakepintus dedu į puodą,užpilu verdančiu vandeniu,grietinėlės,dedu pakepintas morkas su svogūnu-truputį patroškinu.Kad padažiukas būtų su skoniu,beriu druskos ar vegetos.
SKANAUS thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 sausio 2011 - 09:11
Skaičiau skaičiau, bet visko neperskaičiau. Jeigu kartosiuos, atsirpašau blush2.gif Aš tai triušį darau taip:
Išverdu gabaliukais supjaustytą triušį su prieskoniais (svogūnas, šesnakas, pipirai, lauro lapai). Išvirtą triušį dedu į keptuvę, pakepinu ant sviestuko, tada supilu grietinėlę ir šviežiai spaustas apelsinų sultis, papipirinu ir vos vos druskytės. Ir patroškinu kokias 10 min. Laaaabai tinka su virtomis bulvėmis, na ir kokių nors salotų ar daržovių reikėtų padaryti. Niam niam, rankas iki alkūnių galima suvalgyti thumbup.gif


Nava, tik parašiau receptuką ir radau 5-ame puslapyje parašytą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agurčikas: 09 sausio 2009 - 14:35
QUOTE(alexxandra @ 2008 10 21, 09:11)
Kur Vilniuje galima rasti triusienos isskyrus Maximoj pardavinejama jau marinuotą?
Busiu dekinga uz atsakymus.

Šeškinės IKI atšaldytų, lietuviškų ne kartą esu mačius pirkti
Atsakyti
As tai darau taip:
Triusi supjaustau gabalais. Idedu medziotoju prieskoniu, druskos, pipiru, cesnaku, kmynu (viska dedu is akies), ismaisau ir isspaudziu citrina. Viska ismaisau ir nakti saldytuve palaukau. kita diena gabalus apkepinu svieste kol apskrus, tada dedu i troskinimo puoda. Ipilu vandens, kad vos apsemtu. Mazdaug po 20min. imetu bulves, morkas ir vel troskinu. Paskui kai lieka apie 10min. sudedu pjaustyta svoguna, cesnaka, saldytu darzoviu ir vel ttroskinu. Paskui ipilu grietineles ir leidziu pasitroskint dar keleta minuciu.
Atsakyti
As tai triusiena valgau tik marinuota ir kepta ant groteliu, nes visaip kitaip ruosta man neskanu, specifinis tas skonis ax.gif O marinuoju su medum, vocesterio padazu, actu, druska. Reikia padaryt, kad marinatas butu saldziarugstis. Triusi supjaustau gabalais ir truputi pamusu. Marinuoju mazdaug para.
Atsakyti