Sveikutes!
Na, mano debiutas su triušiu sulaukė dėmesio . Pabandykit šį receptą, tikrai vertas dėmesio. Tik neturėjau saliero ir petražolių po ranka, tai ir nedėjau. Grįžo vyras su draugu dar kaip tik, tai abu pirštus apsilaižė. Mano darbas liko įvertintas
QUOTE(eeeglute @ 2008 01 15, 18:35)
Va koki triušienos receptuką radau. Kaip tik ruošiuosi išbandyti...
Triušiena su baltu vynu
Triušiena su baltu vynu
Labai geras receptas O salierai cia labai daug duoda, geriau juos ideti
Geras ir Tomassella receptas atrodo, reiktu isbandyti
O šiandien gaminau triušieną taip:
pora pomidorų, nedidelių svogūnų (receptas siūlo raudonuosius) - ketvirčiais į karščiui atsparų indą. Pabarstyti šaukštu cukraus, įmesti kelias neluptas česnako skilteles, sudėti pasūdytus ir pipirais pabarstytus triušio gabaliukus, viską pabarstyti čiobreliais (arba provanso žolelėmis), apšlakstyti alyvų aliejumi ir kepti 150-180C orkaitėje apie valandą. Skanu ir greita
pora pomidorų, nedidelių svogūnų (receptas siūlo raudonuosius) - ketvirčiais į karščiui atsparų indą. Pabarstyti šaukštu cukraus, įmesti kelias neluptas česnako skilteles, sudėti pasūdytus ir pipirais pabarstytus triušio gabaliukus, viską pabarstyti čiobreliais (arba provanso žolelėmis), apšlakstyti alyvų aliejumi ir kepti 150-180C orkaitėje apie valandą. Skanu ir greita
Labas, sakykit y ka panasi skoniu triusio mesa? niekaip nedrystu paragauti
QUOTE(foox @ 2008 05 20, 00:44)
Labas, sakykit y ka panasi skoniu triusio mesa? niekaip nedrystu paragauti
Man tai i vistiena. Tik po to, kai namini triusi paturejau, nebeina net nuryti... Siaip tokia svelni skani mesyte.
užvakar nutiko nelaime 3m mano sunus iseme is gardelio triuše ir nunese pas suny tas jy užplove,tiksliau sutraiske visa galva gaila buvo labai bet mama pagamino tai labai skanu buvo pries tai triusy buvau valgius tik viena karta parduotuvej nusipirkau sumarinuota bet yspudziai nekoki buvo tas skonis ir kvapas kazkoks... na o kai vakar paragavau mamos pagaminto triusio tai skonis tiesiog nuostabus net nesidomejau kaip ji ta triusy ten ruose bet skanus labai buvo
Labas, prisiruosiau ir as patiketi kad triusiena skanu ir sveika.Nusipirkau Maximoje saldyta triusi supakuota i nepermatoma zalia maiseli. Siandien jis jau atitirpo ir pasiruosiau troskinti su kopustais bulvemis ir t.t. Istraukiu is maiselio triusi....ogi jis su visa galva nuluptas ir supakuotas bandot isivaizduoti kaip atrodo triuso galva be odos
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena
QUOTE(foox @ 2008 05 22, 14:53)
Labas, prisiruosiau ir as patiketi kad triusiena skanu ir sveika.Nusipirkau Maximoje saldyta triusi supakuota i nepermatoma zalia maiseli. Siandien jis jau atitirpo ir pasiruosiau troskinti su kopustais bulvemis ir t.t. Istraukiu is maiselio triusi....ogi jis su visa galva nuluptas ir supakuotas bandot isivaizduoti kaip atrodo triuso galva be odos
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena
o Dieve...
QUOTE(Daivve @ 2008 05 28, 17:05)
o Dieve...
Rytoj bandysiu ir as debiutuoti su triusiena . Pasidalinsiu ispudziais
QUOTE(NeringaJ @ 2005 05 03, 15:26)
Triušį geriausia pirkti iš močiučių turguje. Nes parduotuvėse triušiai paprastai lenkiški ar kitokie būna. Net skonis atrodo kitoks. O kad mėsa sausa nebūtų reikia arba gerai išmarinuoti ir kepti, arba troškinti.
Is bobuciu kaip tik geriau nepirkt,nes gali nupirkt ir sirgusi ir t.t.,o svarbiausia,kad laaabai daznai(na,dabar gal jau ne taip) buvo zmones pagaudinejami ir ikisamos kates .Mane drauge jau pries daug metu prigrase(ji is maisto veterinarijos tarnybos),kad pirkciau tik su palikta koja(na,ja pardaveja nupjauna prie mano akiu),nes kate atrodo kaip triusis nulupta,arba maximoj pirkt.
O dabar apie receptus.Mes triusi megstam,o ruosiu yvairiai,vienas is receptuku :
Reikia
apie 2 kg triusio
apie 600gr. farso{kiaulienos}
prieskoniu
rukytu lasiniu
2 kiausiniai
100gr sviesto
2 saukstai virtu ryziu
triusi itrynti su prieskoniais is vakaro ir ikisus i maisa palaikyt pernakt saldytuve.Farsa paruost kaip ipratus,idet ryzius ir sviesta,juo prikimst triusio pilva ir "uzsiut" smeigtukais.Kepimo rankove isklot griezineliais pjaustytais lasiniais ir ant ju paguldyt triusi.Rankoves galus uzrist.
Patiekt su svieziais pomidrais ir virtom bulvem. SKANAUS!Papildyta:
Pamirsau parasyt,kad pries itrinant prieskoniais pamerkt 4-6val i parugstinta vandeni .Ir kept kol graziai apkeps mazdaug 170 laipsniu orkaiteje.
privarvinau seilę beskaitydama, tai turiu viltį, kad ryt kuriam nors prekybcentry rasiu tos triušienos. o gal kas kokią spec. vietelę Klaipėdoj žino?
QUOTE(Palaida Bala @ 2008 08 29, 20:51)
privarvinau seilę beskaitydama, tai turiu viltį, kad ryt kuriam nors prekybcentry rasiu tos triušienos. o gal kas kokią spec. vietelę Klaipėdoj žino?
Dažniausiai jį perku Studlendo IKI, bet kelis kart mačiau ir Akropolio Maximoj. Bet Studlende triušiai gražesni ir šviežiau atrodantys